Hannover – Frankfurt 0:3 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 3:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:2 (2:1)
Bayer Leverkusen
Nedeľa 24.02.2019, 18:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Borussie Dortmund zvíťazili v zápase 23. kola najvyššej nemeckej súťaže nad Bayerom Leverkusen 3:2. Výborný futbal pokračoval aj po zmene strán. V 60. minúte skóroval Mario Götze, ale hostia sa nevzdali a štvrťhodinu pred koncom znížili zásluhou Jonathana Taha. Vyrovnať sa im už ale nepodarilo, a tak tréner Peter Bosz nezažil nevydarený návrat do Signal Iduna Parku. Naopak, domáci sa vďaka trom bodom osamostatnili na čele tabuľky. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (20:00:12)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Je rozhodnuté! Jadon Sancho výborne zabojoval pri rohovej zástavke, vybojoval priamy kop veľmi ďaleko od Romana Bürkiho a navyše po zákroku na neho dostáva žltú kartu obranca Jonathan Tah.
     
    90+4
    Menej ako deväťdesiat sekúnd zostáva do konca nadstaveného času. Dortmundu sa teraz darí kombinovať na pravej strane a drží loptu ďaleko od brány Romana Bürkiho. Tri body sú veľmi blízko.
     
    90+3
    Nepresný center kontroloval Roman Bürki. Švajčiarsky brankár nechal loptu prejsť mimo hracej plochy, a tak bude odkopávať. Samozrejme, zbiera cenné sekundičky a s rozohrávkou sa nikam neponáhľa.
     
    90+2
    Lucas Alario sa vyhol ofsajdu a napokon vybojoval pre hosťujúce farby aspoň rohový kop. Julian Brandt kopal hneď dvakrát, ale v oboch prípadoch veľmi dobre zapracoval Axel Witsel.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k dnešnému duelu ešte päť minút, čo je dostatočný čas pre Leverkusen na vyrovnanie. Teraz sa ocitol v dobrej pozícii Julian Baumgartlinger, ale trafil len Dana-Axela Zagadoua.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času využíva domáci tréner aj svoje posledné striedanie. Paco Alcácer sa dnes strelecky nepresadí, pretože na záverečné sekundy ho vymení Marius Wolf.
     
    88
    Ofsajd na strane hostí. Julian Brandt bol v jasnom postavení mimo hry, a tak bola jeho efektná pätička na spoluhráča úplne zbytočná. Rozohrávať bude brankár Roman Bürki, ktorý dnes chytil minimálne dva góly.
     
    87
    Nepríjemný súboj medzi Jonathanom Tahom a Axelom Witselom. Belgický futbalista musí byť ošetrovaný, no zároveň sa píska jeho faul. Leverkusen má k dispozícii jeden z posledných priamych kopov.
     
    86
    Teraz sa črtala ďalšia šanca pre Dortmund. Paco Alcácer síce nezakončil, ale ešte posunul loptu na Jadona Sancha. Ten pekným centrom našiel Jacoba Bruuna Larsena, ale half-volejom minul bránku.
     
    85
    Hostia chybovali v rozohrávke. Axel Witsel sa okamžite snažil vysunúť striedajúceho Mahmouda Dahouda, ale vynikajúcu prácu odviedol Jonathan Tah, ktorý išiel do súboja riskantným sklzom.
     
    84
    Striedanie na strane domáceho tímu. Strelec zatiaľ rozdielového gólu Mario Götze končí v dnešnom dueli a kapitánsku pásku odovzdáva Axelovi Witselovi. Naopak, na trávniku už je Mahmoud Dahoud.
     
    83
    Hostia sa snažili presadiť po pravej strane. Mitchell Weiser poslal prízemný center do šestnástky Dortmundu, ale jeden z hráčov v žlto-čiernom drese odkopol loptu na autové vhadzovanie.
     
    81
    Striedajúci Lucas Alario už jednu veľkú šancu po príchode na trávnik spálil. Teraz sa do ďalšej nedostal, pretože postranný rozhodca si všimol jeho pomerne jednoznačné ofsadjové postavenie.
     
    80
    Desať minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Borussia Dortmund drží tesný náskok, ale Leverkusen pokračuje vo výbornom ofenzívnom výkone. Hrdinom duelu je zatiaľ Roman Bürki.
     
    79
    Teraz na ihrisku pomerne zbytočne splanuli vášne. Charles Aránguiz sa dostal do výmeny názorov s Axelom Witselom, ale hlavný rozhodca to zatiaľ rieši bez udelenia kartových trestov.
     
    78
    Na ihrisku sa teraz nehrá, pretože ošetrenie potrebuje domáci špilmacher Jadon Sancho. Zaujímavosťou je, že po jeho strete s Kevinom Vollandom hlavný rozhodca nepískal a nechal tak hru plynúť.
     
    77
    Leverkusen predviedol peknú akciu po pravej strane. Kevin Volland zakončoval po zrazenom centri, ale jeho pokus nasmeroval do priestoru troch žrdí. Dobrú prácu odviedol obranca Dan-Axel Zagadou.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 30. Zagadou, 38. Sancho, 60. M. Götze – 37. Volland, 75. Tah

    Karty:   74. Guerreiro (DOR) – 59. Jedvaj (LEV), 90+5. Tah (LEV)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9.
    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Zagadou, A. Diallo – Witsel, Weigl – Sancho, M. Götze (C) (84. Dahoud), Guerreiro (76. Bruun Larsen) – Alcácer (90. M. Wolf).
    Náhradníci: Hitz – Bruun Larsen, Dahoud, Delaney, Philipp, Schmelzer, M. Wolf.

    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, Jedvaj, S. Bender – Baumgartlinger – Aránguiz, Havertz – Brandt, Volland (C), Bailey (70. Alario).
    Náhradníci: R. Özcan – Alario, Wendell, Thelin, Dragović, Kohr, Paulinho.

    Rozhodca: Christian Dingert – Tobias Christ, Timo Gerach – Guido Kleve