Toronto – Colorado 3:6 (kon.) | Philadelphia – Minnesota 7:4 (kon.) | Washington – St. Louis 1:4 (kon.)
NJ Devils – Chicago 8:5 (kon.) | Boston – Montreal 2:3 (po pr.) | Edmonton – Buffalo 7:2 (kon.)
koniec po predl.
Boston Bruins
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Montreal Canadiens
cz Utorok 15.01.2019, 01:40 • TD Garden, Boston • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Carey Price (MTL) 2 inkasované branky, 41 zásahů
    2. David Krejčí (BOS) 1+0
    3. Brad Marchand (BOS) 1+1 (04:23:03)
     
    Československá stopa

    David Krejčí (BOS) 1+0, 3 střely, čas na ledě 21:32
    David Pastrňák (BOS) 0+1, 2 střely, čas na ledě 17:58
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:41
    Jaroslav Halák (BOS) nechytal
    Tomáš Tatar (MTL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 14:37
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 43:22.
    Zblokované střely – 14:11.
    Vyloučení – 3:6.
    Využití přesilovek 0/6 – 1/6.
    Vhazování – 34:30.
     
    Je konec! Ačkoliv to dlouho vypadalo, že Montreal zvítězí po základní hrací době, tak nakonec se utkání dostalo do prodloužení. Tam utkání rozhodla hned první akce, kterou dokázal zužitkovat Petry. Boston se v závěru utkání dostal k opravdu velkému tlaku, díky kterému se dostal k vyrovnávací trefě. Výkon domácího celku ale nebyl úplně optimální, soupeř totiž dokázal odrážet akce soupeře, navíc byl směrem dopředu hodně nebezpečný. I tak si Boston zajistil cenný bod.
     
    Konec zápasu.
    60:15 Jeff PETRY - 2:3
     
    60:15
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to bylo skutečně hodně rychlé, hned první akce končí brankou! Domi si sjel mezi kruhy, odkud ránou zápěstím prověřil Raska, který vyrazil puk do vzduchu. Tam ho hokejkou nabral JEFF PETRY, jenž zamířil do odkryté části branky.
    Asistence: Max Domi, Paul Byron.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Utkání ještě zdaleka nekončí. V poslední minutě se domácím podařilo vyrovnat, následovat bude pětiminutové prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:22 David KREJČÍ - 2:2
     
    59:22
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak přeci jenom se domácí prosazují! Boston sevřel soupeře v jeho vlastním pásmu, posléze měl hodně prostoru na zakončení DAVID KREJČÍ, jeho rána zápěstím směřovala přesně do vzdálenější šibenice. Kus práce odvedl také DeBrusk, který ukázkově stínil brankáři.
    Asistence: Brad Marchand, David Pastrňák.
     
    58:33
    Boston to zkouší bez Raska!
     
    58:30
    Pastrňák to zkoušel hodně chytrou střelou, se kterou si ale Price poradil. Kanadský brankář zalehl kotouč, následovat bude vhazování.
     
    58:10
    Armia pouze nahodil do pásma soupeře, což jeho celku plně vyhovuje. Do konce zápasu nezbývá moc času, Boston má na vyrovnání hodně málo času.
     
    57:55
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Michael Chaput – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    57:11
    K ráně z pravého kruhu se dostal Drouin, který ale výrazně minul vzdálenější konstrukci. To nemusí příliš vadit, hosté totiž nasbírali několik desítek cenných vteřinek.
     
    56:05
    Drouin se ve středním pásmu vyhnul Kuralymu, avšak to bylo z hostující strany naprosto vše. Boston založil akci od své branky, DeBrusk ale neustál souboj s gravitací.
     
    55:13
    Marchand se dostal s pukem za branku soupeře, odkud ho posílal podél hrazení na McAvoye. Montreal se opět brání, avšak Price je v tuto chvíli bez zákroku.
     
    54:05
    Na ledovou plochu se dostala druhá formace Bruins. U pravého hrazení se utvořil menší závar, načež měl Price obrovské štěstí. Ani jeden z domácích nedotlačil puk do brány.
     
    52:10
    Na zemi se ocitl domácí obránce Carlo, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Montreal se pokusil zaútočit, jenomže stále na svůj první střelecký pokus ve třetí třetině čeká. Na opačné straně musel zasahovat Price, který vychytal Heinena.
     
    51:10
    Marchandova přihrávka na Bergerona byla příliš prudká, druhý jmenovaný jí navíc tečoval ještě před červenou čárou. Další zakázané uvolnění v krátkém časovém sledu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:14
    Jeden z domácích pouze protečoval puk do opačného pásma, kde se ho ujal Chaput. Po jeho zavezení, se ke střeleckému pokusu dostal Agostino, jenž trefil pouze protihráče.
     
    49:03
    DeBrusk si sjel až před brankáře, který proti němu bleskově vyjel. Zakončení směřovalo do výstroje, vzápětí Montreal vyhodil přes všechny čáry, jenomže Chára rychlostní souboj o puk prohrál.
     
    48:15
    Na druhé straně operoval za brankou soupeře Drouin, který nakonec nenašel nikoho ze spoluhráčů. Boston má velké starosti s přechodem do útočného pásma.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    47:18
    Na vhazování se postavil český útočník Krejčí, který ho dokázal vyhrát. Jeho formace se rozhodla zaútočit přes levé křídlo, kde ale čekal blok protihráčů.
     
    46:07
    Tatar tak dlouho kroužil s pukem, až se ho chystal předat za sebe, kde ale zasahoval Chára. Posléze se za volným pukem chtěl dostat Marchand, který se ale zjevil v ofsajdu.
     
    45:10
    Marchand kolem sebe neměl podporu spoluhráčů, o puk tak logicky přišel. Ani útočná akce Canadiens nebyla pohledná, nicméně Danault se dostal až k levému kruhu.
     
    44:01
    Price dvakrát zasahoval svým betonem, při druhé střele to zkoušel obránce Krug. Boston solidně zavřel svého soupeře, ten se i přesto dokázal dostat z pásma.
     
    43:04
    Reilly si na levém křídle vybral Chaputa, který se dostal až za branku soupeře, odkud nabíjel na modrou čáru. Bennova rána nedoletěla na místo určení.
     
    42:06
    Pastrňák se hezkým způsobem dostal až před brankáře, jenomže zakončení se mu moc nepovedlo. Price nemusel zasahovat, touš směřoval vedle brány.
     
    41:13
    Snad tři zákroky si připsal finský brankář Rask. Poslední zakončení měl na svědomí hostující kapitán Weber, jehož nahození skončilo v rukavici brankáře.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody vyšlo lépe hostujícímu celku, který zavezl puk do vlastního pásma. Nyní se o rozehrávku stará obránce Weber.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou periodu, která nám dlouho dobu nepřinesla žádnou trefu, nakonec se o jedinou postaral hostující Byron, jenž skóroval při vlastním oslabení. Dlouhou dobu jsme sledovali hodně nezáživnou podívanou, až ke konci třetiny se oba celky trochu předvedly. Na jedné straně musel zasahovat Price proti přečíslení soupeře, na opačné straně mohl druhou branku vstřelit Gallagher, což poté napravil kolega Byron. I tak platí, že dnešní utkání nepatří k těm nejpohlednějším.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:11
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jake DeBrusk – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Max Domi – 2 min., hrubost).
     
    39:11
    Dnešní utkání má grády. Domimu se cosi nelíbilo, najednou se začal pošťuchovat s protihráčem, načež shodil rukavice. Do menší rozmíšky se zapojil také Chára.
     
    39:01
    Propagační střelou to před malým momentem zkoušel Donato, který alespoň vybojoval vhazování před Pricem. Ani další přesilová hra domácích neskončila vstřelenou brankou, nýbrž inkasovanou.
     
    38:15
    U levého hrazení bojoval o puk Krejčí, kterému přispěchal na pomoc Backes. Boston se posléze dostal ke střele, Price jí ale vyrazil svým levým betonem.
    37:09 Paul BYRON - 1:2
     
    37:09
    Montreal právě vstřelil branku!
    To jsou věci, hosté totiž skórují při vlastním oslabení! Bergeron totiž chyboval na modré čáře, v rychlostním souboji ho předčil PAUL BYRON, který se natlačil až před brankáře, kterého dokázal překonat bekhendovým zakončením. Ukázkové potrestání chyby soupeře!
    Bez asistence.
     
    37:05
    Marchand šikovně tečoval před brankou, jenomže puk skončil na zadním hrazení. Posléze se Pastrňákovi nepovedl pohyb s kotoučem, soupeř se tak osvobodil.
     
    36:16
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Victor Mete – 2 min., hákování).
     
    36:03
    V krátkém časovém sledu přichází další zakázané uvolnění, tentokráte se o něj postaral Montreal. Budeme sledovat vhazování po levici kanadského brankáře.
     
    35:01
    Rask si připsal důležitý zákrok! Mezi kruhy si totiž sjel Gallagher, který ale trefil pouze hruď brankáře. Následně odpálil puk do bezpečí připravený Wagner.
     
    34:25
    Rask celkem zariskoval s rozehrávkou, nicméně napadající protihráč se k touši nedostal. Na druhé straně si dělal prostor DeBrusk, který se ale nedostal kolem Petryho.
     
    33:03
    Od modré čáry to zkoušel také obránce Chára, který svým pokusem výrazně minul branku Montrealu. Domácí ale konečně začali hrát, soupeř se pouze brání.
     
    32:13
    Na druhé straně pracoval s pukem Gallagher, který u zadního hrazení předal vedle stojícímu Danaultovi, jenž se ale celkem zbytečně nechal obrat o kotouč.
     
    31:05
    DeBrusk rozjel přečíslení, přičemž přihrával do tandemu na Backese, který ale nepřehodil beton brankáře. Zatím největší šance prostřední třetiny.
     
    29:12
    Domimu se nepodařilo přeposlat puk na vedle stojícího spoluhráče, což hrálo do karet domácím. Boston se ale dnes v útoku hodně trápí, což potvrdil také Krejčí, který nepřihrál přesně.
     
    28:24
    Marchand se dostal za modrou čáru, jenomže poté ho dokázal odzbrojit pozorný Benn. Boston to zkusil dalším atakem, tentokráte se ale Bergeron nedostal kolem soupeře.
     
    27:14
    Až posléze se hra přerušila, jeden z hokejistů totiž zahrál vysokou holí. Rovněž následuje první komerční přestávka ve druhé třetině.
     
    26:15
    Následně to ještě nahozením od modré čáry zkoušel obránce Weber, jenomže trefil pouze před sebou stojícího protihráče. Domácí se nemohou dostat z pásma.
     
    25:24
    Před malým momentem se po pravém křídle chtěl prohnat do zakončení Agostino, avšak včas ho zastavil důrazný protihráč. Montreal ale zůstává v útočném pásmu.
     
    24:05
    Před brankou soupeře byl připraven na teč domácí Krug, který sice puk tečoval, avšak vedle branky. Poté měl Price odkrytý výhled proti ráně od modré čáry.
     
    23:11
    Zákrok si připsal tkaé Price, který musel zasahovat proti střele z bezprostřední blízkosti, kterou vyprodukoval Krejčí. Následně to ještě od modré čáry zkoušel Miller.
     
    22:05
    Armia chtěl chytře objet branku, což se mu sice podařilo, avšak Rask se ke své tyči přesunul včas. Před svatyní zasahoval také slovenský zadák Chára.
     
    21:15
    Mete to zkoušel nástřelem podél mantinelu, který se ale svezl ven z útočného pásma. Následně se první formace Bostonu dopustila postavení mimo hru.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro Boston, který ihned nahodil puk do útočného pásma. Jako první se k němu ale dostal obránce Weber.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodní periodu, která nám nakonec přinesla hned dvě branky, každý celek si připsal po jedné Boston byl v první třetině výrazně nebezpečnější, první branku vsítil při hře čtyři na čtyři. Už se zdálo, že první třetina přinese domácímu celku vedení, avšak o vyrovnávací branku se postaral hostující Gallagher. Boston je v první třetině nebezpečnější, avšak soupeře zatím drží brankáře Price.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    Armia se dokázal proháčkovat kolem protihráče, následně se ještě za volným kotoučem dostával Kulak, jehož ránu raději Rask přikryl pod vlastní lapačku.
    18:27 Brendan GALLAGHER - 1:1
     
    18:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    Zničehonic tu máme vyrovnávací branku! Po vhazování se k puku dostal Petry, jenž nahazoval puk před branku, kde ho šikovně tečoval BRENDAN GALLAGHER, jenž zamířil mezi betony Raska, který reagoval na střelu prvně jmenovaného.
    Asistence: Jeff Petry, Phillip Danault.
     
    18:05
    Do velice slibného zakončení se dostal slovenský forvard Tatar, který ale zamířil pouze do lapačky Raska. Hlavní sudí okamžitě rozpažil, sám si nebyl jistý, kde je puk.
     
    17:21
    Chára se snažil založit rychlou protiakci, jenomže jeho přihrávka byla příliš prudká. Zakázané uvolnění, hra se tedy vrací zpět před branku finského brankáře.
     
    16:10
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Kevan Miller – 2 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Nicolas Deslauriers – 2 min., bitka).
     
    16:10
    Sledovali jsme pěstní souboj! Miller si to rozdal s hostujícím Deslauriersem, přičemž tento pěstní souboj byl velice vyrovnaný, avšak ho nejspíše vyhrál prvně jmenovaný.
     
    16:01
    Kulak to zkoušel po levém křídle, jenomže včas ho dokázal zastavit Carlo. Následně se domácí snažili uklidnit hru, v tuto chvíli se o rozehrávku stará Donato.
     
    15:20
    Na modré čáře čekal na puk Backes, který ho sice zavezl do pásma, avšak poté byl čistým způsobem odzbrojen. Soupeř zakládal akci zpoza vlastní svatyně.
    14:09 Brad MARCHAND - 1:0
     
    14:09
    Bruins právě vstřelili branku!
    Při hře čtyři na čtyři tu máme úvodní branku dnešního zápasu! Boston se dostal s pukem do útočné třetiny, následně Bergeron našel na levém křídle volného BRADA MARCHANDA, jehož rána zápěstím skončila za Pricem. Puk se dost možná otřel o brankovou konstrukci.
    Asistence: Patrice Bergeron, Matt Grzelcyk.
     
    14:03
    Do zajímavé pozice si nabruslil hostující Chaput, jehož rána ale skončila v ochranné síti. Vhazovat se bude po levici finského brankáře Raska.
     
    13:46
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jesperi Kotkaniemi – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Zdeno Chára – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:05
    Na druhé straně bojoval u zadního hrazení Reilly, který nakonec vybojoval puk. Montreal ale nedokázal založit kombinaci, naopak se soupeř dostal ze třetiny.
     
    12:12
    Boston podnikl rychlé přečíslení, které po Pastrňákově přihrávce zakončoval Marchand, avšak hostující brankář se i tentokráte blýsk velice dobrým zákrokem.
     
    10:02
    Marchandova přihrávka na Bergerona byla příliš čitelná, soupeř jí ale zablokoval k druhému jmenovanému. Posléze na pravém křídle dostal nabito právě Marchand, Price se ale překonat nenechal.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:03
    Boston se ihned po vhazování usadil v útočném pásmu, avšak soupeř dokázal dotlačit puk do střední třetiny. Domácí lajna se ale hodně rychle dostala zpět před branku.
     
    08:16
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Mike Reilly – 2 min., podrážení).
     
    08:13
    Drouin to zkoušel dalším střeleckým pokusem, tentokráte od levého hrazení. Nahozený puk nenadělal Raskovi žádné potíže, následuje první komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    07:12
    Petrymu se křižnou přihrávkou podařilo najít kolegu Domiho, který se ale nedostal ani ke střele. Na druhou stranu spěchali domácí, jenž rovněž nezakončili.
     
    06:08
    Boston pořádně zmáčkl svého soupeře, který se dlouhou dobu nemohl dostat z pásma. Nakonec to ještě bekhendovým zakončením zkoušel Pastrňák.
     
    05:23
    Posléze to od levého hrazení zkoušel domácí Backes, který našel pouze beton brankáře. Price musel opět zasahovat, tentokráte své štěstí zkoušel Miller.
     
    04:10
    Na ledovou plochu se dostala první formace Bruins. O rozehrávku se ale staral hostující Mete, který na levém křídle našel Drouina, jenž zaměstnal brankáře Raska.
     
    03:02
    Tatar napadal rozehrávku soupeře, což přineslo zisk kotouče. Následně musel Rask zasahovat, od modré rány to střelou na teč zkoušel obránce Benn.
     
    02:11
    Také Rask okusil práci s hokejkou, jeho celek se ale nedostal z formace. Posléze Byron nahazoval zpět do pásma, jako první se ale k puku dostal forvard Backes.
     
    01:23
    Od modré čáry to nahozením zkoušel Weber, avšak jeho myšlenka skončila na protihráči. Posléze si s pukem zahrál brankář Price, jenž rozehrál do strany na Petryho.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který okamžitě rozjel první akci tohoto zápasu, která ale přinesla pouze ofsajdové postavení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), K. Miller, Grzelcyk, Carlo, Krug – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Backes, Krejčí (A), DeBrusk – Wagner, Acciari, Kuraly – Donato, Forsbacka-Karlsson, Heinen.

    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – S. Weber (C), Mete, Petry, Reilly, Jo. Benn, Kulak – Gallagher (A), Danault, Drouin – Armia, Domi, Lehkonen – Byron (A), Kotkaniemi, Tatar – Deslauriers, Chaput, Agostino.

    Rozhodčí: Hanson, Pollock – Racicot, Galloway.
     
    Montreal Canadiens

    Na opačné straně stojí Montreal, který si vede o něco hůře. Montrealu momentálně patří osmá pozice, na svého dnešního soupeře ztrácí pouze tři body. Canadiens z posledních pěti zápasů vyhráli pouze dvakrát, v minulém kole ale dokázali porazit sedmé Colorado, které dokonce nevstřelilo ani branku. Montreal se na kluzištích soupeřů řadí na sedmou pozici, doposud nasbíral sedmadvacet bodů, což není vůbec špatný počin. Hostující tým dnešního utkání ale poslední venkovní zápas nezvládl, podlehl totiž předposlednímu St. Louis, který slavil vítězství 4:1.

    Nejproduktivnější hráči:

    Max Domi – 39 bodů (14+25)
    Jonathan Drouin – 34 bodů (13+21)
    Tomáš Tatar – 33 bodů (14+19)
     
    Boston Bruins

    Hokejisté Bostonu letos předvádějí celkem povedené výkony, které momentálně stačí na pátou pozici východní konference. Boston má na svém kontě šestapadesát bodů, na vedoucí Tampu Bay ztrácí už propastných šestnáct bodů. Bruins z posledních pěti zápasů prohráli pouze jedinkrát, bylo tomu tak na domácím ledě, kde zvítězil Washington. Boston v minulém kole zvládl těžký zápas na ledě třetího Toronta, výhru však zařídila česká dvojice Krejčí – Pastrňák. Boston se v tabulce domácích celků řadí na druhou pozici, lépe je na tom už jen Tampa Bay, která nasbírala o šest bodů více.

    Nejproduktivnější hráči:

    David Pastrňák – 53 bodů (26+27)
    Brad Marchand – 47 bodů (16+31)
    Patrice Bergeron – 38 bodů (14+24)
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zámořská NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Boston Bruins a Montreal Canadiens.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 15. Marchand (Bergeron, Grzelcyk), 60. Krejčí (Marchand, Pastrňák) – 19. Gallagher (Petry, Danault), 38. Byron, 61. Petry (Domi, Byron)


    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), K. Miller, Grzelcyk, Carlo, Krug – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Backes, Krejčí (A), DeBrusk – Wagner, Acciari, Kuraly – Donato, Forsbacka-Karlsson, Heinen.
    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – S. Weber (C), Mete, Petry, Reilly, Jo. Benn, Kulak – Gallagher (A), Danault, Drouin – Armia, Domi, Lehkonen – Byron (A), Kotkaniemi, Tatar – Deslauriers, Chaput, Agostino.

    Rozhodca: Hanson, Pollock – Racicot, Galloway