Lipt. Mikuláš – Poprad 0:1 (kon.) | Košice – Žilina 4:5 (1:3 po s.n.) | Detva – Budapešť 3:7 (kon.)
Zvolen – Nitra 1:0 (kon.) | Nové Zámky – B. Bystrica 3:2 (kon.) | Miškovec – Trenčín 5:4 (3:2 po s.n.)
po s.n. (1:3)
HC Košice
4:5 (0:1, 2:1, 2:2 - 0:0)
MsHK Žilina
Utorok 15.01.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 43. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím MsHK Žilina.
    Autorom víťazného gólu je JURAJ MILÝ.
     
    64:40
    Rana Šedivého, bola z toho azda štvrtá košická žrď.
     
    64:20
    Rudolf Huna zbytočne nevymýšľal a volil strelu k lapačke. Stanislava Škorvánka ňou neprekvapil.
     
    64:20
    V prospech Žiliny bolo nariadené trestné strieľanie.
     
    59:50
    Žilina dala gól!
    A to sa jej vypláca! Vlci vyvinuli na svojho súpera veľký tlak, ktorý napokon vyústil až do vyrovnávajúceho gólu. Strelou z pravej strany vyrovnal IVAN JANKOVIČ. Asistencie: Jiří Kučný, Lukáš Hvila.
     
    59:30
    Fučík korčuľuje na striedačku, Žilina to skúsi bez brankára.
     
    56:51
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., napadnutie).
     
    53:53
    Košice dali gól!
    Košičania sa dostávajú do vedenia, čo môže byť rozhodujúci moment v zápase. Nešlo vôbec o prudkú strelu, no puk skackal – a preskackal až do siete. Za stelca gólu je označený GABRIEL SPILAR. Asistencie: Ladislav Nagy, Jakub Suja.
     
    52:51
    Spilar si puk posunul za kruh, odkiaľ vyslal nebezpečne tečovanú strelu. Tá opečiatkovala pravú žrď bránky Tomáša Fučíka.
     
    52:15
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    50:02
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Šimon Petráš – 2 min., hákovanie).
     
    48:30
    Individuálna snaha Ladislava Nagy. Ten sa dostal pred bránku a skúsil to strelou z otočky, no tento puk už Tomáš Fučík za svoj chrbát prepadnúť nenechal.
     
    46:55
    Košice dali gól!
    Je znova vyrovnané. Košičania sa vypracovali tlak, z ktorého padol ich tretí gól v zápase. Prihrávku spoza bránky zavŕšil gólovou strelou ŠIMON PETRÁŠ. Asistencie: Evan Brophey, Petr Kafka.
     
    46:10
    Trma-vrma pred Fučíkom, no gólom sa to nekončí. Pred bránkoviskom operoval Suja, ktorý mohol zavŕšiť hetrik, avšak jeho pokus o dorážku až do siete neprepadol.
     
    42:05
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Martin Podešva – 2 min., podrazenie).
     
    40:27
    Žilina dala gól!
    Žilina sa dostáva po tretíkrát v zápase do vedenia a je tak o čosi bližšie k zisku troch bodov. Puk sa dostal na ľavú stranu, odkiaľ vyslal bombu príklepom LUKÁŠ HVILA. Puk skončil až v sieti. Asistencie: Jiří Kučný, Rudolf Huna.
     
    39:24
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Ladislav Nagy – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    38:16
    Košice dali gól!
    Aj Košičanom sa podarilo vsietiť gól v momente, keď tomu nič nenasvedčovalo. JAKUB SUJA sa presadil po prvej tretine aj v tej druhej a má tak našliapnuté za hetrikom. Asistencie: Ladislav Nagy, Gabriel Spilar.
     
    34:49
    Žilina dala gól!
    Opäť Vlci skórujú z prakticky jedinej šance, do ktorej sa zatiaľ počas druhej tretiny dostali. Tentokrát dostal DAVID HRAZDÍRA ideálny puk pred bránkovisko, a tak sa už pomýliť nemohol. Asistencia: Petr Beránek.
     
    31:56
    Spilar našiel dlhým pasom na útočnej modrej Nagya, ktorý sa tak dostal do samostatného úniku. Volil v ňom strelu, no našiel len betón pripraveného Tomáša Fučíka.
     
    25:46
    Košice dali gól!
    Napriek tomu však nemal šancu takýto tlak zvládnuť. Oceliari sa dočkali vyrovnania, keď po peknej kombinácii skóroval JAKUB SUJA. Asistencie: Ladislav Nagy, Petr Kafka.
     
    25:13
    Košičania sú od začiatku dvojnásobnej presilovky mimoriadne aktívni a pália zo všetkých pozícií. Tomáš Fučík je na roztrhanie, no predvádza nádherné zákroky.
     
    24:52
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Martin Turian – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    24:33
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Rudolf Huna – 2 min., podrazenie).
     
    19:44
    Žilina dala gól!
    Gól platí. Vlci tak vyťažili z minima maximum a v závere úvodnej časti sa ujímajú vedenia. Počas presilovky prišla ich kombinácia, po ktorej sa v predbránkovom priestore presadil JURAJ MILÝ. Asistencie: Richard Jenčík, Lukáš Hvila
     
    19:44
    Hostia sa tešia z gólu, celú situáciu však ešte prehodnotí videorozhodca.
     
    19:02
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Lušňák – 2 min., držanie).
     
    18:56
    Akoby sa roztrhlo vrece s nádhernými zákrokmi žilinského brankára, prakticky identický prišiel aj po zakončení od modrej čiary. Radosť Tomáša Fučíka sledovať.
     
    16:58
    Nagy sa zbavil Surovku a mierne si povytiahol Fučíka z bránky. Následne to bolo nebezpečné, keďže sa Košičania snažili puk do odkrytej siete doklepnúť, no žilinská defenzíva všetko vyriešila.
     
    13:20
    Ďalšia veľká šanca, tentokrát pre Košice! Puk sa teraz dostal pravdepodobne k Jokeľovi, ktorý operoval pred bránkou. Nemal však dostatok priestoru na lepšie zakončenie, preto Fučík celú situáciu s prehľadom zvládol.
     
    11:52
    Do veľkej šance sa dostal Dominik Rehák. Ten prenikol košickou defenzívou a dostal sa do bezprostrednej blízkosti Škorvánka. Domáceho gólmana však neprepálil.
     
    06:49
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Lukáš Hvila – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    06:20
    Košičania si chceli vychutnať jediný defenzívny pilier, ktorý sa snažil ubrániť prečíslenie troch proti jednému. Urobili to však mimoriadne nešikovne, prihrávka na Bropheyho bola nepresná, a tak z toho zakončenie neprišlo.
     
    05:25
    Na žilinskej bránke zvonila žrď, následne sa Šedivý zrazil s mantinelolm a v bolestiach padol na ľad. To nie je vôbec pekný pohľad.
     
    02:10
    Mali sme tu prvú veľkú šancu v zápase. Proti Fučíkovi postupoval osamotený Petráš, no jeho zakončenie gólman výborne prečítal a puk zastavil.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 26. Suja (Nagy, Kafka), 39. Suja (Nagy, Spilar), 47. Petráš (Brophey, Kafka), 54. Spilar (Nagy, Suja) – 20. Milý (Jenčík, Hvila), 35. Hrazdíra (Beránek), 41. Hvila (Kučný, Huna), 60. Jankovič (Kučný, Hvila), rozh. náj. Milý

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Roman Žitný (KOS)
    0:1   Lukáš Hvila (ZIL)
    2. séria:
    0:1   Jakub Suja (KOS)
    0:2   Juraj Milý (ZIL)
    3. séria:
    1:2   Gabriel Spilar (KOS)
    1:3   Richard Jenčík (ZIL)
    4. séria:
    1:3   Petr Kafka (KOS)


    HC Košice: Škorvánek (Habal) – McDowell, Šedivý, Koch, Pulli, Michalčin, Dudáš (A), Cibák – Spilar (A), Suja, L. Nagy (C) – Lušňák, Galamboš, Hričina – Klíma, Ignatuškin, Petráš – Žitný, Brophey, Jokeľ
    MsHK Žilina: Fučík (Mikoláš) – Kučný, Matejka, Piegl, Turian, Dlugoš, Bagin, Jankovič, Hudec – Hvila (A), Jenčík (A), Ru. Huna (C) – Rehák, Surovka, Milý – Hrazdira, Podešva, Beránek – Coma, Ondruš, Mendrej

    Rozhodca: Orolin (SVK), A. Nagy (HUN) – Šoltés (SVK), Muzsik (HUN)