Liverpool – West Ham 4:0 (kon.) | Southampton – Burnley 0:0 (kon.) | Arsenal – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:0 (2:0)
West Ham United
Nedeľa 12.08.2018, 14:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
    88. Daniel Sturridge (LIV) - 4:0
     
    88
    Liverpool dal gól! Tak tomuto sa povie šťastná ruka pri striedaní. DANIEL STURRIDGE bol na ihrisku možno 30 sekúnd a už dokázal skórovať. Center Jamesa Milnera nešťastne nadvihol Robert Snodgrass a na zadnej žrdi upratal loptu do siete striedajúci útočník Liverpoolu.
     
    87
    Andrew Robertson vybojoval rohový kop, no ešte pred jeho zahraním budeme svedkami posledného striedania. Daniel Sturridge prichádza na ihrisko výmenou za strelca úvodného gólu Mohameda Salaha.
     
    82
    Fanúšikovia na Anfield Road tlieskajú dnešnému výkonu Sadia Maného. Senegalčan strelil dva góly, a tak výborným spôsobom vstupuje do nového ročníka. Na jeho miesto prichádza šikovný Švajčiar Xherdan Shaqiri.
     
    69
    Prvýkrát strieda aj charizmatický Nemec Jürgen Klopp. Na trávnik už vybehol Jordan Henderson a okamžite dostáva na rukáv aj kapitánsku pásku. Naopak, pre dnešok má odpracované Roberto Firmino.
     
    67
    Posledné striedanie na strane hostí. Markovi Arnautovićovi sa síce príliš nechce ísť dole z ihriska, no Manuel Pellegrini ukazuje práve na neho. Na trávnik sa dostane ďalšia predsezónna posila Andrij Jarmolenko.
     
    62
    Druhé striedanie na strane hostí. Felipe Anderson odchádza na lavičku náhradníkov a treba povedať, že dnes zaostal za očakávaniami. Na jeho miesto prichádza Mexičan Javier Hernández.
     
    55
    Anthony Taylor vyťahuje z vrecka ďalšiu žltú kartu, opäť na strane hostí. Fabián Balbuena to prehnal s dôrazom a poriadne frustrovaný vletel do Sadia Maného. Jednoznačná žltá karta pre Paraguajčana.
    53. Sadio Mané (LIV) - 3:0
     
    53
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti tretikrát skórujú, no tentokrát musíme povedať, že gól platiť nemal. Roberto Firmino posunul loptu do šestnástky na SADIA MANÉHO, ten prudkou strelou prekonal Łukasza Fabiańskeho, no v momente Brazílčanovej prihrávky stál v ofsajde.
     
    52
    Michail Antonio teraz príkladne napádal rozohrávku súpera, no zbytočne dohral súboj s Trentom Alexandrom-Arnoldom. Odmenou mu za to je prvá žltá karta v prebiehajúcej sezóne.
     
    46
    Manuel Pellegrini na nič nečaká a už počas prestávky zasahuje do svojej zostavy. Prakticky neviditeľný Declan Rice zostáva na lavičke. Namiesto neho vybieha na trávnik ofenzívnejší Robert Snodgrass.
    45+2. Sadio Mané (LIV) - 2:0
     
    45+2
    Liverpool dal gól! Zverenci Jürgena Kloppa pridávajú v závere prvého polčasu ešte jeden presný zásah. James Milner sa skvele vyhol ofsajdovej pasci po centri Andrewa Robertsona. Angličan vrátil loptu pred bránu a SADIO MANÉ skóroval do prázdnej brány.
     
    37
    Obrovská šanca na strane Liverpoolu. Sadio Mané krížnou prihrávkou našiel na pravej strane Roberta Firmina. Brazílčan si výborne spracoval loptu, presným pasom našiel pred bránou Mohameda Salaha, ale ten snáď z metra trafil Łukasza Fabiańskeho.
     
    24
    Exekútorom priameho kopu bol Trent Alexander-Arnold a poriadne natiahol brankára Łukasza Fabiańskeho. Poľský reprezentant ale predviedol skvelý zákrok a loptu smerujúcu k pravej žrdi dokázal vyraziť na roh.
     
    21
    Hlavný rozhodca Anthony Taylor prvýkrát siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je Trent Alexander-Arnold, ktorý zastavil rýchlu akciu londýnskeho West Hamu zákrokom zozadu.
    19. Mohamed Salah (LIV) - 1:0
     
    19
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti sa zaslúžene dostávajú do vedenia. Nová posila z Lipska Naby Keïta rozvinul akciu stredom ihriska, následne z ľavej strany centroval pred bránu Andrew Robertson a MOHAMED SALAH už nemal problém upratať loptu do siete.
     
    18
    Parádny center Jamesa Milnera z pravej strany. Angličan poslal loptu priamo do nebezpečného priestoru a veľa nechýbalo k tomu, aby mohol z tesnej blízkosti zakončovať Roberto Firmino.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 19. M. Salah, 45+2. Mané, 53. Mané, 88. Sturridge

    Karty:   21. Alexander-Arnold (LIV) – 52. Antonio (WHU), 55. Balbuena (WHU)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 14:9.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe. Gomez, V. van Dijk, Robertson – Keïta, Wijnaldum, Milner – M. Salah (87. Sturridge), Firmino (69. Henderson), Mané (82. Shaqiri).
    Náhradníci: Karius – Clyne, Fabinho, Henderson, Sturridge, Lallana, Shaqiri.

    West Ham United: Fabiański – Balbuena, Ogbonna, Rice (46. Snodgrass) – Fredericks, Noble, Wilshere, Masuaku – Antonio, Arnautović (67. Jarmolenko), Anderson (62. J. Hernández).
    Náhradníci: Adrián – Zabaleta, Snodgrass, Obiang, J. Hernández, Jarmolenko, Diop.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn – Paul Tierney