Barcelona – Sevilla 2:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
2:1 (1:1)
FC Sevilla
Nedeľa 12.08.2018, 22:00 • Stade Ibn Batouta, Tangier, Maroko • Španielský Superpohár • Finále
     
    Infarktový záver prežili futbalisti Barcelony, ale napokon získavajú prvú trofej v novej sezóne, keďže porazili Sevillu výsledkom 2:1 a španielsky Superpohár tak putuje do ich klubovej vitríny! Druhý polčas už nebol tak zaujímavý, ale lepším celkom bola predsa len Barcelona. V 78. minúte sa výstavným kúskom prezentoval Dembélé a rozhodol tak o víťazstve svojho celku. V nadstavenom čase však všetko mohlo byť inak, ale Yedder nedokázal skórovať z pokutového kopu a Sevilla sa potom na záverečný tlak nezmohla. Kapitán Lionel Messi tak zdvihne nad hlavu prvú trofej svojho celku, pod jeho vedením začína Barcelona novú sezónu úspešne.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem už teda dobrú noc a úspešný štart do nového pracovného týždňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (00:04:40)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Aleix Vidal (FC Sevilla).
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Lenglet (FC Barcelona).
     
    90+2
    Druhý polčas by sa mal predlžovať len o tri minúty, ale kedže tam bola penalta, tak sa zrejme aj tento čas natiahne. Sevilla je však frustrovaná, bola blízko k predĺženiu.
    90+1. Ben Yedder (BAR)
     
    90+1
    Yedder však odmietol byť spasiteľom svojho tímu, hrdinom Barcelony sa stáva ter Stegen, ktorý uhádol smer strely a stále tak drží veľké nádeje svojho tímu na zisk Superpoháru!
     
    90
    Žltú kartu dostáva ter Stegen (FC Barcelona).
    90.
     
    90
    Bola nariadená penalta pre Sevillu po veľmi kurióznej situácii v pokutovom území Barcelony, Sevilla tak má šancu vynútiť si predĺženie! Alexei Vidal sa dostal s loptou až pred bránu súpera, skôr to vyzeralo na faul z jeho strany, ale prenikol až pred brankára a ter Stegen ho následne fauloval a ponúkol tak súperovi penaltu!
     
    89
    Sevilla však už vrhá všetky svoje zvyšné sily do útoku a zakrátko opäť pálil Vázquez. V tomto prípade však mieril nepresne a Barcelona môže nazbierať veľmi cenné sekundy.
     
    88
    Strelu na bránu súpera vyslal Vázquez, ale chýbala jej potrebná razancia a tak až toľko práce s ňou brankár ter Stegen nemal. Barcelona sa nemá kam ponáhľať, čas hrá teraz s ňou.
     
    87
    Čas sa však už Sevilly neúprosne kráti, otázkou aj ostáva, koľko sa ešte bude nadstavovať. Až tak výrazne sa hra v druhom polčase neprerušovala.
     
    86
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Dembélé, prichádza Arturo Vidal.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Mercado, prichádza Yedder.
     
    85
    Do konca druhého polčasu ostáva približne päť minút a Barcelona sa pomaly približuje k prvej trofeji v novom ročníku. Bude si však musieť ešte počkať, Sevilla svoje zbrane neskladá.
     
    84
    Znova sa však na útočnú polovicu dostáva Sevilla, ale má to veľmi ťažké sa presadiť cez pozornú obranu súpera. Uvidíme, či ešte príde nejaká zaujímavá situácia na jednej či druhej strane.
     
    83
    Vedúci celok sa nemá kam ponáhľať, snaží sa však hrať aj s loptou na útočnej polovici. Futbalisti v bielych dresoch sa pokúšajú vysoko napádať súperovu rozohrávku.

    Miroslav Revaj

    Góly: 42. Piqué, 78. Dembélé – 9. Sarabia

    Karty:   16. Busquets (BAR), 90. ter Stegen (BAR), 90+2. Lenglet (BAR) – 24. Vázquez (SEV), 69. Mesa (SEV), 90+3. Aleix Vidal (SEV)

    Nepremenená penalta: 90+1. Yedder (SEV), brankár ter Stegen zneškodnil


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:21.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rafinha (46. Rakitić), Busquets, Arthur (53. Coutinho), Dembélé – Messi (C), Suárez
    Náhradníci: Cillessen – Rakitič, Coutinho, Munir, Vidal, Umtiti, Miranda

    FC Sevilla: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gomez – Navas, Mesa, Banega, Escudero (C) – Vázquez, Sarabia (71. Al. Vidal) – Muriel (60. Silva)
    Náhradníci: Soriano – Gnagnon, Amadou, Aleix Vidal, Ben Yedder, Carrico, Pejiño

    Rozhodca: Del Cerro – Yuste, Álvarez – Gil Manzano (video)