Wolfsburg – Augsburg 0:0 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
0:0 (0:0)
FC Augsburg
Piatok 13.04.2018, 20:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Wolfsburg potvrdil pozíciu remízového kráľa tejto bundesligovej sezóny. Na konto si pripisuje už pätnásty nerozhodný výsledok. Dnes nedokázal prekonať obranné hradby Augsburgu, hoci viac ako polhodinu hral v početnej presile. V priebehu 75 sekúnd sa nechal vylúčiť Jan Morávek a následne sa tempo hry rozprúdilo. Marco Richter i Paul Jaeckel trafili brvno, veľkú šancu mal Divock Origi, ale ani v jednom prípade sa skóre nemenilo. Po remíze 0:0 sa Wolfsburg síce dotiahol bodovo na Freiburg, no ten má k dobru pondelňajšiu dohrávku v Mainzi. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:29:40)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ešte pred rohovým kopom Wolfsburgu budeme svedkami posledného striedania zápasu. Manuel Baum posiela na záverečné sekundy na trávnik Gojka Kačara. Naopak, v zápase končí Marco Richter.
     
    90+2
    Na druhej strane mohol rozhodnúť Paul Verhaegh. Domáci obranca sa dostal k strele z vnútra šestnástky, ale Marwin Hitz reflexívnym zákrokom vyrazil loptu nad svoju bránu.
     
    90+1
    Jonathan Schmid poslal dobrý center do súperovej šestnástky. Jeffrey Gouweleeuw sa dostával do zakončenia, ale napokon hlavný rozhodca píska jeho útočný faul.
     
    90
    Riadny hrací čas sa nám naplnil. Nadstavovať sa bude ešte 120 sekúnd, pričom začiatok úvodnej minúty pridaného času bude v znamení rohového kopu Augsburgu.
     
    89
    Ďalší nedovolený zákrok na domácej strane. Victor Osimhen to prehnal so svojim dôrazom a môže byť rád, že si nevykoledoval od hlavného rozhodcu kartový trest.
     
    88
    Proti pravidlám sa previnil Divock Origi, ktorý dnes zahodil minimálne jednu veľkú gólovú šancu. Hostia sa s rozohrávkou nijako neponáhľajú a zrejme sa uspokoja aj s jedným bodom.
     
    87
    Nálada domácich fanúšikov sa okamžite zmenila. Namiesto povzbudzovania je teraz vo Volkswagen Arene ticho. Zeleno-bieli dnes mali na víťazstvo, ale zrejme sa budú musieť uspokojiť s remízou.
    86. Ohis Felix Uduokhai (WOF)
     
    86
    Dnešný zápas sa zrejme bude dohrávať v rovnovážnom počte hráčov na ihrisku. Po druhej žltej karte je vylúčený aj Ohis Felix Uduokhai, čím výrazne komplikuje Wolfsburgu cestu za prípadným víťazstvom.
     
    84
    Martina Schmid poslednýkrát zasahuje do svojej zostavy. Posilniť ofenzívu prichádza Renato Steffen. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje určite poriadne unavený William.
     
    83
    Divock Origi teraz individuálne neuspel. Jeffrey Gouweleeuw sa pre neho veľmi dobre dostal a napokon z toho bude len odkop od brány Marwina Hitza.
     
    82
    Ku Ča-čchol je v dnešnom zápase prakticky neviditeľný. V záverečnej časti zápasu si oživí štatistiky o žltú kartu, keď ostrým spôsobom poslal k zemi Maximiliana Arnolda.
     
    81
    Domáci futbalisti teraz kombinujú ďaleko od súperovej brány. Už sme spomínali, že sú remízovym kráľom súťaže. Pripíšu si dnes konto už pätnásty nerozhodný výsledok v sezóne?
     
    80
    Druhé striedanie na domácej strane. Nany Landry Dimata má pre dnešok odpracované a na záverečných desať minút ho na ihrisku nahradí ofenzívne ladený Victor Osimhen.
     
    79
    Wolfsburg sa mohol dostať do vedenia po priamom kope. Maximilian Arnold poslal skvelý center do ohňa, ale z tesnej blízkosti a nie úplne komfortnej pozície hlavičkoval nad bránu Ohis Felix Uduokhai.
     
    78
    Zdá sa, že Augsburg trošku otupil narastajúci tlak domáceho mužstva. Hra sa teraz odvíja najmä v strede ihriska, teda ďaleko od oboch brankárov.
     
    77
    Marco Richter teraz veľmi dobre podržal loptu v strede ihriska. Napokon ho fauloval Maximilian Arnold, a tak si bude môcť obrana hostí aspoň na pár sekúnd oddýchnuť spod tlaku súpera.
     
    76
    Ofsajd na strane domáceho celku. Až príliš skoro bol za obrannou líniou súpera Divock Origi. Možno však konštatovať, že bývalý hráč Liverpoolu priniesol potrebné oživenie pre ofenzívu Wolfsburgu.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom registrujeme nepresný center z pravej strany, ktorého autorom bol Daniel Didavi. Nasledovať tak bude len odkop od brány Augsburgu, ktorý sa úporne bráni.
     
    74
    Po centri od rohovej zastávky sa dostal k lopte Caiuby. Už to vyzeralo tak, že Brazílčan bude akrobaticky zakončovať, ale napokon sa k tomu vďaka dobrej práci obrancov súpera nedostal.
     
    73
    Ohis Felix Uduokhai bol posledným hráčom, od ktorého sa lopta odrazila mimo hracej plochy. Hostia tak budú mať výhodu rohového kopu, ktorý z ľavej strany rozohrá Philipp Max.
     
    72
    Ďalšia obrovská šanca na strane Wolfsburgu. Paul Jaeckel presným centrom z pravej strany našiel v šestnástke osamoteného Divocka Origiho. Belgičan hlavičkoval snáď z piatich metrov, ale tesne minul bránu Marwina Hitza.
     
    70
    Wolfsburg potrebuje body ako soľ a ide si za domácim víťazstvom. Snaží sa tlačiť svojho súpera, ale ten sa zatiaľ bráni úspešne. Do konca zápasu zostáva ešte približne dvadsať minút.
     
    69
    Marwin Hitz zatiaľ bude môcť pokračovať v dnešnom zápase. Stále sme gól nevideli, no v druhom polčase sme videli šance na oboch stranách. Dokonca sa brvno triaslo na jednej i druhej bráne.
     
    68
    Marwin Hitz má zrejme nejaké zdravotné problémy a bude musieť byť ošetrovaný. Uvidíme, či sa do hry zapojí aj Andreas Luthe, ktorý je náhradným brankárom Augsburgu.
     
    67
    Domáci sa dostali do ďalšieho zakončenia. Yunus Malli našiel v šestnástke Divocka Origiho, ten následne loptu posunul na Williama, ale brazílsky obranca technickou strelou poslal loptu nad bránu Marwina Hitza.
    66. Paul Jaeckel (WOF)
     
    66
    Druhý polčas sa ani nedá porovnať s nudným úvodným dejstvom. Tentokrát sa brvno zatriaslo na druhej strane. Paul Jaeckel vystrelil z možno 25 metrov, Marwin Hitz sa len bezmocne prizeral, ale napokon mal šťastie ako jeho náprotivok Koen Casteels.
     
    64
    Obrovská šanca na strane Augsburgu. Hostia mohli udrieť ako blesk z jasného neba. Domáci obrancovia si vôbec nerozumeli. Striedajúci Marco Richter sa dostal k lopte, z hranice šestnástky preloboval aj brankára Koena Casteelsa, ale lopta skončila na brvne.
     
    63
    Wolfsburg pomaly začína stupňovať svoj tlak. Yunus Malli sa presadil individuálne, zakončil ľavačkou spoza pokutového územia, ale ani jeho prízemná strela zmenu skóre neznamenala.
    62. Divock Origi (WOF)
     
    62
    Striedajúci Divock Origi okamžite potvrdil svoje kvality. Dostal sa k strele spoza šestnástky, pričom jeho zakončeniu nechýbala razancia. Smerovala však do stredu brány, a tak Marwin Hitz poradil.
     
    61
    Je tomu skutočne tak. Domáci tréner cíti šancu na víťazstvo a posiela na trávnik bývalého hráča Liverpoolu Divocka Origiho. Belgický útočník nastupuje do zápasu namiesto Riechedlyho Bazoera.
     
    60
    Nany Landry Dimata napádal rozohrávku súpera, ale Jeffrey Gouweleeuw si bez väčších problémov poradil. Nasledovať bude vhadzovanie hostí, no ešte predtým zrejme aj striedanie Wolfsburgu.
     
    59
    Paul Verhaegh opäť centroval z pravej strany, no tento pas si za klobúk rozhodne nedá. Po ňom totiž bude nasledovať len odkop od brány, v ktorej stojí skúsený Marwin Hitz.
     
    58
    Krajný obranca Paul Verhaegh centroval z pravej strany. Daniel Didavi sa presadil cez dvoch hráčov súpera, ale jeho zakončenie bolo po prvé nepresné a po druhé z ofsajdovej pozície.
     
    56
    Koen Casteels poľahky kryje center z pravej strany, ktorého autorom bol zrejme Jonathan Schmid. Augsburg začal druhý polčas veľmi dobre, ale zbytočné vylúčenie výrazne nahlodalo jeho ambície.
     
    55
    Wolfsburg sa dostal do prvého zakončenia vo svojej presilovej hre. Paul Jaeckel pálil volejom, ale lopta z hranice pokutového územia nesmerovala medzi tri žrde súperovho brankára.
    54. Jan Morávek (AUG)
     
    54
    Tak toto je veľmi dôležitý moment zápasu. Čech Jan Morávek v priebehu necelých dvoch minút videl druhú žltú kartu, a tak Augsburg vôbec prvýkrát v tejto sezóne bude dohrávať v početnom oslabení.
     
    53
    Domáci futbalisti sa dostali snáď do prvej gólovej príležitosti. Paul Verhaegh poslal z pravej strany veľmi dobrý center do šestnástky súpera, Robin Knoche hlavičkoval, ale z dobrej pozície poslal loptu nad bránu Marwina Hitza.
     
    52
    Ďalším potrestaným hráčom zápasu je český futbalista Jan Morávek. Ten zastavil individuálny prienik Williama. Následujúci priamy kop domáceho tímu rozohrá Maximilian Arnold.
     
    51
    Wolfsburg sa teraz bez väčších problémov ubránil štandardnej situácii hostí. Center z pravej strany nebol najlepší a našiel len jedného z domácich obrancov.
     
    50
    Augsburg vstúpil do druhého polčasu oveľa lepšie. Jonathan Schmid nasadil Williamovi jasličky a následne ho brazílsky obranca fauloval. Hostia tak budú mať k dispozícii priamy kop.
    49. Jonathan Schmid (AUG)
     
    49
    Hostia mali výhodu rohového kopu, pretože Koen Casteels veľmi dobre vyrazil strelecký pokus Jonathana Schmida spoza pokutového územia. Následne od rohovej zástavky centroval Philipp Max, ale nikoho v šedom drese nenašiel.
     
    48
    Caiuby pekne vysunul svojho spoluhráča Philippa Maxa. Ten centroval z ľavej strany, ale situáciu napokon vyriešil pozorný obranca William. Jonathan Schmid tak bude len vhadzovať.
     
    47
    Ohis Felix Uduokhai sa pri defenzívnom odkope pošmykol. O niekoľko sekúnd neskôr to využil Jonathan Schmid, ale jeho center z pravej strany končí len v rukaviciach Koena Casteelsa.
     
    46
    Hosťujúci tréner Manuel Baum počas prestávky urobil jednu zmenu vo svojej zostave. Na trávniku už nevidíme Sergia Córdovu, ktorého zrejme kvôli zdravotným problémom nahradil Marco Richter.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hlavný arbiter pridal približne dvadsať sekúnd, ktoré však nemali žiaden vplyv na celkový výsledok polčasu. Videli sme v ňom len jednu strelu na bránu, čo je na pomery nemeckej Bundesligy málo. Jasnú územnú prevahu mal Wolfsburg, no dovolím si tvrdiť, že si nevypracoval žiadnu gólovú šancu. Na druhej strane pohrozil po rohovom kope Jeffrey Gouweleeuw, ale z dobrej pozície pálil nepresne. Druhý polčas sa začne krátko po 21:30 hod.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V záverečnej minúte prvého dejstva registrujeme aj prvý ofsajd. V ňom sa ocitol zrejme Daniel Didavi, ktorý hrá na pravej strane útoku Wolfsburgu. Uvidíme, či hlavný rozhodca niečo nadstaví.
     
    44
    Caiuby fauloval Maximiliana Arnolda. Ten následne rozohral priamy kop veľmi dobre, ale Daniel Didavi si nepotykal s koncovkou. Na domácich fanúšikov bolo badať menšie sklamanie.
     
    43
    Martin Hinteregger stratil stabilitu a následne rukou zasiahol loptu. Pozornosti hlavného arbitra to neušlo, a tak budú môcť rozohrávať priamy kop hráči v zeleno-bielych dresoch.
     
    42
    Žltú kartu sme videli po súboji dvoch jedenástiek, teraz je tomu tak po súboji dvoch hráčov s číslom sedemnásť. Ohis Felix Uduokhai zastavil prenikajúceho Jonathana Schmida, za čo je potrestaný.
     
    41
    Michael Gregoritsch sa snažil preniknúť po ľavej strane k šestnástke súpera, ale Paul Verhaegh si s ním dokázal poradiť. Dokonca pre domáci celok vybojoval aj autové vhadzovanie.
     
    40
    Prvý polčas pomaličky smeruje do svojej záverečnej päťminútovky. Pri lopte sú opäť domáci futbalisti, pretože v stredovom kruhu to prehnal s dôrazom venezuelský záložník Sergio Córdova.
     
    38
    Hostia sa po rohovom kope nepresadili. Naopak, do brejku sa dostali hráči Wolfsburgu. Na konci celej akcie bol Daniel Didavi, ale jeho strela ľavačkou ohrozila skôr rohovú zástavku ako bránu.
     
    37
    Philipp Max je v dnešnom zápase zatiaľ málo výrazný, no tentokrát vybojoval pre hostí aspoň rohový kop. Vyzerá to tak, že ho sám aj rozohrá v končiacej sa 37. minúte prvého polčasu.
     
    36
    Prevahu hráčov v zeleno-bielych dresoch dokumentuje aj štatistika držania lopty. Tú majú futbalisti Wolfsburgu na kopačkách 61% hracieho času. Je tomu tak aj teraz, no kombinujú na polovici ihriska.
     
    35
    William si počínal nedovolene v súboji so Sergiom Córdovom. Z opakované záberu to vyzeralo veľmi nešetrne a domáci hráč môže byť rád, že si u hlavného rozhodcu nevyslúžil kartový trest.
     
    34
    Teraz sme videli množstvo nepresností na oboch stranách. Caiuby sa snažil využiť chybnú rozohrávku domáceho tímu, ale dokonale ho odstavil od lopty vracajúci sa Ohis Felix Uduokhai.
     
    33
    Wolfsburg má naďalej územnú prevahu a snaží sa útočiť najmä po krídelných priestoroch. Tentokrát bolo na pravej strane plno, a tak musel Paul Jaeckel zvoliť spätný pohyb.
     
    32
    Po následnom rohovom kope sa dostal do zakončenie jeden z domácich hráčov, no jeho pokus bol zblokovaný a neprešiel až k pripravenému brankárovi v službách Augsburgu.
     
    31
    Paul Jaeckel centroval z pravej strany a do hlavičkového zakončenia sa dostal Nany Landry Dimata. Lopta smerovala pod brvno, a tak ju Marwin Hitz musel vyraziť na rohový kop.
     
    30
    Ani teraz nemusel Marwin Hitz zasahovať. Ohis Felix Uduokhai sa síce predviedol peknou individuálnou akciou, ale jeho zakončenie ľavačkou nesmeroval na bránu súpera.
     
    29
    Papierové predpoklady sa zatiaľ potvrdzujú. Dnes sa stretávajú mužstvá, ktoré sa výrazne trápia v ofenzíve. Dokumentuje to aj fakt, že stále čakáme na prvý strelecký pokus medzi tri žrde.
     
    28
    Po spomínanom zákroku mali domáci k dispozícii priamy kop. Maximilian Arnold to skúsil priamou strelou na bránu, ale tú minul o podstatný kus. Marwin Hitz tak bude opäť len odkopávať.
     
    27
    Ďalší nedovolený zákrok, tentokrát na strane hostí. Voči pravidlám sa previnil Rani Khedira, ktorého starší brat Sami bol napríklad členom úspešného tímu Nemecka na MS 2014 v Brazílii.
     
    26
    Jonathan Schmid centroval z pravej strany, ale trafil len brániaceho Williama. Po súboji tejto už tradičnej dvojičky bude nasledovať vhadzovanie hostí v okolí šestnástky Wolfsburgu.
     
    25
    Hlavný rozhodca prvýkrát siaha do svojho vrecka. V súboji dvoch hráčov s číslom jedenásť fauloval Michael Gregoritsch domáceho Daniela Didaviho, a tak dostáva žltú kartu.
     
    23
    Jonathan Schmid teraz ustal súboji s krajným obrancom súpera Williamom. Domáci futbalista sa už k lopte nedostal, a tak bude nasledovať len odkop od brány hosťujúceho tímu.
     
    22
    Prvý polčas dospel do svojej polovice. Zatiaľ môžeme konštatovať, že jedinú vážnejšiu šancu mal Jeffrey Gouweleeuw, ktorý po rohovom kope pálil z hranice bieleho bodu nad bránu.
     
    21
    Caiuby centroval z ľavej strany. Sergio Córdova sa tlačil do zakončenia a nechýbalo veľa, aby dokázal ohroziť domáceho gólmana. Dobre však zasiahol, ak sa nemýlim, Robin Knoche.
     
    20
    Úvodnú 20-minútovku zápasu máme za sebou. Ukončil ju nepresný center Williama z ľavej strany. Loptu si už berie do svojich rúk Marwin Hitz, ktorý bude odkopávať z vlastnej päťky.
     
    19
    Maximilian Arnold dlhou loptou za obranu hľadal nabiehajúceho Nanyho Landryho Dimatu. Ten sa mu za jeho myšlienku poďakoval, ale spomínaná prihrávka končí len v moci brankára Marwina Hitza.
     
    18
    Na druhej strane už loptu nezachytil na hracej ploche Jonathan Schmid, a tak bude nasledovať odkop od domácej brány. Koen Casteels je podobne ako jeho náprotivok zatiaľ bez práce.
     
    17
    Ani z tohto obláčika nezapršalo. Center z ľavej strany bol príliš vysoký, a tak s ním obrana Augsburgu nemala problémy. Následnú strelu Riechedlyho Bazoera možno považovať za propagačnú.
     
    16
    Yunus Malli sa pekne presadil po pravej strane. Následne poslal nepríjemný center do šestnástky súpera a potom musel loptu odvrátiť na rohový kop vracajúci sa Jonathan Schmid.
     
    15
    Michael Gregoritsch už nedokázal zachytiť loptu na hracej ploche. Bude z toho tak len autové vhadzovanie Wolfsburgu, o ktoré sa postará krajný obranca a smoliar zápasu so Schalke 04 – Paul Verhaegh.
     
    14
    Domáci futbalisti majú v úvodnej štvrťhodine jasnú územnú prevahu, ale ešte sa nedostali do poriadneho zakončenia. Na druhej strane Augsburg dobre napáda a už stihol zahroziť z rohového kopu.
     
    13
    Po faule Martina Hintereggera mali domáci k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu. Z pravej strany centroval opäť Maximilian Arnold, ale na prvú vážnejšiu šancu si musíme ešte počkať.
     
    11
    Wolfsburg mal k dispozícii nielen priamy, ale aj rohový kop. V oboch prípadoch centroval Maximilian Arnold, ale ani raz sa domáci futbalisti do hlavičkovej koncovky nedostali.
     
    10
    William individuálne prenikal, ale zozadu ho fauloval Sergio Córdova. Všetko sa to zaobišlo bez žltej karty, no nič to nemení na tom, že domáci hráči majú k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    9
    Nany Landry Dimata fauloval v strede ihriska, a tak sa útočná akcia domáceho celku končí. Naopak, Wolfsburg bude môcť rozohrať ďalšiu akciu, ktorou sa bude chcieť dostať pred Marwina Hitza.
     
    8
    Hráči v zeleno-bielych dresoch mali k dispozícii prvý rohový kop. Jeho exekútorom bol Yunus Malli, loptu poslal na prednú žrď, no odtiaľ ju poslal do bezpečného priestoru Sergio Córdova.
     
    7
    Hostia mali výhodu priameho kopu po faule Paula Jaeckela. Jonathan Schmid poslal loptu do šestnástky, následne sa k nej dostal Caiuby, ale jeho zakončenie smerovalo nad bránu Koena Casteelsa.
     
    6
    Ohis Felix Uduokhai si veľmi dobre splnil obranné povinnosti. Ku Ča-čchol prenikal po pravej strane, ale v prechode do šestnástky mu zabránil spomínaný domáci obranca.
     
    5
    Daniel Didavi sa snažil zaútočiť po pravej strane, ale ďaleko sa nedostal. Následne dokonca fauloval jedného z hráčov súpera, a tak zostane pri lopte mužstvo Augsburgu.
     
    4
    Wolfsburg sa zatiaľ veľmi ťažko dostáva na dostrel súperovej šestnástky. Aj to ukazuje, prečo je v tejto sezóne na tom tak zle. Dokonca musí bojovať o zotrvanie v Bundeslige.
     
    3
    Po zákroku Ohisa Felixa Uduokhaia mali hostia výhodu rohového kopu. Michael Gregoritsch prízemným centrom z pravej strany našiel Jeffreyho Gouweleeuwa, ale ten prestrelil priestor domácej brány.
     
    2
    Domáci futbalisti dlho kombinovali na vlastnej polovici ihriska a nič svetoborné nevymysleli. O pár sekúnd neskôr sa dostali dopredu aj hostia, ale center Jonathana Schmida nenašiel správneho adresáta.
     
    1
    V úvodnej minúte sme videli nepresnosť na strane domáceho tímu, a tak lopta končí len v moci Marwina Hitza. Skúsený 30-ročný brankár tak bude môcť založiť prvú útočnú akciu Augsburgu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh (C), Jaeckel, Knoche, William – Bazoer, Uduokhai, Arnold – Didavi, Dimata, Malli.
    Náhradníci: Grün – Steffen, Origi, Osimhen, Brekalo, Tisserand, Rexhbecaj.

    FC Augsburg: Hitz – Gouweleeuw (C), R. Khedira, Hinteregger – Schmid, Ku Ča-čchol, Morávek, Max, Gregoritsch – Córdova, Caiuby.
    Náhradníci: Luthe – Parker, Janker, Kačar, Richter, Asta.

    Rozhodca: Patrick Ittrich.
     
    Pekný večer, všetkým futbalovým fanúšikom. Nemecká Bundesliga má tradične v piatok na programe predohrávku kola. V rámci jubilejného tridsiateho nastúpi zostupom ohrozený Wolfsburg na domácom trávniku proti Augsburgu.

    VFL WOLFSBURG

    Wolfsburg nezažíva vôbec dobrú sezónu a vyzerá to tak, že bude bojovať o udržanie. Aktuálne je pätnásty so ziskom 29 bodov. Zeleno-bieli sú remízovým kráľom súťaže, keďže doposiaľ si až 14-krát body so súperom delili. Minulý víkend prelomili čiernu sériu výsledkov. Od začiatku februára získali v deviatich ligových zápasoch len šesť bodov, z toho polovicu vďaka víťazstvu na pôde Freiburgu 2:0. Hrdinom duelu spred šiestich dní bol Daniel Didavi, ktorý strelil oba góly a prerušil tak nielen svoje strelecké suchoty. Vo Volkswagen Arene vyhrali zverenci Martina Schmidta len dva zo štrnástich stretnutí, čo je nesmierne málo. V predošlom dueli so Schalke 04 mali poriadnu smolu. Štvrťhodinu pred koncom nedal za bezgólového stavu penaltu Paul Verhaegh a v 86. minúte si strelil vlastný gól Robin Knoche. Wolfsburg dopláca aj na veľmi početnú hráčsku maródku. Zdravotné problémy majú Jakub Błaszczykowski, Admir Mehmedi a ďalších päť hráčov.

    FC AUGSBURG

    Augsburg nazbieral o sedem bodov viac než jeho dnešný súper, a tak mu patrí jedenásta pozícia. Takisto nemá nejakú oslnivú formu, keďže z posledných desiatich ligových stretnutí vyhral len dva. Naposledy sa nepriamo podieľal na majstrovských oslavách Bayernu Mníchov, keďže mu na domácej pôde podľahol 1:4. V prvom vzájomnom zápase zverenci 38-ročného Manuela Bauma zdolali Wolfsburg 2:1, keď sa gólovo presadili Alfreð Finnbogason a Michael Gregoritsch. Práve na nich je postavená celá ofenzíva mužstva. Obaja majú na konte po jedenásť presných zásahov, no dnešný štart islandského útočníka je pre zranenie lýtka otázny. S určitosťou bude absentovať Kilian Jakob, no dobrou správou je aspoň návrat Jeffreyho Gouweleeuwa. Zaujímavosťou je, že pokiaľ Augsburg vonku vyhral prvý polčas, tak zakaždým už doviedol zápas do zdarného konca. Dobrú bilanciu má aj vo Volkswagen Arene, kde ostatné dva ligové duely vyhral.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly:

    Karty:   42. Uduokhai (WOF) – 25. Gregoritsch (AUG), 52. Morávek (AUG), 82. Ku Ča-čchol (AUG)   86. Uduokhai (WOF) – 54. Morávek (AUG)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 18:17.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh (C), Jaeckel, Knoche, William (84. Steffen) – Bazoer (61. Origi), Uduokhai, Arnold – Didavi, Dimata (80. Osimhen), Malli.
    Náhradníci: Grün – Steffen, Origi, Osimhen, Brekalo, Tisserand, Rexhbecaj.

    FC Augsburg: Hitz – Gouweleeuw (C), R. Khedira, Hinteregger – Schmid, Ku Ča-čchol, Morávek, Max, Gregoritsch – Córdova (46. Richter, 90+3. Kačar), Caiuby.
    Náhradníci: Luthe – Parker, Janker, Kačar, Richter, Asta, Malone.

    Rozhodca: Patrick Ittrich