Liberec jun. – Varnsdorf 0:6 (kon.) | Neugersdorf – Ústí n. L. 0:4 (kon.) | Příbram – Botoşani 2:0 (kon.)
FK Dinamo Moskva – Jablonec 2:2 (kon.) | Vlašim – ČAFH 3:2 (kon.) | Bielefeld – Ostrava 2:0 (kon.)
Líšeň – Znojmo 1:4 (kon.) | Slavia B – Chrudim 0:4 (kon.) | Žižkov – Vyšehrad 3:2 (kon.)
Teplice – Litoměřicko 6:0 (kon.) | ETO Györ – Petržalka sk 2:3 (kon.) | S. Moskva – Slovácko 1:0 (kon.)
Pohronie – Dunajská Lužná 3:0 (kon.)
koniec
DSC Arminia Bielefeld
2:0 (1:0)
FC Baník Ostrava
cz Streda 11.07.2018, 17:00 • Neukirchen am Grossvenediger, Rakousko • Prípravný zápas
     
    Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (18:58:51)
     
    Ostravský Baník utrpěl v předsezónním období druhou porážku v řadě, když na rakouském soustředění nestačil na německý Bielefeld. Účastník druhé Bundesligy dnes uspěl hlavně díky lepšímu proměňovaní šancí, do kterých se několikrát dostali i svěřenci Bohumila Pánika, jenže ty ve všech případech zakončení zradilo. Skóre zápasu v šestatřicáté minutě hlavou otevřel teprve sedmnáctiletý Roberto Massimo a po změně stran se prosadil také útočník Sören Brandy.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Islandský legionář Edmundsson ze standardní situace nakopával míč do šestnáctky, ovšem Owusa balón o pár centimetrů přeletěl.
     
    89
    Jóan Símun Edmundsson nerozehrál nabídnutý rohový kop vůbec dobře a trefil jenom prvního clonícího hráče. Po faulu Hrubého však Bielefeld zůstává v útoku.
     
    88
    Arminia se po autu Özkana jednoduše dostala do pokutového území, jenže finální přihrávka do malého vápna skončila u odkopávajícího obránce Baníku.
     
    87
    Hrubý vyhrál hlavičkový souboj a poslal balón Granečnému do běhu. Gaye ale dobře přečetl hru a po míči obětavě skočil.
     
    86
    Ondřej Šašinka nejprve podržel míč v momentě, kdy měl Baník na útočné polovině jen dva hráče, a poté sám zakončoval z pravé strany. Obstřel Gayeho brány ovšem vzdálenější tyč minul.
     
    84
    Granečný to vzal na sebe a prošel středem hřiště. Poté přihrál Fleišmanovi, ale jeho zpětný pas před rozběhnutého odchovance Baníku vyletěl do autu.
     
    82
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Fillo, přichází Bolf.
    81. Sören BRANDY - 2:0
     
    81
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Arminia deset minut před koncem navyšuje svůj náskok na 2:0! Fleišman nejprve zastavil přízemní centr k bližší tyči, ale následnou přihrávku do bezpečí na Pedrinhova vystihl důrazný Behrendth. Jeho přihrávka z pravé strany pak šťastně prošla skrz čtyři Baníkovce i Owusa až k volnému SÖRENU BRANDYMU, který se zčistajasna ocitl v gólové šanci a tu pohodlně využil.
     
    80
    Pedrinho nebyl vpuštěn do pokutového území, a tak zkusil přenést hru k pravé postranní lajně, jenže tam jeden z Baníkovců fauloval.
     
    78
    Owusu natahoval nohu co to šlo, ale na Christiansenovu přihrávku ze středu pole nedosáhl. Mezitím se ze hřiště hodně pomalu zvedal Stronati.
     
    76
    Granečného nadýchaný centr z hloubi pole přistál na neuhlídaném Pedrinhovi, jenže jeho hlavička branku Bielefeldu rovněž o kousek minula.
     
    75
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dame Diop, přichází Ondřej Šašinka.
     
    75
    Územní převaha Baníku vyústila v další faul. Centr zprava pak byl odvrácen před vápno, avšak Kaločova dalekonosná střela letěla nad břevno.
     
    74
    Granečný nechal rozehrát Hrubého na krátko, ovšem Fleišmanův centr k vzdálenější tyči nic nebezpečného nepřinesl.
     
    73
    Hrubý v rychlosti posunul míč více doleva na Granečného, ale ani jeho další centr k číhajícím útočníkům neprošel. Po snaze Diopa však bude Baník kopat roh.

    Michal Břuchanský

    Góly: 36. Massimo, 81. Brandy

    Karty:   71. Christiansen (BIE)


    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Börner, Salger, Putaro – Massimo, Prietl, Schütz, Staude – Voglsammer, Schipplock.
    II. poločas: Gaye – Özkan, Behrendt, Siya, Hartherz – Edmundsson, Christiansen, Seufert, Brandy – Owusu, Klos.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka (46. Budinský) – Pazdera (70. Mešaninov), Procházka (70. Pokorný), Stronati, Fleišman – Fillo (82. Bolf), Hrubý, Šindelář (70. Kaloč), De Azevedo (46. Granečný) – Diop (75. O. Šašinka), J. Šašinka (57. Pedrinho).