Francúzsko – Rakúsko 5:2 (kon.) | Dánsko – Nórsko 3:0 (kon.) | Bielorusko – Česko 0:3 (kon.)
USA – J. Kórea 13:1 (kon.)
koniec
Dánsko
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Nórsko
Piatok 11.05.2018, 16:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dánska hokejová reprezentácia nadviazala na výborný výkon zo zápasu proti Fínsku. Dnes potvrdila úlohu papierového favorita a v dôležitom dueli porazila Nórov 3:0. O výsledku rozhodli presilové hry, v ktorých domáci skórovali až trikrát. Dvakrát presne namieril Nicklas Jensen a raz sa presadil Frederik Storm. Z čistého konta sa teší brankár Frederik Andersen. (18:32:11)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:59
    V závere duelu ešte pracujú emócie. Rozhodcovia preto vylučujú na oboch stranách. Dve trestné minúty za seknutie dostali Peter Regin aj Alexander Bonsaksen.
     
    58:52
    Niklas Roest zbytočne narazil na mantinel Olivera Bjorkstranda a odchádza na trestnú lavicu. Inkasoval dve trestné minúty za krosček.
     
    58:15
    Plynú posledné dve minúty riadneho hracieho času. Nórska reprezentácia pravdepodobne nedosiahne gól v treťom zápase za sebou.
     
    56:47
    Nóri výrazne zvýšili početnosť streľby, ale márne hľadajú kľúč na odomknutie dánskej bránky. Frederik Andersen viackrát podržal svoj tím
     
    56:10
    Philip Larsen vysunul Frederika Storma, ktorý stál voľný na modrej čiare. Dánsky útočník sa však nepretlačil do šance.
     
    55:12
    Kľúčová dnes bola efektivita v početných výhodách. Dáni dosiahli všetky tri góly v presilovkách, Nóri naopak svoje príležitosti nevyužili.
     
    54:15
    V Herningu vládne výborná atmosféra. Dáni zvládajú dôležitý duel podľa predstáv a kráčajú za troma bodmi.
     
    53:08
    Nórsko sa usadilo v útočnom pásme a vytvorilo si nádejnú príležitosť. Eirik Salsten zakončoval takmer do odkrytej bránky, ale Dáni puk zblokovali.
     
    52:38
    Dáni dobre vytláčajú súpera do rohov a nedovoľujú mu ohroziť Andersena. Fanúšikovia na tribúnach už oslavujú.
     
    50:50
    Nórom sa kráti čas veľmi rýchlo, pretože vidíme minimum prerušení. Dánska defenzíva pracuje na vysokej úrovni a stále drží čisté konto.
     
    49:46
    Philip Larsen zakončoval príklepom od modrej čiary. Jeho pokus bol viackrát tečovaný a Henrik Haukeland mal šťastie, že puk dopadol za bránku.
     
    49:16
    Nórom opäť vôbec nevyšla presilovka. V početnej výhode sa nedokázali poriadne usadiť v útočnom pásme.
     
    47:40
    Jannik Hansen zaútočil vo vlastnom oslabení. Nabral rýchlosť na pravom krídle a príklepom preveril pozornosť Henrika Haukelanda.
     
    47:16
    Peter Regin oslabil svoj tím. Dánsky líder zovrel puk a dostal dve trestné minúty za zdržiavanie hry.
     
    47:13
    Henrik Haukeland nepresne rozohrával spoza vlastnej bránky, poslal puk priamo na hokejku Frederika Storma, no ten to nevyužil.
     
    45:56
    Nórska reprezentácia je v týchto chvíľach aktívnejšia, pretože Dáni sa zameriavajú skôr na defenzívne činnosti.
     
    45:00
    Tommy Kristiansen nepríjemne tečoval puk, ktorý skackal pred Frederikom Andersenom. Domáci gólman zostáva neprekonaný.
     
    44:13
    Tobias Lindström výborne vystrelil príklepom bez prípravy. Frederik Andersen však predviedol rýchlu lapačku.
     
    43:43
    Thomas Valkvae Olsen dostal presnú prihrávku pred bránku, pripravil si puk na zakončenie, ale z bekhendu namieril do pripraveného Andersena.
     
    43:10
    Nicklas Jensen neprešiel cez posledného nórskeho obrancu, ktorý zastavil jeho kľučku korčuľou. Dánsky útočník prišiel o šancu na hetrik.
     
    42:20
    Úvod tretieho dejstva je veľmi rýchly a bez prerušení. Tento scenár vyhovuje domácim hokejistom, ktorí vedú o tri góly.
     
    40:57
    Nórom chýba nápad v ofenzíve. V tejto presilovke vyprodukovali iba dva strelecké pokusy z hokejky Tobiasa Lindströma.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina sa hrala naďalej podľa dánskych nôt. Domáci hokejisti majú k dispozícii už trojgólový náskok, pretože využili ďalšie dve presilovky. Do streleckej listiny sa opäť zapísal Nicklas Jensen a neskôr ho napodobnil Frederik Storm.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:40
    Tobias Lindström dobre vystrelil do protipohybu brankára Andersena, ale ten dokázal natiahnuť svoj pravý betón a puk vykopol.
     
    38:57
    Nóri sa môžu vrátiť do zápasu v presilovke. Na trestnú lavicu odchádza dánsky útočník Julian Jakobsen za držanie hokejky.
     
    38:25
    Dáni nedovolia Nórom, aby si vytvorili tlak. Príležitosť Salstena bola výnimkou, keďže si obrancovia nerozumeli pri preberaní hráčov.
     
    37:10
    Nóri zahodili najväčšiu šancu v zápase. Eirik Salsten sa ocitol úplne sám pred dánskou bránkou, ale v koncovke nebol dostatočne presný.
     
    36:39
    Frederik Andersen si pripísal siedmy úspešný zákrok v dnešnom stretnutí, keď zrazil na ochrannú sieť nahodenie z ľavej strany.
     
    36:13
    V hre piatich proti piatim nevidíme veľa zaujímavých momentov, pretože oba tímy dobre vykrývajú stredné pásmo. Všetky góly padli v presilovkách.
     
    35:00
    Nóri majú na svojom konte stále len šesť streleckých pokusov, pričom do konca druhej tretiny zostáva už iba päť minút.
    33:58 Frederik Storm (DEN) - 3:0
     
    33:58
    Dánsko dalo gól! Domáci vyučujú v presilovkách. Mikkel Bødker dlhšie váhal s prihrávkou, ale napokon ideálne našiel voľného FREDERIKA STORMA, ktorý puk len usmernil jemným tečom do siete. Asistencie: Mikkel Bødker, Jesper Jensen Aabo.
     
    33:40
    Úvod početnej prevahy Dánom nevyšiel. Dvakrát po sebe stratili pásmo a museli začínať za vlastnou bránkou.
     
    33:01
    Dáni hrali zase dlho pri signalizovanom vylúčení so šiestimi mužmi, ale svoj tlak nepremenili na gól. Teraz ich čaká presilovka, pretože Tommy Kristiansen sa previnil držaním.
     
    31:30
    Philip Larsen výborne našiel medzi kruhmi pripraveného Olivera Bjorkstranda, ale tomu Nóri nedovolili razantne zakončiť.
     
    30:50
    Henrik Haukeland musel riešiť nepríjemnú strelu Juliana Jakobsena z ľavého kruhu, ale opäť nepustil k dorážke ďalšieho Dána.
     
    30:08
    Dánsko vďaka dvom gólom Nicklasa Jensena potvrdzuje úlohu papierového favorita v dnešnom zápase. Po tridsiatich minútach je bližšie k trom bodom.
     
    29:32
    Jannik Hansen kvalitne vypálil od modrej čiary a Haukeland puk iba vyrazil. Jesper Jensen nebol dostatočne pohotový, aby dorážal.
     
    28:39
    Plná hala v Herningu ženie vpred domácu reprezentáciu. Dáni momentálne kontrolujú dianie na ľade a nepúšťajú súpera do šancí.
     
    27:10
    Nóri musia pridať v ofenzívnom snažení. Majú za sebou už takmer polovicu zápasu a na Andersena vyslali iba štyri strely.
    26:17 Nicklas Jensen (DEN) - 2:0
     
    26:17
    Dánsko dalo gól! Domáci výber zvyšuje svoj náskok ďalším presným zakončením v presilovke. Po vydarenej kombinácii vypálil príklepom od modrej čiary NICKLAS JENSEN a druhýkrát prekonal Haukelanda. Asistencie: Philip Larsen, Oliver Bjorkstrand.
     
    25:23
    Dáni nevyužili početnú výhodu pri signalizovanom vylúčení, ale čaká ich presilovka. Dve trestné minúty dostal Daniel Sörvik za držanie.
     
    24:10
    Mikkel Bødker krúžil v útočnom pásme, držal na chrbte dvoch hráčov, ale chýbala mu rýchlosť a napokon prišiel o puk.
     
    23:19
    Nórom sa vôbec nevydarila presilovka. Nedokázali v nej vážnejšie ohroziť Andersena a navyše mohli inkasovať po nájazde Nielsena.
     
    22:20
    Obrovská šanca Dánov v oslabení. Frans Nielsen sa dostal do samostatného nájazdu, zvolil kľučku do bekhendu, ale Henrik Haukeland výborne zasiahol vyrážačkou.
     
    21:19
    Nichlas Hardt prechádzal popred bránkovisko Nórska a zasiahol Henrika Haukelanda. Rozhodcovia mu udelili dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    20:57
    Alexander Bonsaksen sa dostával do nádejnej streleckej pozície, ale bol tiesnený a z ľavej strany nedokázal zakončiť. Dáni následne vyhodili puk na icing.
     
    20:13
    Oliver Lauridsen po trinástich sekundách preveril pozornosť Henrika Haukelanda. Jeho delovka skončila na hrudi nórskeho muža v maske.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Dánska hokejová reprezentácia mala pomalší rozbeh a v úvodných piatich minútach sa takmer neukázala v útočnom pásme. Vo zvyšnom priebehu prvého dejstva však domáci diktovali tempo hry a tesne pred prestávkou skórovali. V presilovke presne namieril Nicklas Jensen.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
    19:13 Nicklas Jensen (DEN) - 1:0
     
    19:13
    Dánsko dalo gól! Domáca reprezentácia sa ujíma vedenia. NICKLAS JENSEN si pripravil puk na strelu z ľavého kruhu a švihom prekonal Henrika Haukelanda. Asistencie: Philip Larsen, Peter Regin.
     
    19:00
    Do konca úvodnej tretiny zostáva jedna minúta. Dáni dostali puk do útočného pásma a snažia sa o kombináciu.
     
    18:23
    Mathis Olimb zahral nedovolene v útočnom pásme a podrazil súpera. Nórsky útočník si odsedí dve trestné minúty.
     
    17:43
    Nenápadné nahodenie od pravého mantinelu padalo pred nórsku bránku. Julian Jakobsen nezasiahol skákajúci puk.
     
    16:20
    Oliver Lauridsen vyslal tvrdú ranu príklepom od modrej čiary, no nedokázal puk namieriť medzi tri žŕdky.
     
    15:32
    Jonas Holös zachytil puk na modrej čiare a ihneď ho posielal smerom na Andersena. Dánsky brankár jeho nahodenie zrazil do rohu klziska.
     
    14:35
    Nóri vyprodukovali v doterajšom priebehu prvej tretiny jedinú strelu, ktorá prišla ešte na začiatku zápasu, keď po chybe Dánov zakončoval Tobias Lindström.
     
    13:49
    Domáci výber nevyužili skrátenú presilovku. Na Haukelanda vyslal jedinú strelu od modrej čiary, ktorá nórskeho gólmana neprekvapila.
     
    12:41
    Dáni majú teraz k dispozícii približne minútovú početnú výhodu. Musia však začať s pukom za Frederikom Andersenom.
     
    11:49
    Presilovka Nórov sa skončila. Steffen Thoresen podrazil po vhadzovaní Nicholasa Jensena a dostal dve trestné minúty.
     
    11:30
    Frans Nielsen získal puk v obrannom pásme a poľahky ho vyhodil cez všetky čiary. Medzitým zostáva ležať na ľade Oliver Lauridsen.
     
    10:41
    Nórska reprezentácia bude hrať prvú presilovku v zápase. Na trestnú lavicu odchádza dánsky obranca Stefan Lassen za držanie.
     
    10:04
    Po slabšom úvode sa Dáni rozbehli a momentálne sú aktívnejším tímom. Nóri naopak s ťažkosťami prechádzajú dopredu.
     
    09:25
    Mikkel Bødker nabral rýchlosť v strednom pásme, vnikol do útočnej zóny a tvrdo vypálil príklepom. Henrik Haukeland mal šťastie, že mu puk prepadol vedľa bránky.
     
    08:45
    Po prvej reklamnej prestávke čakáme na zaujímavý moment. Oba tímy sa nedokážu dostať do streleckej pozície.
     
    07:14
    Peter Regin stál na modrej čiare v úlohe dispečera dánskeho útoku. Presnou prihrávkou našiel pri ľavom mantineli Nicklasa Jensena, ktorého strela skončila v lapačke Haukelanda.
     
    06:30
    Nichlas Hardt skúšal šťastie nečakanou strelou po buly z otočky. Dánsky útočník nebol ďaleko od úspechu.
     
    06:03
    Philip Larsen sa oprel do puku od modrej čiary, ale jeho pokus nemal potrebnú presnosť a minul nórsku bránku.
     
    05:00
    Úvodných päť minút severského derby patrilo Nórom. Dáni majú problémy s tým, aby sa udržali v útočnom pásme.
     
    04:13
    Mathis Olimb využil chybu Dánov za vlastnou bránkou. Rýchlo prihrával bekhendom pred Andersena, no Tobias Lindström nedokázal presnejšie zakončiť.
     
    03:22
    Oliver Bjorkstrand si nerozumel so spoluhráčmi. Jeho spätná prihrávka spoza bránky smerovala na nórske hokejky.
     
    02:37
    Nórsky tím pokazil rozohrávku. Dlhý krížny pas smeroval cez všetky čiary až na zakázané uvoľnenie.
     
    02:05
    Henrik Haukeland by mal byť dnes zamestnanejším mužom ako jeho náprotivok Frederik Andersen, ale zatiaľ puk sleduje iba z diaľky.
     
    01:20
    Ken André Olimb získal puk za dánskou bránkou, pohotovo prihrával voľnému Tobiasovi Lindströmovi, no jeho strela z prvej skončila na hrudi Frederika Andersena.
     
    00:46
    Pred vypredanou herningskou arénou začali lepšie domáci hokejisti, ale ich prvá útočná akcia sa skončila nepresnosťou.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Dánsko: Andersen (Dahm) – O. Lauridsen, Jensen Aabo, Larsen, Lassen, Nielsen, Nicholas Jensen – Bjorkstrand, Nielsen, Bødker – Storm, Hardt, Regin – Nicklas Jensen, Hansen, Jensen – Madsen, Jakobsen, Russell.

    Nórsko: Haukeland (Haugen) – Holös, Bonsaksen, Johannesen, Bull, Espeland, Sörvik, Sveum – Kristiansen, Röymark, Roest – Lindström, K. A. Olimb, M. Olimb – Salsten, Bastiansen, Valkvae Olsen – S. Thoresen, K. Forsberg, Hoff.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu majstrovstiev sveta v hokeji 2018. Piatkový program v herningskej B-skupine otvorí severské derby. Domáci Dáni nastúpia proti Nórom.

    Dánsko má za sebou štyri zápasy proti papierovo najťažším súperom v základnej skupine a môže byť spokojné. Na svoje konto si pripísalo päť bodov za víťazstvo 3:2 po samostatných nájazdoch proti Nemecku a 3:2 v riadnom hracom čase proti Fínsku. Nebodovalo akurát v súbojoch proti zámorským favoritom. Američanom podľahlo 0:4 a Kanaďanom dokonca 1:7. Domáci výber je však stále v hre o deväť bodov, ktoré by ho určite poslali do štvrťfinále. V zostávajúcich stretnutiach si zmeria sily s Nórskom, Južnou Kóreou a Lotyšskom.

    Nórsko takisto absolvovalo štyri zápasy v základnej skupine, v ktorých nazbieralo tri body, a zatiaľ čaká na víťazstvo v riadnom hracom čase. Hokejistov zo severu Európy môžu mrzieť straty v prvých dvoch dueloch. Na úplnom začiatku šampionátu vyhrávali proti Lotyšom 2:0, ale napokon stratili náskok a prehrali 2:3 po predĺžení. Podobný scenár nasledoval v súboji proti Nemecku, v ktorom zverenci trénera Thoresena viedli 2:0, 3:2 aj 4:3, ale nedokázali získať tri body a museli sa uspokojiť s triumfom 5:4 po samostatných nájazdoch. Následne ich čakali ašpiranti na cenné kovy. S Fínmi prehrali vysoko 0:7 a bez šance boli aj proti Kanaďanom (0:5).

    Dánsko a Nórsko sú tradičnými súpermi, ale vo väčšine prípadov sa stretávajú v prípravných zápasoch. Na MS v rokoch 2012 až 2016 však hrali päťkrát v rade proti sebe v základnej skupine. V prvých troch zápasoch sa tešili Nóri, ale v ostatných dvoch vyhrali vždy Dáni o tri góly.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 20. Nicklas Jensen (Larsen, Regin), 27. Nicklas Jensen (Larsen, Bjorkstrand), 34. Storm (Bødker, Jensen Aabo)


    Dánsko: Andersen (Dahm) – O. Lauridsen, Jensen Aabo, Larsen, Lassen, Nielsen, Nicholas Jensen – Bjorkstrand, Nielsen, Bødker – Storm, Hardt, Regin – Nicklas Jensen, Hansen, Jensen – Madsen, Jakobsen, Russell.
    Nórsko: Haukeland (Haugen) – Holös, Bonsaksen, Johannesen, Bull, Espeland, Sörvik, Sveum – Kristiansen, Röymark, Roest – Lindström, K. A. Olimb, M. Olimb – Salsten, Bastiansen, Valkvae Olsen – S. Thoresen, K. Forsberg, Hoff.