Kuopio – Třinec 3:1 (kon.) | Norimberk – Davos 2:3 (kon.)
koniec
Norimberk Ice Tigers
2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
HC Davos
cz Štvrtok 27.12.2018, 20:15 • Vaillant Arena • Spengler Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Hezký večer z Davosu, kde se ve Vaillant Areně uskuteční boje druhého hracího dne 92. ročníku Spenglerova poháru. Domácí tým HC Davos ve druhém utkání prvního dne podlehl Kanadě 1:2 a to znamená, že se představí ve druhém utkání skupiny Cattini proti nováčkovi z Norimberka.
     
    Thomas Sabo Ice Tigers

    Hokejový klub z Norimberku, jehož oficiálním názvem je Thomas Sabo Ice Tigers, bude na letošním Spenglerově poháru reprezentovat zemi, jejíž reprezentace hrála ve finále olympijského turnaje v roce 2018. Norimberk podobně jako Kuopio bude hrát na turnaji poprvé ve své historii. Tým Thomas Sabo v loňském ročníku DEL skončil v základní části na třetím místě, když v 52 utkáních nastřádal 100 bodů a měl obrovský 21bodový náskok na čtvrtý Ingolstadt. V play off následně hokejisté z druhého největšího bavorského města přešli v prvním kole přes Kolín nad Rýnem, ale poté vypadli s Eisbärenem Berlín v semifinále. V aktuálním ročníku se jim zatím tolik nedaří – ve 32 zápasech nasbírali 35 bodů a jsou až na jedenácté příčce, ale v těsném závěsu a tedy v přímém boji o play off za desátým Krefeldem.

    Nominovaná soupiska Norimberku: Jenike, Treutle – Festerling, Newton, Lalonde, Aronson, Gilbert, Grosse, Mebus, Weber, Jurčina, Bender – Buck, Brown, Bast, Reimer, Kislinger, Segal, Acton, Weiss, Bassen, Lerg, Mieszkowski, Fox, Ness, Dupuis, Pföderl
     
    HC Davos

    Davos se představil v prvním utkání skupiny Cattini v utkání proti reprezentačnímu týmu Kanady. Hráči pořadatelského klubu přečkali první třetinu, kdy se javorové listy prezentovaly drtivou převahou, kterou však nedokázaly přetavit ve větší množství branek. Kanada sice v úvodu prostřední hrací doby odskočily do dvoubrankového vedení, Davos se ještě ve druhé třetině přiblížil na dostřel a držel reprezentační tým Kanady až do samotného závěru v nejistotě. Jediný gól domácího týmu vstřelil na konci druhé třetiny po krásné individuální akci Bader.

    Sestava Davosu z prvního utkání: Lindbäck – Nygren, Kparghai, Du Bois, Stoop, Sanguinetti, Buchli, Heldner, Jung – Ambühl, Lindgren, Meyer – Hischier, D. Wieser, M. Wieser – Pestoni, Aeschlimann, Egli – Simion, Bader, Klasen.
     
    Dosavadní zápas ve skupině Cattini
    26. prosince 2018: HC Davos – Team Canada 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
    Branky a nahrávky:
    39. Bader – 6. Boychuk (Després, Dalpe), 24. D’Agostini (Ebbett).

    Aktuální pořadí ve skupině Cattini
    1. Kanada, 1 zápas, 3 body, skóre 2:1
    2. Davos, 1 zápas, 0 bodů, skóre 1:2
    3. Norimberk – dosud nehrál
     
    Úvodní sestavy:

    Norimberk Ice Tigers: Treutle (Jenike) – Festerling, Aronson, Lalonde, Mebus, Gilbert, Weber, Jurčina, Bender – Reimer (C), Weiss, Pföderl – Buck, Bast, Bassen – Ch. Brown, Acton, Lerg – Segal (A), Fox, Dupuis (A).

    HC Davos: Senn (Lindbäck) – Payr, Nygren (A), Du Bois (A), Stoop, Sanguinetti, Kparghai, Heldner, Jung – Ambühl (C), Simion, Klasen – Hischier, Bader, Frehner – Pestoni, Corvi, Meyer – Kessler, Aeschlimann, Egli.

    Rozhodčí: Hebeisen, Watson – Fuchs, Wüst.
     
    Hráči Norimberku vjíždějí na ledovou plochu Vaillant Areny, kde za chvíli začne jejich premiéra ve slavném Spenglerově poháru. Aréna je našlapaná, vypadá to, že bude vyprodáno. Za chvíli přivítá své miláčky – domácí HCD.
     
    Už se tak stalo, domácí fanoušci bouřlivě přivítali svůj mančaft. Některý z dvojice hlavních rozhodčí Hebeisen – Watson za chvíli vhodí puk mezi hole prvních centrů Weisse a Simiona a začne čtvrté utkání Spengler Cupu 2018.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Jako první se do pásma dostali hráči Norimberku, ale vydrželi tam jen moment. Na druhé straně Davos při přechodu do útoku udělal chybu a je pískán ofsajd.
     
    00:42
    Velká šance Davosu. Simion postupoval na Treutleho z levé strany – na poprvé trefil brankáře, z dorážky trefil boční síť branky týmu Ice Tigers.
     
    01:25
    Tyčka zachránila Davos! Orazítkoval ji z pravé strany Jason Bast!
    01:25
     
    01:59
    Corvi si šikovně posunul puk kolem bránících hráčů u modré čáry, ale pak nenašel přesně svého kolegu na pravém kruhu.
     
    02:35
    První delší pobytu Norimberku v útočném pásmu. Ice Tigers se snaží pálit z každé pozice, nejakčněji si musel domácí brankář Senn počínat při střele Browna, která ale na něj letěla z velkého úhlu.
     
    03:14
    Po icingu hráčů německého týmu se vhazuje u Treutleho.
     
    03:19
    Du Boisovu schovanou střelu od modré čáry našel Treutle v lapačce a ihned rozehrává.
     
    03:46
    Payr nahazoval od modré, brankář Davosu puk vykopl betonem. Následně u branky vznikl závar, který hráči v černém vyřešili.
     
    04:25
    Lalonde si u střídačky vyšlápl na hráče s liberijskými kořeny v domácí sestavě Kparghaie, ale rozhodčí přes ruce v obličeji nevylučují.
     
    05:32
    Davos právě vstřelil branku!
    Domácí, i když protokolárně vlastně hosté, se ujímají vedení. Krásnou individuální akcí se prezentoval INTO PESTONI, který projel až před Treutleho a střelou pod rukou otevřel skóre. Asistence: Sven Jung, Fabian Heldner. Stav utkání 0:1.
    05:32 Inti PESTONI - 0:1
     
    05:53
    Zakázané uvolnění Davosu stěhuje hru před Senna.
     
    06:24
    Norimberk hraje velmi fyzicky. Dva ostřejší zákroky na domácí legendu Ambühla se fanouškům nelíbily, ale nevylučuje se.
     
    06:36
    Davos právě vstřelil branku!
    Vaillant Arena je na nohou! Žlutomodří vedou už o dva góly! Před branku se dostal Klasen, zadovkou našel DARIO SIMIONA a ten neměl problém puk napálit za překonaného Treutleho. Asistence: Linus Klasen, Andres Ambühl. Stav utkání 0:2.
    06:36 Dario SIMION - 0:2
     
    06:56
    První komerční přestávka utkání trochu zpomalí prozatím velmi dynamickou první třetinu.
     
    07:14
    Norimberk pobývá v útočném pásmu, ale zatím místo kombinace spíše po sobě háže puky kolem mantinelů.
     
    08:13
    Pasáže, kdy se přelévá útok z jedné strany na druhou, ale na obou stranách chybí přesnost. Více kreativity projevují hráči Davosu, kteří teď vybojovali buly v útočném pásmu.
     
    08:23
    Brandon Buck udělal dvakrát provinění proti pravidlům o vhazování a daroval tak domácímu týmu první přesilovku v zápase.
     
    09:04
    Čtyřicet sekund přesilovky uteklo a bude se vhazovat v útočném pásmu Davosu. Žlutomodří si zatím šanci nevytvořili.
     
    09:58
    Až ve druhé půlce přesilovky se Davos dostal k přesilovkovému rozestavění a kombinacím.
     
    10:18
    Klasen měl dost prostoru na pravé straně a jeho střelu musel Treutle vyrazit vyrážečkou mimo branku.
     
    10:55
    Hraje se v kompletních sestavách, po jednom tvrdém zákroku hráče Davosu zůstal ležet ve svém obranném pásmu Weber. Nakonec po svých odjel na střídačku, hra ani nebyla přerušená.
     
    11:14
    Po střele Ledových tygrů, která mířila přímo do ochranné sítě, se vhazuje ve středním pásmu.
     
    11:54
    Pföderl jel zhruba od modré čáry sám na Senna, ale brankář Davosu byl úspěšnější a zasloužil si potlesk domácího publika.
     
    12:36
    Senn není v brance, domácí budou hrát přesilovku. Faul signalizují oba sudí, uvidíme, kolik vyloučených bude.
     
    12:48
    Nakonec jeden. Faul loktem provedl hráč týmu Ice Tigers s číslem 57, kterým je Daniel Weiss.
     
    13:00
    Hned po buly využil chybné přihrávky Davosu Bast a zkoušel jít dopředu. Ztroskotal na modré čáře.
     
    13:08
    Puk ale nebyl pro Norimberk ztracen. Bast se k němu znovu dostal a z velkého úhlu vyzkoušel Senna, který ihned rozehrává.
     
    13:49
    Po minutě se Davos zkusí konečně usadit v pásmu.
     
    14:04
    Corvi zavezl puk do rohu, ale při otočce chytl balanc a puk z jeho hole míří do vlastního pásma.
     
    14:23
    Nepřehledná situace v brankovišti Treutleho, rozhodčí raději přerušují hru, i když domácí fanoušci by raději viděli puk ve hře.
     
    14:39
    Chyba brankáře Senna! Ten naslepo za brankou rozehrál za sebe, kde puk ihned sebral Reimer a zkoušel jej zasunout do branky. Dostal jej pouze do brankoviště, kde ještě dorážel Acton. Brankář Senn situaci ustál a vznikla mela.
    14:39
     
    14:39
    Acton zamířil rovnou na trestnou lavici, ale sudí jej vracejí. Vhazuje se ve středním pásmu a dohrává se posledních pár sekund přesilovky Davosu.
     
    15:21
    Weiss zavezl puk do útočného rohu, ale byl velmi těsně zpracováván obránci Davosu, a tak kotouč ztratil. Útočí Davos.
     
    15:55
    Hraje se v pásmu Davosu. Spíše bojuje o puk.
     
    16:10
    Tyčka zvoní za Treutlem! Trefil ji borec Davosu Dario Meyer.
     
    17:19
    Další tyč! Domácí si šancí vytvořili dost, ale zatím nedokázal navýšit své vedení. Tentokrát orazítkoval brankovou konstrukci Ambühl.
     
    18:13
    Další šance Davosu! Trochu bezprizorní puk v nebezpečném slotu mezi kruhy využil ke střele na Treutleho obránce Nygren, který si k pokusu sjel z modré čáry.
     
    19:08
    Hraje se v útočném pásmu Davosu, který v závěrečných minutách předvádí o hodně kreativnější akce a Norimberk může být rád, že žlutomodří nenavýšili vedení.
     
    19:57
    Poslední akce je Norimberku! Puk po levém křídle do útočného pásma zavezl Brown a trochu z nouze, protože se mu žádný kolega ke kloudné kombinaci nenabízel, vystřelil. Sennovi stačilo položit beton na led.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina premiérového utkání Norimberku ve slavné soutěži, ve kterém se střetl s pořadatelským Davosem, určitě nenudila. Domácí, dle zápisu hostující Davos, otevřel skóre v šesté minutě po krásné individuální akci Pestoniho. O dva góly to bylo už o 64 sekund později, kdy zase oku lahodící kombinaci předvedl Klasen se střelcem branky Simionem. Norimberk mohl snížit při nájezd Pföderla, na druhé straně zase všichni svatí stáli před brankářem Ledových tygrů Treutlem, když do tyče pálili Meyer a o minutu později Ambühl. Říká se, že tyč je vedle, akorát je to slyšet, ale vyšší než dvoubrankové vedení měli Davoští opravdu na dosah. I tak poprvé na turnaji vedou.
     
    Prostředí hrací doba začne cca ve 21:03.
     
    Střely na branku v první třetině: 6:12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Po centru od Ambühla před branku se za pukem natahoval Simion, ale skončil na zemi a puk na holích hráčů v černém.
     
    21:08
    Buck vyváží puk, ale černá guma skončila na zadním mantinelu na holi bránících hráčů Davosu, a Buck dostal tělo a orazítkoval skla.
     
    21:33
    Zakázané uvolnění týmu Ice Tigers stěhuje hru do útočného pásma Davosu.
     
    21:39
    Clarence Kparghai nedovoleně bránil svého soupeře, který si kolem něj ve středním pásmu chtěl obhodit puk. První přesilovka pro Norimberk.
     
    22:19
    Acton se prokličkoval až k brance, ale jeho centr před brankoviště byl ztečován mimo.
     
    22:35
    Acton od zadního mantinelu hledal před brankou zcela volného Browna. Skvělý zákrok Senna!
     
    23:18
    Dobrá přesilovka Ice Tigers! Po dvou střelách Reimera od modré čáry to jen tak ve Vaillant Areně zahučelo.
     
    24:05
    Davos se ubránil a může zase myslet na útok.
     
    24:21
    Hischier dostal křížnou přihrávku skrz celé pásmo a dokázal vystřelit z první na Treutleho, byť se zdálo, že přihrávku i střelu musí Norimberští zblokovat. Nestalo se tak, brankář Ice Tigers předvedl dobrý zákrok.
     
    25:08
    Potlesk na otevřené scéně pro Senna! Sám na něj unikal Bassen, chtěl si jej roztáhnout a krátkou kličkou mu poslat puk mezi betony. Senn chrániče srazil včas.
    25:08
     
    25:17
    Po dalším zákroku Senna po ošemetné situaci u jeho branky si trenér Davosu bere time out.
     
    25:34
    Norimberk pokračuje v tlaku a Davos se zachraňuje jen za cenu zakázaného uvolnění. Senn je momentálně nejdůležitější muž sestavy pořadatelského týmu.
     
    25:42
    Jurčinova bomba od modré mířila vysoko. Hosté jsou ale stále v pásmu.
     
    26:08
    Klasenova tvrdá rána od modré, ale Treutle si ji našel a ramenem vyrazil.
     
    26:40
    Davos stále v útočném pásmu a dokázal i částečně vystřídat. Du Bois pálil tvrdě od modré, jeho střelu clonící hráči několikrát tečovali a následně prolétla mimo.
     
    27:25
    Velký závar před Treutlem! Davos nyní silně tlačí, velkou šanci měl Frehner. Treutle jeho pokus z bezprostřední blízkosti zlikvidoval.
     
    27:39
    Až nyní se přerušuje a tentokrát to budou Norimberští, kteří budou chtít v komerční pauze trochu konsolidovat síly.
     
    27:57
    Reimer postupoval po pravém křídle a vyzkoušel Senna. Ten odrazil puk od svých betonů, ale pouze na před brankou operujícího Aronsona. Obránce Norimberku však nedokázal puk dostat za Senna.
     
    28:02
    Další trest pro hráče Ice Tigers! Za držení je vyloučen Reimer. Přesilovka pro Davos.
     
    28:45
    Davos zatím část přesilovky strávil sice v útočném pásmu, k větší gólové šanci se ale nepropracoval. Snaží se rozjet gólovou kombinaci ze středního pásma.
     
    29:33
    Corvi s pukem na holi obkroužil celé útočné pásma, ale pak se utopil v souboji u modré čáry. Následně od modré pálil vyloženě na teč Sanguinetti, ale puk všechny jeho kolegy minul a skončil po odrazu ve středím pásmu.
     
    30:13
    Hosté jsou kompletní a už se také hraje mimo jejich pásmo.
     
    30:58
    Ambühl dostal od Klasena puk do jízdy na levém křídle, objel obránce jako kužel a naservíroval puk před branku Simionovi, ale ten přestřelil.
     
    30:59
    Další přesilovka Davosu. Pföderl vyloučen za zdržování hry, vystřelení puku z obranného pásma mimo hřiště.
     
    31:21
    Félicien du Bois napřáhl až ke stropu a jeho bombu od modré schytal bránící Festerling. Následně tým Ice Tigers vyhodil puk a šetří sekundy.
     
    32:12
    Davos rozehrává od své branky, ale má problém s forčekujícími hráči v černém.
     
    32:50
    Simion hledal Klasena naskrz pásmo, ale puk ztečoval Jurčina a narušil kombinaci žlutomodrých.
     
    33:15
    Norimberk je kompletní a Davos zakládá další svůj útok od vlastní branky.
     
    33:29
    Po dalším přerušení hry brankářem Treutlem je zde druhá komerční pauza druhé třetiny.
     
    34:06
    Obrovský tlak Davosu! Nejprve šavlovačka v Treutleho brankovišti, na kterou neměl brankář Norimberku žádný vliv, ale Davoští se ke gólu nepropracovali. Následně nebezpečná střela Meyera, kterou měl brankář černých pod kontrolou.
     
    34:54
    Hráči Davosu jsou teď velmi aktivní na puku a vytvářejí rozruch směrem do svého útočného pásma. Po odrazu puku se vhazuje před Treutlem.
     
    35:29
    Ambühl dostal od norimberských hráčů hodně prostoru, a tak provezl puk z pravého křídla za branku a následně jej neúspěšně zkoušel nahrnout do brankoviště.
     
    36:05
    Weiss zkoušel vybruslit zpoza branky a otestovat pozornost Senna. Ten první jeho pokus pokryl a následně po puku skočil rybičku.
     
    36:28
    Norimberští rozvinuli kombinaci na jeden dotek po celém obvodu svého útočného pásma. Centr Lalonda do brankoviště odrazil Senn svou širokou holí.
     
    36:57
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Kparghai vybojoval puk na modré čáře, ale na svého kolegu jej nedostal. Na druhé straně se bleskově zrodil protiútok dva na jednoho, který přesnou střelou z první za Senna zužitkoval BRANDON BUCK. Asistence: Jason Bast, Taylor Aronson. Stav utkání 1:2.
    36:57 Brandon BUCK - 1:2
     
    38:05
    Vysoké nahození Nygrena odrazil Treutle vyrážečkou až do středního pásma.
     
    38:21
    Klasen zavezl puk do útočného pásma a prověřil brankáře Norimberku. Nevypadá to, že by vstřelený gól Ledovým tygrů vliv energii do těla. Naopak Davos se snaží dál rozvíjet své útoky.
     
    38:34
    Schovanou střelu Stoopa našel Treutle v lapačce.
     
    39:02
    Bader tvrdě sestřelil norimberského obránce u zadního mantinelu a následně se pokoušel překvapit Treutleho, který ne úplně dokonale utěsnil prostor u levé tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla do utkání mezi Norimberkem a Davosem dramatizaci průběhu. V první polovině byl lepší tým Thomas Sabo z Norimberku – v přesilovce mohl snížit Brown, následně jel sám na Senna Bassen. Kolem osmé minuty převzali iniciativu hráči HCD. Velkou šanci spálil třeba Simion, kterému puk před brankoviště poslal od zadního mantinelu Ambühl. Snížení přišlo tři minuty před koncem, když měli dobrou šanci dva na jednoho na útočné modré Davoští. Těm se ji ale nepodařilo zrealizovat, přišla rychlá obrátka a využitá akce dva na jednoho, když finálním střelcem byl Buck. Před třetí částí hry je tedy vše otevřené – zatím podobně jako ve třech předchozích případech letošního ročníku Spengler Cupu sledujeme po čtyřiceti minutách jednobrankové vedení jednoho z týmů.
     
    Třetí část hry začne cca v 21:53.
     
    Střely na branku ve druhé třetině: 14:13
    Střely na branku po druhé třetině: 20:25
     
    Jsme zpět. Oba týmy se vracejí na ledovou plochu, aby dohráli dnešní utkání. Bude k vidění obrátka skóre, uvidíme prodloužení, nebo si Davos vítězství pohlídá? To se rozhodne v nejbližších dvaceti až pětadvaceti minutách, případně nájezdech.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Nygren pod tlakem zazmatkoval, dal puk za sebe na obrannou modrou čáru, odkud centroval jeden z hráčů Norimberku před branku. Puk se následně od brusle obránce Payra odrazil těsně mimo levou tyč Sennovy branky.
     
    41:26
    Rychlá přímočará akce Bassena po pravém křídla skončila tím, že si puk zastavil a prostřelil skrz projíždějící hráče. Puk se ale odrazil do rohu hřiště.
     
    41:39
    Weber střílel od mantinelu a před brankou clonil Lerg. Brankář Senn ale přesto dokázal puk odrazit k mantinelu.
     
    42:02
    Acton najíždějící k brance Sennově lehce lízl přihrávku od pravého mantinelu, nebylo to však dostatečně, aby se kotouč dostal směrem k brance Davosu.
     
    43:01
    Ambühl ztratil puk ve středním pásmu a k samostatnému úniku na Senna se dostal Segal. Brankář Davosu úspěšnější!
     
    43:36
    Přechod Davosu do útočného pásma zastavil úmyslný ofsajd.
     
    44:19
    Pföderl zkoušel centrovat před branku Senna, ale nikdo z kolegů si tam nesjížděl a hráči Davosu vytečovali puk do středního pásma.
     
    44:49
    Nyní mají hokejisté žlutomodrých problém s kloudnou útočnou akcí. Hráči Norimberku většinou puk rychle dokáží vyexportovat z obranného pásma a hrozí spíše oni.
     
    45:13
    Nyní hráči HCD předvedli fyzičtější pojetí a vybojovali vhazování v útočném pásmu.
     
    45:53
    Davos po čase pobývá v útočném pásmu, ale je to spíše úporný boj o puk s hráči v černém.
     
    46:15
    Puk drží za brankou Treutleho Festerling a čeká, až kolegové vystřídají, aby hráči týmu Thomas Sabo mohli založit útok.
     
    46:25
    Sanguinetti měl puk v dobré pozici na pravém kruhu, ale svou dělovkou trefil jen blokujícího hráče Norimberku.
     
    46:39
    Přesilovka pro Norimberk a šance pro černé vyrovnat průběh zápasu. Za nedovolené bránění míří za katr Robert Sanguinetti.
     
    46:49
    Krásná akce! Lalonde dostal na pravém křídle na modrou křížný puk a nevymýšlel střelu na teč, ale prostě puk napálil na Senna, který se ve snaze kotouč zastavit roztáhl na brankové čáře a kus černé gumy sebral do lapačky! Uznalý potlesk zaplněné haly!
     
    47:01
    Weberův pokus z pravé strany Senn vytáhl lemem lapačky.
     
    47:46
    Puk putuje rychle z hole na hůl mezi hráči Ice Tigers. Na kotouč si před brankoviště sjížděl Fox, brankář Davosu Senn musel betonem vykopnout daleko od své branky.
     
    48:31
    Reimerovu bombu z první srazil vlastním tělem Heldner. Norimberk pokračuje v náporu.
     
    48:37
    Norimberk právě vstřelil branku!
    LEONHARD PFÖDERL dostal puk na levý kruh a nic nevymýšlel a poslal jej přímo do horních pater za bezmocného brankáře Senna. Asistence: Tom Gilbert. Stav utkání 2:2.
    48:37 Leonhard PFÖDERL - 2:2
     
    49:17
    Dnešní utkání sleduje vyprodaná Vaillant Arena. Na zápas přišlo 6 300 diváků!
     
    49:46
    Puk končí na střídačce Norimberku, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    50:33
    Po obdržené brance zvýšili hráči Davosu obrátky a to vycítila i hala a mohutným skandováním "HCD!" žene žlutomodré hráče dopředu.
     
    51:18
    Davos se snaží o útočné akce, žádná zatím není dostatečně kvalitní, aby se hráči Norimberku rychle neosvobodili ze svého pásma.
     
    51:43
    Davos právě vstřelil branku!
    Žlutomodří se přeci jen dočkali! Obránce JULIAN PAYR si sjel před branku na křížnou přihrávku od Klasena a následně neměl problém trefit odkrytou část branky. Asistence: Linus Klasen, Andres Ambühl. Stav utkání 2:3.
    51:43 Julian PAYR - 2:3
     
    52:29
    Máme zde poslední komerční přestávku zápasu.
     
    52:40
    Po obdržené brance zase zvedli aktivitu hráči Ice Tigers. Moc času vyrovnat vývoj utkání jim nezbývá.
     
    53:24
    Norimberk byl v útočném pásmu, ale puk po sobě hráči házeli takovým způsobem, že se sami dostali z útočné zóny. Chyběl klid.
     
    53:55
    Davos se zatím úspěšně brání, snaží se i o útočné akce, byť nyní přihrál Ambühl rukou, a proto je přerušená hra.
     
    54:13
    Klasen se dostal do úniku, ale přes dva hráče nedokázal zakončit pořádně. Následně od zadního mantinelu hledal Nygrena, toho ale v klidu vychytal Treutle.
     
    55:05
    Festerling dostal po zmatku v obraně Davosu puk na vrchol kruhu jako na zlatém podnosu, jeho střelu z první ale parádně zlikvidoval Senn.
     
    55:18
    Velká šance pro Ice Tigers vyrovnat! Za vysokou hůl je vykázán obránce Nygren, a tak budou mít Norimberští dvě minuty přesilové hry.
     
    55:42
    Norimberští hrají v útočném pásmu. Na vrcholu akce, kdy puk rychle putoval mezi jednotlivými hráči, byl Reimer, ale jeho byť prudký pokus Senn bez problémů lapil.
     
    56:00
    Egli sice vyvezl puk do středního pásma, Norimberk se ale okamžitě vrací před Senna.
     
    56:08
    Přerušená hra poté, co Senn odrazil maskou puk do ochranné sítě.
     
    56:18
    Ještě minuta zbývá Tygrům a rozehrávají akci ze středního pásma.
     
    56:57
    Kessler vyhazuje až za Treutleho a hlavně Davoští rychle míří na střídačku.
     
    57:22
    Benderovu bombu vyrazil Senn mimo nebezpečné území.
     
    57:32
    Hra přerušená po závaru v Sennově brankovišti. Aronson vezl puk po pravém křídle, naznačil objetí branky, ale rychle jej vrátil do brankoviště. Senn dokázal puk přisednout před brankovou čárou.
     
    58:05
    Oznámeny poslední dvě minuty a Norimberk je nastěhovaný v útočném pásmu.
     
    58:30
    Norimberští útočí a jejich brankář odjíždí na střídačku. Ice Tigers hrají šest na pět.
     
    58:52
    Frehner vyvážel puk do středního pásma, ale ke střele na prázdnou branku se nedostal.
     
    59:17
    Norimberk je v pásmu a osnuje vyrovnávací gól.
     
    59:36
    Puk projel zpoza branky nebezpečným územím až na modrou čáru, kde byl obránce Lalonde. Ten napřáhl až ke světlům a jeho kanón orazítkoval zadní skla.
     
    59:37
    Puk se otřel o ochrannou síť. Hra je přerušená a hlavní trenér Ice Tigers chce oddechový čas. Momentálně ale diskutuje se sudími.
     
    59:37
    Ten nakonec dostává, ale po dlouhé diskuzi rozhodčích mezi sebou a lavičkou Ice Tigers. Třicet sekund na poradu ale začíná běžet až nyní.
     
    59:37
    Branka Norimberku zůstává prázdná i přesto, že se vhazuje ve středním pásmu.
     
    59:56
    Puk je ve středním pásmu, hala bouří, tohle už Davos zvládne.
     
    Konec zápasu.
     
    Pořadatelský klub HCD zvládl své druhé představení v rámci základní skupiny. Výborné a dynamické utkání nabídlo celkem pět branek. V průběhu třetí třetiny nejprve vyrovnal Pföderl, když střelou švihem z levého kruhu využil početní převahu. Z vyrovnaného stavu se Norimberk radoval jen asi tři minuty, pak křížnou přihrávku před odkrytou branku přetavil ve vítězný gól obránce Payr. Ve zbytku třetí třetiny již tým Ice Tigers nedokázal s utkáním nic udělat, Davos tak po včerejší prohře s reprezentací Kanady získává tři body do tabulky, když porazil v jeho premiéře tým Thomas Sabo Ice Tigers.
     
    Nejlepší hráči: Gilles Senn – Brandon Buck
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 15:4
    Celkový počet střel na branku v zápase: 35:29
     
    Děkujeme za pozornost, ale neloučíme se na dlouho. Již zítra, tedy v pátek 28. prosince vás provedeme zápasy třetího hracího dne, kdy budou dohrány základní skupiny. Zítřejší program 92. Spenglerova poháru:

    15:10 hod. Metallurg Magnitogorsk – KalPa Kuopio
    20:15 hod. Team Canada – Thomas Sabo Ice Tigers (22:34:44)

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 37. Buck (Bast, Aronson), 49. Pföderl (Gilbert) – 6. Pestoni (Jung, Heldner), 7. Simion (Klasen, Ambühl), 52. Payr (Klasen, Ambühl)


    Norimberk Ice Tigers: Treutle (Jenike) – Festerling, Aronson, Lalonde, Mebus, Gilbert, Weber, Jurcina, Bender – Reimer (C), Weiss, Pföderl – Buck, Bast, Bassen – Ch. Brown, Acton, Lerg – Segal (A), Fox, Dupuis (A).
    HC Davos: Senn (Lindbäck) – Payr, Nygren (A), Du Bois (A), Stoop, Sanguinetti, Kparghai, Heldner, Jung – Ambühl (C), Simion, Klasen – Hischier, Bader, Frehner – Pestoni, Corvi, Meyer – Kessler, Aeschlimann, Egli.

    Rozhodca: Hebeisen, Watson – Fuchs, Wüst

    Diváci: 6 300 (vyprodáno)