Buffalo – Edmonton 3:4 (kon.) | Calgary – Toronto 2:6 (kon.)
koniec
Calgary Flames
2:6 (0:3, 1:1, 1:2)
Toronto Maple Leafs
cz Utorok 05.03.2019, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:10
    Michael Frolík byl sám před Andersenem, který ho ale vychytal! Fanoušci Toronta v hledišti skandují jméno svého brankáře.
     
    56:31
    Hosté v přečíslení 2 na 1! Nylander hledal před odkrytou klecí Patricka Marleaua, jemuž přizvedl hokejku Hanifin.
    52:56 Mitchell MARNER - 2:6
     
    52:56
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí jiskřička naděje zase rychle uhasla! Od mantinelu nahodil puk na branku MITCHELL MARNER a ten po teči obránce Hamonica zapadl za Davida Ritticha, jenž neměl šanci zareagovat – 2:6. Asistence: John Tavares.
    52:24 Derek RYAN - 2:5
     
    52:24
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny snižují na rozdíl tří branek! Mark Giordano poslal z rohu kluziště před branku bekhendovou přihrávku a tu usměrnil bruslí za brankovou čáru DEREK RYAN. Ten šikovně nastavil placírku, ale vyloženě o kopnutí se nejednalo. Podle současných pravidel je takovýto gól regulérní. Asistence: Mark Giordano a Andrew Mangiapane.
     
    48:24
    Za sekání je vyloučen Travis Hamonic. Hosté budou hrát přesilovku.
     
    44:57
    Střelu Sama Bennetta před brankou ještě lehce tečoval Mark Jankowski a puk se od lapačky Andersena odrazil do břevna! Teď měl gólman Leafs i štěstí!
    43:15 Tyler ENNIS - 1:5
     
    43:15
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Na led létají čepice! TYLER ENNIS totiž dovršil hattrick. Nutno říci, že tenhle gól byl hodně laciný. Ennis totiž nahodil puk na branku od pravého mantinelu a ten k překvapení všech prošel až za záda Davida Ritticha. Asistence: Trevor Moore a Jake Muzzin.
     
    39:54
    Giordano našel TJ Brodieho, který už mohl z pravého kruhu střílet. Místo toho chtěl ještě přihrávat, ale jeho spoluhráč před prázdnou brankou na puk nedosáhl!
     
    38:40
    Johnny Gaudreau se zbavil stahovačkou Zajceva a z mezikruží střílel na Andersena. Ten efektně máchl lapačkou a nedovolil tak domácím snížit.
    35:36 Johnny GAUDREAU - 1:4
     
    35:36
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí přesilovku rychle využívají a snižují na 1:4! Za brankou se dostal ke kotouči JOHNNY GAUDREAU, který ho poslal do brankoviště, čímž zaskočil Frederika Andersena, který si ho srazil za brankovou čáru. Gól ještě muselo potvrdit video, ale ukázalo se, že puk čáru opravdu přešel. Asistence: Sean Monahan a Elias Lindholm.
     
    35:25
    Za držení je vyloučen Martin Marinčin. Domácí si tak zahrají přesilovku. Ta začne po reklamní pauze.
     
    35:12
    Domácí mají zajímavé náznaky, ale vždy něco nevyjde. Přihrávka Dereka Ryana by mířila před odkrytou branku, ale jeho spoluhráč nedosáhl na puk.
     
    33:35
    Kasperi Kapanen našel přihrávkou zpoza branky Andrease Johnssona, jehož rána z voleje skončila na plastronu Ritticha! Domácí vzápětí zahráli na icing.
     
    29:30
    Zach Hyman a Mitchell Marner najížděli na jediného obránce! Hyman se rozhodl pro individuální řešení. Jeho střelu vyrazil pravým betonem Rittich!
     
    27:15
    To platí i teď, jelikož Sean Monahan minul z mezikruží jeho branku!
     
    25:30
    Málem to bylo 5:0! Trevor Moore zamířil z levého kruhu do bližší tyčky.
    24:11 Zach HYMAN - 0:4
     
    24:11
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Leafs jsou v ofenzivě neskutečně efektivní! Morgan Rielly nahrál na pravou stranu útočného pásma Mitchellovi Marnerovi. Ten našel krásným pasem ZACHA HYMANA, který zblízka uklízel kotouč do odkryté branky. Nádherná akce. David Rittich může jen kroutit hlavou – 0:4. Asistence: Mitchell Marner a Morgan Rielly.
     
    23:54
    Matthew Tkachuk schytal tvrdý hit od Nikity Zajceva. Poté se dostal ke střele z levého kruhu Mikael Backlund. Mířil dobře, ale Andersen předvedl krásný semafor!
     
    21:07
    Hosté zase pořádně zatopili Rittichovi! Auston Matthews před ním ještě nedosáhl na puk, ale vzápětí se před ním ocitl volný Kasperi Kapanen. Rittich svůj tým podržel.
    18:51 Zach HYMAN - 0:3
     
    18:51
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Gól platí! Dorážka ZACHA HYMANA, který skóroval bruslí, tedy byla podle rozhodčích v pořádku. Domácí jsou střelecky aktivnější, přesto prohrávají 0:3. Asistence: Mitchell Marner.
     
    18:51
    Hosté se radovali z gólu potřetí, ale tady se bude muset ještě telefonovat! David Rittich výborně vychytal Mitchella Marnera, který na něho najížděl zcela sám. Obrana ho však nechala zcela na holičkách a tak dostal kotouč za jeho záda dojíždějící Zach Hyman. Učinil tak však bruslí a nyní se bude řešit, zda se jednalo o úmyslné kopnutí, či nikoliv.
    17:15 Tyler ENNIS - 0:2
     
    17:15
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš! Tohle pravidlo potvrdilo svou platnost i tentokrát. TYLER ENNIS si vybruslil s kotoučem z rohu kluziště, nechtěně si ho narazil o brusli obránce a střelou, kterou ještě nešťastně přizvedl hokejkou bránící hráč, překvapil Davida Ritticha. Ten šel do rozkleku, ale kotouč se obloučkem snesl pod břevno. Asistence: Martin Marinčín a Trevor Moore.
    16:19 Czarnik jel sám na Andersena, ten hosty podržel.
     
    16:19
    Obrovská příležitost Calgary na vyrovnání! Sean Monahan poslal do samostatného úniku Adama Czarnika. Tne zamířil jen do vyrážečky výborného Andersena!
     
    13:59
    Do velké šance se dostal Elias Lindholm, který měl dost času zamířit! Andersen puk dokázal vytěsnit mimo svou klec!
     
    10:55
    Až před Andersena se natlačil Mark Jankowski. Gólman Toronta reagoval velmi dobrým zákrokem.
    09:50 Tyler ENNIS - 0:1
     
    09:50
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté přesilovku využívají a ujímají se tak vedení! Jake Muzzin poslal od levého mantinelu kotouč před branku, kde se nacházel TYLER ENNIS. Ten udělal rychlou kličku do bekhendu a Rittich byl proti tomuto zakončení bezmocný. Asistence: Jake Muzzin a Kasperi Kapanen.
     
    09:07
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Johnny Gaudreau – 2 min., sekání).
     
    03:53
    Ve velké příležitosti se objevil Austin Czarnik. Ten zakončoval zblízka bekhendem, ale Andersen dokázal zareagovat!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 36. J. Gaudreau (Monahan, E. Lindholm), 53. D. Ryan (Giordano, Mangiapane) – 10. Ennis (Muzzin, Kapanen), 18. Ennis (Marinčin, Moore), 19. Hyman (Marner), 25. Hyman (Marner, Rielly), 44. Ennis (Moore, Muzzin), 53. Marner (Tavares)


    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk (A) – Czarnik, Jankowski, S. Bennett – Hathaway, D. Ryan, Mangiapane.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Muzzin, Ožiganov, Marinčin – Marner, Tavares (A), Hyman – Kapanen, Matthews, A. Johnsson – Co. Brown, W. Nylander, Marleau (A) – Moore, F. Gauthier, Ennis.

    Rozhodca: Brenk, O'Rourke – Cormier, Gibbons

    Diváci: 19 289