Anglicko – Chorvátsko 1:2 (po pr.)
koniec po predl.
Anglicko
1:2 (1:0)
Chorvátsko
Streda 11.07.2018, 20:00 • Lužniki, Moskva • Majstrovstvá sveta • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Obrovská radosť na strane Chorvátska! Jeden z čiernych koňov MS sa dostáva až do finále, čo je pre túto krajinu jeden z najväčších úspechov v histórii. Postaral sa o to v druhom predĺžení Mandžukić a na jeho presný zásah už Anglicko nedokázalo reagovať. Sledovali sme krásny semifinálový zápas, o tom určite niet pochýb. Anglicko do 68. minúty držalo postupový výsledok, ale Chorvátsku sa podarilo obrat a zahrá si o titul majstra sveta proti Francúzsku! Anglicko čaká zápas útechy, s Belgickom odohrá stretnutie o konečnú tretiu pozíciu, Three Lions sú sklamané, ale postúpiť mohol len jeden a po neuveriteľnom výkone postupuje ďalej Chorvátsko. Na jednej strane veľká radosť, na druhej veľký smútok.

    Poznáme tak už kompletné zloženie dvoch záverečných zápasov na 21. majstrovstiev sveta v Rusku:

    Súboj o prvé miesto: Francúzsko – Chorvátsko
    Súboj o tretie miesto: Belgicko – Anglicko

    S týmto konštatovaním sa už rozlúčim, ďakujem vám za pozornosť a prajem už dobrú noc či pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:44:08)
     
    120+5
    Koniec zápasu.
     
    120+4
    Ešte je tu priamy kop pre Anglicko, toto je už posledná šanca.
     
    120+3
    Vardy teraz fauloval a tak jeho mužstvo stráca loptu, Chorvátsko môže opäť dostať hru ďalej od svojej brány.
     
    120+2
    Chorvátom sa darí držať hru ďaleko od svojej brány, Anglicko sa chystá k jednému z posledných útokov v nadstavenom čase.
     
    120+1
    Nadstavujú sa 4 minúty! Udrží Chorvátsko svoje tesné vedenie?
     
    120
    Druhé predĺženie sa už čoskoro naplní, ale určite sa bude ešte nadstavovať a bude to väčšia porcia minút.
     
    119
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Milan Badelj.
     
    118
    Priamy kop však žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, lopta opustila hraciu plochu a Subašić bude rozohrávať od svojej brány.
     
    117
    Anglicko sa usadilo na útočnej polovici a po faule získava priamy kop. Veľká skúška pre Chorvátsko, ktorú však ak ustojí, bude opäť bližšie k finálovému zápasu.
     
    116
    Konečne sa realizoval spomínaný rohový kop, po ňom sa k technickej strele dostal Borzović, ale jeho pokus aj s veľkou námahou kryje brankár Pickford. Trippier hlásil menšie zdravotné problémy a momentálne je za postrannou čiarou, Anglicko hrá s 10 hráčmi.
     
    115
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Mario Mandžukić, prichádza Vedran Ćorluka.
     
    114
    Chorvátsko podniklo rýchly protiútok a po zrazenom pokuse od Perišića získava rohový kop. Mandžukić však ostáva ležať na trávniku a naťahuje tak čas, zrejme ešte bude aj vystriedaný.
     
    113
    A už sledujeme veľký nápor Three Lions. Chorvátsko sa už sústreďuje na pevnú obranu, nič iné sa ani čakať nedá. Dokáže sa Anglicko ešte spasiť, alebo Chorváti senzačne dokráčajú do finále?
     
    112
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Kyle Walker, prichádza Jamie Vardy.
     
    110
    Desať minúť má Anglicko k dispozícii aby vyrovnalo. Veľmi náročná úloha, ale nie nesplniteľná. Chorvátsko bolo v podobnej situácii aj v zápase s Ruskom, domácej reprezentácii sa vtedy podarilo vyrovnať.
    109. Mario Mandžukić (CRO) - 1:2
     
    109
    Chorvátsko dalo gól!

    Chorváti začínajú klopať na finálovú bránu! Do pokutového územia anglickej reprezentácie smeroval center z ľavej strany, následne sme videli zaváhanie obrany, odrazená lopta sa dostala k voľnému MARIOVI MANDŽUKIĆOVI a ten posiela svoj tím do vedenia 2:1!

    Miroslav Revaj

    Góly: 5. Trippier – 68. Perišić, 109. Mandžukić

    Karty:   54. Walker (ENG) – 48. Rebić (CRO), 96. Perišić (CRO)


    Anglicko: Pickford – Walker (112. Vardy), Stones, Maguire – Trippier, Alli, Henderson (97. Dier), Lingard, Young (91. Rose) – Sterling (74. Rashford), Kane (C).
    Náhradníci: Butland, Pope – Cahill, Alexander-Arnold, Delph, P. Jones, Rose, Dier, Loftus-Cheek, Rashford, Vardy, Welbeck.

    Chorvátsko: Subašić – Vrsaljko, Lovren, D. Vida, Strinić (94. Pivarić) – Rakitić, Brozović – Rebić (101. Kramarić), Modrić (C) (119. Badelj), Perišić – Mandžukić (115. Ćorluka).
    Náhradníci: Livaković, L. Kalinić – Pjaca, Kramarić, Kovačić, Bradarić, Badelj, Pivarić, Jedvaj, Ćorluka, Ćaleta-Car.

    Rozhodca: Cüneyt Çakιr – Bahattin Duran, Tarık Ongun (všetci Turecko) – Bjorn Kuipers (Holandsko)