Česko – Švajčiarsko 2:1 (po pr.) | USA – Slovensko sk 2:1 (kon.) | Kanada – Dánsko 14:0 (kon.)
Fínsko – Švédsko 1:2 (kon.) | Rusko – Dánsko 4:0 (kon.)
koniec
Kanada
14:0 (3:0, 5:0, 6:0)
Dánsko
cz Štvrtok 27.12.2018, 02:08 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18910 míst) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    56:47 MacKenzie ENTWISTLE - 14:0
     
    56:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    Čtrnáctý kanadský úder! Miláčci naplněných tribun se dnes mohou pořádně zaradovat, protože nyní se jim povedlo vstřelit další výstavní branku. MACKENZIE ENTWISTLE se dostal na hranici kruhů k palbě a po nebruslení do středu se mu podařilo trefit prostor u tyče. Asistence: Jack Studnicka, Jared McIsaac.
    53:37 Maxime COMTOIS - 13:0
     
    53:37
    Kanada právě vstřelila branku!
    Dánské utrpení pokračuje. Dvanáctou kanadskou branku si nyní připisuje MAXIME COMTOIS, který převzal nepovedenou nahrávku od Leasona a backhandovou střelou špičkou hole se trefuje nad rameno Søgaarda. Asistence: Brett Leason, Barrett Hayton.
    52:47 Brett LEASON - 12:0
     
    52:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    A další potrestání dánské pasivity v obranné zóně. Severská sestava sice nyní relativně dlouho držela status quo, jenomže po krásném nahození Frosta na BRETTA LEASONA se puk dostal mezi betony Søgaarda. Asistence: Morgan Frost, Josh Brook.
    49:02 Brett LEASON - 11:0
     
    49:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy zatím nic nezastavuje! Jedenáctou branku Kanaďanů si připsal BRETT LEASON, který poslal puk jen tak zbůhdarma na dánskou branku, nicméně svým pokusem dost Søgaarda překvapil. Prostor u bližší tyče si tak dánský brankář vůbec nehlídal, spíše šlo o hrubici muže s maskou než velké kanadské umění. Asistence: Joseph Veleno, MacKenzie Entwistle.
    47:01 Maxime COMTOIS - 10:0
     
    47:01
    Kanada právě vstřelila branku!
    Desátá branka se stává skutečností! Druhý hattrick se tak na světě a na led musí iceboyové pro naházené čepice. Úklid je nutný po exkluzivní trefě MAXIMA COMTOISE, který sice poprvé neuspěl, avšak přízemní pokus vyrazil Søgaard jen na zadní mantinel. Kanadský bomber tak bez skrupulí objel branku a zavěsil puk na opačnou stranu klece. Asistence: Cody Glass, Markus Phillips.
    42:52 Maxime COMTOIS - 9:0
     
    42:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Devět! Kanaďané měli po faulu na Haytona takřka čtyřicet sekund dlouhou možnost hry v signalizované výhodě a hráč navíc v dánském pásmu byl znát . MAXIME COMTOIS se dokázal objevit na pravé straně přesně v okamžiku, kdy k němu směřoval kros přes celou šířku pásma od Smithe. Søgaard se přesunoval jen marně. Asistence: Ty Smith, Ian Mitchell.
    39:09 Jaret ANDERSON-DOLAN - 8:0
     
    39:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je tu další kanadská branka, tentokráte už osmá! Po rychlém vybruslení na středu se k JARETU ANDERSONOVI-DOLANOVI dostal kotouč velice nečekaně, kanadský sniper se nakonec popral i se zpracováním a parádní bombou pod víko mohl odstartovat euforii domácích fanoušků. Puk zaletěl těsně nad laapčku dánského muže v masce. Bez asistence.
    33:42 Owen TIPPETT - 7:0
     
    33:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Další kanadský úder! Lucas Andersen už se sice vracel z trestné lavice, jenže sekundu po jeho návratu využil permanentního tlaku Kanady a vyčerpání dánské obranné řady OWEN TIPPETT. Jeho bomba pod víko z pravé strany nakonec proletěla přímo pod Søgaardovou lapačkou. Asistence: Evan Bouchard.
    27:46 Jack STUDNICKA - 6:0
     
    27:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    A Kanada přidává na domácí půdě už šestou dnešní branku! Přesilovkovou trefu se podařilo zapsat JACKU STUDNICKOVI, nicméně velkou měrou se na jeho ráně pod víko zasloužil Cody Glass, který odrazil nápor Malte Setkova a ještě stačil přihrát diagonálou na zadní tyč. Søgaard byl znovu takřka bezmocný. Asistence: Cody Glass, Evan Bouchard.
    21:50 Morgan FROST - 5:0
     
    21:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Čepice dolů! Dámy a pánové, tohle je čistokrevná hokejová exhibice, kanadské pušky se dostaly d další akce a po krasné nahrávce Suzukiho se prosadil potřetí v tomto utkání MORGAN FROST, když prostřelil puk pod padajícím Søgaardem. Dánský brankář tentokrát neměl moc šancí na zákrok, akce byla neskutečně přesně načasovaná. Asistence. Nick Suzuki, Michael DiPietro.
    20:45 Maxime COMTOIS - 4:0
     
    20:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je tu hned čtvrtá trefa kanadských hvězd! Po mírném oťukávání svého soupeře se javorové listy přeci jen dostali do útočné akce, když se MAXIME COMTOIS prodral na pravé straně ke střelbě a nakonec napodruhé překonal Søgaarda, který jeho první bombu vyrazil jen před sebe. Naneštěsí přímo k holi kanadského šikuly. Asistence: Ian Mitchell.
    19:18 Morgan FROST - 3:0
     
    19:18
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rychlý kombinace a javorové listy zasazují třetí úder! MORGAN FROST dostal kotouč od obránce, proháčkoval se mezi dva hráče a rychlou střelou švihem se trefil na přední tyč. Asistence: Markus Phillips, Evan Bouchard.
    08:32 Owen TIPPETT - 2:0
     
    08:32
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nádherná kombinace a Kanada vede už o dvě branky! Cody Glass přihrál přes celé pásmo na Morgana Frosta, jenž na nic nečekal a z první našel před brankou volného OWENA TIPPETTA, který už zakončoval do prázdné branky. Asistence: Morgan Frost, Cody Glass.
    04:52 Morgan FROST - 1:0
     
    04:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rogers aréna se otřásá v základech, protože domácí celek se ujímá vedení! Před brankou zůstal úplně osamocený MORGAN FROST. Udělal rychlou kličku do bekhendu a zasunul puk pod beton Søgaarda. Asistence: Brett Leason.

    Filip Kortus

    Johan Čáp

    Góly a asistencie: 5. Frost (Leason), 9. Tippett (Frost, Glass), 20. Frost (Phillips, Bouchard), 21. Comtois (Mitchell), 22. Frost (Suzuki, DiPietro), 28. Studnicka (Glass, Bouchard), 34. Tippett (Bouchard), 40. Anderson-Dolan, 43. Comtois (Smith, Mitchell), 48. Comtois (Glass, Phillips), 50. Leason (Veleno, Bowers), 53. Leason (Frost, Brook), 54. Comtois (Leason, Hayton), 57. Entwistle (Studnicka, McIsaac)


    Kanada: DiPietro (Scott) – Phillips, Bouchard (A), Brook, Mitchell, Smith, Dobson, McIsaac – Comtois (C), Glass, Tippett – Lafreniere, Anderson-Dolan (A), Suzuki – Frost, Hayton, Leason – Veleno, Bowers, Studnicka – Entwistle.
    Dánsko: Søgaard (Rørth) – Setkov, Schulze, Mogensen, Koch, Baasstrup (A) – Bach, Brinkman, Röndbjerg (C) – L. Andersen, Madsen, Grundtvig (A) – Schultz, Marcussen, Green – Wittendorf, Cubars, Gath – Kjær.

    Rozhodca: Bjork (SWE), Sidorenko (BLR) – Nikulainen (FIN), Oliver (USA)

    Diváci: 16417