Kuopio – Třinec 3:1 (kon.) | Norimberk – Davos 2:3 (kon.)
koniec
Norimberk Ice Tigers
2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
HC Davos
cz Štvrtok 27.12.2018, 20:15 • Vaillant Arena • Spengler Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Branka Norimberku zůstává prázdná i přesto, že se vhazuje ve středním pásmu.
     
    59:37
    Puk se otřel o ochrannou síť. Hra je přerušená a hlavní trenér Ice Tigers chce oddechový čas. Momentálně ale diskutuje se sudími.
     
    58:30
    Norimberští útočí a jejich brankář odjíždí na střídačku. Ice Tigers hrají šest na pět.
     
    55:18
    Velká šance pro Ice Tigers vyrovnat! Za vysokou hůl je vykázán obránce Nygren, a tak budou mít Norimberští dvě minuty přesilové hry.
     
    55:05
    Festerling dostal po zmatku v obraně Davosu puk na vrchol kruhu jako na zlatém podnosu, jeho střelu z první ale parádně zlikvidoval Senn.
    51:43 Julian PAYR - 2:3
     
    51:43
    Davos právě vstřelil branku!
    Žlutomodří se přeci jen dočkali! Obránce JULIAN PAYR si sjel před branku na křížnou přihrávku od Klasena a následně neměl problém trefit odkrytou část branky. Asistence: Linus Klasen, Andres Ambühl. Stav utkání 2:3.
     
    49:17
    Dnešní utkání sleduje vyprodaná Vaillant Arena. Na zápas přišlo 6 300 diváků!
    48:37 Leonhard PFÖDERL - 2:2
     
    48:37
    Norimberk právě vstřelil branku!
    LEONHARD PFÖDERL dostal puk na levý kruh a nic nevymýšlel a poslal jej přímo do horních pater za bezmocného brankáře Senna. Asistence: Tom Gilbert. Stav utkání 2:2.
     
    46:49
    Krásná akce! Lalonde dostal na pravém křídle na modrou křížný puk a nevymýšlel střelu na teč, ale prostě puk napálil na Senna, který se ve snaze kotouč zastavit roztáhl na brankové čáře a kus černé gumy sebral do lapačky! Uznalý potlesk zaplněné haly!
     
    46:39
    Přesilovka pro Norimberk a šance pro černé vyrovnat průběh zápasu. Za nedovolené bránění míří za katr Robert Sanguinetti.
     
    43:01
    Ambühl ztratil puk ve středním pásmu a k samostatnému úniku na Senna se dostal Segal. Brankář Davosu úspěšnější!
    36:57 Brandon BUCK - 1:2
     
    36:57
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Kparghai vybojoval puk na modré čáře, ale na svého kolegu jej nedostal. Na druhé straně se bleskově zrodil protiútok dva na jednoho, který přesnou střelou z první za Senna zužitkoval BRANDON BUCK. Asistence: Jason Bast, Taylor Aronson. Stav utkání 1:2.
     
    34:06
    Obrovský tlak Davosu! Nejprve šavlovačka v Treutleho brankovišti, na kterou neměl brankář Norimberku žádný vliv, ale Davoští se ke gólu nepropracovali. Následně nebezpečná střela Meyera, kterou měl brankář černých pod kontrolou.
     
    30:59
    Další přesilovka Davosu. Pföderl vyloučen za zdržování hry, vystřelení puku z obranného pásma mimo hřiště.
     
    30:58
    Ambühl dostal od Klasena puk do jízdy na levém křídle, objel obránce jako kužel a naservíroval puk před branku Simionovi, ale ten přestřelil.
     
    28:02
    Další trest pro hráče Ice Tigers! Za držení je vyloučen Reimer. Přesilovka pro Davos.
     
    27:57
    Reimer postupoval po pravém křídle a vyzkoušel Senna. Ten odrazil puk od svých betonů, ale pouze na před brankou operujícího Aronsona. Obránce Norimberku však nedokázal puk dostat za Senna.
     
    27:25
    Velký závar před Treutlem! Davos nyní silně tlačí, velkou šanci měl Frehner. Treutle jeho pokus z bezprostřední blízkosti zlikvidoval.
     
    25:17
    Po dalším zákroku Senna po ošemetné situaci u jeho branky si trenér Davosu bere time out.
    25:08
     
    25:08
    Potlesk na otevřené scéně pro Senna! Sám na něj unikal Bassen, chtěl si jej roztáhnout a krátkou kličkou mu poslat puk mezi betony. Senn chrániče srazil včas.
     
    22:35
    Acton od zadního mantinelu hledal před brankou zcela volného Browna. Skvělý zákrok Senna!
     
    21:39
    Clarence Kparghai nedovoleně bránil svého soupeře, který si kolem něj ve středním pásmu chtěl obhodit puk. První přesilovka pro Norimberk.
     
    17:19
    Další tyč! Domácí si šancí vytvořili dost, ale zatím nedokázal navýšit své vedení. Tentokrát orazítkoval brankovou konstrukci Ambühl.
     
    16:10
    Tyčka zvoní za Treutlem! Trefil ji borec Davosu Dario Meyer.
    14:39
     
    14:39
    Chyba brankáře Senna! Ten naslepo za brankou rozehrál za sebe, kde puk ihned sebral Reimer a zkoušel jej zasunout do branky. Dostal jej pouze do brankoviště, kde ještě dorážel Acton. Brankář Senn situaci ustál a vznikla mela.
     
    12:48
    Nakonec jeden. Faul loktem provedl hráč týmu Ice Tigers s číslem 57, kterým je Daniel Weiss.
     
    11:54
    Pföderl jel zhruba od modré čáry sám na Senna, ale brankář Davosu byl úspěšnější a zasloužil si potlesk domácího publika.
     
    08:23
    Brandon Buck udělal dvakrát provinění proti pravidlům o vhazování a daroval tak domácímu týmu první přesilovku v zápase.
    06:36 Dario SIMION - 0:2
     
    06:36
    Davos právě vstřelil branku!
    Vaillant Arena je na nohou! Žlutomodří vedou už o dva góly! Před branku se dostal Klasen, zadovkou našel DARIO SIMIONA a ten neměl problém puk napálit za překonaného Treutleho. Asistence: Linus Klasen, Andres Ambühl. Stav utkání 0:2.
    05:32 Inti PESTONI - 0:1
     
    05:32
    Davos právě vstřelil branku!
    Domácí, i když protokolárně vlastně hosté, se ujímají vedení. Krásnou individuální akcí se prezentoval INTO PESTONI, který projel až před Treutleho a střelou pod rukou otevřel skóre. Asistence: Sven Jung, Fabian Heldner. Stav utkání 0:1.
    01:25
     
    01:25
    Tyčka zachránila Davos! Orazítkoval ji z pravé strany Jason Bast!

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 37. Buck (Bast, Aronson), 49. Pföderl (Gilbert) – 6. Pestoni (Jung, Heldner), 7. Simion (Klasen, Ambühl), 52. Payr (Klasen, Ambühl)


    Norimberk Ice Tigers: Treutle (Jenike) – Festerling, Aronson, Lalonde, Mebus, Gilbert, Weber, Jurcina, Bender – Reimer (C), Weiss, Pföderl – Buck, Bast, Bassen – Ch. Brown, Acton, Lerg – Segal (A), Fox, Dupuis (A).
    HC Davos: Senn (Lindbäck) – Payr, Nygren (A), Du Bois (A), Stoop, Sanguinetti, Kparghai, Heldner, Jung – Ambühl (C), Simion, Klasen – Hischier, Bader, Frehner – Pestoni, Corvi, Meyer – Kessler, Aeschlimann, Egli.

    Rozhodca: Hebeisen, Watson – Fuchs, Wüst

    Diváci: 6 300 (vyprodáno)