Barcelona – Sevilla 2:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
2:1 (1:1)
FC Sevilla
Nedeľa 12.08.2018, 22:00 • Stade Ibn Batouta, Tangier, Maroko • Španielský Superpohár • Finále
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Aleix Vidal (FC Sevilla).
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Lenglet (FC Barcelona).
    90+1. Ben Yedder (BAR)
     
    90+1
    Yedder však odmietol byť spasiteľom svojho tímu, hrdinom Barcelony sa stáva ter Stegen, ktorý uhádol smer strely a stále tak drží veľké nádeje svojho tímu na zisk Superpoháru!
     
    90
    Žltú kartu dostáva ter Stegen (FC Barcelona).
    90.
     
    90
    Bola nariadená penalta pre Sevillu po veľmi kurióznej situácii v pokutovom území Barcelony, Sevilla tak má šancu vynútiť si predĺženie! Alexei Vidal sa dostal s loptou až pred bránu súpera, skôr to vyzeralo na faul z jeho strany, ale prenikol až pred brankára a ter Stegen ho následne fauloval a ponúkol tak súperovi penaltu!
     
    86
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Dembélé, prichádza Arturo Vidal.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Mercado, prichádza Yedder.
    78. Dembélé (BAR) - 2:1
     
    78
    Barcelona dala gól!
    Drvivý tlak zo strany Barcelony však prináša zaslúžený gól a katalánsky celok tak otáča vývoj zápasu vo svoj prospech! Barcelona aj naďalej kombinovala na útočnej polovici, k lopte sa dostal OUSMAN DEMBÉLÉ a jeho parádne zakončenie pod brvno posiela Barcelonu do vedenia 2:1!
    77.
     
    77
    Sevilla teraz môže ďakovať Vaclíkovi, že drží nerozhodný stav! Najprv sa vo veľkej šanci ocitol Suárez, ale český brankár sa prekonať nenechal a potom na zemi dokázal zneškodniť aj dorážku Messiho!
     
    71
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Sarabia, prichádza Aleix Vidal.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Mesa (FC Sevilla).
     
    65
    Zaujímavá šanca aj pre Barcelonu! Dembélé využil zaváhanie obrany a dostal sa k tvrdej strele, ale jeho pokus smeroval do stredu brány a tam stál pripravený Vaclík, ktorý si v krátkej dobe pripisuje ďalší úspešný zákrok.
    63.
     
    63
    Sevilla sa mohla vrátiť späť do vedenia o jeden gól! Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Vázquez, ale namieril to len do spojnice! ter Stegen ako aj celá Barcelona mali poriadne šťastie.
     
    60
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Muriel, prichádza André Silva.
     
    53
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arthur, prichádza Coutinho.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Rafinha, prichádza Rakitič.
    43.
     
    43
    Nerozhodný výsledok však dlho platiť nemusel! Ihneď po rozohrávke sa Sevilla presunula na útočnú polovicu, Muriel našiel v pokutovom území presnou prihrávkou Sarabiu, ale ten svoj druhý gól v tomto zápase nepridal, dobre zasiahol brankár ter Stegen.
     
    42
    Barcelona dala gól!
    Je vyrovnané! To čo som predpovedal sa aj naplnilo, Messi to skúsil priamou strelou na bránu a loptu poslal to tyčky! Od nej sa však lopta odrazila v pokutovom území k GERARDOVI PIQUÉMU a ten úspešne dorazil loptu do siete – 1.1! Opäť však tento gól bol konzultovaný s videom, ale nebol najmenší dôvod ho neuznať.
    Piqué (BAR) - 1:1
     
    38
    Toto bola veľmi dobrá prihrávka do šestnástky a k zakončeniu sa dostal Suárez, ktorý to následne skúšal na vzdialenejšiu tyč, ale jeho pokus ide tesne vedľa súperovej brány!
     
    28
    Aj sa tak stalo a registrujeme prvú veľkú šancu Barcelony v tomto zápase! Messiho priamy kop našiel hlavu dobre nabiehajúceho Lengleta, ale ten trocha tiesnený už nedokázal presne zakončiť, chýbal však malinký kúsok!
     
    24
    Žltú kartu dostáva Vázquez (FC Sevilla).
     
    16
    Žltú kartu dostáva Busquets (FC Barcelona).
    9. Sarabia (SEV) - 0:1
     
    9
    Sevilla dala gól!
    Je tu otvárací gól tohto stretnutia, ale najprv ho musel odobriť systém VAR! Busquets stratil zbytočne loptu a tak súper vyrazil do rýchleho brejku. Muriel potom našiel presnou prihrávkou PABLA SARABIU a ten zakončil útok svojho celku presnou strelou a posiela Sevillu do vedenia 1:0! Ihneď tak do hry zasiahol aj systém VAR, pretože rozhodca Del Cerro gól najprv neuznal, ale po porade s videom už k tomu dôvod nemal!

    Miroslav Revaj

    Góly: 42. Piqué, 78. Dembélé – 9. Sarabia

    Karty:   16. Busquets (BAR), 90. ter Stegen (BAR), 90+2. Lenglet (BAR) – 24. Vázquez (SEV), 69. Mesa (SEV), 90+3. Aleix Vidal (SEV)

    Nepremenená penalta: 90+1. Yedder (SEV), brankár ter Stegen zneškodnil


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:21.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rafinha (46. Rakitić), Busquets, Arthur (53. Coutinho), Dembélé – Messi (C), Suárez
    Náhradníci: Cillessen – Rakitič, Coutinho, Munir, Vidal, Umtiti, Miranda

    FC Sevilla: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gomez – Navas, Mesa, Banega, Escudero (C) – Vázquez, Sarabia (71. Al. Vidal) – Muriel (60. Silva)
    Náhradníci: Soriano – Gnagnon, Amadou, Aleix Vidal, Ben Yedder, Carrico, Pejiño

    Rozhodca: Del Cerro – Yuste, Álvarez – Gil Manzano (video)