Hannover – Frankfurt 0:3 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 3:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:2 (2:1)
Bayer Leverkusen
Nedeľa 24.02.2019, 18:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z nemeckej Bundesligy. Program zápasov 23. kola dnes ukončíme na štadióne zvanom Signal Iduna Park. Hráči Dortmundu budú chcieť zastaviť výsledkovú mizériu v zápase proti Leverkusenu.

    DORTMUND

    Dortmund figuruje v tabuľke najvyššej nemeckej súťaže na prvom mieste so ziskom 51 bodov. Mesiac február ho ale nezastihol v najlepšej forme a prišiel o celý náskok pred mníchovským Bayernom. Zverenci Luciena Favra v rámci Bundesligy trikrát po sebe iba remizovali, vypadli z ligového pohára a neuspeli ani v londýnskom Wembley. Tottenhamu podľahli 0:3 a výrazne si skomplikovali cestu do štvrťfinále prestížnej Ligy majstrov. Žlto-čierni sa nutne potrebujú vrátiť na víťaznú vlnu a Leverkusen by mohol byť dobrým súperom na rozbeh. Proti nemu vyhral Dortmund ostatné tri domáce duely s vynikajúcim skóre 13:2. Počas jesennej časti exceloval španielsky útočník Paco Alcácer. Nastrieľal tucet gólov, je druhým najlepších strelcom tímu, ale od 18. decembra minulého roka neskóroval. Veľkým problémom je zranenie Marca Reusa, ktorý podobne ako poľský obranca Lukasz Piszczek či Američan Christian Pulisic dnes nenastúpi.

    LEVERKUSEN

    Bayer Leverkusen sa na dnešné stretnutie nenaladil ideálne. V Európskej lige totiž po dvoch nerozhodných výsledkoch s ruským Krasnodarom vypadol už v šestnásťfinálovej fáze. V domácom prostredí mal síce jasnú prevahu, ale len jedna zo siedmich striel skončila v sieti. Farmaceuti si budú chcieť napraviť reputáciu aspoň v domácej súťaži, kde predošlé štyri zápasy vyhrali. Na konto si pripísali skalpy Wolfsburgu či Bayernu Mníchov. Vďaka tomu im patrí priebežná piata priečka, ale pred desiatou Herthou Berlín majú len štvorbodový náskok. Najlepším strelcom tímu je iba 19-ročný mladík Kai Havertz. Na konte má deväť presných zásahov, o jeden viac než Kevin Volland. Ani hostia dnes nenastúpia v kompletnom zložení. So svalovými problémami laborujú Lars Bender a tiež Karim Bellarabi. V úvodnom tohtosezónnom dueli podľahli Dortmundu 2:4, hoci po hodine hry viedli dvojgólovým rozdielom.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Zagadou, A. Diallo – Witsel, Weigl – Sancho, M. Götze, Guerreiro – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – Bruun Larsen, Dahoud, Delaney, Philipp, Schmelzer, M. Wolf.

    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, Jedvaj, S. Bender – Baumgartlinger – Aránguiz, Havertz – Brandt, Volland, Bailey.
    Náhradníci: R. Özcan – Alario, Wendell, Thelin, Dragović, Kohr, Paulinho.

    Rozhodcovia: Christian Dingert – Tobias Christ, Timo Gerach – Guido Kleve.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného stretnutia mali futbalisti Leverkusenu, ktorí nastúpili v bielych dresoch. V prvej minúte držia loptu na svojich kopačkách, respektíve si ju obrancovia vymieňajú na vlastnej polovici.
     
    2
    Hostia sa snažili prejsť stredom obrany súpera, ale Kevin Volland sa k lopte nedostal. Následne však nevyšiel rýchly brejk ani hráčov v žlto-čiernych dresoch, a tak bude nasledovať vhadzovanie.
     
    3
    Julian Brandt peknou kolmou prihrávkou našiel v súperovej šestnástke Kaia Havertza. Mal veľa priestoru, prezentoval sa strelou ľavou nohou, ale loptu nasmeroval iba nad bránku gólmana Romana Bürkiho.
     
    4
    Leverkusen má v úvode zápasu viac z hry. Teraz sa farmaceuti dostali k centru z pravej strany, ale lopta našla len obrancu Achrafa Hakimího. Následne sa individuálne nepresadil ani Jamajčan Leon Bailey.
     
    5
    Hráči Dortmundu sa zatiaľ hľadajú a rozohrávka im vôbec nevychádza. Uvidíme, ako sa v hre domáceho mužstva prejaví absencia najlepšieho strelca Marca Reusa, ktorý predvádzal vynikajúce výkony.
     
    6
    Kevin Volland sa dostal k centru z ľavej strany, ale lopta preletela celou šestnástkou domáceho tímu. Následne ešte zakombinovali Julian Brandt a Kai Havertz, no hráči Dortmundu ich do zakončenia nepustili.
     
    7
    Achraf Hakimí bol faulovaný v strede ihriska. Leon Bailey mu prišliapol nohu a môže byť rád, že nedostal kartové napomenutie. Pozitívne je aspoň to, že domáci krajný obranca nepotrebuje ošetrenie.
     
    8
    Teraz sme videli sériu nepresností. Najskôr Paco Alcácer nepresnou prihrávkou prekazil rýchly brejk domáceho tímu a následne sa hostia prezentovali zase nepresným pasom na Leona Baileyho.
     
    9
    Hostia mali trošku viac priestoru. Julian Brandt posunul loptu na Tina Jedvaja, ten pre zmenu našiel Leona Baileyho a napokon je z toho po zblokovanom centri úvodný rohový kop dnešného duelu.
     
    10
    Charles Aránguiz poslal prudký center do šestnástky Dortmundu. Lopta ale smerovala len do miest, kde bol pripravený Roman Bürki. Švajčiar pravou rukou poslal loptu mimo nebezpečného priestoru.
     
    11
    Veľa nechýbalo a do čistej šance by sa dostal Julian Brandt. Center z ľavej strany prešiel hneď cez niekoľkých hráčov, ale pred nemeckým reprezentantom v poslednej chvíli zasiahol Abdou Diallo.
     
    13
    Leverkusen pokračuje v dobrom výkone a úvodná štvrťhodina je jasne v jeho réžii. Teraz síce aktívne napádal Jadon Sancho, ale záložník Sven Bender si pomohol pasom na brankára Lukáša Hradeckého.
     
    14
    Hostia sa dostali do rýchlej kontry. Tú chcel strelou spoza šestnástky gólovo zakončiť Charles Aránguiz, ale musíme pochváliť Axela Witsela, ktorý včas zblokoval strelecký pokus súperovho hráča.
     
    15
    Dan-Axel Zagadou nezvládol odkop, a tak prakticky daroval hosťom ďalší rohový kop. Leon Bailey ale predviedol veľmi nevydarený center, po ktorom bude nasledovať iba odkop brankára Romana Bürkiho.
     
    16
    Hostia držia loptu na kopačkách približne 78% hracieho času. Aj teraz zostanú v držaní lopty, pretože Axel Witsel sa prezentoval nedovoleným zákrokom. Výkon Dortmundu je zatiaľ minimálne priemerný.
     
    17
    Domáci sa snažili presadiť po pravej strane, ale prihrávka Achrafa Hakimího bola včas prečítaná. Nasledovať bude len autové vhadzovanie po tom, čo dobrú prácu odviedol obranca Tin Jedvaj.
     
    18
    Raphaël Guerreiro vyskúšal svoje šťastie strelou spoza šestnástky, no tá gólové parametre rozhodne nemala. Chýbala jej razancia a čo je ešte podstatnejšie vôbec nesmerovala do priestoru brány Lukáša Hrádeckého.
     
    19
    Hostia sa teraz snažili zakombinovať tesne pred šestnástkou súpera. Kevin Volland chcel prestrčiť loptu zrejme na Kaia Havertza, ale veľmi dobre si svoje defenzíve úlohy splnil Dan-Axel Zagadou.
     
    20
    Julian Brandt predviedol peknú individuálnu akciu. Následne posunul loptu na Svena Bendera, ale jeho strelecký pokus zblokoval na rohový kop obranca Dan-Axel Zagadou. Rozohrávať bude Charles Aránguiz.
     
    21
    Leverkusen hrá rohové kopy veľmi zaujímavo. Jeho hráči sú veľmi blízko k brankárovi súpera a najmä Jonathan Tah sa svojou postavou snaží Romanovi Bürkimi znepríjemňovať život. Tento raz ho ale fauloval.
     
    22
    Mario Götze rozvinul akciu domácich a na pravom krídle našiel Jadona Sancha. Ten sa snažil presadiť individuálne, ale musíme pochváliť Tina Jedvaja, ktorý ho čistým spôsobom odzbrojil.
     
    23
    Veľa nechýbalo tomu a domáci mohli pykať za svoju pasivitu. Nedokázali odvrátiť do bezpečia center Leona Baileyho, spoza šestnástky následne pálil Kai Havertz a loptu nasmeroval tesne vedľa pravej žrde.
    24. Kai Havertz (LEV)
     
    24
    Leverkusen naďalej drží loptu na svojich kopačkách. Vôbec to nevyzerá tak, že by hrali farmaceuti na pôde aktuálne lídra tabuľky. Zatiaľ musíme konštatovať, že Dortmund je bez Marca Reusa polovičný.
     
    25
    Kai Havertz sa nepresadil individuálne, no vďaka nemu sa lopta odrazila na kopačku Leona Baileyho. Ten pohotovo pálil svojou ľavačkou, ale trafil iba televíznu kameru umiestnenú za bránkou Romana Bürkiho.
     
    26
    Paco Alcácer nedostal dobrú prihrávku, a tak sa hostia dostali do rýchleho brejku. Ten už tradične ťahal po ľavej strane bývalý trenčiansky hráč Leon Bailey, ale tentokrát sa po jeho aktivite hostia do zakončenia nedostali.
     
    28
    Až v 28. minúte dnešného stretnutia musel zasahovať hosťujúci brankár Lukáš Hradecký. Bratislavský rodák si ale poradil s pokusom Jadona Sancha, ktorý z pravej strany strieľal cez Svena Bendera.
     
    29
    Pre domácich sa črtala šanca na strelenie gólu. Po centri z ľavej strany sa dostal k lopte Jadon Sancho, následne zakončoval záložník Julian Weigl, ale jeho pokus v páde vynikajúco zblokoval Jonathan Tah.
     
    30
    Dortmund dal gól! Domáci futbalisti boli v úvodnej polhodine horším tímom, ale napriek tomu sa dostávajú do vedenia. Stalo sa tak po rohovom kope, keď si obrana Leverkusenu zle prebrala hráčov a presný zásah z tesnej blízkosti zaznamenal DAN-AXEL ZAGADOU.
    30. Dan-Axel Zagadou (DOR) - 1:0
     
    31
    Futbal vie byť niekedy krutý, ale Leverkusen nemusí vešať hlavy. Stále má hodinu na strelenie minimálne vyrovnávajúceho gólu a pokiaľ bude pokračovať vo svojom výkone, zrejme sa mu to aj podarí.
     
    32
    Nálada v Signal Iduna Parku je hneď oveľa lepšia. Dortmund potrebuje víťazstvo ako soľ, pretože v ostatných troch ligových stretnutiach iba remizoval a prišiel o takmer celý náskok pred Bayernom.
     
    33
    Teraz sa črtala ďalšia šanca pre domácich. Center z ľavej strany prepadol k Jadonovi Sanchovi, ten prihrávkou pod seba našiel Paca Alcácera, ale španielsky kanonier poslal loptu vysoko nad bránku.
     
    34
    Gólový moment domácich evidentne povzbudil. Naopak, Leverkusen je zjavne zaskočený a zatiaľ to vyzerá na pomerne nevydarený týždeň. Vo štvrtok totiž vypadol v Európskej lige s ruským Krasnodarom.
     
    36
    Paco Alcácer sa previnil nedovoleným zákrokom v súboji so Svenom Benderom. Hostia sa tak dostali k lopte a momentálne kombinujú na útočnej polovici súpera, no zároveň ďaleko od jeho bránky.
     
    37
    Bayer Leverkusen dal gól! Hosťom stačilo len sedem minút na to, aby reagovali na otvárací gól súpera. KEVIN VOLLAND si vymenil loptu s Kaiom Havertzom na hranici šestnástky, následne vystrelil cez nohy Axela Witsela a strelou k ľavej žrdi prekonal Romana Bürkiho.
    37. Kevin Volland (LEV) - 1:1
     
    38
    Dortmund dal gól! V Signal Iduna Parku sa začala poriadna gólová prestrelka. Domáci sa dostali opäť do vedenia. Abdou Diallo centroval z ľavej strany, Tin Jedvaj loptu podbehol a vychádzajúca hviezda svetového futbalu JADON SANCHO sa zaskvel parádnym volejom k pravej žrdi.
    38. Jadon Sancho (DOR) - 2:1
     
    40
    Do konca prvého polčasu zostáva už len päť minút. Spokojnejší môžu byť domáci futbalisti, ktorí vedú tesným rozdielom. Hrdinom zápasu je zatiaľ Jadon Sancho – ten nechal rýchlo zabudnúť na deviaty gól Kevina Vollanda v aktuálnom ročníku.
     
    41
    Paco Alcácer sa teraz nepresadil cez dvoch hráčov súpera. So španielskym hráčom si poradil Jonathan Tah a loptu poslal do bezpečného priestoru. Pri lopte sú však znovu domáci futbalisti.
     
    42
    Jeden z domácich hráčov bol teraz pomerne ostrým spôsobom poslaný na trávnik. Hlavný rozhodca to zatiaľ rieši iba dohovorom a vyzerá to tak, že v prvom polčase nebude musieť siahať do svojho vrecka.
     
    44
    Leon Bailey centroval z ľavej strany, no lopta preletela takmer celou šestnástkou súpera. Dostal sa však k nej bojovný Mitchell Weiser, svojou strelou trafil Raphaëla Guerreira a vybojoval rohový kop.
     
    45
    Leon Bailey centroval z pravej strany, ale našiel iba hlavu Juliana Weigla. Ten loptu upratal do bezpečia. Riadny hrací čas prvého polčasu sa už skoro naplnil, že zrejme sa ešte pridá obligátnych 60 sekúnd.
     
    45+1
    Tak napokon hlavný rozhodca pridáva k prvému polčasu dve minúty. V priebehu tej prvej sme sledovali center do šestnástky Leverkusenu, ale lopta skončila iba v náručí fínskeho reprezentanta Lukáša Hradeckého.
     
    45+2
    Lukáš Hradecký spravil chybu v rozohrávke a domáci to takmer využili. Mario Götze posunul loptu na Paca Alcácera, ale jeho strelecký pokus bol v poslednej chvíli zblokovaný iba na rohový kop.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Futbalisti Borussie Dortmund vedú po prvom polčase nad Bayerom Leverkusen 2:1. Do zápasu vstúpili lepšie hostia, ale nevedeli si vypracovať jasné šance. Skóre stretnutia otvoril v 30. minúte Dan-Axel Zagadou, ktorý sa presadil po rohovom kope. O sedem minút neskôr síce odpovedal Kevin Volland, ale o ďalších 82 sekúnd sa zaskvel parádnym volejom Jadon Sancho. Druhý polčas sa začne krátko po 19:00 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Dan-Axel Zagadou chyboval v rozohrávke, ale hosťom sa nepodarilo jeho zaváhanie využiť. Kevin Volland posielal loptu na Leona Baileyho, ale ten bol dobre strážený. Nasleduje tak odkop Romana Bürkiho.
     
    47
    Ani jeden z trénerov nezasahoval polčas prestávky do svojej zostavy. Spokojnejší môže byť zatiaľ domáci kormidelník, ktorého zverenci majú bližšie k zisku veľmi cenných troch bodov.
     
    48
    Teraz sme boli svedkami súboja dvoch hráčov s číslom štyri pri postrannej čiare. Jonathan Tah po strete s Abdoum Diallom avizoval, že vhadzovať budú hostia, ale názor hlavného rozhodcu bol odlišný.
     
    49
    Momentálne sa hra odohráva najmä v strede ihriska. Leverkusen má podobne ako v prvom polčase územnú prevahu, ale zatiaľ sa po zmene strán nedostal do blízkosti brankára Romana Bürkiho.
     
    50
    V druhom polčase sme zatiaľ neboli svedkami ničoho zaujímavé. Dortmund bráni v niekoľkých defenzívnych blokoch a Leverkusen sa zatiaľ nevie dostať cez pozorne brániaceho súpera.
     
    51
    Teraz sme boli svedkami súboja v šestnástke domácich. Abdou Diallo "poslal" k zemi jedného z hráčov súpera, ale myslím si, že to všetko bolo v súlade s pravidlami. Hráč v bielom išiel príliš ochotne na zem.
     
    53
    Achraf Hakimí svojim centom z pravej strany našiel len Tina Jedvaja, a tak nasledoval rohový kop. Následne smerovalo do šestnástky niekoľko centrov, ale napokon situáciu rieši brankár Lukáš Hradecký.
     
    54
    Lukáš Hradecký rýchlo rozohral akciu hostí. Tí vyrazili dopredu s veľkým počtom hráčov, ale napokon ich v rozlete zastavil Julian Weigl. Obetavým sklzom poslal loptu iba na vhadzovanie.
     
    55
    Nepresná prihrávka na Kevina Vollanda končí len v rukaviciach domáceho brankára. Leverkusen nemá taký dobrý vstup do druhého polčasu, akého sme boli svedkami v úvode duelu.
     
    56
    Aj pred zrakom Marca Reusa mali hostia výhodu rohového kopu. Charles Aránguiz centroval z ľavej strany, ale jeden z domácich hráčov upratal loptu na ďalší rohový kop. Ten bude mať rovnakého exekútora.
     
    57
    Charles Aránguiz našiel svojim centrom iba Axela Witsela, ktorý poslal loptu preč z vlastnej šestnástky. Okrem toho sme videli znovu čiernu prácu Jonathana Taha, ktorý chcel rozhodiť brankára Bürkiho.
     
    58
    Teraz sa črtala šanca na rýchly brejk pre domácich hráčov, ale veľmi dobre sa vrátil Leon Bailey. Ten patril v úvodnom dejstve medzi najlepších hráčov, ale zatiaľ čaká na svoj hviezdny moment.
     
    59
    Achraf Hakimí sa snažil prejsť popri postrannej čiare, ale dobre ho zastavil Tin Jedvaj. Hlavný rozhodca prisúdil loptu Dortmundu, čo hosťujúceho hráča poriadne nasrdilo. Napokon dostáva za nešportové správanie žltú kartu.
     
    60
    Dortmund dal gól! Na konci hodiny hry zvyšujú domáci futbalisti svoj náskok. Achraf Hakimí centroval z pravej strany, lopta sa so šťastím odrazila na kopačku MARIA GÖTZEHO a ten ju z hranice šestnástky poslal presne k pravej žrdi.
    60. Mario Götze (DOR) - 3:1
     
    62
    Hostia budú mať po faule Axela Witsela výhodu priameho kopu. Charles Aránguiz už odchádza z miesta priestupku a je jasné, že loptu do šestnástky súpera pošle nemecký reprezentant Julian Brandt.
     
    63
    Hostia sa snažili zahrať nacvičený signál. Julian Brandt mäkučkým centrom našiel Kaia Havertzom, ale ten si príliš nepotykal so spracovaním lopty. Lopta tak skončila len v moci švajčiarskeho brankára.
     
    64
    Domáci fanúšikovia sa tešili zo štvrtého gólu, ale ten napokon neplatí. Paco Alcácer síce pekne obišiel brankára i trafil odkrytú bránku, ale aj podľa systému VAR stál Španiel v ofsajde.
     
    65
    Namiesto toho stavu 4:1, mohlo byť zrazu 3:2. Napokon sa ale tento scenár nenaplnil. Charles Aránguiz sa presadil po pravej strane, jeho center si našiel Leon Bailey, ale svojou hlavičkou trafil len rukavice Romana Bürkiho.
     
    66
    Charles Aránguiz centroval z pravej strany, ale tentokrát jeho pas nenašiel správneho adresáta. Roman Bürki si bez problémov poradil a okamžite rozohráva akciu svojho tímu. Hrá sa vo výbornom tempe.
     
    67
    Achraf Hakimí centroval z pravej strany, ale našiel iba prípravného Jonathana Taha. Ten loptu poslal do bezpečia a následne sa hra otočila na druhú stranu. Leverkusen rozhodne ešte nič nevzdáva.
     
    68
    Dortmund momentálne drží dvojgólový náskok, no v predošlých týždňoch sa stalo, že mu nestačilo ani vedenie 3:0. Nevídaný comeback sa podaril hráčom Hoffenheimu, ktorí si tak odviezli z Westfálska bod.
     
    70
    Peter Bosz posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Leon Bailey predviedol veľmi dobrý výkon, ale dvadsať minút pred koncom ho strieda Lucas Alario.
     
    71
    Domácim fanúšikom sa teraz nepáčili verdikty hlavného rozhodcu. Ten nechal hru plynúť po zrejme nedovolenom zákroku na Raphaëla Guerreira. Ten bol otrasený, ale nebude potrebovať ošetrenie.
     
    72
    Obrovská šanca na strane hostí. Kevin Volland centroval z ľavej strany, z piatich metrov hlavičkoval striedajúci Lucas Alario, ale Roman Bürki predviedol famózny reflexívny zákrok.
     
    73
    Hostia mali výhodu priameho kopu z pomerne nádejnej pozície. Kevin Volland zobral zodpovednosť na svoje plecia, ale takýmto kopom by sa skôr užil v americkom futbale. Lopta išla poriadne vysoko nad bránu.
     
    74
    Ďalším potrestaným hráčom dnešného duelu je Raphaël Guerreiro. Navyše, po jeho nedovolenom zákroku bude nasledovať priamy kop z dobrej pozície.
     
    75
    Bayer Leverkusen dal gól! Štvrťhodinu pred koncom máme zarobené na poriadnu drámu. Po predošlom faule Raphaëla Guerreira mali hostia priamy kop, Julian Brandt presným centrom našiel JONATHANA TAHA a ten hlavičkovým zakončením prekonal Romana Bürkiho.
    75. Jonathan Tah (LEV) - 3:2
     
    76
    Po inkasovanom góle strieda domáci kormidelník. Z ihriska sťahuje Raphaëla Guerreira, ktorého faul predchádzal spomínanému priamemu kopu. Na jeho miesto prichádza Jacob Bruun Larsen.
     
    77
    Leverkusen predviedol peknú akciu po pravej strane. Kevin Volland zakončoval po zrazenom centri, ale jeho pokus nasmeroval do priestoru troch žrdí. Dobrú prácu odviedol obranca Dan-Axel Zagadou.
     
    78
    Na ihrisku sa teraz nehrá, pretože ošetrenie potrebuje domáci špilmacher Jadon Sancho. Zaujímavosťou je, že po jeho strete s Kevinom Vollandom hlavný rozhodca nepískal a nechal tak hru plynúť.
     
    79
    Teraz na ihrisku pomerne zbytočne splanuli vášne. Charles Aránguiz sa dostal do výmeny názorov s Axelom Witselom, ale hlavný rozhodca to zatiaľ rieši bez udelenia kartových trestov.
     
    80
    Desať minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Borussia Dortmund drží tesný náskok, ale Leverkusen pokračuje vo výbornom ofenzívnom výkone. Hrdinom duelu je zatiaľ Roman Bürki.
     
    81
    Striedajúci Lucas Alario už jednu veľkú šancu po príchode na trávnik spálil. Teraz sa do ďalšej nedostal, pretože postranný rozhodca si všimol jeho pomerne jednoznačné ofsadjové postavenie.
     
    83
    Hostia sa snažili presadiť po pravej strane. Mitchell Weiser poslal prízemný center do šestnástky Dortmundu, ale jeden z hráčov v žlto-čiernom drese odkopol loptu na autové vhadzovanie.
     
    84
    Striedanie na strane domáceho tímu. Strelec zatiaľ rozdielového gólu Mario Götze končí v dnešnom dueli a kapitánsku pásku odovzdáva Axelovi Witselovi. Naopak, na trávniku už je Mahmoud Dahoud.
     
    85
    Hostia chybovali v rozohrávke. Axel Witsel sa okamžite snažil vysunúť striedajúceho Mahmouda Dahouda, ale vynikajúcu prácu odviedol Jonathan Tah, ktorý išiel do súboja riskantným sklzom.
     
    86
    Teraz sa črtala ďalšia šanca pre Dortmund. Paco Alcácer síce nezakončil, ale ešte posunul loptu na Jadona Sancha. Ten pekným centrom našiel Jacoba Bruuna Larsena, ale half-volejom minul bránku.
     
    87
    Nepríjemný súboj medzi Jonathanom Tahom a Axelom Witselom. Belgický futbalista musí byť ošetrovaný, no zároveň sa píska jeho faul. Leverkusen má k dispozícii jeden z posledných priamych kopov.
     
    88
    Ofsajd na strane hostí. Julian Brandt bol v jasnom postavení mimo hry, a tak bola jeho efektná pätička na spoluhráča úplne zbytočná. Rozohrávať bude brankár Roman Bürki, ktorý dnes chytil minimálne dva góly.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času využíva domáci tréner aj svoje posledné striedanie. Paco Alcácer sa dnes strelecky nepresadí, pretože na záverečné sekundy ho vymení Marius Wolf.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k dnešnému duelu ešte päť minút, čo je dostatočný čas pre Leverkusen na vyrovnanie. Teraz sa ocitol v dobrej pozícii Julian Baumgartlinger, ale trafil len Dana-Axela Zagadoua.
     
    90+2
    Lucas Alario sa vyhol ofsajdu a napokon vybojoval pre hosťujúce farby aspoň rohový kop. Julian Brandt kopal hneď dvakrát, ale v oboch prípadoch veľmi dobre zapracoval Axel Witsel.
     
    90+3
    Nepresný center kontroloval Roman Bürki. Švajčiarsky brankár nechal loptu prejsť mimo hracej plochy, a tak bude odkopávať. Samozrejme, zbiera cenné sekundičky a s rozohrávkou sa nikam neponáhľa.
     
    90+4
    Menej ako deväťdesiat sekúnd zostáva do konca nadstaveného času. Dortmundu sa teraz darí kombinovať na pravej strane a drží loptu ďaleko od brány Romana Bürkiho. Tri body sú veľmi blízko.
     
    90+5
    Je rozhodnuté! Jadon Sancho výborne zabojoval pri rohovej zástavke, vybojoval priamy kop veľmi ďaleko od Romana Bürkiho a navyše po zákroku na neho dostáva žltú kartu obranca Jonathan Tah.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Borussie Dortmund zvíťazili v zápase 23. kola najvyššej nemeckej súťaže nad Bayerom Leverkusen 3:2. Výborný futbal pokračoval aj po zmene strán. V 60. minúte skóroval Mario Götze, ale hostia sa nevzdali a štvrťhodinu pred koncom znížili zásluhou Jonathana Taha. Vyrovnať sa im už ale nepodarilo, a tak tréner Peter Bosz nezažil nevydarený návrat do Signal Iduna Parku. Naopak, domáci sa vďaka trom bodom osamostatnili na čele tabuľky. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (20:00:12)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 30. Zagadou, 38. Sancho, 60. M. Götze – 37. Volland, 75. Tah

    Karty:   74. Guerreiro (DOR) – 59. Jedvaj (LEV), 90+5. Tah (LEV)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9.
    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Zagadou, A. Diallo – Witsel, Weigl – Sancho, M. Götze (C) (84. Dahoud), Guerreiro (76. Bruun Larsen) – Alcácer (90. M. Wolf).
    Náhradníci: Hitz – Bruun Larsen, Dahoud, Delaney, Philipp, Schmelzer, M. Wolf.

    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, Jedvaj, S. Bender – Baumgartlinger – Aránguiz, Havertz – Brandt, Volland (C), Bailey (70. Alario).
    Náhradníci: R. Özcan – Alario, Wendell, Thelin, Dragović, Kohr, Paulinho.

    Rozhodca: Christian Dingert – Tobias Christ, Timo Gerach – Guido Kleve