Barcelona – Sevilla 2:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
2:1 (1:1)
FC Sevilla
Nedeľa 12.08.2018, 22:00 • Stade Ibn Batouta, Tangier, Maroko • Španielský Superpohár • Finále
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Barcelona a FC Sevilla. Zápas sa začína o 22:00.

    V nedeľu sa priaznivci španielskeho futbalu môžu tešiť na španielsky Superpohár, ktorý bude takou predohrávkou pred začiatkom novej sezóny Primera Division. Tohtoročný súboj o španielsky Superpohár sa však bude hrať iba na jeden zápas, čo je prvou novinkou. Tou druhou je, že sa stretnutie odohrá na neutrálnej pôde, kedže sa hrávalo na dva zápasy doma a vonku. Diváci v Maroku sa tak budú môcť potešiť skvelým futbalovým predstavením.

    FC Barcelona:
    Blaugranas mali veľmi úspešnú minulú sezónu, v ktorej sa im podarilo vyhrať domáce double. V lige Barcelona prehrala len jeden zápas a súťaž vyhralo so štrnásť bodovým náskokom pred druhým Atl. Madrid. Barcelone sa podarilo vyhrať štvrtýkrát v rade aj Copa del Rey, keď zdolala vo finále práce Sevillu. Sklamanie však pre Blaugranas prišlo v Lige majstrov proti AS Rím. Doma síce Barcelona vyhrala pohodlne 4:1, ale v Taliansku prehrala prekvapivo 3:0 a tak sa do semifinále nedostala. Aj v novej sezóne má Barcelona určite len tie najvyššie ciele, prvú trofej už môže získať v tomto zápase.

    FC Sevilla:
    Rojiblancos sa takisto predstavili v Lige majstrov a dokázali sa prebojovať do vyraďovacej fázy. V osemfinále sa im podarilo prekvapivo vyradiť Manchester United a postúpili tak do štvrťfinále. Tam však už na Sevillu čakal Bayern a ten vystavil španielskemu celku stopku, aj keď to až také jednoznačné nebolo. V ligovej súťaži sa Sevilly už tak nedarilo, obsadila konečnú siedmu pozíciu a do posledného kola tak bojovala o Európsku ligu. Rojiblancos tak už naplno zarezávajú v novej sezóne, keďže hrajú v treťom predkole EL. Tam dostali za súpera litovský Zalgiris a v prvom zápase vyhrali doma len tesne 1:0. Uvidíme, ako sa bude Sevilly dariť v nabitom programe.

    Určite sa tak máme na čo tešiť, uvidíme súboj dvoch popredných španielskych tímov a reprízu finále minuloročného Copa del Rey. Tam Sevilla schytala výprask 5:0 a má tak čo Barcelone vracať. Hrá sa na neutrálnej pôde, takže budeme aj zvedaví, kto bude mať v hľadisku väčšiu podporu.

    Len nedávno sa schválila ďalšia novinka, že v tomto stretnutí bude k dispozícii technológia VAR. Videorozhodca bol veľmi nápomocný na nedávnych MS v Rusku a postupne sa tak už začína začleňovať aj na klubové fórum.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rafinha, Busquets, Arthur – Dembélé, Messi (C), Suárez

    Náhradníci: Cillessen – Rakitič, Coutinho, Munir, Vidal, Umtiti, Miranda

    FC Sevilla: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gomez – Escudero, Mesa, Banega, Sarabia – Franco Vazquez, Navas – Muriel

    Náhradníci: Soriano – Gnagnon, Amadou, Aleix Vidal, Ben Yedder, Carrico, Pejiño

    Rozhodca: Del Cerro – Yuste, Álvarez – Gil Manzano (video)
     
    Prajem príjemný už neskorý večer všetkým fanúšikom futbalu! O pár desiatok minút je na programe stretnutie medzi Barcelonou a Sevillou, ktoré rozhodne o zisku španielskeho Superpoháru. Prvýkrát v histórii sa odohrá zápas o túto trofej na neutrálnej pôde a teda len na jedno víťazné stretnutie, na kvalitné stretnutie dvoch španielskych celkov sa môžu tešiť diváci v Maroku. V zápase bude k dispozícii aj technológia VAR, ktorá začína mať čoraz viac priaznivcov vďaka nedávno skončeným MS v Rusku. Zároveň je toto stretnutie reprízou finále Copa del Rey, v ktorom dominovala Barcelona a zdolala Sevillu 5:0. Dnes je však iné stretnutie a začať novú sezónu ziskom trofeje je silná motivácia. Španielska Primera Division sa začne budúci víkend.

    Zostavy oboch celkov sú už k dispozícii a môžte si ich prezrieť. V bráne Sevilly sa predstaví český reprezentant Tomáš Vaclík, ktorý do Sevilly prišiel len nedávno. V základných jedenástkach je to najlepšie, čím oba celky disponujú a tak sa určite môžme tešiť na veľmi zaujímavé stretnutie. Tesne pred výkopom sa vám opäť prihlásim.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas stretnutia o španielsky Superpohár sa tak čoskoro začne!

    Prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril Barcelone. Štadión v Maroku je slušne zaplnený, snáď oba tímy odohrajú toto stretnutie vo výbornej atmosfére.
     
    2
    Sevilla sa ihneď po zisku lopty pokúsila o útočný výpad, ich snahu po pravej strane však obrana súpera včas prerušila. Futbalisti v bielych dresoch však získavajú aut v tesnej blízkosti pokutového územia.
     
    3
    Dopredu sa po krátkej dobe dostala Barcelona, samozrejme pomocou krátkych a presných prihrávok. V rozhodujúcej chvíli sa však Dembélé neprepracoval cez obrancu súpera a zaútočiť tak môže Sevilla.
     
    4
    Boli sme však svedkami rýchleho protiútoku zo strany Barcelony, k lopte sa dostal Alba a aj sa mu podarilo vyslať prízemný center do pokutového územia súpera, je však odpískaný ofsajd.
     
    5
    Momentálne je pri lopte Sevilla, ktorá zatiaľ kombinuje v strede poľa. Futbalisti Barcelony sa však už snažia o vysoké napádanie a získať tak loptu späť na svoje kopačky. Zatiaľ o nejakej burácajúcej atmosfére hovoriť nemôžme.
     
    6
    V úvode prvého dejstva sledujeme len výmenu lôpt na oboch stranách, nič zaujímavého sme nevideli. Stretnutie sa však ešte len rozbieha, snáď čoskoro uvidíme aj zaujímavejšie príležitosti.
     
    7
    Barcelona sa už dostáva k svojmu typickému držaniu lopty, ale má problémy s prechodom na útočnú polovicu. Sevilla vysoko dostupuje a tak ani jedna defenzíva nemusela riešiť nič vážneho.
     
    8
    Sevilla získava loptu na svojej polovici a pokúša sa o založenie rýchleho protiútoky. Barcelona sa tak vracia späť na svoje územie, konečne sa začína stretnutie poriadne rozbiehať.
     
    9
    Sevilla dala gól!
    Je tu otvárací gól tohto stretnutia, ale najprv ho musel odobriť systém VAR! Busquets stratil zbytočne loptu a tak súper vyrazil do rýchleho brejku. Muriel potom našiel presnou prihrávkou PABLA SARABIU a ten zakončil útok svojho celku presnou strelou a posiela Sevillu do vedenia 1:0! Ihneď tak do hry zasiahol aj systém VAR, pretože rozhodca Del Cerro gól najprv neuznal, ale po porade s videom už k tomu dôvod nemal!
    9. Sarabia (SEV) - 0:1
     
    10
    Možno troška prekvapivý úvod stretnutia, Barcelonu pasovali za menšieho favorita, ale je to pohárové stretnutie a Sevilla neraz dokázala v podobných súťažiach hrať veľmi dobre. Stále však do konca stretnutia ostáva dostatok času.
     
    11
    Barcelona sa teda snaží o rýchlu odpoveď, k lopte sa dostal Semedo a potiahol ju až pred pokutové územie súpera. Tam však dobre zapracoval Kjaer a zažehnal nebezpečenstvo.
     
    12
    Sarabia je povzbudený streleným gólom a tak to teraz vyskúšal aj z väčšej vzdialenosti. V tomto prípade však presne nemieril, bude to odkop od brány ter Stegena.
     
    13
    Dembélé si nabiehal na dlhú prihrávku od Suáreza, ale tá nebola presná a k lopte sa dostáva znova Sevilla. Vedúci celok sa teraz nemá kam ponáhľať.
     
    14
    Zakrátko tu však bol rýchly útočný výpad súpera, Alba centroval do pokutového územia, ale opäť úspešne zasiahol Kjaer a loptu upratal do bezpečia.
     
    15
    Na oboch stranách sa začínajú kopiť nepresnosti, čo troška uberá na kráse tohto stretnutia. Oba celky sa snažia hrať ofenzíve, ale časté straty lôpt ich v tom brzdia.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Busquets (FC Barcelona).
     
    17
    A v pohotovosti musel byť český brankár v službách Sevilly Tomáš Vaclík. Barcelona zahrávala priamy kop, po ktorého rozohrávke sa v pokutovom území dostal do zakončenia Messi, ale Vaclík jeho pokus kryje a obrana Sevilly dostáva loptu do bezpečia.
    17.
     
    18
    Iniciatívu hry začína preberať Barcelona, ktorá musí doháňať náskok súpera. Zatiaľ však recept na prekonanie pozornej obrany súpera nenašla, má však nato ešte dostatok času.
     
    19
    Messi sa teraz ocitol v úlohe nahrávača, loptu úspešne prihral na Albu, ale aj s jeho zakončením si Vaclík poradil. Český brankár tak začína byť čoraz viac zamestnanejším.
     
    20
    Sevilla to po zisku lopty skúsila smerom dopredu, ale rýchly brejk včas zastavil Lenglet a súpera už do ničoho nepustil. Sledujeme tak zatiaľ zaujímavé stretnutie, chýba tomu však väčšia odozva z publika.
     
    21
    Pomaly sa dostávame za polovicu prvého dejstva, Sevilla si stále drží náskok z deviatej minúty po góle Sarabiu. Výraznejšiu šancu sme odvtedy nevideli, Barcelona sa však snaží vyrovnať ešte do konca polčasu.
     
    22
    Dlhšiu dobu teraz kombinovala Barcelona na útočnej polovici, ale dlhá prihrávka do pokutového územia nič zaujímavého neponúkla a k odkopu od brány sa chystá Vaclík.
     
    23
    Sledovali sme postupný útok zo strany Sevilly, ale Vazquezova snaha pretlačil loptu až do pokutového územia úspešná nebola a tak sa futbalisti v bielych dresoch musia rýchlo vrátiť späť na svoju polovicu.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Vázquez (FC Sevilla).
     
    25
    Dlho netrvalo a Sevilla sa pokúsila o ďalší útočný výpad. Začalo to už vyzerať veľmi nebezpečne, ale ani v tomto prípade sa Vazquez k zakončeniu nedostal.
     
    26
    Barcelona je pri lopte a sledujeme typický obraz hry od tohto celku. Krátkymi prihrávkami sa snaží preniknúť na útočnú polovicu, ale súper sa dobre rozostavil v strede poľa. Katalánci stále čakajú na výraznejšiu šancu v tomto zápase.
     
    27
    Možno však teraz nato budú mať aj príležitosť, keďže po nedovolenom zákroku získavajú priamy kop na hranici pokutového územia. Sevilla sa teda bude musieť brániť, toto by mala byť centrovaná lopta pred bránu.
     
    28
    Aj sa tak stalo a registrujeme prvú veľkú šancu Barcelony v tomto zápase! Messiho priamy kop našiel hlavu dobre nabiehajúceho Lengleta, ale ten trocha tiesnený už nedokázal presne zakončiť, chýbal však malinký kúsok!
     
    29
    Stále je teda Barcelona častejšie v držaní lopty, ale to zrejme nieje nijak prekvapujúca informácia. Podstatné však je, že Sevilla si stále drží svoje tesné vedenie a dobre pracuje aj jej defenzíva.
     
    30
    Polhodina z tohto stretnutia už uplynula, k lopte sa dostávajú futbalisti v bielych dresoch a postupnými prihrávkami sa snažia preniknúť až na súperovu polovicu. Sevilla sa nemá kam ponáhľať, zatiaľ má nahraté čo potrebuje.
     
    31
    Na útočnú polovicu sa však už dostávajú futbalisti Barcelony, ktorá sa snažia pritlačiť svojho súpera a vypracovať si tak ďalšiu zaujímavú šancu na skórovanie.
     
    32
    Bol tu však rýchly protiútok zo strany Sevilly, dobrú robotu odviedol Vazquez, ktorému sa aj podarilo odcentrovať do pokutového územia Barcelony. Tam do hlavičky išiel Muriel, ale centrovanú loptu nedokázal zachytiť.
     
    33
    Na druhej strane získala Barcelona výhodu rohového kopu, ktorý však rozohrala nakrátko a nič zaujímavého sme tak nevideli. Katalánci sa pokúšajú ešte obliehať súperove územie.
     
    34
    Futbalisti v bielych dresoch však začína zakladať veľmi nebezpečné protiútoky, snažia sa tak využiť menšie okienka v obrane súpera. Barcelona sa však vždy stihne včas vrátiť na svoje územie.
     
    35
    Toto útočné ťaženie momentálne vedúceho celku však končí len útočným faulom a tak je lopta prisúdená súperovi. Barcelona na nič nečaká a okamžite sa púšťa do útoku.
     
    36
    Sledovali sme peknú kombináciu Debmélého s Messim, ale prihrávku do pokutového územia si futbalisti Sevilly postrážili a dostávajú loptu do bezpečia. Barcelona však stále ostáva v útoku.
     
    37
    Pomaly sa začína zvyšovať nápor Barcelony a to zanecháva aj odozvu na tribúnoch. Zrejme viacej priaznivcov má v hľadisku práve katalánsky celok, ktorý však prehráva o jeden gól.
     
    38
    Toto bola veľmi dobrá prihrávka do šestnástky a k zakončeniu sa dostal Suárez, ktorý to následne skúšal na vzdialenejšiu tyč, ale jeho pokus ide tesne vedľa súperovej brány!
     
    39
    Sevilla sa teda už snaží upokojiť hru a presúva sa s loptou ďalej od svojej brány. Pomaly sa blíži záver prvého polčasu, katalánsky celok musí doháňať náskok súpera.
    39.
     
    40
    Výraznejšej chyby v defenzíve sa Sevilla ešte nedopustila a aj preto je stále vo vedení. Jednu či dve šance na vyrovnanie Barcelona mala, ale to nebolo po chybe súpera.
     
    41
    Teraz tu však bude šanca na vyrovnanie. Po nedovolenom zákroku získava Barcelona priamy kop na hranici pokutového územia a toto je už aj na priamu strelu na bránu. Na pozore sa tak bude musieť mať hlavne brankár Vaclík.
    Piqué (BAR) - 1:1
     
    42
    Barcelona dala gól!
    Je vyrovnané! To čo som predpovedal sa aj naplnilo, Messi to skúsil priamou strelou na bránu a loptu poslal to tyčky! Od nej sa však lopta odrazila v pokutovom území k GERARDOVI PIQUÉMU a ten úspešne dorazil loptu do siete – 1.1! Opäť však tento gól bol konzultovaný s videom, ale nebol najmenší dôvod ho neuznať.
     
    43
    Nerozhodný výsledok však dlho platiť nemusel! Ihneď po rozohrávke sa Sevilla presunula na útočnú polovicu, Muriel našiel v pokutovom území presnou prihrávkou Sarabiu, ale ten svoj druhý gól v tomto zápase nepridal, dobre zasiahol brankár ter Stegen.
    43.
     
    44
    Sevilla však onedlho opäť zaútočila, ale centrovaná lopta končí u brankára ter Stegena. Ofenzívne stretnutie teda pokračuje ďalej, ale čoskoro sa skončí prvý polčas.
     
    45
    Prvý polčas sa predlžuje o 1 minútu!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Zatiaľ podľa očakávania sledujeme veľmi zaujímavé stretnutie a po prvom polčase platí nerozhodný stav. Sevilla išla do vedenia už v deviatej minúte, keď sa v pokutovom území dostal k lopte Sarabia a gólom tak zakončil rýchly brejk svojho tímu. Barcelona sa potom veľmi dlho snažila o vyrovnanie, ale pozorná defenzíva súpera ju do šancí nepúšťala. V 42. minúte však katalánsky celok zahrával priamy kop, Messiho pokus zastavila konštrukcia brány, ale odrazenú loptu doklepol do siete Piqué a tak po prvom polčase je nerozhodný stav 1:1!

    Druhý polčas sa začne približne o 23:06.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Rafinha, prichádza Rakitič.
     
    47
    Druhý polčas stretnutia o španielsky Superpohár sa už rozbehol, výkopom ho odštartovala Sevilla. Barcelona spravila aj jednu zmenu do druhého dejstva, keď Rafinhu nahradil Rakitič.
     
    48
    Suárez sa teraz pekne preštrikoval až do pokutového územia, v rozhodujúcej chvíli sa však už do zakončenia nedostal. Barcelona ostáva usadená na útočnej polovici.
     
    49
    O niečo podobné sa potom pokúsil aj Messi, ale ten už tak úspešný ako jeho spoluhráč nebol. Sevilla sa však v úvode druhého dejstva musí brániť.
     
    50
    O defenzívnu práce sa teraz musel postarať Kjaer, ktorý nepustil do zakončenia Suaréza. Barcelona vstúpila do druhého polčasu lepšie, ale vyloženú šancu zatiaľ nemala.
     
    51
    Barcelona stále kombinovala na útočnej polovici a vyzeralo to na ďalšiu hrozbu od katalánskeho celku, ale zrodila ho nepresná prihrávka. Sevilla sa už snaží upokojiť hru.
     
    52
    Lopta sa ale vráti na kopačky Barcelony, kedže Dembélé bol faulovaný a tak jeho spoluhráči môžu skúsiť vymyslieť ďalšiu zaujímavú kombináciu, ktorá by viedla do nejakej tej šance.
     
    53
    Aj v tomto prípade však katalánsky celok zradila rozohrávka a tak čakáme na prvú zaujímavejšiu príležitosť v druhom polčase. Veľa ich síce nebolo ani v prvom dejstve, ale za takéhoto stavu bude druhý polčas rozhodujúci.
     
    53
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arthur, prichádza Coutinho.
     
    54
    V krátkej dobe spravil tréner Barcelony už druhú zmenu v zostave. Barcelona by zrejme najradšej o zisku Superpoháru rozhoda ešte v druhom polčase.
     
    55
    Opäť máme možnosť sledovať kombináciu Barcelony na útočnej polovici, ale nič zaujímavého to neprináša. Divákom na štadióne sa však takáto hra nepáči.
     
    56
    Menšie zaváhanie sme sledovali v obrane Barcelony, ale našťastie pre katalánsky celok to neskončilo pohromou, súper chybu potrestať nedokázal.
     
    57
    Stále čakáme na nejaké oživenie hry v druhom polčase. Barcelona sa to pokúsil formou striedania, ale zatiaľ nepomohlo ani to. Uvidíme, kedy prvýkrát do zostavy zasiahne aj tréner Sevilly.
     
    58
    Banega sa pokúsil založiť rýchly útočný výpad svojho tímu, ale nepodarilo sa mu prejsť cez obranu súpera. Vypýtal si však faul, takže Sevilla pri lopte ešte ostane.
     
    59
    Konečne tu bola aj snaha o strelu na bránu, ale Muriel tak činil z ofsajdovej pozície a tak putuje lopta na kopačky Barcelony. Sevilla sa teda musí rýchlo vrátiť späť na svoju polovicu.
     
    60
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Muriel, prichádza André Silva.
     
    61
    Hodina z tohto stretnutia už uplynula, stále platí nerozhodný stav 1:1! Druhý polčas zatiaľ nieje tak zaujímavý ako ten prvý, snáď sa to čoskoro zmení.
     
    62
    Barcelona získala priamy kop a jeho realizácie sa opäť ujal Messi. Skúsil to aj v tomto prípade priamou strelou na bránu, ale Vaclík bol pozorný a tento pokus zneškodnil.
    62.
     
    63
    Sevilla sa mohla vrátiť späť do vedenia o jeden gól! Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Vázquez, ale namieril to len do spojnice! ter Stegen ako aj celá Barcelona mali poriadne šťastie.
    63.
     
    64
    Katalánsky celok sa tak už snaží o rýchlu odpoveď, ale ihneď čelí vysokému napádaniu zo strany súpera. Snáď sa konečne rozbehol aj druhý polčas.
     
    65
    Zaujímavá šanca aj pre Barcelonu! Dembélé využil zaváhanie obrany a dostal sa k tvrdej strele, ale jeho pokus smeroval do stredu brány a tam stál pripravený Vaclík, ktorý si v krátkej dobe pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    66
    Na oboch stranách tak začínajú pribúdať zaujímavé situácie, bude veľmi dôležité, komu sa podarí strhnúť vedenie na svoju stranu, pretože čas sa začína pomaličky krátiť.
     
    67
    Suaréz vyslal dlhú centrovanú loptu za obranu súpera, ale pri lopte bol ako prvý brankár Vaclík. Ten mal dnes zatiaľ určite viacej práce ako jeho náprotivok ter Stegen.
     
    68
    Častejšie sa k lopte dostáva Barcelona, ale momentálne sa jej nedarí v prechode na útočnú polovicu. Predchádzajúce situácie naznačovali opäť zaujímavé divadlo, ale diváci na štadióne znova stíchli.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Mesa (FC Sevilla).
     
    70
    Katalánsky celok získal ďalší priamy kop, ale po jeho realizácii sme sledovali len útočný faul a tak nič zaujímavého k videniu nebolo.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Sarabia, prichádza Aleix Vidal.
     
    72
    Stále svieti na ukazovateli skóre nerozhodný výsledok. Druhý polčas výrazne zaostáva za tým prvým, ale ešte sa môže rozhodnúť aj v záverečnej časti stretnutia, kam sa pomaly približujeme.
     
    73
    Dembélé si nabiehal na dlhú prihrávku a vybojoval pre svoj celok aspoň rohový kop. Sevilla sa teda bude musieť brániť, každá chyba či zaváhanie v tejto časti zápasu môže prísť draho.
     
    74
    Ani tento rohový kop nám nič zaujímavého neponúkol. Najväčšia šanca druhého polčasu tak stále platí pre Vázqueza, ktorého hlavička po rohu skončila na spojnici.
     
    75
    Ak by sa po riadnom hracom čase nerozhodlo, malo by sa potom predlžovať. Snáď sa ešte rozhodne v nasledujúcich minútach, pretože s pribúdajúcim časom tempo zápasu výrazne opadá a v predĺžení by to len gradovalo.
     
    76
    Barcelona hrá predsa len v druhom dejstve aktívnejšie, čo sa teraz snažil dokázať Coutinho. Ten svojou prihrávkou vysunul dopredu Messiho, ale tomu sa už zakončenie nepodarilo.
     
    77
    Sevilla teraz môže ďakovať Vaclíkovi, že drží nerozhodný stav! Najprv sa vo veľkej šanci ocitol Suárez, ale český brankár sa prekonať nenechal a potom na zemi dokázal zneškodniť aj dorážku Messiho!
    77.
     
    78
    Barcelona dala gól!
    Drvivý tlak zo strany Barcelony však prináša zaslúžený gól a katalánsky celok tak otáča vývoj zápasu vo svoj prospech! Barcelona aj naďalej kombinovala na útočnej polovici, k lopte sa dostal OUSMAN DEMBÉLÉ a jeho parádne zakončenie pod brvno posiela Barcelonu do vedenia 2:1!
    78. Dembélé (BAR) - 2:1
     
    79
    Barcelona sa teda približuje k zisku španielskeho Superpohára, ale ešte tu nieje koniec stretnutia. Sevilla má k dispozícii niečo málo cez desať minút, aby si vynútila predĺženie.
     
    80
    Môžme však povedať, že Barcelona hrala v nudnejšom druhom polčase lepšie a vedenie je teda zaslúžené. Hrá sa ale do záverečného hvizdu, Sevilla bude musieť začať aj riskovať.
     
    82
    Sevilla teraz dlhšiu dobu držala loptu na kopačkách a kombinovala pred pokutovým územím. Celá útočná snaha sa však končí nedovoleným zákrok a loptu má už Barcelona.
     
    83
    Vedúci celok sa nemá kam ponáhľať, snaží sa však hrať aj s loptou na útočnej polovici. Futbalisti v bielych dresoch sa pokúšajú vysoko napádať súperovu rozohrávku.
     
    84
    Znova sa však na útočnú polovicu dostáva Sevilla, ale má to veľmi ťažké sa presadiť cez pozornú obranu súpera. Uvidíme, či ešte príde nejaká zaujímavá situácia na jednej či druhej strane.
     
    85
    Do konca druhého polčasu ostáva približne päť minút a Barcelona sa pomaly približuje k prvej trofeji v novom ročníku. Bude si však musieť ešte počkať, Sevilla svoje zbrane neskladá.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Mercado, prichádza Yedder.
     
    86
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Dembélé, prichádza Arturo Vidal.
     
    87
    Čas sa však už Sevilly neúprosne kráti, otázkou aj ostáva, koľko sa ešte bude nadstavovať. Až tak výrazne sa hra v druhom polčase neprerušovala.
     
    88
    Strelu na bránu súpera vyslal Vázquez, ale chýbala jej potrebná razancia a tak až toľko práce s ňou brankár ter Stegen nemal. Barcelona sa nemá kam ponáhľať, čas hrá teraz s ňou.
     
    89
    Sevilla však už vrhá všetky svoje zvyšné sily do útoku a zakrátko opäť pálil Vázquez. V tomto prípade však mieril nepresne a Barcelona môže nazbierať veľmi cenné sekundy.
     
    90
    Bola nariadená penalta pre Sevillu po veľmi kurióznej situácii v pokutovom území Barcelony, Sevilla tak má šancu vynútiť si predĺženie! Alexei Vidal sa dostal s loptou až pred bránu súpera, skôr to vyzeralo na faul z jeho strany, ale prenikol až pred brankára a ter Stegen ho následne fauloval a ponúkol tak súperovi penaltu!
    90.
     
    90
    Žltú kartu dostáva ter Stegen (FC Barcelona).
     
    90+1
    Yedder však odmietol byť spasiteľom svojho tímu, hrdinom Barcelony sa stáva ter Stegen, ktorý uhádol smer strely a stále tak drží veľké nádeje svojho tímu na zisk Superpoháru!
    90+1. Ben Yedder (BAR)
     
    90+2
    Druhý polčas by sa mal predlžovať len o tri minúty, ale kedže tam bola penalta, tak sa zrejme aj tento čas natiahne. Sevilla je však frustrovaná, bola blízko k predĺženiu.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Lenglet (FC Barcelona).
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Aleix Vidal (FC Sevilla).
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Infarktový záver prežili futbalisti Barcelony, ale napokon získavajú prvú trofej v novej sezóne, keďže porazili Sevillu výsledkom 2:1 a španielsky Superpohár tak putuje do ich klubovej vitríny! Druhý polčas už nebol tak zaujímavý, ale lepším celkom bola predsa len Barcelona. V 78. minúte sa výstavným kúskom prezentoval Dembélé a rozhodol tak o víťazstve svojho celku. V nadstavenom čase však všetko mohlo byť inak, ale Yedder nedokázal skórovať z pokutového kopu a Sevilla sa potom na záverečný tlak nezmohla. Kapitán Lionel Messi tak zdvihne nad hlavu prvú trofej svojho celku, pod jeho vedením začína Barcelona novú sezónu úspešne.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem už teda dobrú noc a úspešný štart do nového pracovného týždňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (00:04:40)

    Miroslav Revaj

    Góly: 42. Piqué, 78. Dembélé – 9. Sarabia

    Karty:   16. Busquets (BAR), 90. ter Stegen (BAR), 90+2. Lenglet (BAR) – 24. Vázquez (SEV), 69. Mesa (SEV), 90+3. Aleix Vidal (SEV)

    Nepremenená penalta: 90+1. Yedder (SEV), brankár ter Stegen zneškodnil


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:21.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rafinha (46. Rakitić), Busquets, Arthur (53. Coutinho), Dembélé – Messi (C), Suárez
    Náhradníci: Cillessen – Rakitič, Coutinho, Munir, Vidal, Umtiti, Miranda

    FC Sevilla: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gomez – Navas, Mesa, Banega, Escudero (C) – Vázquez, Sarabia (71. Al. Vidal) – Muriel (60. Silva)
    Náhradníci: Soriano – Gnagnon, Amadou, Aleix Vidal, Ben Yedder, Carrico, Pejiño

    Rozhodca: Del Cerro – Yuste, Álvarez – Gil Manzano (video)