Žilina – Nové Zámky 2:3 (kon.) | Košice – Miškovec 6:3 (kon.) | Trenčín – Lipt. Mikuláš 3:2 (po pr.)
Nitra – Poprad 4:1 (kon.) | Zvolen – Detva 6:1 (kon.) | Budapešť – B. Bystrica 4:0 (kon.)
koniec
MAC Budapešť
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
Utorok 18.09.2018, 19:00 • Tüskecsarnok, Budapešť • Tipos Extraliga (SR) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované. Banská Bystrica bola jasným favoritom dnešného zápasu, ale z Budapešti odchádza s dlhým nosom. Neodkázala prekonať brankára Benca Bálizsa a sama štyrikrát inkasovala. Zlomový úsek nastal tesne pred polovicou zápasu, keď domáci trikrát skórovali v rozpätí 142 sekúnd. V záverečnom dejstve sa hostia ešte dostali k hre bez brankára, no opäť inkasovali z hokejky Kevina Szabada. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný športový večer. (21:30:35)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:05
    Beží nám záverečná minúta zápasu. MAC Budapešť po debakli 1:7 od Nových Zámkov získa prvé tri body v sezóne a to proti slovenskému majstrovi. Naopak, zverenci Dana Cemana majú o čom premýšľať.
     
    58:27
    Stephon Williams sa vrátil do brány a pripísal si na konto úspešný zákrok. V tretej tretine ich zaznamenal už niekoľko, a tak aspoň nadväzuje na dobrý výkon z víkendového stretnutia s Duklou Trenčín.
    57:53 Szabad (MAC) - 4:0
     
    57:53
    Budapešť dáva gól! Hosťom záverečný vabank absolútne nevyšiel. Veľmi rýchlo stratil útočné pásmo, následne Karol Sloboda nezachytil pas Andreja Šťastného, čo využil na svoj druhý gól v zápase KEVIN SZABAD. Bez asistencie.
     
    57:28
    Andrej Šťastný zaviedol puk do útočného pásma. Na strelu sa pripravoval Vladimír Mihalik, ale napokon dostal prednosť jeho kolega Karol Sloboda. Bence Bálizs si pripísal na konto ďalší úspešný zákrok. Dan Ceman si ešte berie oddychový čas a sťahuje z hry brankára.
     
    56:05
    Necelé štyri minúty pred koncom sa bude vhadzovať po ľavej ruke brankára Stephona Williamsa. Američan totiž zlikvidoval strelu jedného z hráčov v modrom drese. Ešte predtým nasleduje reklamná pauza.
     
    55:34
    Domáci hokejisti vyhodili puk zo svojho obranného pásma a je veľmi pravdepodobné, že sa ubránia presilovke súpera. Barani tak nepotvrdzujú status mužstva, ktoré má najlepšiu úspešnosť v presilovkách.
     
    54:46
    Hosťom to dnes jednoducho nejde. Éric Faille prihrávkou z ľavej strany hľadal pred bránou Tomáša Ziga, no sieť sa zatrepotala len po kontakte s betónom domáceho brankára Benca Bálizsa.
     
    54:12
    Hostia sa až teraz dokázali usadiť v útočnom pásme. Podstatná časť početnej výhody je už fuč. Ešte predtým sa pískalo postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku a hra bola vykázaná do strednej tretiny.
     
    53:42
    Barani majú možno poslednú šancu na to, aby ešte zdramatizovali dnešné stretnutie. Dostávajú totiž výhodu presilovej hry. Dve minúty za sekanie dostáva útočník Krisztián Nagy.
     
    53:26
    Domáci hokejisti veľmi dobre napádali rozohrávku súpera, pochválime najmä Krizstiána Nagya a Kevina Szabada. Opäť zbierajú cenné sekundy v priestore, odkiaľ sotva môže Banská Bystrica skórovať.
     
    52:09
    Maďarský tím teraz vyhodil puk zo svojho obranného pásma. Zakázané uvoľnenie z toho ale nebude, pretože puk nemal dostatočnú rýchlosť na to, aby prešiel bránkovou čiarou.
     
    51:24
    Tomáš Zigo šikovnou zadovkou našiel Róberta Vargu. Ten strieľal od modrej čiary, ale netrafil priestor brány súpera. Naopak, barani prichádzajú o útočné pásmo a opäť klesajú ich šance v dnešnom meraní síl.
     
    50:44
    Hostia dlho kombinovali v útočnom pásme. Spoločne s duom Guillaume Asselin a Éric Faille sa snažil streliť gól Andrej Šťastný, ale jeho dôraz pred bránou tentokrát k ničomu nebol.
     
    50:00
    Už len desať minút zostáva do konca riadnej hracej doby. Banská Bystrica stále nestrelila gól a nováčik Tipsport ligy smeruje za prvým bodovým ziskom. Určite je to najväčšie prekvapenie tretie kola.
     
    49:18
    Ján Sýkora sa po pravej strane dostal ľahučko do pásma a následne aj do zakončenia. Mieril medzi betóny Benca Bálizsa, ale ten včas spojil nohy a je v dnešnom zápase stále stopercentný.
     
    48:39
    Po reklamnej prestávke nahadzoval puk pred súperovu bránu Benjamin Marshall. Pred bránkoviskom bol číhajúci Tomáš Zigo, ale nedokázal puk usmerniť do priestoru brány MAC Budapešť.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 27. Szabad (Terbócs), 29. Bodó (Brown), 29. Terbócs (Nagy), 58. Szabad


    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Pozsgai (C), Macaulay, Burt, Dudás, Vokla, Garát, Fejes – Odnoga, Nagy, Terbócs – Klempa, Langkow, Dansereau – Orban, Brown, Bodó – Szabad, Kreisz, Szigeti.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Baroš (41. Williams) – Mihalik, Marshall, Miller, Kubka, Ďatelinka, Sloboda, Biro, Török – Tamáši, Faille, Asselin – Zigo, Higgs, Sýkora – Šťastný, Surový (C), Varga – Gabor, Češík, Kabáč.

    Rozhodca: Peter Jonák, Róbert Müllner – Šimon Synek, Tomáš Gegáň – Peter Macko.