Anglicko – Chorvátsko 1:2 (po pr.)
koniec po predl.
Anglicko
1:2 (1:0)
Chorvátsko
Streda 11.07.2018, 20:00 • Lužniki, Moskva • Majstrovstvá sveta • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    119
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Milan Badelj.
     
    115
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Mario Mandžukić, prichádza Vedran Ćorluka.
     
    112
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Kyle Walker, prichádza Jamie Vardy.
    109. Mario Mandžukić (CRO) - 1:2
     
    109
    Chorvátsko dalo gól!

    Chorváti začínajú klopať na finálovú bránu! Do pokutového územia anglickej reprezentácie smeroval center z ľavej strany, následne sme videli zaváhanie obrany, odrazená lopta sa dostala k voľnému MARIOVI MANDŽUKIĆOVI a ten posiela svoj tím do vedenia 2:1!
    105+2. Mario Mandžukić (CRO)
     
    105+2
    Toto však už bola gólová šanca! Vynikajúcu prihrávku za obranu si prebral Mandžukić, ale Pickford včas vyšiel zo svojej brány a famóznym zákrokom zachránil svoj tím od inkasovaného gólu! Na veľké šance v predĺžení to je 1:1!
     
    105+1
    Perišić sa postaral o prvú zaujímavú príležitosť Chorvátska v predĺžení! Jeho prihrávka našla dobre postaveného Kramarića, ale jeho pokus zastavuje obranca súpera.
     
    101
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Ante Rebić, prichádza Andrej Kramarić.
    99. John Stones (ENG)
     
    99
    Po rohovom kole mohol dostať do vedenia svoj tím Stones! Jeho pokus hlavou už išiel padnúť do súperovej brány, ale Vrsaljko fantasticky na čiare zasiahol a loptu vyhlavičkoval do bezpečia!
     
    97
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Jordan Henderson, prichádza Eric Dier.
     
    96
    Žltú kartu dostáva Ivan Perišić (Chorvátsko).
     
    94
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Ivan Strinić, prichádza Josip Pivarić.
     
    91
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Ashley Young, prichádza Danny Rose.
     
    84
    Je tu však Pickfordova hrubá chyba! Anglický brankár poriadne zdvihol tlak svojim spoluhráčom, keďže pokazil ľahký zákrok a loptu len vyrazil k Perišićovi, ktorý nedokázal trafiť odkrytú bránu súpera!
    83. Mario Mandžukić (CRO)
     
    83
    Mandžukić si v pokutovom území súpera výborne spracoval loptu, ale dostal sa mierne z uhla. Aj tak sa pokúsil o zakončenia na bránu, ktoré nebolo márne, ale Pickford vyráža tento pokus do bezpečia!
     
    74
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Marcus Rashford.
     
    71
    Angličania prežili klinickú smrť! V zadných radoch tohto celku prišlo k veľkému zaváhaniu, k lopte sa dostal Perišić, ktorý sa dostal bližšie k súperovej bráne a jeho pokus skončil na tyčke! K dorážke sa ešte dostal Rebić, ale jeho pokus smeroval do náručia anglického brankára.
    68. Ivan Perišić (CRO) - 1:1
     
    68
    Chorvátsko dalo gól!

    Je vyrovnané! Veľký tlak chorvátskej reprezentácie nenechal na seba dlho čakať a semifinálové stretnutie začína odznova. K lopte sa dostal na pravej strane Vrsaljko, ktorý presným centerom pred bránu súpera našiel hlavu IVANA PERIŠIĆA a ten rozjasal celé Chorvátsko, pretože vyrovnáva na 1:1!
    65. Ivan Perišić (CRO)
     
    65
    Najväčšia šanca Chorvátska v tomto zápase! Modrićov strieľaný center prepadol k Perišićovi, ale jeho strelecký pokus skončil len na dobre postavenom brániacom hráčovi. Keby tomu tak nebolo, toto mohlo skončiť aj vyrovnávajúcim gólom.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Kyle Walker (Anglicko).
     
    48
    Žltú kartu dostáva Ante Rebić (Chorvátsko).
     
    36
    Ale teraz mohlo Anglicko navýšiť svoje vedenie! Celé to začalo u Kanea, ktorý dobrou prihrávkou našiel Alliho, ten dostal loptu bližšie k súperovej bráne, k strele vyzval Lingarda, ktorého technická strela len tesne míňa chorvátsku bránu!
     
    33
    Ďalšia nebezpečná situácia v pokutovom území anglickej reprezentácie! Znova sa k lopte dostal Rebić, ktorý sa už chystal na strelu, ale troška dlhšie váhal a napokon sa mu pod nohy hodil Young a loptu dostáva do bezpečia.
     
    31
    Rušno bolo aj na druhej strane! Sledovali sme postupný útok chorvátskej reprezentácie, z hranice pokutového územia pálil na bránu súpera Rebić, ale Pickford bol pozorný a tento pokus kryje.
    30. Harry Kane (ENG)
     
    30
    Veľa nechýbalo a Chorvátsko mohlo prehrávať o dva góly! Pred pokutovým územím sa dostal k lopte Lingard, ktorý našiel presnou prihrávkou pred bránou súpera Kanea, ktorý však výborného Subašića neprekonal! Kapitán anglickej reprezentácie sa ešte dostal k odrazenej lopte a tak aj do ďalšieho zakončenia, ale loptu poslal len do žrde. V druhom prípade sa máva ofsajd, ale zrejme by sa v prípade gólu táto situácia konzultovala s VAR.
    5. Kieran Trippier (ENG) - 1:0
     
    5
    Anglicko dalo gól!

    Skvelý štart Three Lions do semifinálového zápasu! K priamemu kopu sa napokon postavil KIERAN TRIPPIER, ktorý perfektnou strelou obstrelil obranný múr a jeho pokus zapadol presne do Subašićovej brány, chorvátsky brankár nemal šancu zasiahnuť, toto bolo ukážkovo kopnutý priamy kop a Trippier sa navyše raduje aj z prvého reprezentačného zásahu, ktorým posiela Anglicko do vedenia 1:0 nad Chorvátskom!

    Miroslav Revaj

    Góly: 5. Trippier – 68. Perišić, 109. Mandžukić

    Karty:   54. Walker (ENG) – 48. Rebić (CRO), 96. Perišić (CRO)


    Anglicko: Pickford – Walker (112. Vardy), Stones, Maguire – Trippier, Alli, Henderson (97. Dier), Lingard, Young (91. Rose) – Sterling (74. Rashford), Kane (C).
    Náhradníci: Butland, Pope – Cahill, Alexander-Arnold, Delph, P. Jones, Rose, Dier, Loftus-Cheek, Rashford, Vardy, Welbeck.

    Chorvátsko: Subašić – Vrsaljko, Lovren, D. Vida, Strinić (94. Pivarić) – Rakitić, Brozović – Rebić (101. Kramarić), Modrić (C) (119. Badelj), Perišić – Mandžukić (115. Ćorluka).
    Náhradníci: Livaković, L. Kalinić – Pjaca, Kramarić, Kovačić, Bradarić, Badelj, Pivarić, Jedvaj, Ćorluka, Ćaleta-Car.

    Rozhodca: Cüneyt Çakιr – Bahattin Duran, Tarık Ongun (všetci Turecko) – Bjorn Kuipers (Holandsko)