Getafe – Eibar 2:0 (kon.) | Leganés – Sociedad 2:2 (kon.)
koniec
CD Leganés
2:2 (0:2)
Real Sociedad San Sebastian
Piatok 24.08.2018, 22:15 • Estadio Municipal de Butarque • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:15.
     
    CD Leganés

    Madridský tím čaká tretia sezóna medzi španielskou elitou. V tej minulej Leganés skončil na sedemnástom a síce poslednom nezostupovom mieste, avšak jeho náskok pred prvým vypadávajúcim mužstvom z La Corune bol slušných štrnásť bodov. V prvom kole mužstvo z hlavného mesta prehralo na ihrisku Bilbaa tesne 1:2, o čom rozhodol gól Ikera Muniaina z 93. minúty. Počas leta do mužstva pribudlo niekoľko zaujímavých mien ako Youssef En-Nesyri, Allan Nyom, Kenneth Omeruo, Óscar, José Manuel Arnáiz, Jonathan Silva, Diego Rolán, Juanfran, Guido Carrillo, Rubén Peréz či Mikel Vesga. Odišli zas Diego Rico, Mamadou Koné a Tito.

    Real Sociedad San Sebastian

    Baskický klub bude chcieť v tomto ročníku odčiniť ten neúspešný minulý, nakoľko skončil až na dvanástom mieste so ziskom 49 bodov. Novú sezónu začal Real dobre, keďže po góloch Williana Josého a Juanmiho vyhral na ihrisku Villarrealu 2:1. Klub cez leto ostal takmer kompletný. Mužstvo posilnil Mikel Merino z Newcastle a Theo Hernández z Realu Madrid. Odišli však skúsení záložníci Markel Bergara aj Sergio Canales, za 40 miliónov do Realu Madrid zase mladý Álvaro Odriozola.
     
    Úvodné zostavy:

    CD Leganés: Cuéllar – Juanfran, Muňoz, Siovas, Gumbau – El Zhar, R. Pérez (C), Ojeda, J. Silva – Eraso – Carrillo.
    Náhradníci: Serantes – Bustinza, Nasjrí, Carnero García, Rolán, Santos, Vesga.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, D. Llorente, H. Moreno, Hernández – Oyarzabal, Illarramendi (C), Zubeldia, Zurutuza – Juanmi – José.
    Náhradníci: Zubiaurre – A. Elustondo, Bautista, Merino, Pardo, Rodrigues, Sangalli..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop stretnutia mali domáci hráči, ktorí sa snažia dostať do šance po pravej strane. Center odtiaľ obrana súpera odpratala.
     
    2
    David Zurutuza sa snažil poslať kolmicu za obranu súpera do šestnástky, tento pokus mu nevyšiel.
     
    3
    Hra sa musela prerušiť, pretože domáci hráči pri svojej rozohrávke avizovali, že lopta nie je najlepšie nafúkaná. Po pase dopredu prihrávku Nabil El Zhar nezachytil.
     
    4
    Theo Hernández si výborne splnil defenzívne povinnosti, útočiaci hráč Javi Eraso si na krídle ani neškrtol.
     
    5
    David Zurutuza si na krídle nedokázal loptu spracovať, jeho súper bol pri nej skôr a Leganés prešlo dopredu. Center sprava bol veľmi vysoký.
     
    6
    Leganés získalo prvý rohový kop stretnutia, avšak center nebol vôbec dobrý. Mieril na hranicu šestnástky, odkiaľ ho hostia poslali preč.
     
    7
    Real Sociedad San Sebastian dlho kombinoval v strede poľa, následne o loptu prišiel, pretože jeho hráči predviedli nepresnú prihrávku.
     
    9
    Igor Zubeldia našiel na pravej strane voľného Josebu Zaldúu, jeho center pokryl bez väčších problémov brankár Iván Cuéllar.
     
    10
    Juanmi sa dostal za obranu súpera, ale loptu si predkopol ďaleko od nohy a poslal ju skôr prihrávkovo do náruče Cuéllara.
     
    11
    Héctor Moreno neposlal prihrávku na svojho brankára Gerónima Rulliho práve najlepšie, nakoľko takmer zakončoval vo veľkej šanci Nabil El Zhar. Argentínsky brankár bol nakoniec pri lopte skôr.
     
    12
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Joseba Zaldúa poslal do šestnástky Mikela Oyarzabala, ktorý prihral do malého vápna a tam DAVID ZURUTUZA sám pred prázdnou bránou nemal problém otvoriť skóre.
    12. David Zurutuza (RSC) - 0:1
     
    13
    Juanmi išiel za pasom do šestnástky súpera, nedostal sa k jeho zakončeniu. Iván Cuéllar loptu chytil, španielsky útočník mu rukami chcel zamedziť rozohrať. Žltej karte sa zatiaľ vyhol.
     
    14
    Joseba Zaldúa zastavil dlhý pas na krídlo, akcia Leganés však pokračovala. Opäť to bol tento krajný bek, kto tentoraz cez seba nepustil center.
     
    15
    Štvrťhodina za nami, zatiaľ sledujeme opatrný zápas, aj keď jeden gól sme už videli.
     
    16
    Domáci to skúšajú po pravej strane, cez prehustený stred poľa sa im k vápnu protivníka dostať nedarí.
     
    17
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Center sprava bol síce nadvihnutý, ale Juanmi aj tak hlavičkoval. Iván Cuéllar vyrazil pred seba, kde bol ASIER ILLARRAMENDI a ten predviedol nádherný volej, nechytateľne trafil do rohu brány.
    17. Asier Illarramendi (RSC) - 0:2
     
    18
    Nabil El Zhar sa pokúsil o odpoveď po pravej strane, no loptu si odkopol ďaleko od nohy a ušla mu za čiaru.
     
    19
    Hráči Realu Sociedad San Sebastian sa držia na lopte v strede poľa, snažia sa rozvinúť ďalšiu ofenzívnu akciu.
     
    20
    Faul na krídle, na zemi sa ocitol krajný obranca hostí Joseba Zaldúa, ktorého je dnes vidieť.
     
    21
    Theo Hernández s výborným návratom do zadných radov. Už na polovici preťal dlhú prihrávku vpred, ktorú vyslal Juanfran.
     
    22
    Guido Carrillo síce dostal loptu do veľkého vápna, no vzápätí si so spoluhráčmi nerozumel a akcia tým pádom po zlej prihrávke zakončená nebola.
     
    23
    Gerard Gumbau si nabehol zľava do šestnástky, ťažký pas sa mu však spracovať ani ďalej prihrať nepodarilo. Rozohrával tak brankár Gerónimo Rulli.
     
    24
    Domáci hráči sa ako keby z vlastnej polovice nijako neponáhľali, ale hlavne sa nevedia dostať cez výborne pracujúci val hostí.
     
    25
    Diego Llorente vyhral hlavičkový súboj, po ňom ale veľmi nebezpečne dopadol na ľavú nohu. Guido Carrillo v tom bol nevinne, stopér Realu bude musieť asi striedať.
     
    26
    Stále sa nehrá. Striedanie bývalého hráča Realu Madrid je však nevyhnutné, na hracej ploche sú aj nosidlá.
     
    28
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Diego Llorente, prichádza Aritz Elustondo.
     
    29
    Juanfran poslal sprava dobrý center, dvojica futbalistov domáceho tímu sa ale do hlavičky nedostala.
     
    30
    Leganés napriek tomu, že prehráva o dva góly, zatiaľ nedokázalo vymyslieť nič zaujímavé. Nepodarilo sa to ani teraz, pretože finálna prihrávka zas nevyšla.
     
    31
    Kým sa hrá, tak Diego Llorente na nosidlách odchádza do šatne aj zža potlesku celého štadióna. Veľmi pekné gesto fans súpera.
    31. Dimitris Siovas (LGS)
     
    32
    Prvá obrovská šanca domácich. Spred malého vápna sa do hlavičky dostal Dimitris Siovas a trafil brvno. Lopta sa následne odrazila do vzduchu a znova padla na hornú tyč, odtiaľ išla na vrchnú sieť, čiže to bude odkop od brány.
     
    33
    Hráči CD Leganés sa snažia prebrať taktovku nad stretnutím, čo sa im v posledných desiatkach sekúnd, aj darí, no chce to gól.
     
    34
    Po centri sprava sa na druhej strane vápna dostal k lopte Daniel Ojeda, nedokázal ju zasiahnuť tak, aby ohrozil priestor troch žrdí súpera.
     
    35
    Aritz Elustondo predviedol svoj prvý defenzívny zákrok v stretnutí, keď sa mu podarilo odkopnúť center zľava do bezpečia.
     
    36
    Nabil El Zhar a Juanfran predviedli peknú kombináciu na pravej strane, avšak center druhého menovaného si postrážil brankár Gerónimo Rulli.
     
    37
    Willian José je dnes prakticky neviditeľný. Teraz sa síce k lopte dostal, avšak bolo to len vďaka tomu, že si pomohol faulom.
     
    38
    Gerard Gumbau poslal zľava síce zaujímavý, ale o niečo dlhší pas, ako bolo potrebné. Leganés ostalo na lopte, všetko ukončil Gerard Gumbau a jeho pokus z diaľky mimo.
     
    39
    Gerónimo Rulli si dal s rozohrávkou na čas, hlavný rozhodca jeho "správanie" zatiaľ toleruje.
     
    40
    Už len päť minút do konca prvého polčasu, ktorý zatiaľ priniesol dva góly, o oba sa postarali hostia.
     
    41
    Theo Hernández si to rovno-kolmo namieril z polovice ihriska do vápna súpera, na jeho hranici mu loptu odkopol stopér Ezequiel Muňoz.
     
    42
    Útočný faul prerušil akciu Realu, tá ale nemala dlhé trvanie. Domáci preto rýchlo späť na lopte.
     
    43
    Leganés znova s loptou na kopačkách, do hry sa však zapájajú hlavne defenzívni hráči či brankár Iván Cuéllar.
     
    44
    Juanfran si nedal pozor a na vlastnej polovici o loptu prišiel, získal aspoň aut. Jeho spoluhráči prešli vpred, šestnástka Realu je stále zamknutá.
     
    45
    Guido Carrillo sa síce natlačil cez súpera k centru, jeho hlavička z nie príliš najlepšej pozície nebol prudká. Gerónimo Rulli si poradil.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    45+2
    Domáci sa snažia ešte do polčasu znížiť, no zatiaľ to vôbec nevychádza. Defenzíva Realu Sociedad San Sebastian pracuje veľmi dobre.
     
    45+3
    Joseba Zaldúa sa po krídle až k šestnástke nedostal, rezolútny odkop predviedol Gerard Gumbau.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol dva góly, o oba sa postarali hostia. Najskôr skóroval David Zurutuza, následne aj Asier Illarramendi, a tak Real Sociedad San Sebastian kráča k trom bodom. Druhý polčas sa začne o 23:18.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Javi Eraso, prichádza Michael Santos.
     
    47
    Domáci hráči získali hneď na úvod druhého polčasu rohový kop, po centri prišiel ofenzívny faul, ktorým sa previnil Dimitris Siovas, a tak zakončenie neprišlo.
     
    48
    Hráči Leganés sa veľmi hnevajú, pretože po centri do vápna súpera to smrdelo rukou. Tej sa ani napriek svojim protestom nedostali.
     
    49
    Druhý polčas začal veľkou aktivitou domácich hráčov, zároveň aj početnou nervozitou, ktorú odštartovala neodpískaná (ne)penalta.
     
    50
    Domáci pokračujú vo veľkej aktivite, zadné rady Realu Sociedad San Sebastian však zatiaľ odolávajú veľmi dobre.
     
    51
    Center zľava na hranicu bieleho bodu si argentínsky brankár Gerónimo Rulli postrážil, hostia môžu prejsť dopredu.
     
    52
    Prvýkrát v druhom dejstve sa hráči Realu Sociedad San Sebastian usadili na útočnej polovici, kde bol faulovaný Asier Illarramendi, takže v tom hostia môžu pokračovať.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Joseba Zaldúa (Real Sociedad San Sebastian).
     
    54
    Tím Leganés práve strelil gól!
    Tlak madridského tímu musel byť korunovaný gólom. NABIL EL ZHAR dostal pred veľkým vápnom kus viac miesta a trafil po trávniku presne k žrdi.
    54. Nabil El Zhar (LGS) - 1:2
     
    55
    Michael Santos sa vehementne dral za loptou v šestnástke súpera, sklzom pri tom fauloval. Odniesol si to Aritz Elustondo.
     
    56
    Pas za obranu Leganés síce prešiel, ale Willian José si na loptu nabiehal z ofsajdu, takže pokračovať nemohol.
     
    57
    Leganés získalo priamy kop z krídla, z miesta vedľa šestnástky. Pád nafilmoval Daniel Ojeda a rozhodca mu to zožral.
     
    58
    Takmer bolo vyrovnané, pretože obranca Ezequiel Muňoz predviedol skvelý nábeh pred malé vápno a hlavičkou priestor brány minul iba tesne.
     
    59
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza David Zurutuza, prichádza Mikel Merino.
     
    60
    Daniel Ojeda síce dokázal vyrovnať, keď prestrelil brankára súpera, ale jeho zakončenie prišlo až po tom, ako mu bol odpískaný ofsajd.
     
    61
    Domáci hráči pokračujú v aktívnej hre, vyrovnanie visí vo vzduchu a madridský tím to veľmi dobre cíti.
     
    62
    Michael Santos udržal loptu na krídle a založiť tak peknú rýchlu akciu svojho tímu. Tá po zlej prihrávke skončila pred vápnom Realu.
     
    63
    Leganés bude druhýkrát striedať, na ihrisko príde ďalšia ofenzívna sila, zatiaľ čo si domáci museli dať pozor na Oyarzabala. Zvládli to.
     
    65
    Zrazený center zľava skončil ziskom rohového kopu pre domácich. Pas odtiaľ ale nedopadol vôbec dobre.
     
    66
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Daniel Ojeda, prichádza Diego Rolán.
     
    67
    Real Sociedad San Sebastian sa v posledných desiatkach sekúnd aj vďaka striedaniu na chvíľu upokojil, ale opäť sa dopredu rútia domáci.
     
    68
    Chýbali centimetre! Krásny center zľava hlavičkoval Michael Santos za Rulliho. Už to bol gól, no v poslednej chvíli pred bránkovou čiarou parádne odkopol Héctor Moreno.
     
    69
    Joseba Zaldúa zrazil center z krídla, Jonathan Silva tak získava ďalší rohový kop pre Leganés. Na tie je to momentálne 3:0.
     
    70
    Dobrý pas do malého vápna sa podarilo hosťom odpratať, no loptu proti nohe dostal kapitán Rubén Pérez a poslal neskutočnú ranu. Gerónimo Rulli predviedol zákrok stretnutia.
    70.
     
    71
    Diego Rolán si dokázal pokryť loptu, poslal ju ale do krídla, kde osobný súboj nezvládol obranca Jonathan Silva.
     
    72
    Výkop, ktorý poslal brankár Gerónimo Rulli, skončil na kopačkách hráčov Leganés. Domáci sa rútili do ďalšej akcie, no fauloval Michael Santos.
     
    73
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Mikel Oyarzabal, prichádza Rubén Pardo.
     
    74
    Domáci síce prišli o loptu na útočnej polovici, v strede poľa ju prakticky hneď získali. Futbalisti Leganés sú momentálne všade prví.
     
    75
    Už len pätnásť minút riadne hracej doby má domáci celok na to, aby dokázal vyrovnať skóre tohto nesmierne zaujímavého piatkového stretnutia.
     
    76
    Ani z tohto nebude gól! Michael Santos a Guido Carrillo si nerozumeli úplne najlepšie po centri sprava. Jeden z nich zakončoval hlavou tesne vedľa, navyše sa obaja zrazili, no sú v poriadku.
    76.
     
    77
    Real Sociedad San Sebastian bol na chvíľu usadený pred šestnástkou súpera, dlho to ale netrvalo a o loptu hostia prišli.
     
    78
    Ďalší pas do vápna hostí, priestor od lopty vyčistil Aritz Elustondo. Leganés neutícha vo svojej aktivite.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Juanmi (Real Sociedad San Sebastian).
     
    81
    Leganés získalo priamy kop, center do veľkého vápna sa neujal a Real prešiel do kontry štyroch proti dvom. Willian José hrá dnes zle, to potvrdil aj tým, že teraz zoči-voči Cuéllarovi nedal gól, španielsky brankár s famóznym zákrokom.
     
    82
    Dobrý center do šestnástky Realu Sociedad dostali hráči hostí preč, akcia však pokračuje.
    82.
     
    83
    Jonathan Silva to prudko nakopol smer brána. Guido Carrillo zakončenie tečoval do protipohybu Rulliho, tesne minul bránu.
    83.
     
    84
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Ezequiel Muňoz, prichádza Júsuf Nasjrí.
     
    85
    Joseba Zaldúa padá niekoľko metrov od šestnástky súpera, čo znamená, že získava priamy kop. Toto Realu jednoznačne vyhovuje.
     
    86
    William José si našiel center na zadnej žrdi, jeho hlavička však našla iba súpera pred ním, ktorý zablokoval strelu.
     
    87
    Júsuf Nasjrí vo veľkej šanci. Pas do šestsnástky dočahoval na "dlhú nohu", aj tak ale poslal guľatý nezmysel iba tesne nad priestor brány.
     
    88
    Tím Leganés práve strelil gól!
    NABIL EL ZHAR si parádne nabehol do šestnástky medzi obrancov a brankára a ešte krajšie Rulliho prehodil. Druhým gólom vyrovnáva na 2:2. Zaslúžene, Leganés si to svojou aktivitou pýtal.
    88. Nabil El Zhar (LGS) - 2:2
     
    89
    Pre Real Sociedad San Sebastian je to možno kruté, avšak Leganés naozaj, záver prvého polčasu a hlavne celý druhý polčas, hralo parádne smerom dopredu a vypracovávalo si šance. Remíza tomuto stretnutiu bude stačiť.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+1
    Mohol z toho byť aj úžasný comeback, pretože Michael Santos hlavičkou zamieril iba tesne vedľa. Stál však v ofsajde.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Jonathan Silva (CD Leganés).
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Real Sociedad San Sebastian mal parádny vstup do zápasu, ale odvtedy začali hrať lepšie domáci. Leganés si tri body nechalo ujsť slabým začiatkom. Nakoniec aspoň jeden vystrelil dvojgólový Nabil El Zhar. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (00:06:39)

    Matej Kubove

    Góly: 54. El Zhar, 88. El Zhar – 12. Zurutuza, 17. Illarramendi

    Karty:   90+2. J. Silva (LGS) – 53. Zaldúa (RSC), 80. Juanmi (RSC)


    CD Leganés: Cuéllar – Juanfran, Muňoz (84. Nasjrí), Siovas, Gumbau – El Zhar, R. Pérez (C), Ojeda (66. Rolán), J. Silva – Eraso (46. Santos) – Carrillo.
    Náhradníci: Serantes – Bustinza, Nasjrí, Carnero García, Rolán, Santos, Vesga.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, D. Llorente (28. A. Elustondo), H. Moreno, Hernández – Oyarzabal (73. Pardo), Illarramendi (C), Zubeldia, Zurutuza (59. Merino) – Juanmi – José.
    Náhradníci: Zubiaurre – A. Elustondo, Bautista, Merino, Pardo, Rodrigues, Sangalli.