Hannover – Frankfurt 0:3 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 3:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:2 (2:1)
Bayer Leverkusen
Nedeľa 24.02.2019, 18:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
    75. Jonathan Tah (LEV) - 3:2
     
    75
    Bayer Leverkusen dal gól! Štvrťhodinu pred koncom máme zarobené na poriadnu drámu. Po predošlom faule Raphaëla Guerreira mali hostia priamy kop, Julian Brandt presným centrom našiel JONATHANA TAHA a ten hlavičkovým zakončením prekonal Romana Bürkiho.
    60. Mario Götze (DOR) - 3:1
     
    60
    Dortmund dal gól! Na konci hodiny hry zvyšujú domáci futbalisti svoj náskok. Achraf Hakimí centroval z pravej strany, lopta sa so šťastím odrazila na kopačku MARIA GÖTZEHO a ten ju z hranice šestnástky poslal presne k pravej žrdi.
    38. Jadon Sancho (DOR) - 2:1
     
    38
    Dortmund dal gól! V Signal Iduna Parku sa začala poriadna gólová prestrelka. Domáci sa dostali opäť do vedenia. Abdou Diallo centroval z ľavej strany, Tin Jedvaj loptu podbehol a vychádzajúca hviezda svetového futbalu JADON SANCHO sa zaskvel parádnym volejom k pravej žrdi.
    37. Kevin Volland (LEV) - 1:1
     
    37
    Bayer Leverkusen dal gól! Hosťom stačilo len sedem minút na to, aby reagovali na otvárací gól súpera. KEVIN VOLLAND si vymenil loptu s Kaiom Havertzom na hranici šestnástky, následne vystrelil cez nohy Axela Witsela a strelou k ľavej žrdi prekonal Romana Bürkiho.
    30. Dan-Axel Zagadou (DOR) - 1:0
     
    30
    Dortmund dal gól! Domáci futbalisti boli v úvodnej polhodine horším tímom, ale napriek tomu sa dostávajú do vedenia. Stalo sa tak po rohovom kope, keď si obrana Leverkusenu zle prebrala hráčov a presný zásah z tesnej blízkosti zaznamenal DAN-AXEL ZAGADOU.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 30. Zagadou, 38. Sancho, 60. M. Götze – 37. Volland, 75. Tah

    Karty:   74. Guerreiro (DOR) – 59. Jedvaj (LEV), 90+5. Tah (LEV)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9.
    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Zagadou, A. Diallo – Witsel, Weigl – Sancho, M. Götze (C) (84. Dahoud), Guerreiro (76. Bruun Larsen) – Alcácer (90. M. Wolf).
    Náhradníci: Hitz – Bruun Larsen, Dahoud, Delaney, Philipp, Schmelzer, M. Wolf.

    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, Jedvaj, S. Bender – Baumgartlinger – Aránguiz, Havertz – Brandt, Volland (C), Bailey (70. Alario).
    Náhradníci: R. Özcan – Alario, Wendell, Thelin, Dragović, Kohr, Paulinho.

    Rozhodca: Christian Dingert – Tobias Christ, Timo Gerach – Guido Kleve