Francúzsko – Rakúsko 5:2 (kon.) | Dánsko – Nórsko 3:0 (kon.) | Bielorusko – Česko 0:3 (kon.)
USA – J. Kórea 13:1 (kon.)
koniec
Francúzsko
5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Rakúsko
Piatok 11.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Francúzskom a Rakúskom. Francúzi v ňom boli jednoznačne lepším tímom a súpera zdolali pomerom 5:2.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 30:36

    Najlepší hráči v dnešnom zápase:

    v tíme Francúzska: Damien Fleury
    v tíme Rakúska: Michael Raffl

    Ja vám už ďakujem za pozornosť a teším sa na vás pri večernom zápase. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (18:38:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:23
    V záverečnej minúte sa ešte snažil zrýchliť hru svojich spoluhráčov aj Starkbaum. Ten nahral Komarekovi, ktorí zasa puk nahadzoval do útočného pásma. Rakúšania sa k nemu nedostali.
     
    58:05
    Medzičasom začali plynúť posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    57:38
    Francúzsko puk drží v strednom pásme. Už sa nemá kam ponáhľať, práve naopak – bude chcieť zbierať cenné sekundy ďaleko od vlastnej bránky.
     
    56:09
    Z pravej strany sa teraz k zakončeniu dostal Fabio Hofer, ktorý puk napálil priamo do gólmana. Hardy si totiž dobre strážil ľavú žrď svojej bránky.
     
    55:39
    Janil poslal puk cez všetky čiary. Francúzsko sa bráni jednoducho, ale mimoriadne účinne.
     
    55:20
    Sekundy plynú rýchlo, do konca riadnej hracej doby už neostáva ani päť minút. Zdá sa, že frrancúzska reprezentácia si už dokáže tento náskok postrážiť.
     
    54:38
    Rakúšania dokázali niekoľko sekúnd kombinovať v pásme svojho súpera. Bolo to ale bez streleckého pokusu, preto sa dokázali Francúzi pomerne jednoducho oslobodiť.
     
    54:09
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Alexandre Texier – 2 min., držanie).
     
    53:24
    Od modrej čiary strieľal pravdepodobne Stéphane da Costa. Puk bol síce poriadne štipľavý, avšak Starkbaum si dal veľký pozor na to, aby mu zapadol priamo do lapačky.
     
    52:53
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal Arene 5780 divákov.
     
    52:28
    S ubúdajúcimi sekundami sa ale zdá, že sa už oba celky uspokojili s výsledkom. Preto sa do útočenia nehtnú.
     
    51:05
    Auvitu síce puk pre Francúzov v útočnom pásme vybojoval, následná strela od modrej bola ale príliš slabá a príliš nepresná. Dopredu tak pôjde aj výber Rakúska.
     
    50:18
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    50:13
    Rakúšania si dnes nedávajú pozor ani na základné veci. Výsledkom toho vola napríklad zrážka Ulmera a Viveirosa. Jeden hráč chcel ísť striedať, druhý si korčuľoval po puk.
     
    49:20
    Rakúske úplne zbytočné zakázané uvoľnenie. Nepochopiteľný ťah zo strany jeho defenzívy, každopádne, vhadzovať sa bude v útočnom pásme Francúzov.
     
    48:32
    Medzičasom pokračujú Rakúšania s piatimi korčuliarmi. Do konca riadnej hracej doby nás ostáva necelých osem minút, zatiaľ nenasvedčuje nič tomu, že by sa malo predlžovať.
    48:01 Florian Hardy (FRA)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 10. Fleury (S. Da Costa, Rech), 14. Treille (Texier, Hecquefeuille), 35. Fleury (Auvitu, S. Da Costa), 38. T. Da Costa (Texier, Gallet), 42. Treille (Texier, Hecquefeuille) – 4. Hundertpfund (Heinrich, Schumnig), 32. M. Raffl (Hofer, Heinrich)


    Francúzsko: Hardy (Quemener) – Auvitu, Manavian, Chakiachvili, Hecquefeuille, Gallet, Janil, Raux – Rech, S. Da Costa, Fleury – Treille, Texier, T. Da Costa – Lamperier, Guttig, Claireaux – Leclerc, Ritz, Perret.
    Rakúsko: Starkbaum (Madlener) – Unterweger, S. Ulmer, Heinrich, Schumnig, Viveiros, Schlacher, Altmann – Peter, Lebler, Hundertpfund – Ganahl, M. Raffl, Komarek – Hofer, Zwerger, Haudum – Schneider, Spannring, Obrist – Rauchenwald.

    Rozhodca: Jeřábek (CZE), Reneau (USA) – Oliver (USA), Otmakhov (RUS)

    Diváci: 5780