CSKA Moskva – Třinec 7:1 (kon.) | Sparta Praha – HC Slovan 3:0 (kon.) | K. Vary – Trenčín 6:4 (kon.)
HK Riga – Vítkovice 1:4 (kon.) | CSKA Moskva – HK Riga 12:0 (kon.) | Trenčín – Sparta Praha 1:2 (kon.)
Třinec – Vítkovice 1:4 (kon.) | K. Vary – HC Slovan 7:3 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
HC Vítkovice Ridera
cz Utorok 07.08.2018, 17:45 • WERK ARENA, Třinec • President Cup • Semifinále
Partner:
     
    Utkání je u konce, z vítězství 4:1 se radují hráči Vítkovic! Ostravané tak zítra ve finálovém duelu vyzvou CSKA Moskva, Oceláře čeká souboj o bronz s týmem HS Riga. (19:52:47)
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Čtvrtý úspěšný zákrok pro masku brankáře Münche.
     
    59:36
    Vyloučeným je Ondřej Cubo, který svou holí zasáhl košík chránící obličej jednoho z třineckých hráčů.
     
    59:20
    Slezané hrají s pěti hráči na ledové ploše. Puk se znovu podíval do třinecké třetiny, po zbytek utkání se ale nejspíš bude potulovat po ostravské části kluziště, neboť Oceláře čeká přesilová hra.
     
    59:05
    Oceláři drželi kotouč pevně nalepený na mantinel u vlastní střídačky, až sudímu došla trpělivost a přerušil hru. Buly v neutrální zóně.
     
    58:36
    Ostravané se od modré čáry pokusili ohrozit brankáře Ocelářů, letící kotouč ale při své cestě doznal změnu kurzu a skončil v ochranné síti.
     
    58:02
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Ostravané kombinují v útočném pásmu, nic překvapivého se jim však zatím vykouzlit nepovedlo. Oceláři bedlivě sledují každý pohyb kotouče a nenechávají svému soupeři ani kousek volného prostoru.
     
    57:20
    Přesilová hra pro Vítkovice, na trestnou lavici usedl Maroš Kriščák.
     
    56:36
    Münch před svým brankovištěm jen pohledem zkontroloval letící kotouč a nechal své spoluhráče rozjet další akci. Dvojice Schauer – Juříček se hnala do útočné třetiny, po špatné kombinaci ale nezakončila.
     
    55:33
    Ostravané se znovu usadili v útočném pásmu, střelecký pokus Rajčana by ale skončil gólem jen v případě, že by za Halouzkou byla fotbalová branka. Vítkovičtí nicméně stále drží kotouč a neohroženě si jdou za bitvou s ruským gigantem.
     
    54:30
    Oceláři trochu rozhýbali stojícího brankáře Vítkovic, gólman Münch ale nemusel řešit žádnou střelu směrem na svou branku. Na druhé straně si pak o přihrávku klepal rozjetý Krejsa, když ji však dostal, tak na kotouč nedosáhl.
     
    53:08
    Kosina s Kotáskem zle dotírali na třineckého brankáře Halouzka, který již měl kotouč ve své moci. Kolem dvojice vítkovických hráčů se okamžitě sjeli všichni hráči Ocelářů, kteří by ale v případném souboji prohráli na centimetry.
     
    52:16
    Ostravané předvedli téměř dokonalou kombinaci na jeden dotek, k dokonalosti však chyběla přesnější přihrávka Dominika Petra. Jedním z důvodů může být podražení jedním z třineckých hráčů, které ale hlavní sudí nebude nijak trestat.
     
    51:18
    Vstřelená branka dodala hostujícímu celku, který usiluje o první finálovou účast za čtyři roky trvání třineckého President Cupu, novou krev do žil. Vítkovičtí jsou všude o dva kroky rychleji, Oceláři budou mít co dělat, aby dostali možnost podruhé v turnaji potrápit dosud suverénní CSKA.
     
    50:40
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané vysušili svůj střelecký prach a poslal dělovku do horního rohu třinecké branky! Urostlý obránce Vítkovic RENÉ SMOLKA získal odražený kotouč v útočném pásmu, člen defenzivní řady ostravského celku se nijak nerozpakoval, zavřel oči a napálil kotouč přímo pod horní tyč Halouzkovy branky! Bez asistence.
     
    50:06
    Polovina závěrečné dvacetiminutovky je za námi, dalších deset minut ještě zbývá. Vítkovičtí se třikrát pokoušeli o zdolání tvrze jménem Matěj Halouzka, ve všech případech marně. Na druhé straně pak Münch zneškodnil propagační pokus od modré čáry.
     
    49:23
    Dlouhotrvající vítězný souboj o puk ale Vítkovickým nebyl k ničemu, když při následné rozehrávce stáli hned tři hráči v ofsajdovém postavení.
     
    48:40
    Souboj o kotouč u třinecké střídačky. Na ledě proti sobě stojí tři hráči z každé strany, nad jejich hlavami pak hlídkuje zbytek rudě oděných hokejistů. Střídačka Ocelářů si nakonec smutně posedala, když se kotouče zmocnili Ostravané.
     
    48:01
    Tomiczek se řítil do sólové akce, když se za vítkovickou obrannou linií dostal k volnému kotouči. Třinecký útočník si nabruslil lehce doleva, střelu ale pak poslal doprava. Vzrušení třineckých příznivců bylo marné, kotouč minul branku.
     
    47:00
    Vítkovičtí jsou opět nastěhování v útočném pásmu a své pozice rozhodně nechtějí vyklízet. O rozruch před třineckým brankovištěm se postaral Kubík, přítomné diváky ale více vystrašil podivný odraz kotouče od Halouzkových betonů, než pokus vítkovického útočníka.
     
    46:19
    Po šesti minutách třetí třetiny se k zákroku dostal také vítkovický Münch, který musel řešit pokus Samuhela. Brankář ostravského celku srdnatě zastavil letící kotouč maskou, v tomto zápase to byl již třetí zákrok pro přilbu vítkovického gólmana.
     
    46:02
    Halouzka si přeci jen trochu rozehřeje tělo, z levé strany na něj tentokráte letěl kotouč vystřelený Smolkou. Halouzka si nechal vyprášit lapačku.
     
    45:31
    Halouzka musel po delší době na led, když na něj od hrazení pálil Dominik Petr. Třinecký brankář však moc složitou práci neměl, střela vítkovického útočníka postrádala veškeré parametry úspěšného pokusu.
     
    45:07
    O náznak útočné akce se pokusil Hykl. Třinecký útočník se sám vydal do rozbouřených vod vítkovického obranného pásma, proti o hlavu většímu Smolkovi ale byl Hykl bez šance.
     
    44:15
    Hraje se převážně na polovině Třince. Vítkovičtí vždy nahodí puk do útočné třetiny, za svou brankou jej převezmou obránci Ocelářů a znova poslušně vrátí soupeři. Brankáři zatím pouze sledují efektivitu přihrávek svých spoluhráčů.
     
    43:16
    Oceláři se vydali na výlet do útočné třetiny, nijak ofenzivně ho ale nezakončili. Na druhé straně se obdobně vedlo také Ostravanům, kteří sice vyvíjeli aktivitu před soupeřovou brankou, střelný prach jim zvlhnul stejně, jako předtím Slezanům.
     
    42:02
    Samuhel zavezl kotouč do útočného pásma, jeho nahození za branku ale sebrali Vítkovičtí. Hosté se poté velmi rychle dostali do soupeřovy třetiny, sražená střela Cuba ale skončila v ochranné síti.
     
    41:15
    Vítkovice vstoupily aktivně také do poslední dvacetiminutovky. Ostravští hokejisté drželi kotouč v útočném pásmu, dlouho se však nemohli dostat ke střele. Změnil to až Krejsa, který ale z mezikruží nepropálil Halouzku mezi jeho betony.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Čtyřicet minut duelu je minulostí, o dvě branky blíže k postupu do finále jsou hráči Vítkovic. Ostravané ve druhé dvacetiminutovce přidali dvě trefy a především byli aktivnější, než domácí Oceláři. Vítkovice tak dělí jedna třetina od souboje s CSKA.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    O ještě jeden střelecký pokus druhé dvacetiminutovky se postaral Machů, ten ale netrefil branku.
     
    38:54
    Ostravané přenesli hru na druhou stranu kluziště, Brada ale z mezikruží minul branku. Vítkovice nicméně pokračují v útočném pásmu.
     
    38:08
    Do dobré příležitosti před vítkovickou brankou se tlačil Krčmarský, jeho pokus ale letěl příliš vysoko. Další pokračování Ocelářům překazili pozorní obránci Vítkovic.
     
    37:25
    Ostravané vyhráli buly ve středním pásmu a okamžitě se pustili do útočení. Na konci celé vítkovické akce byla bekhendová střela Rajčana, se kterou si Halouzka poradil.
     
    36:57
    Oceláři na chvíli dostali svého soka pod tlak, Chovaniakova rána od modré ale letěla příliš vysoko. Následnou protiakci Vítkovic zastavil ofsajd.
     
    36:13
    Vítkovičtí znovu zaměstnali třineckou defenzívu, Kotásek ale na Halouzku nevyzrál. Na druhé straně pak dobře pálil Kašpárek, Münch si však věděl rady.
     
    35:24
    Ostravané jsou stále aktivnějším týmem, jejich další akci ale zastavil ofsajd.
     
    34:49
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Další akci už Vítkovičtí zvládli a s pomocí přesilovkové trefy jdou do dvoubrankového trháku! MAREK BRADA dostal nabito na modrou čáru, jeho prudká dělovka olízla tyčku a zapadla do třinecké sítě! Asistence: René Smolka, Jan Schauer.
     
    34:09
    Nepřesná kombinace Vítkovic, na jejímž konci měl být Bystroň, dovolila Ocelářům opět odpálit kotouč přes všechny čáry.
     
    33:46
    Ostravanům nevyšla kombinace na malém prostoru u modré čáry, Oceláři se tak mohli osvobodit.
     
    33:09
    Přesilovka pro Vítkovice, dvě minuty za sekání si odsedí Patrik Buják.
     
    32:55
    Oceláři mohli jít do přečíslení dvou proti jednomu, Petrovského přihrávka ale byla příliš dlouhá.
     
    32:15
    Oceláři se na chvíli podívali do útočné třetiny, po nahození Brady a zákroku Halouzky se ale znovu bude vhazovat v obranné třetině Třince.
     
    31:44
    Vítkovičtí dobře vykombinovali situaci v útočném pásmu, střílející Jan Schauer ale z mezikruží přestřelil.
     
    30:58
    Dlouhý souboj o kotouč v třineckém rohu kluziště sice vyhráli Oceláři, ti ale poté odehráli puk pouze na zakázané uvolnění.
     
    30:18
    Kotouč se po dalším vítkovickém pokusu znovu posadit na zadní síť třinecké branky. Rozhodčí byl znovu nucen přerušil hru, ta bude obnovena ve středním pásmu.
     
    29:53
    Přibyl se chtěl dostat do předbrankového prostoru, proti bránícímu Bujákovi se mu to ale nepovedlo.
     
    29:17
    Vítkovičtí se po vstřelené brance znovu vrhli do útoku. Do další šance se dral Schauer, jeho pokus z pravého kruhu pro vhazování ale minul branku.
     
    28:19
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Přesilovku sice Ostravané nevyužili, při rovnoměrném počtu hráčů na ledě však Vítkovičtí slaví! Kotouč se po několika odrazech dostal k MATĚJI PŘIBYLOVI, hostující útočník si udělal prostor a střelou z otočky propálil Halouzka mezi betony! Asistence: Jakub Macho, Dominik Petr.
     
    28:06
    Oceláři jsou kompletní. S návratem Raszky na led musel Halouzka zasahovat, od modré jeho pozornost otestoval Cubo.
     
    28:00
    Puk se po střele jednoho z vítkovických hráčů dostal na zadní síť třinecké branky. Hra je přerušena dvě vteřiny před návratem potrestaného Raszky, Ostravané mají k dispozici ještě jedno vhazování v útočném pásmu.
     
    27:40
    Další kombinace Ostravanů již vypadala nadějněji, pomalý pas Cuba na Kotáska ale vše zmařil.
     
    27:05
    Minuta přesilovky Vítkovic je minulostí, Halouza zatím nemusel zasahovat. Oceláři opět odpálili kotouč za Münchovu branku.
     
    26:40
    Vítkovickým se přesilovka zatím nedaří. Ostravanům při kombinaci utekl kotouč a Oceláři se osvobodili.
     
    26:02
    Vítkovičtí dlouho hráli v signalizované výhodě, k ohrožení Halouzky se ale nedostali. V dalších dvou minutách nicméně budou po faulu Tomáše Raszky hrát v početní výhodě.
     
    25:25
    Slezané zvládli buly ve vlastním pásmu a po rychlé protiakci mohli skórovat! Filip Tomiczek dostal namazáno mezi kruhy, svou střelu ze zápěstí ale poslal jen do připraveného Münche.
     
    24:58
    Oceláři se nedohodli při rozehrávce, jejich kombinace skončila na zakázaném uvolnění.
     
    24:27
    Oba soupeři měli po jedné šanci, ani z jedné se ale nic neurodilo. Vše skončilo nepřesnou střelou.
     
    23:29
    Oceláři na chvíli drželi kotouč v útočném pásmu, jejich kombinace nakonec skončila střelou Šotovského, který pouze vyprášil Münchovi lapačku.
     
    22:56
    Ostravané pokračovali v aktivní hře v útočném pásmu, Smolka ale Halouzku nepřekonal. Na druhou stranu se pak sám řítil Petrovský, jeho pokus ale Münche nijak nepřekvapil.
     
    22:12
    Kotouč si po vhazování ve vlastním pásmu do moci vzali Vítkovičtí, projeli do útočné třetiny, střílejícím Přibylem ale skórovat nedokázali.
     
    21:31
    Oceláři nakonec souboj o herní předmět zvládli a mohli jít do přečíslení dvou proti jednomu. Akci vedl Ramik, který v blízkosti vítkovické branky adresoval puk Petrovskému. Ten z dobré pozice minul branku.
     
    20:54
    Vítkovičtí jsou kompletní. Kotásek se po pravé straně protáhl do útočného pásma, Ostravané ale musejí o puk bojovat v rohu třinecké třetiny.
     
    20:22
    Druhá dvacetiminutovka začíná třineckou přesilovkou. Po přesunu do útočného pásma se ke střele od modré odhodlal Hrůzek, brankář Münch kotouč vyrazil maskou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka druhého semifinálového duelu je u konce, stav je nerozhodný 1:1. Oceláři skórovali již po deseti vteřinách hry, Ostravané ale do pěti minut našli odpověď. V dalším průběhu již tolik šancí k vidění nebylo, aktivnějším týmem však byly Vítkovice.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:16
    Ocelářům se v přesilovce vůbec nedaří. Vítkovičtí se již dvakrát osvobodili, v rychlé protiakci navíc málem zahrozil Rajčan.
     
    18:45
    Oceláři si zahrají přesilovou hru. Na trestnou lavici usedá Marek Vřeský, který podržel jednoho ze soupeřů.
     
    18:15
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, oba týmy ale zatím postrádají přesnější finální přihrávky. Brankáři zatím příliš práce nemají.
     
    17:25
    Vítkovičtí se velmi rychle dostali do útočné třetiny, pokus Brady ale Halouzku nijak nepřekvapil.
     
    16:45
    Dlouhý souboj o kotouč u hrazení nakonec svým hvizdem přerušil hlavní sudí, vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Münche. Vítkovičtí hrají v plném počtu.
     
    16:30
    Slezané drží kotouč v útočném pásmu, k zakončení se ale zatím nedostali.
     
    15:47
    Oceláři jsou kompletní, svou přesilovku ale musí začít z vlastní třetiny.
     
    15:22
    Oceláři se při hře ve čtyřech dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Hykl ale nedokázal odcentrovat kotouč na najíždějícího Samuhela.
     
    14:38
    Početní výhoda Vítkovic je u konce, Marek Brada si v souboji pomohl nedovoleným způsobem.
     
    14:36
    Ostravané drží kotouč v útočném pásmu, ke střele se ale zatím nedostali.
     
    13:27
    Oceláři se bránili velmi obtížně, Maroš Kriščák musel sáhnout pro nedovolený zákrok. Přesilovka pro Vítkovice.
     
    12:49
    Oceláři se nemohou dostat ze svého pásma, Ostravané dobře zavírají mantinely. O kotouč se bojuje v rohu třinecké třetiny.
     
    11:58
    Petr před třineckou brankou prodlužoval kotouč pro Krejsu, ten ale na přihrávku nedosáhl. Vítkovičtí nicméně zůstávají v útočném pásmu.
     
    11:09
    Martin Kubík se hnal za vystřeleným kotoučem, vítkovický útočník nakonec puk dojel za třineckou brankou, po jejím objetí ale Kubík nedokázal zasunout kotouč za Halouzkova záda.
     
    10:40
    Vítkovičtí jsou v posledních minutách aktivnější, v další střelecké pozici ale selhal Schauer.
     
    09:52
    Kotásek se snažil něco vymyslet v útočném pásmu, po jeho pasu ale nesedla střela Machůovi. Oceláři posílají hru do středního pásma.
     
    08:44
    Krčmarský vybojoval kotouč proti bránícímu Smolkovi, po kombinaci s Chovaniakem ale nedokázal zakončit. Oceláři poté rozehráli na zakázané uvolnění.
     
    07:59
    Vítkovičtí drželi kotouč v útočném pásmu, puk se nakonec po kombinaci mezi Krejsou a Přibylem snesl na třineckou branku. Halouzka si toho všiml a dal na puk svou lapačku.
     
    06:42
    Petrovský chvíli znepříjemňoval život Smolkovi, vítkovický obránce si ale dokázal poradit a rozjet další akci svého týmu. Tu vedl Brada, který se však příliš daleko nedostal.
     
    05:55
    Macho zavezl kotouč do útočné třetiny, z jeho práce pak mohla těžit dvojice Rajčan – Machů. První jmenovaný poslal kotouč skrz třinecké brankoviště na pravou stranu kluziště, odkud tvrdě pálil Machů. Halouzka zasáhl svou maskou.
     
    05:03
    Proti dalšímu pokusu týmu z Ostravy už Halouzka musel zasahovat. Třinecký brankář si chvíli nebyl jistý, zda má kotouč v moci, nakonec však z něj nikam nevypadl.
     
    04:35
    Po třineckém zakázaném uvolnění se vhazovalo poblíž Halouzkovy branky, další šanci Vítkovic na své holi měl Vřeský, který však od modré trefil jen boční síť třinecké klece.
     
    04:01
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Máme vyrovnáno! Vítkovičtí se usadili v útočném pásmu a po krátké kombinaci dokázali překonat třineckou defenzívu! René Smolka skvělým křížným pasem našel zcela nehlídaného SAMUELA RAJČANA, který z voleje poslal puk do třinecké branky! Asistence: René Smolka, Ondřej Cubo.
     
    03:20
    Oceláři se pokusili o protiakci, tu ale zastavil ofsajd.
     
    03:07
    V útoku byli opět Ostravané. Matěj Přibyl se natlačil až před Halouzka, kterého chtěl překonat bekhendovým pokusem. Třinecký brankář ale dokázal vyrazit kotouč nad svou branku.
     
    02:27
    Oceláři získali kotouč a přesunuli se do útočného pásma. Petrovskému v dobré pozici utekl puk, Hrůzek pak od modré pálil do ochranné sítě.
     
    01:48
    Vítkovičtí chvíli drželi kotouč v útočném pásmu, k dalšímu ohrožení Halouzkovy branky se ale nedostali.
     
    01:13
    Ostravané mohli rychle odpovědět, Halouzka si ale s pokusem Macha poradil.
     
    00:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak to je úvod Ocelářů jako hrom! Hráči s drakem na hrudi se po jedenácti vteřinách dostali do první šance a hned se radují ze vstřelené branky! Kapitán Ocelářů ALEXANDR KAŠPÁREK se dostal za vítkovickou obranu a po kličce na levou stranu překonal brankáře Vítkovic! Bez asistence.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Halouzka, Klimek, Macura – Andrle, Buják, Cienciala, Častek, Hrůzek, Chovaniak, Kyselý, Molin, Mošnička – Gazur, Hykl, Kašpárek, Krčmarský, Kriščák, Ochman, Petrovský, Ramik, Raszka, Samuhel, Šotovský, Šutý, Tomiczek, Wawrzkiewicz.

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák, Münch – Bystroň, Machú, Smolka, Kelnar, Cubo, Řepa, Vřeský – Rajčan, Macho, Juříček, Kubík, Brada, Krejsa, Kotásek, Schauer, Přibyl, Petr, Koudelný, Skřipčák, Kosina, Veřminovský..
     
    HC Oceláři Třinec

    Třinečtí mladíci začali turnaj dvěma vítězstvími nad Karlovými Vary a Duklou Trenčín, v dnešním ranním duelu pak sice podlehli ruskému CSKA Moskva, Oceláři si ale již v předstihu zajistili postup do semifinále.

    HC Vítkovice Ridera

    Vítkovičtí ve skupině Mini WERK ARENA zvítězili ve všech svých duelech a s plným bodovým ziskem postoupili z prvního místa. Ostravané ve třech zápasech nastříleli šestnáct branek, v regionálním derby zápase se o postup do finále utkají s Oceláři.
     
    Hezký úterní podvečer z Třince! President Cup pokračuje druhým semifinálovým zápasem, ve kterém se střetnou Oceláři Třinec a Vítkovice Ridera
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 1. Kašpárek – 5. Rajčan (Smolka, Cubo), 29. Přibyl (Macho, Petr), 35. Brada (Smolka, Schauer), 51. Smolka


    HC Oceláři Třinec: Halouzka (Klimek) – Andrle, Buják, Cienciala, Častek, Hrůzek, Chovaniak, Kyselý, Molin, Mošnička – Gazur, Hykl, Kašpárek, Krčmarský, Kriščák, Ochman, Petrovský, Ramik, Raszka, Samuhel, Šotovský, Šutý, Tomiczek, Wawrzkiewicz.
    HC Vítkovice Ridera: Münch (Bartošák) – Bystroň, Machú, Smolka, Kelnar, Cubo, Řepa, Vřeský – Rajčan, Macho, Juříček, Kubík, Brada, Krejsa, Kotásek, Schauer, Přibyl, Petr, Koudelný, Skřipčák, Kosina, Veřminovský.