Švajčiarsko – Bielorusko 5:2 (kon.) | Nemecko – J. Kórea 6:1 (kon.) | Švédsko – Rakúsko 7:0 (kon.)
Fínsko – Dánsko 2:3 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
5:2 (2:2, 1:0, 2:0)
Bielorusko
Streda 09.05.2018, 16:15Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    Timo Meier (SUI) - 5:2
     
    46:44
    Švajčiarsko dalo gól!
    Brankár Karnauchov teraz dokázal vyraziť strelu z ľavého kruhu, ale iba na miesto, kde bol pripracený TIMO MEIER a ten okamžitou dorážkou upravuje na 5:2 v prospech Švajčiarska. Asistencie: Sven Andrighetto, Raphael Diaz.
    42:29 Enzo Corvi (SUI) - 4:2
     
    42:29
    Švajčiarsko dalo gól!
    Ihneď v úvode tretej tretiny sa Švajčiari prvýkrát v zápase dostávajú do dvojgólového vedenia. Postaral sa o to ENZO CORVI tvrdou strelou z vrcholu pravého kruhu. Asistencia: Raphael Diaz.
    39:45 Joël Vermin (SUI) - 3:2
     
    39:45
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari sa pätnásť sekúnd pred sirénou vracajú do vedenia. JOËL VERMIN bol veľmi dôrazný pred bránkou, a aj keď sa jeho bekhendové zakončenie neujalo, v dorážke vlastnej strely uspel. Asistencie: Timo Meier, Raphael Diaz.
    Sven Andrighetto (SUI) - 2:2
     
    18:40
    Švajčiarsko dalo gól!
    Čerstvá posila zo zámoria Meier vystrelil na bránku, ale Karnauchovovi sa podarilo vyraziť. Z takmer nulového uhla potom strieľal SVEN ANDRIGHETTO, ktorý aj za pomoci žrde dostal puk do bránky. Asistencia: Timo Meier.
    10:46 Alexander Pavlovič (BLR) - 1:2
     
    10:46
    Bielorusko dalo gól!
    Bielorusi otáčajú zápas a dostávajú sa do vedenia! Chenkeľovu strelu z hranice ľavého kruhu ešte Berra vyrazil, ale ALEXANDER PAVLOVIČ bol potom v dorážke úspešný. Asistencia: Kristian Chenkeľ.
    05:54 Geoff Platt (BLR) - 1:1
     
    05:54
    Bielorusko dalo gól!
    Z ničoho nič prichádza vyrovnanie na 1:1. Linglet získal puk za bránkou, odkiaľ prihral priamo na hranicu bránkoviska a odtiaľ GEOFF PLATT podvihol strelu pod brvno. Asistencie: Charles Linglet, Roman Djukov.
    Joël Vermin (SUI) - 1:0
     
    01:37
    Švajčiarsko dalo gól!
    Bielorusi sa usadili pred súperovou bránkou a napokon je z toho gól. Brankár Karnauchov ešte strelu Niederreitra dokázal vyrazil, ale potom vynikajúco dorážal JOËL VERMIN a tento puk už skončil v sieti. Asistencie: Nino Niederreiter, Ramon Untersander.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 2. Vermin (Niederreiter, Untersander), 19. Andrighetto (Meier), 40. Vermin (Meier, Diaz), 43. Corvi (Diaz), 47. Meier (Andrighetto, Diaz) – 6. Platt (Linglet, Djukov), 11. Pavlovič (Chenkeľ)


    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Diaz (C), Müller, Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi – Niederreiter (A), Corvi, S. Moser (A) – Meier, Vermin, Andrighetto – Hofmann, Scherwey, Haas – Baltisberger, Schäppi, Rod – Riat.
    Bielorusko: M. Karnauchov (Trus) – Denisov, Vorobej, Djukov, Korobov (A), Lisovec, Chenkeľ, Faľkovskij – Platt, Šarangovič, Linglet – Materuchin, Pavlovič (C), Kovyršin – Razvadovskij, Kislyj, Gavrus – Drozd, Demkov, Levša – Kitarov (A).

    Rozhodca: Ohlund (Švédsko), Rantala (Fínsko) – Davis (USA), Otmachov (Rusko)