Jekaterinburg – Novosibirsk 4:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Čeljabinsk – Soči 2:4 (kon.)
CSKA Moskva – Helsinki 5:0 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
4:2 (0:1, 3:1, 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
cz Nedeľa 04.11.2018, 13:00 • Uralec Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (15:29:03)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář – 60 minut, úspěšnost 90,5% (2/21).
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na bránu: 31 – 21
    Vhazování: 35 – 28
    Zblokované střely: 3 – 18
    Hity: 20 – 18
    Přesilové hry: 2/3 – 1/1
     
    Je za námi utkání, ve kterém nakonec vyhrál domácí tým v poměru 4:2. Toto vítězství je naprosto zasloužené, jelikož Jekatěrinburg jasně lepším týmem, přestože dvakrát prohrával. Dá se ale říct, že to bude draze vykoupené vítězství. Utkání totiž nedohráli hned tři hráči Avtomobilistu a nejhůře na tom asi bude Česalin, který jel z ledu rovnou do kabin. Je otázkou, jestli všichni z nich budou schopní hrát příští utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Sibir se navíc nemůže dostat do útočné třetiny a osud dnešního zápasu se zdá býti jasný. Krasikov nemůže za žádnou cenu odejít z branky.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    58:51
    Novosibirsk chtěl jen získat vhazování v útočném pásmu, avšak Kovář situaci dobře přečetl a poslal puk do útočného pásma tak, aby z toho nebyl icing.
     
    58:35
    Neskutečný zákrok v podání Jakuba Kováře, který teď naprosto jednoznačně podržel svůj tým! Přišla střela z hranice brankoviště, jež mířila dobře do růžku. Tam se však objevila lapačka domácího gólmana, jenž svůj tým zachránil.
     
    58:13
    Jinak to vypadá, že ani jeden ze zraněných hráčů domácího celku se do hry nevrátil. V průběhu třetiny navíc odstoupil další hráč, který dostal ránu pukem někam do oblasti třísla, když byl před bránou.
     
    57:55
    Tato rozehrávka se domácímu týmu ani trochu nepovedla. Nakonec je z toho ovšem jen ofsajdové postavení a buly na obranné modré Sibiru.
     
    57:27
    Navíc se domácí celek dostal do útoku a drží puk daleko od své branky. Anatolij Golyšev pálil z dobré pozice, ovšem Krasikov předvedl dobrý zákrok lapačkou.
     
    57:04
    Avtomobilist vybojoval puk u mantinelu svého obranného pásma a jeden z jeho hráčů ho jemně poslal do útočné třetiny, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    56:36
    Ze kterého se mohl bez větších potíží stát třígólový. V protiútoku se Francis Paré snažil vrátit puk svému spoluhráč, jenž by pálil do prázdné. Obrana hosté se stihla včas vrátit.
     
    56:02
    Hra už pokračuje a kotouč drží na svých hokejkách domácí hráči. Ti se snaží útočit i přesto, že mají na svém kontě již čtyři branky a dvougólový náskok.
     
    55:41
    hra je opět přerušena, tentokrát po ofsajdovém postavení hostujícího Sibiru. Následuje ještě poslední komerční přestávka. Buly bude na obranné modré domácích.
     
    55:12
    Tentokrát se hosté dostali do útočné třetiny, jenže si zde moc nerozuměli. Gilbert Brulé jen přejel přihrávku svého spoluhráče a domácí se snadno dostali k puku.
     
    54:38
    Novosibirsku se čas hodně krátí! Do konce utkání chybí něco málo přes pět minut a hostující hokejisté nadále prohrávají o dvě branky. To nevypadá dobře.
     
    54:00
    Který se tam drží stále, dokonce stihli někteří jeho hráči vystřídat a půlka lajny má tedy sil na rozdávání. Ani to však nestačilo k udržení kotouče.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 22. Golyšev (Dawes, S. Da Costa), 34. Dawes (Golyšev), 37. Alexej Vasilevskij (Dawes, Rassejkin), 43. S. Da Costa (Dawes, Paré) – 4. Šarov (Brulé, V. Komarov), 25. Savčenko (Pešechonov, Piganovič)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Jakub Kovář (Sochackij) – Gurkin, Višnevskij, Mišarin, D. Bodrov, Jegoršev, Alexej Vasilevskij, Ľamin, Pereljajev – Dawes, Golyšev, S. Da Costa – Belousov, Paré, Milovzorov – Sexton, Krikunov, Litovčenko – Česalin, Gračov, Rassejkin.
    HC Sibir Novosibirsk: D. Taylor (28. Krasikov) – K. Alexejev, Loginov, Piganovič, Savčenko, Naumov, Ignatovič, Vorobej – J. Peltola, Brulé, Šarov – Kazakov, Sajustov, Michajlov – Pervušin, Zyrianov, Romancev – Pešechonov, Tkačenko, A. Jakovlev – V. Komarov.

    Rozhodca: Romasko, Ščenjov – Palei, Antonov