Žilina – Nové Zámky 2:3 (kon.) | Košice – Miškovec 6:3 (kon.) | Trenčín – Lipt. Mikuláš 3:2 (po pr.)
Nitra – Poprad 4:1 (kon.) | Zvolen – Detva 6:1 (kon.) | Budapešť – B. Bystrica 4:0 (kon.)
koniec
HC Košice
6:3 (3:0, 1:3, 2:0)
DVTK Miškovec
Utorok 18.09.2018, 17:30 • Steel Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V poslednej tretine sa nepodarilo hosťom z Miškovcu už streliť vyrovnávajúci gól. Košičania si udržali dianie pod kontrolou a skórovali ešte dvakrát. V 50. minúte sa presadil Galamboš a na konečných 6:3 pre Košice upravil v 54. minúte v presilovke Netík.

    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (19:52:31)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:36
    Netík bojoval o puk za bránou. Napokon ho zachytili hostia a ešte sa snažili o rozohrávku, no veľmi už nič s týmto výsledkom nezmôžu.
     
    59:04
    Spilar nabral rýchlosť po pravom krídle a pretlačil sa až tesne pred brankára Duscheka. Gólman DVTK však puk okamžite prikryl pod lapačku.
     
    58:09
    Suja peknou krížnou prihrávkou našiel Šoltésa, ktorý si chcel ešte pripraviť puk na strelu, no vôbec sa mu to nepodarilo, a tak ani nestrieľal.
     
    56:50
    Szirányi zabojoval o puk v rohu klziska a nekompromisne ho poslal von cez všetky čiary. Košice začínajú spoza Habala.
     
    56:31
    Netík to dával z úrovne bránkovej čiary pred bránkovisko, kde sa pripravoval na strelu Hričina, no napokon to nebola úplne presná prihrávka.
     
    56:05
    Košice budú ešte aj v závere hrať presilovku. Dve minúty za podrazenie si odsedí Jamie Milam.
     
    55:52
    Jemné nahodenie z hokejky Milama si radšej Habal pozorne odsledoval. Napokon však puk padol za jeho bránku.
     
    55:18
    Marcel Haščák si spracoval prihrávku na ľavom kruhu a vyskúšal to strelou švihom. Napálil to však len priamo do hráča DVTK.
     
    54:25
    Už sa zdalo, že v tretej tretine budeme sledovať drámu, keďže Miškolc bol len gól od vyrovnania, no Košice si nenechali vziať tento zápas a pridali ďalšie góly a momentálne vedú už o tri zásahy.
     
    53:54
    Košice dali gól!
    Presilovková zostava Košíc sa opäť naplno presadila. Kafka krížnou prihrávkou nabil za pravý kruh TOMÁŠOVI NETÍKOVI, ktorý tvrdou strelou k pravej žrdi prestrelil Duscheka!
    Asistencie: Petr Kafka, Klemen Pretnar.
     
    53:26
    Košice budú hrať presilovku. Za podrazenie dostáva dve minúty Bálint Magosi.
     
    53:03
    McDowellova prihrávka od modrej čiary bola zblokovaná a zmocnil sa jej pred bránkou v stopercentnej šanci Tomáš Netík, no nastrelil to iba priamo na Duscheka!
     
    52:40
    Netík nahodil puk do útočného pásma a dotkol sa ho až na modrej čiare McDowell, no prekĺzol mu cez hokejku a pásmo tak udržať nedokázal.
     
    51:55
    Spoza protihráča to skúšal strelou Jamie Milam. Jeho pokus šiel po ľade, ale nemieril do priestoru bránky.
     
    51:18
    Harrison si narazil puk s Vasom a pokračoval dopredu smerom k bránke, no puk mu ušiel a už nestihol zakončiť smerom na Habala.
     
    50:22
    Jed Rusk dostáva trest 5 minút a dokonca zápasu za hrubosť. Martinovi Dudášovi patria 2 minúty za hrubosť a 10 minút osobný trest. Hrá sa 4 na 4.
     
    50:21
    Najprv sa vo veľkej príležitosti ocitli hráči DVTK, no po košickom protiútoku to bolo ešte veselšie. Do pästného súboja sa medzi sebou pustili Martin Dudáš a Jed Rusk. Úspešnejší bol Dudáš, no tresty neminú oboch.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 3. Suja (McDowell, Nagy), 9. Suja (Spilar, Lenďák), 17. Dudáš (Kafka, Pretnar), 27. Šoltés (Haščák, Nagy), 50. Galamboš (Šoltés, Koch), 54. Netík (Kafka, Pretnar) – 29. Kulmala, 38. Loiseau (Magosi, Miskolczi), 40. Láda (Kulmala)


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Dudáš (A), Lenďák, Koch, Pretnar, Pulli, McDowell, Žitný, Čížek – Kafka, Brophey, Netík – Nagy (C), Suja, Spilar (A) – Šoltés, Galamboš, Haščák – Klíma, Krajňák, Hričina
    DVTK Miškovec: Duschek (Adorján) – Szirányi (A), T. Slovák, Crawford, Kiss, Rusk, Milam, Láda, Vojtkó – Miskolczi, Galanisz, Magosi (C) – Pance, Kulmala, Somogyi – Harrison, Vas (A), Loiseau – Ritó, Hajós, Vincze

    Rozhodca: D. Konc, Štefik – Gajan, Smrek