Lipt. Mikuláš – Žilina 6:2 (kon.) | Poprad – Nové Zámky 2:1 (kon.) | Košice – Nitra 6:1 (kon.)
Trenčín – Detva 2:4 (kon.) | B. Bystrica – Miškovec 3:1 (kon.) | Budapešť – Zvolen 2:3 (po pr.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
HK Detva
Nedeľa 04.11.2018, 17:00 • Zimný štadión Pavla Demitru • Tipos Extraliga (SR) • 20. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Tipsport liga má na programe posledné kolo pred reprezentačnou prestávkou, siedma Dukla, aj deviata Detva, si budú chcieť pred pauzou urobiť dobrú náladu, ale spokojný bude po zápase zrejme len jeden tím.

    Trenčania majú rovnako bodov ako šiesta Nitra, ale horšie skóre, celkovo majú najlepšiu obranu v súťaži, keď inkasovali len 40 gólov v 21 zápasoch, ale naopak sú na chvoste v produktivite, kontá súperov zaťažili len 51 gólmi, horšie je na tom len Detva so 48 zásahmi. V posledných piatich zápasoch zaznamenali zverenci trénera Oremusa dve víťazstvá, dve prehry a jednu prehru po nájazdoch. V piatok hrali vo Zvolene dlho vyrovnaný zápas, ale potom v závere druhej tretiny trikrát inkasovali v krátkom čase a posadili súpera na koňa. V závere na 2-4 korigovali Varga a Bližňák. Najproduktívnejším hráčom tímu je kapitán Branko Radivojevič s 19 bodmi (6+13), Milan Bartovič je najlepším strelcom s 9 zásahmi.

    Detva má najslabší útok v súťaži, ako bolo už spomenuté. Ani obrana tímu spod Poľany nie je najpevnejšia, inkasovala už 67-krát, viac gólov dostala len trojica Žilina, Budapešť a Miškovec. V posledných piatich dueloch nazbieral tím trénera Tureka 4 body, keď trikrát prehral, jeden bod vydoloval za remízu v základnej hracej dobe v Budapešti, tri body v piatok doma s Banskou Bystricou, kedy detviansky celok vďaka gólom Ščurka a Giľaka zvíťazil 2-1. Najproduktívnejším hráčom tímu je Radovan Puliš, na konte má 18 bodov (7+11). Ladislav Ščurko má o tri menej (5+10).

    V prvom vzájomnom zápase na ľade Detvy vyhrala Dukla Trenčín 4-2, skórovali Bartovič, Sojčík, Radivojevič a Denis Hudec, za domácich Murček a P.Valent.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Valent, Šimko – Rýgl, Luža, Bohunický, Holenda, Kovář, Fruhauf, Niko – Radivojevič, Sojčík, O.Mikula – Bartovič, Olvecký, M.Hecl – T.Varga, Bližňák, Sádecký – D.Hudec, J.Švec, Pardavý ml. – Špankovič

    HC 07 Detva: Petrík, Riečický – Gachulinec, Mart.Chovan, Hraško, Sládok, Šimon, F.Fekiač, Hedera – Puliš, Murček, Ščurko – Gašpar, V.Fekiač, Mart.Ďaloga – Z.Král, Mat.Chovan, Tibenský – M.Surový, P.Valent, Giľak

    Rozhodca: Baluška, Babic – M.Orolín, Sipos.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:30
    Rýgl mal pred sebou puk a napriahal na strelu na pravom kruhu, následnou prekvapivou prihrávkou prekvapil aj adresáta Mikulu pred bránou.
     
    00:50
    Murček vystrelil z ľavého krídla, puk preletel povedľa pravej žrdky.
     
    01:55
    Matúš Chovan dočahoval pred bránkoviskom prihrávku spoluhráča, ale chýbalo mu pár centimetrov.
     
    02:30
    Hraško od modrej neobstrelil brániaceho hráča ale nevzdal sa. Skúsil to neúspešne druhýkrát, a potom aj tretí. Ale všetky pokusy skončili rovnako.
     
    03:20
    Prečíslenie Dukly, Hecl mieril s pukom k bránke z ľavej strany, pri zadnej žŕdke mal voľného Bartoviča, ale rozhodol sa sám bekhendom prekvapiť Petríka – neúspešne.
     
    04:20
    Po vyhratom buly chcel poslať puk na bránku Martin Chovan, do rany mu vletel Sádecký.
     
    05:42
    Trenčania síce odohrali striedanie v útočnom pásme, hostia ich ale vytláčali k mantinelom.
     
    06:07
    Detva dala gól!
    Obrovská hrubka v rozohrávke Dukly, hostia ju zachytili, Surový videl PETRA VALENTA, na ktorého po prihrávke zívala už len prázdna brána.
    Asistencie: Maroš Surový
     
    06:55
    Hosťom gól dal krídla, Gachulinec nakorčuľoval do útočného pásma z druhej vlny, z uhla aj ohrozil brankára Dukly.
     
    08:05
    Radivojevič vystrelil spoza kruhov, puk ostal po jeho strele pred bránkoviskom, kde ho Sojčík chcel upratať do odkrytej brány, Petrík ešte vykopol betón, ktorým puk dokázal pokryť.
     
    09:47
    Obrovská minela Martina Chovana, ktorý prihrával stredom vlastného pásma, rovno na hokejku Bartoviča. Ani Bartovič, ani v dorážke Hecl, však na Petríka nevyzreli.
     
    10:15
    Bližňákov pokus z ľavého kruhu opäť vykryl dobre chytajúci brankár Detvy.
     
    11:54
    Trenčín dal gól!
    Matúš Holenda zachytil rozohrávku hostí v strednom pásme, okamžite zamieril do útoku, podporili ho viacerí spoluhráči. V pásme Holenda prihral medzi obrancov Bartovičovi, ten pohotovo pálil, Petrík betónom vyrazil puk pred seba, kde bol prvý PETER ÖLVECKÝ.
    Asistencie: Milan Bartovič, Matúš Holenda.
     
    12:25
    Trenčania hrajú teraz aktívne, v pásme zachytil puk na modrej Rýgl a snažil sa ho poslať pred bránku, nakoniec však puk preletel len povedľa ľavej žrdky.
     
    13:00
    Bohunický chcel trafiť puk z prvej, ale nesadol mu na hokejku, to sa snažil okamžite využiť na únik Gašpar. Bohunický sa ale dokázal dobre vrátiť a pred strelou mu puk vyraziť.
     
    14:10
    Radivojevičovu prihrávku na stred Kovář nevyužil, ešte sa ale puk odrazil na modrú k Fruhaufovi, jeho delovka letela vedĺa brany.
     
    15:00
    Rýglovo nahodenie od modrej šikovne tečoval medzi kruhmi Bližňák, puk zmenil smer a Petrík mal čo robiť, aby ho skrotil.
     
    15:40
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Ščurko – 2 min., hákovanie).
     
    16:25
    Radivojevič krížnym pasom popred bránkovisko prihral Sojčíkovi, ktorý pálil z prvej, ale Petrík sa dokázal pripraviť a jeho pokus telom vykryť.
     
    17:30
    Hecl neuspel strelou spomedzi kruhov, a nepresadil sa ani Varga v dorážke pri žŕdke.
     
    17:40
    Hostia v plnom počte.
     
    18:05
    Ölvecký sa zbavil posledného obrancu, ktorý ho potom hokejkou podsekol a vyviedol ho z rovnováhy. Keďže to však domáci útočník ustál, tak sa nepískalo.
     
    19:01
    Dobré striedanie Detvy, hostia sa dokázali udržať v tretine, Ďaloga prihral pred bránkovisko Gašparovi, ten sa snažil prekonať Valenta blafákom, ale cez betóm domáceho brankára puk už do bránky nedopravil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli pomerne otvorený hokej, hostia sa po chybe Dukly v rozohrávke ujali vedenia, Trenčania mali potom vela gólových príležitostí, ujala sa len dorážka Ölveckého. Valent musel zasahovať po ojedinelých atakoch súpera, v závere tretiny však likvidoval tutovku Gašpara.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:55
    Domáci začali tretinu aktívne, ale opäť ich Detvania dokázali vytláčať k mantinelom, takže až v závere striedania napálil puk z uhla Mikula, Sojčíkov teč ale mieril privysoko.
     
    21:48
    Odpoveď hostí, Sládok od mantinelu poslal puk na bránku, ale nikto zo spoluhráčov nedokázal puk dobre tečovať pred bránkou. Následne ešte strieľal z druhej vlny Hraško, ale len do stredu, kde bol pripravený Valent.
     
    22:11
    Hudec po prechode do útočného pásma strieľal z uhla, následne spadol po súboji a ostal s bolestivou grimasou ležať, po prerušení ale nakoniec dokázal sám odísť na striedačku.
     
    24:15
    Dobrým pohybom teraz dlhšie držali Trenčania súpera v obrannom pásme, Varga aj zakončoval spomedzi kruhov, ale neprekonal Petríka.
     
    24:35
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Sládok – 2 min., sekanie).
     
    25:51
    Detva dala gól!
    Nepresné prihrávky Dukly v presilovke dali šancu hosťom, skúsili to v oslabení do nepripravenej obrany, LADISLAV ŠČURKO si nakorčuľoval na prihrávku Puliša a z ľavého kruhu podvihol puk pod hornú žŕdku, domáci brankár presun k žŕdke nezvládol ideálne a keďže ležal, puk nedokázal zachytiť.
    Asistencia: Radovan Puliš
     
    26:50
    Až po skončení presilovky Trenčania ohrozili bránku, Rýglovu strelu od modrej dokázal Petrík vyraziť.
     
    29:21
    Detva teraz dobre bráni a nepúšťa domácich do tlaku. Tí hrajú veľmi nepresne a kŕčovito.
     
    30:21
    Rýgl dlho držal puk pri mantineli, následne bol atakovaný a stratil ho. Giľak si nakorčuľoval na prihrávku a prudko pálil spomedzi kruhov, Valent teraz svoj tím podržal.
     
    30:55
    Šimon výborne telom trafil prenikajúceho Sojčíka. Dukla sa nedokáže momentálne presadzovať.
     
    31:52
    Detva sa usadila v útočnom pásme, Hraško poslal puk od modrej na bránku, Valent ho schoval v lapačke.
     
    33:27
    Bartovič využil svoju rýchlosť, v pásme prenechal Ölveckému, ktorý prudko vypálil spoza kruhov, Petrík reflexívne ramenom puk vytesnil.
     
    33:56
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Rýgl – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    34:30
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Bartovič – 2 min., hákovanie).
     
    34:30
    85 sekúnd presilovky 5 na 3 pre hostí.
     
    34:43
    Hostia dobre zakombinovali a strela prešla za bezmocného Valenta. Domáci brankár však vykopol bránku, zrejme tesne pred tým, ako puk prešiel bránkovou čiarou. Musí to potvrdiť video.
     
    34:43
    Detva dala gól!
    Gól nakoniec platí aj do posunutej brány. Presilovku o dvoch hráčov teda hostia expresne využili vďaka rýchlej kombinácii, MICHAL MURČEK strelil gól, asistovali Hraško a Puliš.
    Asistencie: Peter Hraško, Radovan Puliš
     
    35:29
    Detva pokračuje v klasickej presilovke, ale nedokáže sa zatiaľ dostať do pásma.
     
    36:31
    Domáci v plnom počte.
     
    37:00
    Holenda zachytil v útočnom pásme puk a snažil sa ho poslať na bránku, po teči brániaceho hráča skončil na ochrannej sieti.
     
    37:52
    Fruhauf sám vyvážal puk, ale stratil ho pri mantineli, hostia zamierili do prečíslenia. Ščurko ťahal útok po ľavom krídle, Bohunický na strede sa položil, aby mu zamedzil prihrávku na spoluhráča, Ščurko teda skúsil prekvapiť Valenta, ktorý nie úplne pokryl priestor pri žŕdke, dokázal však ramenom letiaci puk vytesniť.
     
    39:30
    Hra je naďalej podobná, domáca kŕčovitá snaha o útočenie stroskotáva kvôli nepresnostiam, aj pozorne brániacim hráčom Detvy.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sa domácemu tímu vôbec nedarilo, naopak Detva si vybojovala dvojgólový náskok a je blízko k trom bodom. Prvý zásah padol v oslabení, druhý naopak v presilovke 5 na 3. Podarí sa tímu spod Poľany ubrániť víťazstvo?
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:28
    Strela Martina Chovana od modrej prešla až k Valentovi, ten ju vyrazil mimo nebezpečia.
     
    41:30
    Hostia v pásme s pukom nešpekulujú, aj teraz Tibenský z uhla vystrelil a donútil Valenta k zákroku.
     
    42:14
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Petrík – 2 min., sekanie).
     
    42:14
    Hosťujúci brankár oslabil svoj tím, lebo sekol Sojčíka, ktorý sa snažil dorážať pred bránkou.
     
    42:56
    Trenčania stratili vela síl už usadením v pásme, tam pokazil prihrávku Varga a stratili aj pásmo.
     
    42:45
    Mikula z otočky medzi kruhmi neuspel, následne strela Lužu od modrej prešla až k bránke, ale Petrík si pripísal ďaĺší úspešný zákrok.
     
    42:13
    Varga z pravého kruhu chcel trafiť horný roh bránky, ale chýbalo pár centimetrov.
     
    42:14
    Hostia v plnom počte.
     
    45:17
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Murček – 2 min., podrazenie).
     
    46:34
    Zlá hra Dukly v presilovke, plná nepresností.
     
    46:44
    Radivojevič faulovaný pri dorážke, presilovka o dvoch hráčov pre Duklu.
     
    46:44
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Gachulinec – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    47:23
    Radivojevičova strela od modrej bola zblokovaná, Fruhauf následne puk v dobrej pozícii netrafil.
     
    48:05
    Puliš bol jemne zahákovaný Bartovičom a Trenčania strácajú presilovku.
     
    48:05
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Bartovič – 2 min., hákovanie).
     
    48:44
    Hostia už kompletní a budú hrať skrátenú presilovku.
     
    49:47
    Rana Gachulinca bola nepresná a vyháňa hostí z útočného pásma.
     
    50:07
    Domáci v plnom počte.
     
    50:29
    Aké je to jednoduché, ukázali teraz hráči Detvy domácim, Tibenský podržal puk, počkal si, kým si Matúš Chovan nájde dobrú parketu a prihral mu, lenže strelu spomedzi kruhov Valent dobre videl a pokryl.
     
    51:43
    Rýgl od modrej mieril len mimo brány.
     
    52:10
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Murček – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    52:55
    Dlhá medzihra, ale len jeden strelecký pokus, Olvecký spomedzi kruhov mieril privysoko.
     
    54:01
    Ani druhá presilovková formácia domáceho tínmu neukázala nič svetoborné a Detvania sa bránia bez väčších problémov.
     
    54:50
    Trenčania síce zvýšili útočnú snahu, ale na hokejkách im chýba pohoda.
     
    55:30
    Detva dala gól!
    Definitívne KO zrejme domácemu tímu zasadil RASTISLAV GAŠPAR, keď dorazil do odkrytej brány vyrazenú strelu Šimona. Obrana Trenčanov bola úplne rozhodená a nepokryla si hráčov v pásme.
    Asistencia: Martin Šimon, Viktor Fekiač
     
    56:10
    Giľak si šikovne obhodil brániaceho hráča, ale potom nepálil presne z pravého kruhu.
     
    56:39
    Holendova rana od modrej bola nepresná a zadunela len na zadnom plexiskle.
     
    57:07
    Trenčín dal gól!
    PETER ÖLVECKÝ predviedol šikovnú prácu s pukom, preháčkoval sa pomedzi viacerých hráčov a vymiešal aj brankára, takže zakončil do odkrytej brány.
    Asistencie: Milan Bartovič, Marek Hecl
     
    57:29
    Radivojevič sa snažil dorážať pred bránkou, následne ho obranca chytil za tvár, čo domáceho kapitána rozzúrilo a pustil sa do Martina Chovana pri mantineli päsťami. Vznikla mela, po ktorej sa nakoniec vylúčili len dvaja hlavní aktéri a pokračuje sa 4 na 4.
     
    57:29
    Súčasné vylúčenie:
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Radivojevič – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Martin Chovan – 2 min., hrubosť).
     
    58:05
    Sládok sa oprel do puku na modrej, Valent mal čistý výhľad a tak si puk postrážil.
     
    59:05
    Bartovič prenikol do pásma, dobre prihral do druhej vlny Fruhaufovi, ale obranca Dukly spoza kruhov neprestrelil brániacich hráčov.
     
    59:38
    V čase 18:33 sa vhadzovalo a domáca lavička pôsobila rezignovane, teraz si berie pomerne zbytočný oddychový čas, už je neskoro. Valent ostal na striedačke.
     
    59:58
    Trenčania stratili pásmo a hralo sa teda už len ďaleko od brány súpera.
     
    59:58
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Švec – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Tibenský – 2 min., hrubosť).
     
    Koniec zápasu.
     
    Detva sa teší z troch bodov, ktoré získala zaslúžene. Po skalpe Banskej Bystrice tak získala plný počet bodov aj s druhým minuloročným finalistom. Trápiaci sa domáci tím druhýkrát po sebe nebodoval. (19:27:41)

    Marián Vychovalý


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 12. Ölvecký (Bartovič, Holenda), 58. Ölvecký (Bartovič, Hecl) – 7. P.Valent (M.Surový), 26. Ščurko (Puliš), 35. Murček (Hraško, Puliš), 56. Gašpar (Šimon, V.Fekiač)


    HK DUKLA Trenčín: Valent, Šimko – Rýgl, Luža, Bohunický, Holenda, Kovář, Frühauf, Niko – Radivojevič, Sojčík, O.Mikula – Bartovič, Ölvecký, M.Hecl – T.Varga, Bližňák, Sádecký – D.Hudec, J.Švec, Pardavý ml. – Špankovič
    HK Detva: Petrík, Riečický – Gachulinec, Mart.Chovan, Hraško, Sládok, Šimon, F.Fekiač, Hedera – Puliš, Murček, Ščurko – Gašpar, V.Fekiač, Mart.Ďaloga – Z.Král, Mat.Chovan, Tibenský – M.Surový, P.Valent, Giľak

    Rozhodca: Baluška, Babic – M.Orolín, Sipos