Švajčiarsko – Francúzsko 5:1 (kon.) | Fínsko – USA 6:2 (kon.) | Bielorusko – Slovensko 4:7 (kon.)
Kanada – Nemecko 3:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:3 (kon.) | Lotyšsko – Dánsko 1:0 (kon.)
koniec
Fínsko
6:2 (2:0, 1:0, 3:2)
USA
Utorok 15.05.2018, 12:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tak Fínsko napokon v tretej tretine strelilo ešte tri góly, Američania sa presadili dvakrát, no nedokázali už zastaviť rozbehnutých Fínov, ktorý predviedli v tomto zápase špičkový výkon okorenený hetrikom Sebastiana Aha. Fíni sa tak stávajú víťazmi skupiny B a vo štvrťfinále sa stretnú so Švajčiarskom, ktoré v paralelnom zápase zdolalo Francúzsko.

    Ďakujeme za pozornosť, aj napriek menším technickým komplikáciám na začiatku tretej tretiny a na jej konci. (14:40:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:11
    Ďalšia fínska presilovka v závere. Neal Pionk dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    58:26
    Marko Anttila si ešte vytvoril šancu a chcel ešte pridať siedmy gól, no Kinkaid si bránku úspešne postrážil.
     
    57:13
    Američania si už deifinitívne komplikujú svoje šance. Blake Coleman dostáva dve minúty za nedovolené bránenie brankárovi.
     
    56:45
    Fínsko dalo gól!
    Tak Fíni napokon po americkej nevyužitej šanci šli do protiútoku a presadil sa SEBASTIAN AHO, ktorý dovŕšil svoj hetrik.
    Asistencia: Tommi Kivisto.
    Sebastian Aho (FIN) - 6:2
    54:44 Derek Ryan (USA) - 5:2
     
    54:44
    USA dalo gól!
    Američania však rýchlo znížili. Kreider pekne nastreľoval od modrej čiary, Kane jeho strelu tečoval na Säteriho, ktorý vyrazil, no následný taký bejzbalový úder od DEREKA RYANA spred bránky už nemal šancu.
    Asistencie: Patrick Kane, Chris Kreider.
    53:57 Kasperi Kapanen (FIN) - 5:1
     
    53:57
    Fínsko dalo gól!
    Suomi napokon presilovku využívajú! Strelu z ľavej strany ešte dokázal Kinkaid vyraziť, následne dobre pracoval pred bránkou Savinainen, ktorý dobiedzal do Kinkaida, ale napokon sa rozhodol pre prihrávku KASPERIMU KAPANENOVI, ktorý ju zužitkoval a skóroval!
    Asistencie: Eeli Tolvanen, Veli-Matti Savinainen.
     
    53:14
    Nutivaara nabil na pravý kruh Eelimu Tolvanenovi, ktorého delovku však Kinkaid dokázal vytesniť. Američania však ešte musia prežiť nejaké sekundy v oslabení.
     
    52:41
    Teräväinenova prihrávka sa nepríjemne odrazila od Murphyho korčule, puk si stečoval na Kinkaida a ešte bol na dorážku pripravený Rantanen. Američania to ustáli.
     
    52:19
    Američania získali puk v obrannom pásme a dokonca sa im podarilo vyraziť dopredu. Colin White však úspešne nedokončil akciu po prihrávke Bonina.
     
    52:06
    Dylan Larkin to teraz rozhodne neurobil rozumne. Dostáva dve minúty za podrazenie a Suomi majú šancu prinavrátiť štvorgólové vedenie.
     
    51:53
    Nastrelením na bránku to teraz skúšal aj Neal Pionk, no jeho pokus si Säteri postrážil. Následne uvidíme vylúčenie amerického tímu.
    51:33 Patrick Kane (USA) - 4:1
     
    51:33
    USA dalo gól!
    Tak napokon ešte iskierka americkej nádeje nezhasína. Američania vyhrali buly, PATRICK KANE si pekne počkal za pravým kruhom, Lee zaclonil Säterimu, a Kane perfektnou strelou trafil k protiľahlej žrdi. Tréner Fínska Marjamakki ešte skúšal challenge, no ani jemu sa to nepodarilo, nedovolené bránie Leea tam nebolo.
    Asistencia: Charlie McAvoy.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 11. Aho (Savinainen), 18. Aho (Nutivaara), 38. Rantanen (Nutivaara, Mikael Granlund), 48. Anttila (Manninen), 54. Kapanen (Tolvanen, Savinainen), 57. Aho (Kivistö) – 52. P. Kane (McAvoy), 55. D. Ryan (P. Kane, Kreider)


    Fínsko: Säteri (Husso) – Pokka, Heiskanen, Nutivaara, Koivisto, Honka, Kivistö, Riikola – Rantanen, Mikael Granlund, Tolvanen – T. Teräväinen, Aho, Savinainen – Kapanen, Manninen, Jormakka – Palola, Anttila, Pesonen – Mäenalanen.
    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, C. Murphy, Butcher, McAvoy, Pionk, Jensen, Hughes – Atkinson, Bonino, P. Kane – Lee, D. Larkin, J. Gaudreau – Kreider, White, DeBrincat – Gibbons, D. Ryan, Coleman.

    Rozhodca: Iverson, Sjoqvist – Lhotský, Malmqvist