Švajčiarsko – Francúzsko 5:1 (kon.) | Fínsko – USA 6:2 (kon.) | Bielorusko – Slovensko 4:7 (kon.)
Kanada – Nemecko 3:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:3 (kon.) | Lotyšsko – Dánsko 1:0 (kon.)
koniec
Fínsko
6:2 (2:0, 1:0, 3:2)
USA
Utorok 15.05.2018, 12:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:45
    Fínsko dalo gól!
    Tak Fíni napokon po americkej nevyužitej šanci šli do protiútoku a presadil sa SEBASTIAN AHO, ktorý dovŕšil svoj hetrik.
    Asistencia: Tommi Kivisto.
    Sebastian Aho (FIN) - 6:2
    54:44 Derek Ryan (USA) - 5:2
     
    54:44
    USA dalo gól!
    Američania však rýchlo znížili. Kreider pekne nastreľoval od modrej čiary, Kane jeho strelu tečoval na Säteriho, ktorý vyrazil, no následný taký bejzbalový úder od DEREKA RYANA spred bránky už nemal šancu.
    Asistencie: Patrick Kane, Chris Kreider.
    53:57 Kasperi Kapanen (FIN) - 5:1
     
    53:57
    Fínsko dalo gól!
    Suomi napokon presilovku využívajú! Strelu z ľavej strany ešte dokázal Kinkaid vyraziť, následne dobre pracoval pred bránkou Savinainen, ktorý dobiedzal do Kinkaida, ale napokon sa rozhodol pre prihrávku KASPERIMU KAPANENOVI, ktorý ju zužitkoval a skóroval!
    Asistencie: Eeli Tolvanen, Veli-Matti Savinainen.
    51:33 Patrick Kane (USA) - 4:1
     
    51:33
    USA dalo gól!
    Tak napokon ešte iskierka americkej nádeje nezhasína. Američania vyhrali buly, PATRICK KANE si pekne počkal za pravým kruhom, Lee zaclonil Säterimu, a Kane perfektnou strelou trafil k protiľahlej žrdi. Tréner Fínska Marjamakki ešte skúšal challenge, no ani jemu sa to nepodarilo, nedovolené bránie Leea tam nebolo.
    Asistencia: Charlie McAvoy.
    47:42 Marko Anttila (FIN) - 4:0
     
    47:42
    Fínsko dalo gól!
    Fíni dávajú štvrtý gól a pravdepodobne už pečatia svoje víťazstvo! Fínsky obor zo štvrtej formácie MARKO ANTTILA si počkal na pohyb Manninena, ktorý bekhendom vystrelil, Kinkaid si postrážil strelu betónom, no následne MARKO ANTTILA z dorážky premenil šancu. Tréner USA Jeff Blashill sa ešte pokúšal o challenge na nedovolené bránenie brankára, no z opakovaných záberov sme mali možnosť vidieť, že to žiadne nedovolené bránenie nebolo.
    Asistencia: Sakari Manninen.
    37:51 Mikko Rantanen (FIN) - 3:0
     
    37:51
    Fínsko dalo gól!
    Fíni zvyšujú už na rozdiel triedy a po Kanade môžu získať skalp aj druhého zámorského tímu! Granlund vyhral vhadzovanie dozadu na Heiskanena, ktorý nahodil na bránku, pred ktorou bol dobre postavevný MIKKO RANTANEN a ten pohodlnou dorážkou bekhendom skóroval!
    Asistencie: Markus Nutivaara, Mikael Granlund.
    17:15 Sebastian Aho (FIN) - 2:0
     
    17:15
    Fínsko dalo gól!
    Fíni zvyšujú svoj náskok a opäť trošku po nečakanej situácii. Po vhadzovaní získal puk Nutivaara, ktorý ho nahodil o mantinel. Kinkaid sa presunul k opačnej žrdi, no puk sa zaujímavo odrazil priamo pred bránku, odkiaľ SEBASTIAN AHO prekonal nič netušiaceho Kinkaida, ktorý sa pozeral úplne inde!
    Asistencia: Markus Nutivaara.
    10:17 Sebastian Aho (FIN) - 1:0
     
    10:17
    Fínsko dalo gól!
    Fíni si po dlhšom čase vypracovali príležitosť a aj ju premenili! Najprv Fíni nepremenili jednu šancu, potom sa puk odrazil k Nutivaarovi, ktorý posunul za úroveň bránkovej čiary SEBASTIANOVI AHOVI a ten šikovným nahodením prekvapil Kinkaida!
    Asistencia: Veli-Matti Savinainen.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 11. Aho (Savinainen), 18. Aho (Nutivaara), 38. Rantanen (Nutivaara, Mikael Granlund), 48. Anttila (Manninen), 54. Kapanen (Tolvanen, Savinainen), 57. Aho (Kivistö) – 52. P. Kane (McAvoy), 55. D. Ryan (P. Kane, Kreider)


    Fínsko: Säteri (Husso) – Pokka, Heiskanen, Nutivaara, Koivisto, Honka, Kivistö, Riikola – Rantanen, Mikael Granlund, Tolvanen – T. Teräväinen, Aho, Savinainen – Kapanen, Manninen, Jormakka – Palola, Anttila, Pesonen – Mäenalanen.
    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, C. Murphy, Butcher, McAvoy, Pionk, Jensen, Hughes – Atkinson, Bonino, P. Kane – Lee, D. Larkin, J. Gaudreau – Kreider, White, DeBrincat – Gibbons, D. Ryan, Coleman.

    Rozhodca: Iverson, Sjoqvist – Lhotský, Malmqvist