Liverpool – West Ham 4:0 (kon.) | Southampton – Burnley 0:0 (kon.) | Arsenal – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:0 (2:0)
West Ham United
Nedeľa 12.08.2018, 14:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Andrew Robertson vybojoval rohový kop, no ešte pred jeho zahraním budeme svedkami posledného striedania. Daniel Sturridge prichádza na ihrisko výmenou za strelca úvodného gólu Mohameda Salaha.
     
    82
    Fanúšikovia na Anfield Road tlieskajú dnešnému výkonu Sadia Maného. Senegalčan strelil dva góly, a tak výborným spôsobom vstupuje do nového ročníka. Na jeho miesto prichádza šikovný Švajčiar Xherdan Shaqiri.
     
    69
    Prvýkrát strieda aj charizmatický Nemec Jürgen Klopp. Na trávnik už vybehol Jordan Henderson a okamžite dostáva na rukáv aj kapitánsku pásku. Naopak, pre dnešok má odpracované Roberto Firmino.
     
    67
    Posledné striedanie na strane hostí. Markovi Arnautovićovi sa síce príliš nechce ísť dole z ihriska, no Manuel Pellegrini ukazuje práve na neho. Na trávnik sa dostane ďalšia predsezónna posila Andrij Jarmolenko.
     
    62
    Druhé striedanie na strane hostí. Felipe Anderson odchádza na lavičku náhradníkov a treba povedať, že dnes zaostal za očakávaniami. Na jeho miesto prichádza Mexičan Javier Hernández.
     
    46
    Manuel Pellegrini na nič nečaká a už počas prestávky zasahuje do svojej zostavy. Prakticky neviditeľný Declan Rice zostáva na lavičke. Namiesto neho vybieha na trávnik ofenzívnejší Robert Snodgrass.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 19. M. Salah, 45+2. Mané, 53. Mané, 88. Sturridge

    Karty:   21. Alexander-Arnold (LIV) – 52. Antonio (WHU), 55. Balbuena (WHU)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 14:9.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe. Gomez, V. van Dijk, Robertson – Keïta, Wijnaldum, Milner – M. Salah (87. Sturridge), Firmino (69. Henderson), Mané (82. Shaqiri).
    Náhradníci: Karius – Clyne, Fabinho, Henderson, Sturridge, Lallana, Shaqiri.

    West Ham United: Fabiański – Balbuena, Ogbonna, Rice (46. Snodgrass) – Fredericks, Noble, Wilshere, Masuaku – Antonio, Arnautović (67. Jarmolenko), Anderson (62. J. Hernández).
    Náhradníci: Adrián – Zabaleta, Snodgrass, Obiang, J. Hernández, Jarmolenko, Diop.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn – Paul Tierney