Liverpool – West Ham 4:0 (kon.) | Southampton – Burnley 0:0 (kon.) | Arsenal – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:0 (2:0)
West Ham United
Nedeľa 12.08.2018, 14:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu si pripisujú na úvod sezóny vydarený výkon a jednoznačne víťazstvo nad West Hamom 4:0. V druhom polčase sa gólovo presadil opäť Sadio Mané a definitívnu podobu skóre dal po 24 sekundách pobytu na trávniku Daniel Sturridge. Kladivári sa zmohli len na dve nedôrazné strely, ktoré nemohli Alissona zaskočiť. Pri svojej premiére v červenom drese si tak pripisuje čisté konto. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (16:25:40)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V samotnom závere ešte registrujeme nedovolený zákrok. Daniel Sturridge fauloval Łukasza Fabiańskeho, a tak hlavný rozhodca prisudzuje loptu futbalistom v bielych dresoch. Mimochodom, Angličanovi stačilo na strelenie gólu presne 24 sekúnd.
     
    90+1
    Na začiatku nadstaveného času musel zasahovať po ďalekonostnej strele aj Alisson. Myslím, že autorom strely bol Arthur Masuaku. Brazílčan je pri svojej premiére v liverpoolskom drese blízko k nule.
     
    90
    Daniel Sturridge dostal peknú prihrávku do šestnástky súpera. Pohotovo vystrelil ľavačkou, ale Łukasz Fabiański si s jeho nedôraznou strelou musel poradiť. V zápase sa budú hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Na Anfield Road sa už spievajú oslavné chorály. Hráči v červených dresoch vstupujú do sezóny jasným víťazstvom a ukazujú svoju kvalitu. Navyše, doma neinkasovali už viac než deväť hodín.
    88. Daniel Sturridge (LIV) - 4:0
     
    88
    Liverpool dal gól! Tak tomuto sa povie šťastná ruka pri striedaní. DANIEL STURRIDGE bol na ihrisku možno 30 sekúnd a už dokázal skórovať. Center Jamesa Milnera nešťastne nadvihol Robert Snodgrass a na zadnej žrdi upratal loptu do siete striedajúci útočník Liverpoolu.
     
    87
    Andrew Robertson vybojoval rohový kop, no ešte pred jeho zahraním budeme svedkami posledného striedania. Daniel Sturridge prichádza na ihrisko výmenou za strelca úvodného gólu Mohameda Salaha.
     
    86
    Xherdan Shaqiri šikovne prestrčil loptu na Nabyho Keïtu. Ten následne spadol v šestnástke súpera po kontakte s Ryanom Fredericksom, ale hlavný rozhodca na biely bod neukazuje.
     
    85
    Xherdan Shaqiri si pomohol nedovoleným spôsobom, čo neuniklo pozornosti Anthonyho Taylora. K lopte sa tak dostanú hráči West Hamu, ktorí si pripíšu v konfrontácii s Liverpoolom ďalšiu vysokú prehru.
     
    84
    Po dlhšom čase si siahol na loptu aj Alisson, keď vyboxoval center do šestnástky. Následne sa jeho spoluhráči dostávajú k lopte a kombinujú na úrovni poliacej čiary. Smerom dopredu sa príliš neponáhľajú.
     
    82
    Fanúšikovia na Anfield Road tlieskajú dnešnému výkonu Sadia Maného. Senegalčan strelil dva góly, a tak výborným spôsobom vstupuje do nového ročníka. Na jeho miesto prichádza šikovný Švajčiar Xherdan Shaqiri.
     
    81
    Predošlá situácia je veľmi nezvyčajná na anglické pomery. Mohamed Salah to ale všetko zobral s úsmevom. Hra musela byť prerušená, čo okrem iného znamená aj čas na druhé liverpoolske striedanie.
     
    80
    Andrij Jarmolenko sa presadil po pravej strane, dostal sa aj k prízemnému centru, ale ten našiel len pripraveného brankára Alissona. Okrem toho sme videli vbehnúť na ihrisko mladého chlapca, ktorý utekal za Mohamedom Salahom.
     
    79
    Liverpool kontroluje aktuálne dianie na ihrisku. Georginio Wijnaldum sa dostával do ďalšej dobrej šance, no loptu si trošku predkopol, a tak jeho následne zakončenie stihol zblokovať Angelo Ogbonna.
     
    78
    Pekná rýchla akcia domáceho tímu. Naby Keïta ustál súboj v strede ihriska, následne posunul loptu na Andrewa Robertsona, ktorého center z ľavej strany len tesne nestihol Mohamed Salah.
     
    77
    Liverpool bude rozohrávať rohový kop, keďže Robert Snodgrass zastavil prenikajúceho Trenta Alexandera-Arnolda. Vyzerá to tak, že zverenci Jürgena Kloppa ho rozohrajú nakrátko.
     
    76
    Nepresný pas na Michaila Antonia. West Ham sa smerom dopredu mimoriadne trápi. Registrujeme stále len jednu strelu na bránu Alissona, ktorá prišla po rohovom kope od Fabiána Balbuenu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 19. M. Salah, 45+2. Mané, 53. Mané, 88. Sturridge

    Karty:   21. Alexander-Arnold (LIV) – 52. Antonio (WHU), 55. Balbuena (WHU)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 14:9.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe. Gomez, V. van Dijk, Robertson – Keïta, Wijnaldum, Milner – M. Salah (87. Sturridge), Firmino (69. Henderson), Mané (82. Shaqiri).
    Náhradníci: Karius – Clyne, Fabinho, Henderson, Sturridge, Lallana, Shaqiri.

    West Ham United: Fabiański – Balbuena, Ogbonna, Rice (46. Snodgrass) – Fredericks, Noble, Wilshere, Masuaku – Antonio, Arnautović (67. Jarmolenko), Anderson (62. J. Hernández).
    Náhradníci: Adrián – Zabaleta, Snodgrass, Obiang, J. Hernández, Jarmolenko, Diop.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn – Paul Tierney