Hannover – Frankfurt 0:3 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 3:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:2 (2:1)
Bayer Leverkusen
Nedeľa 24.02.2019, 18:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Je rozhodnuté! Jadon Sancho výborne zabojoval pri rohovej zástavke, vybojoval priamy kop veľmi ďaleko od Romana Bürkiho a navyše po zákroku na neho dostáva žltú kartu obranca Jonathan Tah.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času využíva domáci tréner aj svoje posledné striedanie. Paco Alcácer sa dnes strelecky nepresadí, pretože na záverečné sekundy ho vymení Marius Wolf.
     
    84
    Striedanie na strane domáceho tímu. Strelec zatiaľ rozdielového gólu Mario Götze končí v dnešnom dueli a kapitánsku pásku odovzdáva Axelovi Witselovi. Naopak, na trávniku už je Mahmoud Dahoud.
     
    76
    Po inkasovanom góle strieda domáci kormidelník. Z ihriska sťahuje Raphaëla Guerreira, ktorého faul predchádzal spomínanému priamemu kopu. Na jeho miesto prichádza Jacob Bruun Larsen.
    75. Jonathan Tah (LEV) - 3:2
     
    75
    Bayer Leverkusen dal gól! Štvrťhodinu pred koncom máme zarobené na poriadnu drámu. Po predošlom faule Raphaëla Guerreira mali hostia priamy kop, Julian Brandt presným centrom našiel JONATHANA TAHA a ten hlavičkovým zakončením prekonal Romana Bürkiho.
     
    74
    Ďalším potrestaným hráčom dnešného duelu je Raphaël Guerreiro. Navyše, po jeho nedovolenom zákroku bude nasledovať priamy kop z dobrej pozície.
     
    72
    Obrovská šanca na strane hostí. Kevin Volland centroval z ľavej strany, z piatich metrov hlavičkoval striedajúci Lucas Alario, ale Roman Bürki predviedol famózny reflexívny zákrok.
     
    70
    Peter Bosz posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Leon Bailey predviedol veľmi dobrý výkon, ale dvadsať minút pred koncom ho strieda Lucas Alario.
     
    65
    Namiesto toho stavu 4:1, mohlo byť zrazu 3:2. Napokon sa ale tento scenár nenaplnil. Charles Aránguiz sa presadil po pravej strane, jeho center si našiel Leon Bailey, ale svojou hlavičkou trafil len rukavice Romana Bürkiho.
     
    64
    Domáci fanúšikovia sa tešili zo štvrtého gólu, ale ten napokon neplatí. Paco Alcácer síce pekne obišiel brankára i trafil odkrytú bránku, ale aj podľa systému VAR stál Španiel v ofsajde.
    60. Mario Götze (DOR) - 3:1
     
    60
    Dortmund dal gól! Na konci hodiny hry zvyšujú domáci futbalisti svoj náskok. Achraf Hakimí centroval z pravej strany, lopta sa so šťastím odrazila na kopačku MARIA GÖTZEHO a ten ju z hranice šestnástky poslal presne k pravej žrdi.
     
    59
    Achraf Hakimí sa snažil prejsť popri postrannej čiare, ale dobre ho zastavil Tin Jedvaj. Hlavný rozhodca prisúdil loptu Dortmundu, čo hosťujúceho hráča poriadne nasrdilo. Napokon dostáva za nešportové správanie žltú kartu.
    38. Jadon Sancho (DOR) - 2:1
     
    38
    Dortmund dal gól! V Signal Iduna Parku sa začala poriadna gólová prestrelka. Domáci sa dostali opäť do vedenia. Abdou Diallo centroval z ľavej strany, Tin Jedvaj loptu podbehol a vychádzajúca hviezda svetového futbalu JADON SANCHO sa zaskvel parádnym volejom k pravej žrdi.
    37. Kevin Volland (LEV) - 1:1
     
    37
    Bayer Leverkusen dal gól! Hosťom stačilo len sedem minút na to, aby reagovali na otvárací gól súpera. KEVIN VOLLAND si vymenil loptu s Kaiom Havertzom na hranici šestnástky, následne vystrelil cez nohy Axela Witsela a strelou k ľavej žrdi prekonal Romana Bürkiho.
    30. Dan-Axel Zagadou (DOR) - 1:0
     
    30
    Dortmund dal gól! Domáci futbalisti boli v úvodnej polhodine horším tímom, ale napriek tomu sa dostávajú do vedenia. Stalo sa tak po rohovom kope, keď si obrana Leverkusenu zle prebrala hráčov a presný zásah z tesnej blízkosti zaznamenal DAN-AXEL ZAGADOU.
     
    23
    Veľa nechýbalo tomu a domáci mohli pykať za svoju pasivitu. Nedokázali odvrátiť do bezpečia center Leona Baileyho, spoza šestnástky následne pálil Kai Havertz a loptu nasmeroval tesne vedľa pravej žrde.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 30. Zagadou, 38. Sancho, 60. M. Götze – 37. Volland, 75. Tah

    Karty:   74. Guerreiro (DOR) – 59. Jedvaj (LEV), 90+5. Tah (LEV)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9.
    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Zagadou, A. Diallo – Witsel, Weigl – Sancho, M. Götze (C) (84. Dahoud), Guerreiro (76. Bruun Larsen) – Alcácer (90. M. Wolf).
    Náhradníci: Hitz – Bruun Larsen, Dahoud, Delaney, Philipp, Schmelzer, M. Wolf.

    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, Jedvaj, S. Bender – Baumgartlinger – Aránguiz, Havertz – Brandt, Volland (C), Bailey (70. Alario).
    Náhradníci: R. Özcan – Alario, Wendell, Thelin, Dragović, Kohr, Paulinho.

    Rozhodca: Christian Dingert – Tobias Christ, Timo Gerach – Guido Kleve