Liverpool – West Ham 4:0 (kon.) | Southampton – Burnley 0:0 (kon.) | Arsenal – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:0 (2:0)
West Ham United
Nedeľa 12.08.2018, 14:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu si pripisujú na úvod sezóny vydarený výkon a jednoznačne víťazstvo nad West Hamom 4:0. V druhom polčase sa gólovo presadil opäť Sadio Mané a definitívnu podobu skóre dal po 24 sekundách pobytu na trávniku Daniel Sturridge. Kladivári sa zmohli len na dve nedôrazné strely, ktoré nemohli Alissona zaskočiť. Pri svojej premiére v červenom drese si tak pripisuje čisté konto. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (16:25:40)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V samotnom závere ešte registrujeme nedovolený zákrok. Daniel Sturridge fauloval Łukasza Fabiańskeho, a tak hlavný rozhodca prisudzuje loptu futbalistom v bielych dresoch. Mimochodom, Angličanovi stačilo na strelenie gólu presne 24 sekúnd.
     
    90+1
    Na začiatku nadstaveného času musel zasahovať po ďalekonostnej strele aj Alisson. Myslím, že autorom strely bol Arthur Masuaku. Brazílčan je pri svojej premiére v liverpoolskom drese blízko k nule.
     
    90
    Daniel Sturridge dostal peknú prihrávku do šestnástky súpera. Pohotovo vystrelil ľavačkou, ale Łukasz Fabiański si s jeho nedôraznou strelou musel poradiť. V zápase sa budú hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Na Anfield Road sa už spievajú oslavné chorály. Hráči v červených dresoch vstupujú do sezóny jasným víťazstvom a ukazujú svoju kvalitu. Navyše, doma neinkasovali už viac než deväť hodín.
    88. Daniel Sturridge (LIV) - 4:0
     
    88
    Liverpool dal gól! Tak tomuto sa povie šťastná ruka pri striedaní. DANIEL STURRIDGE bol na ihrisku možno 30 sekúnd a už dokázal skórovať. Center Jamesa Milnera nešťastne nadvihol Robert Snodgrass a na zadnej žrdi upratal loptu do siete striedajúci útočník Liverpoolu.
     
    87
    Andrew Robertson vybojoval rohový kop, no ešte pred jeho zahraním budeme svedkami posledného striedania. Daniel Sturridge prichádza na ihrisko výmenou za strelca úvodného gólu Mohameda Salaha.
     
    86
    Xherdan Shaqiri šikovne prestrčil loptu na Nabyho Keïtu. Ten následne spadol v šestnástke súpera po kontakte s Ryanom Fredericksom, ale hlavný rozhodca na biely bod neukazuje.
     
    85
    Xherdan Shaqiri si pomohol nedovoleným spôsobom, čo neuniklo pozornosti Anthonyho Taylora. K lopte sa tak dostanú hráči West Hamu, ktorí si pripíšu v konfrontácii s Liverpoolom ďalšiu vysokú prehru.
     
    84
    Po dlhšom čase si siahol na loptu aj Alisson, keď vyboxoval center do šestnástky. Následne sa jeho spoluhráči dostávajú k lopte a kombinujú na úrovni poliacej čiary. Smerom dopredu sa príliš neponáhľajú.
     
    82
    Fanúšikovia na Anfield Road tlieskajú dnešnému výkonu Sadia Maného. Senegalčan strelil dva góly, a tak výborným spôsobom vstupuje do nového ročníka. Na jeho miesto prichádza šikovný Švajčiar Xherdan Shaqiri.
     
    81
    Predošlá situácia je veľmi nezvyčajná na anglické pomery. Mohamed Salah to ale všetko zobral s úsmevom. Hra musela byť prerušená, čo okrem iného znamená aj čas na druhé liverpoolske striedanie.
     
    80
    Andrij Jarmolenko sa presadil po pravej strane, dostal sa aj k prízemnému centru, ale ten našiel len pripraveného brankára Alissona. Okrem toho sme videli vbehnúť na ihrisko mladého chlapca, ktorý utekal za Mohamedom Salahom.
     
    79
    Liverpool kontroluje aktuálne dianie na ihrisku. Georginio Wijnaldum sa dostával do ďalšej dobrej šance, no loptu si trošku predkopol, a tak jeho následne zakončenie stihol zblokovať Angelo Ogbonna.
     
    78
    Pekná rýchla akcia domáceho tímu. Naby Keïta ustál súboj v strede ihriska, následne posunul loptu na Andrewa Robertsona, ktorého center z ľavej strany len tesne nestihol Mohamed Salah.
     
    77
    Liverpool bude rozohrávať rohový kop, keďže Robert Snodgrass zastavil prenikajúceho Trenta Alexandera-Arnolda. Vyzerá to tak, že zverenci Jürgena Kloppa ho rozohrajú nakrátko.
     
    76
    Nepresný pas na Michaila Antonia. West Ham sa smerom dopredu mimoriadne trápi. Registrujeme stále len jednu strelu na bránu Alissona, ktorá prišla po rohovom kope od Fabiána Balbuenu.
     
    75
    Štvrťhodina zostáva do konca dnešného duelu. Pri lopte zostanú kladivári, pretože podľa názoru hlavného arbitra fauloval Georginio Wijnaldum hosťujúceho Jacka Wilshera.
     
    73
    Do zakončenia spoza pokutového územia sa dostal Georginio Wijnaldum. Holanďan skóroval v príprave do siete Neapolu, ale tentokrát mieril vysoko nad bránu Łukasza Fabiańskeho.
     
    72
    Robert Snodgrass zakombinoval na pravej strane s Ryanom Fredericksom, no táto spolupráca vyústila k ofsajdovému verdiktu Garyho Beswicka. Obrana Liverpoolu vystúpila ako jeden muž.
     
    71
    V krátkom časovom úseku sme videli dva nedovolené zákroky hráčov Liverpoolu. Všetko sa to ale udialo na hranici polovice ihriska, teda ďaleko od brány Alissona Beckera.
     
    70
    Jack Wilshere fauloval Sadia Maného, a tak sme boli svedkami ďalšieho priameho kopu domácich. Joe Gomez sa tlačil do koncovky po centri z pravej strany, ale na svoje prvé zakončenie si bude musieť počkať.
     
    69
    Prvýkrát strieda aj charizmatický Nemec Jürgen Klopp. Na trávnik už vybehol Jordan Henderson a okamžite dostáva na rukáv aj kapitánsku pásku. Naopak, pre dnešok má odpracované Roberto Firmino.
     
    68
    Liverpool mal po peknej krídelnej akcii výhodu rohového kopu. Mohamed Salah poslal loptu do šestnástky a hostia mali šťastie, že Sadio Mané neskompletizoval hattrick v priebehu necelých 25 minút.
     
    67
    Posledné striedanie na strane hostí. Markovi Arnautovićovi sa síce príliš nechce ísť dole z ihriska, no Manuel Pellegrini ukazuje práve na neho. Na trávnik sa dostane ďalšia predsezónna posila Andrij Jarmolenko.
     
    65
    Exekútorom priameho kopu bol James Milner, no trafil len Jacka Wilshera do chúlostivých miest. Angličan zostáva ležať na trávniku a bude potrebovať nejaký ten čas na rozdýchanie predošlej situácie.
     
    64
    Mimoriadne chabá rozohrávka zo strany hostí. Liverpool sa okamžite dostal do brejku a bude zahrávať priamy kop z hranice možno osemnástich metrov. Fabián Balbuena totiž fauloval Sadia Maného.
     
    63
    Domáci mali k dispozícii rohový kop. James Milner poslal center do šestnástky, no loptu upratal do bezpečia Fabián Balbuena. Akcia červených pokračovala ďalej, no Georginio Wijnaldum sa ocitol v ofsajde.
     
    62
    Druhé striedanie na strane hostí. Felipe Anderson odchádza na lavičku náhradníkov a treba povedať, že dnes zaostal za očakávaniami. Na jeho miesto prichádza Mexičan Javier Hernández.
     
    61
    Hodinu zápasu máme za sebou. Liverpool smeruje na priebežné prvé miesto tabuľky. Nič na tom nezmenila ani táto akcia Marka Arnautovića, ktorého výborne zdvojili Virgil van Dijk a Joe Gomez.
     
    60
    Viac než minútu držali domáci loptu na svojich kopačkách. Napokon ich siahodlhá rozohrávka vyústila k centru z pravej strany od Jamesa Milnera. Roberto Firmino sa však k lopte nedostal, dobre ho bránil Angelo Ogbonna.
     
    59
    Liverpool kombinoval s loptou pred šestnástkou súpera, ale napokon Sadio Mané zvolil spätný pohyb. Možno to neurobil práve najlepšie, pretože v krídelnom priestore už bol pripravený Andrew Robertson.
     
    58
    Hráči z východného Londýna sa presadili po ľavej strane. Arthur Masuaku centroval do šestnástky, ale na zadnej žrdi nebol nikto v bielom drese. Alisson je tak v druhom dejstve stále bez zákroku.
     
    56
    Tentokrát už Adam Nunn správne zdvihol nad hlavu svoju zástavku. Trent Alexander-Arnold bol v postavení mimo hru, a tak budú môcť ďalšiu útočnú akciu rozvinúť zverenci Manuela Pellegriniho.
     
    55
    Anthony Taylor vyťahuje z vrecka ďalšiu žltú kartu, opäť na strane hostí. Fabián Balbuena to prehnal s dôrazom a poriadne frustrovaný vletel do Sadia Maného. Jednoznačná žltá karta pre Paraguajčana.
     
    54
    Bol to Adam Nunn, kto si nevšimol ofsajdové postavenie Sadia Maného. V anglickej Premier League zatiaľ funguje len technológia bránkovej čiary, takže hráči West Hamu nemohli s týmto verdiktom nič robiť.
    53. Sadio Mané (LIV) - 3:0
     
    53
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti tretikrát skórujú, no tentokrát musíme povedať, že gól platiť nemal. Roberto Firmino posunul loptu do šestnástky na SADIA MANÉHO, ten prudkou strelou prekonal Łukasza Fabiańskeho, no v momente Brazílčanovej prihrávky stál v ofsajde.
     
    52
    Michail Antonio teraz príkladne napádal rozohrávku súpera, no zbytočne dohral súboj s Trentom Alexandrom-Arnoldom. Odmenou mu za to je prvá žltá karta v prebiehajúcej sezóne.
     
    51
    Mohamed Salah stratil loptu pred šestnástkou súpera. Medzitým vidíme popri postrannej čiare rozcvičovať sa náhradníkov domácich, vrátane Adama Lallanu či Xherdana Shaqiriho.
     
    50
    Tentokrát nemohla akcia hostí pokračovať, keďže Marko Arnautović vybiehal z ofsajdového postavenia. Predošlá situácia však musí byť pre The Reds varovným prstom. K trom bodom majú ešte ďaleko.
     
    49
    Rohový kop sme videli na druhej strane, pretože Virgil van Dijk odvrátil pas Felipeho Andersona. Od rohovej zástavky poslal loptu pred bránu Robert Snodgrass a obranca Angelo Ogbonna z ťažkej pozície minul bránu.
     
    48
    Andrew Robertson bol posledným hráčom, ktorý sa dotkol lopty pred odchodom mimo hraciu plochu. Nasledovať tak bude odkop od brány, hoci si fanúšikovia vehementne pýtali rohový kop.
     
    47
    Liverpool sa na začiatku druhého dejstva prezentoval nepresnými prihrávkami na súperovej polovice, a tak jeho akcie nemohli byť úspešné. Každopádne, majú nahrané po góloch Salaha a Maného.
     
    46
    Manuel Pellegrini na nič nečaká a už počas prestávky zasahuje do svojej zostavy. Prakticky neviditeľný Declan Rice zostáva na lavičke. Namiesto neho vybieha na trávnik ofenzívnejší Robert Snodgrass.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Liverpool predviedol v prvom polčase dominantný výkon. Nemal síce možno až toľko vyložených šancí ako si jeho diváci priali, no West Ham nepustil prakticky k ničomu. Alisson musel riešiť len nedôraznú hlavičku Fabiána Balbuenu. Łukasz Fabiański mal oveľa viac práce, no dvakrát zostal prekonaný. Do streleckej listiny sa zapísali Mohamed Salah a Sadio Mané. Senegalčan tak skóroval v otváracom dueli tretej sezóny po sebe, čím vyrovnal počin takých legiend ako Teddy Sheringham, Alan Shearer či Thierry Henry.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
    45+2. Sadio Mané (LIV) - 2:0
     
    45+2
    Liverpool dal gól! Zverenci Jürgena Kloppa pridávajú v závere prvého polčasu ešte jeden presný zásah. James Milner sa skvele vyhol ofsajdovej pasci po centri Andrewa Robertsona. Angličan vrátil loptu pred bránu a SADIO MANÉ skóroval do prázdnej brány.
     
    45+1
    Anthony Taylor pridáva jednu minútu, no tá sa pomaly chýli ku koncu. West Ham mal výhodu rohového kopu, ale Angelo Ogbonna sa do zakončenia hlavou nedostal.
     
    45
    Mark Noble chyboval v rozohrávke v strede ihriska. Domáci to okamžite chceli využiť, ale hlavičkovú prihrávku Sadia Maného na Mohameda Salaha dobre prečítal brankár Łukasz Fabiański.
     
    44
    Predsezónna posila z rímskeho Lazia Felipe Anderson si teraz splnil aj obranné úlohy. Na ľavej strane nedoprial priestor Trentovi Alexanderovi-Arnoldovi, ktorý sa tak k centru nepredral.
     
    43
    Hostia dlhší čas držali loptu na svojich kopačkách. Následne to skúsili dlhou loptou na rakúskeho útočníka Marka Arnautovića, no ten sa vo vzdušnom súboji nepresadil proti Virgilovi van Dijkovi.
     
    42
    Teraz sa črtala šanca na brejk pre hráčov hostí. James Milner zatiahol za ručnú brzdu a napokon sa jeho zákrok zaobišiel bez kartového trestu. Michail Antonio s tým rozhodne nie je spokojný.
     
    41
    West Ham sa v kombinácii veľmi trápi. Má to mimoriadne náročné, pretože zverenci Jürgena Kloppa vysoko napádajú a nedoprajú súperovi žiaden čas navyše. Liverpool hrá skutočne výborne.
     
    40
    Liverpool v závere prvého dejstva stupňuje svoj tlak a snaží sa pridať druhý gól. Pred chvíľou mal k nemu blízko Mohamed Salah, ale v stopercentnej šanci nechal vyniknúť súperovho brankára.
     
    39
    Trent Alexander-Arnold teraz poslal lepší center do súperovej šestnástky. Poľský brankár Łukasz Fabiański mal problémy a pri troche šťastia sa mohol dostať do zakončenia číhajúci Sadio Mané.
     
    37
    Obrovská šanca na strane Liverpoolu. Sadio Mané krížnou prihrávkou našiel na pravej strane Roberta Firmina. Brazílčan si výborne spracoval loptu, presným pasom našiel pred bránou Mohameda Salaha, ale ten snáď z metra trafil Łukasza Fabiańskeho.
     
    36
    Po dlhšom čase registrujeme zakončenie na strane domácich. Mohamed Salah hlavičkoval po centri z ľavej strany, no jeho pokusu chýbala razancia. Łukasz Fabiański si bez problémov poradil.
     
    35
    Ofsajd aj na strane hostí. Michail Antonio síce šikovne prvým dotykom posunul loptu na voľného Felipeho Andersona, ale v momente prihrávky bol práve tento mladík za obrannou líniou Liverpoolu.
     
    34
    Mohamed Salah sa presadil po pravej strane cez Arthura Masuakua, ale následne si neporadil s presilou súperových hráčov. Łukasz Fabiański tak bude opäť odkopávať z hranice piatich metrov.
     
    33
    West Ham skúsil zaútočiť cez pravú stranu. Michail Antonio centroval od postrannej čiary, ale v strede šestnástky odhlavičkoval loptu do bezpečia svedomito hrajúci Joe Gomez.
     
    32
    Zápas nám vo výbornom tempe pokračuje ďalej. Jedným z mála negatívnych prvkov v hre domácich sú zatiaľ centre z pravej strany, ktoré Trent Alexander-Arnold nezvláda. Aj teraz bude po ňom nasledovať odkop od brány.
     
    31
    Angelo Ogbonna teraz riskantne zahral vo vlastnej šestnástke. Diváci na Anfield Road si pýtali pokutový kop pre domácich hráčov, ale spomalené zábery ukázali, že Talian zahral svojim pravým ramenom.
     
    30
    Teraz sme videli trošku kurióznu situáciu, keď hlavný rozhodca Anthony Taylor zastavil rozohrávku Georginia Wijnalduma. Následne sa Marko Arnautović dostal do šance, ale ľavačkou minul bránu o poriadny kus.
     
    29
    Angelo Ogbonna si teraz postrážil Mohameda Salaha. Egypťan sa nedostal k dlhému pasu Jamesa Milnera, a tak si pre loptu bezpečne prišiel poľský brankár Łukasz Fabiański.
     
    28
    Roberto Firmino teraz prerušil rýchlu akciu súpera nedovoleným zákrokom a môže byť rád, že si nevykoledoval kartový trest. Ešte predtým sme videli akciu Sadia Maného, ktorá sa skončila nepresným centrom.
     
    27
    Po zblokovanej strele Marka Arnautovića mali hostia k dispozícii rohový kop. Na center z pravej strany si nabehol obranca Fabián Balbuena, ale hlavičkoval len do stredu brány, kde bol pripravený Alisson.
     
    26
    Łukasz Fabiański musel byť opäť v pohotovosti. Tentokrát ale dobre vybehol na úroveň šestnástky a dlhý pas Jamesa Milnera zachytil pred aktívnym Sadiom Maném. Tempo v ostatným minútach poriadne stúplo.
     
    25
    Teraz sme boli svedkami individuálnej akcii Nabyho Keïtu, ktorý sa predral cez troch hráčov súpera. Napokon jeho aktivitu zúročil strelou Georginio Wijnaldum, no jeho pokus skončil tesne vedľa brány.
     
    24
    Exekútorom priameho kopu bol Trent Alexander-Arnold a poriadne natiahol brankára Łukasza Fabiańskeho. Poľský reprezentant ale predviedol skvelý zákrok a loptu smerujúcu k pravej žrdi dokázal vyraziť na roh.
     
    23
    Liverpool bude mať výhodu priameho kopu z pomerne dobrej vzdialenosti. Proti pravidlám si počínal skúsený Mark Noble, ktorý poslal nedovolene k zemi Brazílčana Roberta Firmina.
     
    21
    Hlavný rozhodca Anthony Taylor prvýkrát siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je Trent Alexander-Arnold, ktorý zastavil rýchlu akciu londýnskeho West Hamu zákrokom zozadu.
     
    20
    Fanúšikovia na Anfield Road okamžite skandujú meno svojho egyptského hrdinu. Mohamed Salah strelil v predošlom ročníku 44 gólov a svoju vynikajúcu formu a talent potvrdzuje úvodným gólom v novej sezóne.
    19. Mohamed Salah (LIV) - 1:0
     
    19
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti sa zaslúžene dostávajú do vedenia. Nová posila z Lipska Naby Keïta rozvinul akciu stredom ihriska, následne z ľavej strany centroval pred bránu Andrew Robertson a MOHAMED SALAH už nemal problém upratať loptu do siete.
     
    18
    Parádny center Jamesa Milnera z pravej strany. Angličan poslal loptu priamo do nebezpečného priestoru a veľa nechýbalo k tomu, aby mohol z tesnej blízkosti zakončovať Roberto Firmino.
     
    17
    Sadio Mané sa dostal k strele z vnútra šestnástky, ale Michail Antonio ju dokázal zblokovať. Každopádne, zdá sa, že Liverpool začína stupňovať svoj tlak a vedúci gól doslova visí na vlásku.
     
    16
    Roberto Firmino si teraz nerozumel s Mohamedom Salahom. Pokus o narážačku pred súperovou šestnástkou nevyšiel, a tak môžu akciu po ľavej strane rozvinúť zverenci argentínskeho kouča Manuela Pellegriniho.
     
    15
    Po predošlom rohovom kope hostí vyrazili zverenci Jürgena Kloppa do brejku, ale Sadio Mané bol čistým spôsobom odzbrojený. Senegalčan bol aktívny aj o niekoľko sekúnd neskôr, ale nezachytil pas Jamesa Milnera.
     
    14
    Marko Arnautović sa nepresadil cez Virgila van Dijka, no vybojoval aspoň rohový kop. Ten zahral z ľavej strany Jack Wilshere, ale v šestnástke súpera sa nedostali hostia do koncovky.
     
    12
    Ďalší ofsajd na strane Liverpoolu. Tentokrát bol príliš skoro za obrannou líniou súpera Mohamed Salah. Gary Beswick je zatiaľ poriadne zamestnaným mužom, ale rozhoduje správne.
     
    11
    Michail Antonio sa nepresadil cez priestor pravého krídla. Virgil van Dijk si ho bez najmenších problémov postrážil, a tak bude nasledovať len odkop od brány novej gólmanskej akvizície Alissona Beckera.
     
    10
    Na liverpoolskom Anfield Road máme za sebou úvodných desať minút. Aktivitu domácim futbalistom nemožno uprieť, no zatiaľ čakáme na prvú nebezpečnú strelu na jednu či druhú bránu.
     
    9
    Liverpool predviedol svoju typickú rýchlu akciu, ale Trent Alexander-Arnold opäť nepresne centroval. Nasledovať tak bude len odkop od brankára Łukasza Fabiańskeho, ktorý v ostatnej sezóne obliekal dres Swansea City.
     
    8
    Teraz sa črtala šanca pre domácich. Roberto Firmino si prebral kolmú prihrávku od Mohameda Salaha, ale v poslednej chvíli prekazil Brazílčanovi zakončenie vracajúci sa Michail Antonio.
     
    7
    Liverpool má od začiatku stretnutia jasnú územnú prevahu, ale ešte sa nedostal do vážnejšieho zakončenia. Snaží sa presadzovať najmä cez svoju pravú stranu, kde operujú Trent Alexander-Arnold a Mohamed Salah.
     
    6
    Opäť sa na pravej strane presadil Alexander-Arnold, ale jeho center vyboxoval do bezpečia Łukasz Fabiański. Následne akcia domáceho tímu pokračovala, ale postranný rozhodca Gary Beswick signalizoval ofsajd Sadia Maného.
     
    5
    Trent Alexander-Arnold dostal veľa priestoru na pravej strane, ale jeho center nepatril medzi vydarené. V šestnástke hostí boli tri červené dresy, ale ani jeden z domácich futbalistov sa do koncovky nedostal.
     
    4
    Domáci hráči nemôžu pokračovať v krídelnej akcii, pretože Mohamed Salah sa ocitol v postavení mimo hru. Angelo Ogbonna bol okamžite pri ňom, ale napokon nemusel zviesť náročný osobný súboj s Egypťanom.
     
    3
    Teraz sme videli ostré súboje v strede poľa. Jack Wilshere sa dostal do zovretia Sadia Maného a Georginia Wijnalduma. Napokon hlavný rozhodca Anthony Taylor píska nedovolený zákrok na bývalého hráča Arsenalu.
     
    2
    Arthur Masuaku sa snažil presadiť po ľavej strane, ale Trent Alexander-Arnold si dokonale splnil obranné povinnosti. Nielenže nepustil súperovho hráča k centru, ale dokázal ešte aj vybojovať odkop od brány Alissona.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného stretnutia mali domáci futbalisti pod vedením Jürgena Kloppa. Ako prvý sa dotkol lopty James Milner, ktorého hlavu po súboji s Neapolom zdobí šestnásť stehov. Dnes nastupuje s ochrannou čelenkou.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe. Gomez, V. van Dijk, Robertson – Keïta, Wijnaldum, Milner – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Karius – Clyne, Fabinho, Henderson, Sturridge, Lallana, Shaqiri.

    West Ham United: Fabiański – Balbuena, Ogbonna, Rice – Fredericks, Noble, Wilshere, Masuaku – Antonio, Arnautović, Anderson.
    Náhradníci: Adrián – Zabaleta, Snodgrass, Obiang, J. Hernández, Jarmolenko, Diop.

    Rozhodcovia: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn – Paul Tierney.
    Dresy futbalistov Liverpoolu sú pripravené.

     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Úvodné kolo dnes uzavrie trojica zaujímavých duelov. My sa bližšie pozrieme na liverpoolsky Anfield Road, kde zverenci Jürgena Kloppa privítajú West Ham United.

    FC LIVERPOOL

    Liverpool sa v histórii klubu tešil z osemnástich majstrovských titulov, no ten posledný sa datuje ešte do sezóny 1989/90. Pred začiatkom tohto ročníka patria The Reds k najväčším favoritom. Počas letnej prestávky sa mužstvo posilnilo na postoch, ktoré trošku škrípali. Zrejme nikomu netreba pripomínať chyby Lorisa Kariusa vo finále Ligy majstrov proti Realu Madrid. Novou brankárskou jednotkou je Brazílčan Alisson, ktorý dosahoval vynikajúce štatistiky v drese AS Rím. Stredovú formáciu vystužili Fabinho, Naby Keïta a Xherdan Shaqiri v celkovej hodnote 120 miliónov eur. Liverpool naznačil svoju silu už v príprave. Za veľkou mlákou zdolal oba manchesterské kluby, SSC Neapol rozdrvil pomerom 5:0 a v generálke na dnešné stretnutie uspel proti FC Turín. Samozrejme, hviezdou číslo jeden je Mohamed Salah, ktorý v predošlej sezóne nastrieľal 44 gólov. Zaujímavý hattrick v podobe gólov v otváracích zápasoch sezóny môže dosiahnuť Sadio Mané – doposiaľ sa to podarilo len štyrom hráčom. Na základe vyjadrenia Jürgena Kloppa z tlačovej konferencie možno konštatovať, že do hry nezasiahne dvojica stopérov Dejan Lovren, Ragnar Klavan a otázny je štart Joea Gomeza či Jordana Hendersona.

    WEST HAM UNITED

    Kladivári z východného Londýna obsadili v predošlej sezóne trináste miesto, pričom nazbierali o 33 bodov menej než ich dnešný súper. Spoločne s vypadávajúcim Stoke City mali najhoršiu defenzívu v súťaži, keď inkasovali až 68 gólov. Po neúspešnom ročníku nastalo v klube hotové zemetrasenie a tiež zmena na poste hlavného trénera. Tým sa stal dobre známy Argentínčan Manuel Pellegrini. Novými akvizíciami tímu sú Jack Wilshere, Lukasz Fabianski, Felipe Anderson či ukrajinský útočník Andrij Jarmolenko. Mužstvo opustilo celkovo osem hráčov, vrátane Patrica Evru a Cheikhou Kouyatého, ktorí si to namierili do Crystal Palace. Pred novým ročníkom odohral West Ham sedem prípravných duelov. Päťkrát uspel, no nečelil súperom zvučných mien. Dnes sa bude snažiť napraviť dojem z predošlej sezóny, pretože oba vzájomné zápasy prehral s Liverpoolom pomerom 1:4. Najlepším strelcom tímu bol Marko Arnautovič, no ten proti Liverpoolu v ôsmich dueloch skóroval len raz. Na Anfield Road sa v ére Premier League tešili kladivári z víťazstva iba v roku 2015, keď vyhrali 3:0. Dnes im nebude k dispozícii trio Winston Reid, Manuel Lanzini a Andy Carroll.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 19. M. Salah, 45+2. Mané, 53. Mané, 88. Sturridge

    Karty:   21. Alexander-Arnold (LIV) – 52. Antonio (WHU), 55. Balbuena (WHU)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 14:9.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe. Gomez, V. van Dijk, Robertson – Keïta, Wijnaldum, Milner – M. Salah (87. Sturridge), Firmino (69. Henderson), Mané (82. Shaqiri).
    Náhradníci: Karius – Clyne, Fabinho, Henderson, Sturridge, Lallana, Shaqiri.

    West Ham United: Fabiański – Balbuena, Ogbonna, Rice (46. Snodgrass) – Fredericks, Noble, Wilshere, Masuaku – Antonio, Arnautović (67. Jarmolenko), Anderson (62. J. Hernández).
    Náhradníci: Adrián – Zabaleta, Snodgrass, Obiang, J. Hernández, Jarmolenko, Diop.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn – Paul Tierney