Kometa Brno – Sparta Praha 7:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 5:1 (kon.) | Liberec – Vítkovice 3:1 (kon.)
K. Vary – Pardubice 4:2 (kon.) | Hradec Králové – Mladá Boleslav 1:2 (1:2 po s.n.) | Třinec – Chomutov 4:1 (kon.)
Olomouc – Zlín 3:1 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
7:3 (4:0, 2:2, 1:1)
HC Sparta Praha
cz Utorok 05.03.2019, 17:30 • DRFG arena • Tipsport extraliga (ČR) • 51. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě to bude již z brněnské DRFG arény vše. Přeji pohodový večer a u dalšího textového sportovního přenosu opět na počtenou! (19:52:05)
     
    Tradiční derby mezi brněnskou Kometou a pražskou Spartou je u konce! Byli jsme svědky celkem deseti branek. Brňané odstartovali zápas skvělou první třetinou, kterou dokázali vyhrát jasně 4:0. Sparťané se ve druhé periodě zvedli, avšak do kabin se odcházelo opět za jasného stavu, tentokrát 6:2 pro Kometu. Poslední část nabídla po jednom gólu na každé straně. Modrobílí mají po dnešní výhře jistou účast ve čtvrtfinále play-off. Sparťané nejspíš budou muset kvůli výsledku Litvínova, který má zápas s Plzní skvěle rozehraný, bojovat o předkolo ještě v posledním kole základní části.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Jakub Orsava – Andrej Kudrna
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Na druhé straně přerušuje hru přesným zákrokem lapačkou Jakub Sedláček.
     
    59:21
    Karel Vejmelka se roztáhl proti zakončení Richarda Jarůška z blízkosti brány.
     
    58:22
    Dnešní utkání sleduje 7700 diváků! (vyprodáno)
     
    57:52
    Plášek zastavil rozehrávku soupeře a přihrál Hruškovi, ten mu puk ještě vracel do dobré střelecké pozice, ale brněnský mladík byl už hlídaný soupeřem.
     
    56:23
    Čermák se pokusil najít Dočekala na levém kruhu, sparťané však tentokrát dobře zasáhli a přihrávku překazili.
     
    56:00
    Sparťané drželi kotouč v útočném pásmu a snažili se alespoň kosmeticky upravit skóre. Jejich snažení utnul přesným zásahem Karel Vejmelka.
     
    54:24
    Klimova střela z pravého křídla letěla jen do boční sítě domácí branky.
    53:24 Tomáš MALEC - 7:3
     
    53:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    O chvíli později však Jan Hruška naservíroval kotouč TOMÁŠI MALCOVI na druhou tyč a oblíbenec brněnského publika střelou do horního rohu přidává další domácí branku. Asistence: Jan Hruška.
     
    52:53
    Orsava objel branku a skvěle posílal kotouč do mezikruží na Hrušku, ten byl však zablokován obráncem, který čekal za jeho zády.
     
    51:55
    Tentokrát už hostům přechod útočné modré čáry nevyšel podle představ.
     
    51:15
    Bukarts se i přes riskantní kličku na útočné modré dostal do třetiny bez postavení mimo hru. Sparťané však kotouč dlouho v útočném pásmu neudrželi.
     
    50:21
    Brňané se po delší době drželi v útočném pásmu. Jejich první útočná letka si však žádnou gólovou příležitost nevypracovala.
     
    49:37
    Zakázané uvolnění hostujícího celku.

    Filip Krůza

    Góly a asistencie: 3. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 13. L. Čermák (Vondráček, Bartejs), 14. Orsava (Hruška, Plášek ml.), 18. Vondráček (Barinka), 30. Orsava (Hruška), 35. Dočekal (Gulaši, Vondráček), 54. Malec (Hruška) – 24. Pech (Kudrna, Blain), 31. Kudrna (J. Hlinka), 47. T. Pavelka (Roberts Bukarts, Rousek)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – O. Němec (A), Štencel, Z. Michálek, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Orsava, Hruška, Plášek ml. – Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Süss, Mallet.
    HC Sparta Praha: Machovský (18. J. Sedláček) – T. Pavelka, Piskáček (C), Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Voráček – Kudrna, Pech (A), Jarůšek – Roberts Bukarts, J. Hlinka, Klimek – Černoch, Sill, Smejkal – Rousek, Klíma, Beran.

    Rozhodca: Jeřábek, Hodek – Ondráček, Špůr