Žilina – Nové Zámky 2:3 (kon.) | Košice – Miškovec 6:3 (kon.) | Trenčín – Lipt. Mikuláš 3:2 (po pr.)
Nitra – Poprad 4:1 (kon.) | Zvolen – Detva 6:1 (kon.) | Budapešť – B. Bystrica 4:0 (kon.)
koniec
MAC Budapešť
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
Utorok 18.09.2018, 19:00 • Tüskecsarnok, Budapešť • Tipos Extraliga (SR) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:53 Szabad (MAC) - 4:0
     
    57:53
    Budapešť dáva gól! Hosťom záverečný vabank absolútne nevyšiel. Veľmi rýchlo stratil útočné pásmo, následne Karol Sloboda nezachytil pas Andreja Šťastného, čo využil na svoj druhý gól v zápase KEVIN SZABAD. Bez asistencie.
     
    57:28
    Andrej Šťastný zaviedol puk do útočného pásma. Na strelu sa pripravoval Vladimír Mihalik, ale napokon dostal prednosť jeho kolega Karol Sloboda. Bence Bálizs si pripísal na konto ďalší úspešný zákrok. Dan Ceman si ešte berie oddychový čas a sťahuje z hry brankára.
     
    53:42
    Barani majú možno poslednú šancu na to, aby ešte zdramatizovali dnešné stretnutie. Dostávajú totiž výhodu presilovej hry. Dve minúty za sekanie dostáva útočník Krisztián Nagy.
     
    46:50
    Fantastický zákrok si na konto pripisuje Stephon Williams. Slovenský útočník Tomáš Klempa reagoval na strieľanú prihrávku od Keegana Dansereaua z ľavej strany, ale puk nasmeroval len do lapačky amerického brankára.
     
    44:10
    Veľká šanca na strane hostí. Barani sa dostali do brejku štyroch proti jednému, ale napriek tomu nedokázali skórovať. Individuálne to skúšal Róbert Varga, no mám pocit, že trafil len brániaceho obrancu.
     
    41:57
    Banská Bystrica vstúpila do tejto tretiny veľmi zle. Ešte sa k ničomu nedostala a teraz sa bude musieť dve minúty brániť. Menší trest za krosček dostáva obranca Karol Sloboda.
     
    40:01
    Hosťujúci tréner Dan Ceman sa počas prestávky rozhodol urobiť zmenu na brankárskom poste. Po troch inkasovaných góloch zostáva na striedačke Samuel Baroš a v bráne vidíme Američana Stephona Williamsa.
     
    33:27
    Dvojnásobná presilová hra slovenského tímu je veľmi skoro minulosťou. Radi by sme boli keby hostia strelili gól, no prepadli v útočnom pásme a Éric Faille musel faulovať unikajúceho Jareda Browna.
     
    33:10
    Karol Sloboda pálil od modrej čiary, ale trafil len zadný mantinel. Následne sa o dorážku snažil Andrej Šťastný, no toho hokejkou zasiahol do tváre Tamás Pozsgai. Hostia tak budú hrať dlhú presilovku 5 proti 3.
     
    32:27
    Prvú presilovú hru si v dnešnom zápase zahrajú aj hokejisti spod Urpína. Na trestnú lavicu si už sadá obranca Scott Macaulay, ktorý si u rozhodcov vykoledoval menší trest za nedovolené bránenie.
     
    30:17
    Zápas sa nám prehupol do svojej druhej polovice a hostia budú hrať v oslabení. Na trestnú lavicu smeruje Branislav Kubka, ktorý dostáva od hlavných rozhodcov menší trest za krosček.
    28:58 Terbocs (MAC) - 3:0
     
    28:58
    Budapešť dáva gól! Tak to je neuveriteľné! Domáci hokejisti pridávajú v krátkom časovom slede tretí gól. Krisztián Nagy zaviedol puk do útočného pásma a potom ho poslal pred bránu. ISTVÁN TERBÓCS využil nedôrazné bránenie Vladimíra Mihalika a puk pretlačil za chrbát Samuela Baroša. Asistencia: Krisztián Nagy.
    28:25 Bodo (MAC) - 2:0
     
    28:24
    Budapešť dáva gól! Obrovská smola na strane hostí. Tí inkasujú druhý gól z veľmi nenápadnej akcie. CHRIS BODÓ nahadzoval od ľavého mantinelu puk pred bránu súpera, kde nebol nikto z jeho spoluhráčov. Stál tam iba Ivan Ďatelinka, ktorý ho usmernil medzi betóny Samuela Baroša. Asistencia: Jared Brown.
    26:36 Szabad (MAC) - 1:0
     
    26:36
    Budapešť dáva gól! Domáci hokejisti sa nečakane dostávajú do vedenia. István Terbócs nahodil puk na brankára Samuela Baroša, ten vyrazil nešťastný teč Branislava Kabáča, ale na dorážku KEVINA SZABADA už nedokázal reagovať. Asistencia: István Terbócs.
     
    25:17
    Obrovská šanca na strane hostí. Bence Bálizs najskôr vyrazil strelu Jána Sýkoru z úctivej vzdialenosti a následne sa vyznamenal aj pri blafákovom zakončení Tomáša Ziga, ktorý bol osamotený pred bránou súpera.
     
    13:51
    Domáci sú síce aktívni, no často prepadávajú v strednom pásme. Teraz sa Banskobystričania dostali do prečíslenia štyroch proti dvom. Tomáš Surový naservíroval puk pred bránu Róbertovi Vargovi, no ten jemným tečom mieril do brvna.
     
    03:09
    Hostia sa dostali do prvej dobrej šance na skórovanie. Tomáš Surový dostal časovanú prihrávku medzi kruhy od Gilberta Gabora. Pohotovo vystrelil, ale trafil ľavú žrď brány, v ktorej stojí Bence Bálizs.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 27. Szabad (Terbócs), 29. Bodó (Brown), 29. Terbócs (Nagy), 58. Szabad


    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Pozsgai (C), Macaulay, Burt, Dudás, Vokla, Garát, Fejes – Odnoga, Nagy, Terbócs – Klempa, Langkow, Dansereau – Orban, Brown, Bodó – Szabad, Kreisz, Szigeti.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Baroš (41. Williams) – Mihalik, Marshall, Miller, Kubka, Ďatelinka, Sloboda, Biro, Török – Tamáši, Faille, Asselin – Zigo, Higgs, Sýkora – Šťastný, Surový (C), Varga – Gabor, Češík, Kabáč.

    Rozhodca: Peter Jonák, Róbert Müllner – Šimon Synek, Tomáš Gegáň – Peter Macko.