Wolfsburg – Augsburg 0:0 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
0:0 (0:0)
FC Augsburg
Piatok 13.04.2018, 20:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Wolfsburg potvrdil pozíciu remízového kráľa tejto bundesligovej sezóny. Na konto si pripisuje už pätnásty nerozhodný výsledok. Dnes nedokázal prekonať obranné hradby Augsburgu, hoci viac ako polhodinu hral v početnej presile. V priebehu 75 sekúnd sa nechal vylúčiť Jan Morávek a následne sa tempo hry rozprúdilo. Marco Richter i Paul Jaeckel trafili brvno, veľkú šancu mal Divock Origi, ale ani v jednom prípade sa skóre nemenilo. Po remíze 0:0 sa Wolfsburg síce dotiahol bodovo na Freiburg, no ten má k dobru pondelňajšiu dohrávku v Mainzi. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:29:40)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ešte pred rohovým kopom Wolfsburgu budeme svedkami posledného striedania zápasu. Manuel Baum posiela na záverečné sekundy na trávnik Gojka Kačara. Naopak, v zápase končí Marco Richter.
     
    90+2
    Na druhej strane mohol rozhodnúť Paul Verhaegh. Domáci obranca sa dostal k strele z vnútra šestnástky, ale Marwin Hitz reflexívnym zákrokom vyrazil loptu nad svoju bránu.
     
    90+1
    Jonathan Schmid poslal dobrý center do súperovej šestnástky. Jeffrey Gouweleeuw sa dostával do zakončenia, ale napokon hlavný rozhodca píska jeho útočný faul.
     
    90
    Riadny hrací čas sa nám naplnil. Nadstavovať sa bude ešte 120 sekúnd, pričom začiatok úvodnej minúty pridaného času bude v znamení rohového kopu Augsburgu.
     
    89
    Ďalší nedovolený zákrok na domácej strane. Victor Osimhen to prehnal so svojim dôrazom a môže byť rád, že si nevykoledoval od hlavného rozhodcu kartový trest.
     
    88
    Proti pravidlám sa previnil Divock Origi, ktorý dnes zahodil minimálne jednu veľkú gólovú šancu. Hostia sa s rozohrávkou nijako neponáhľajú a zrejme sa uspokoja aj s jedným bodom.
     
    87
    Nálada domácich fanúšikov sa okamžite zmenila. Namiesto povzbudzovania je teraz vo Volkswagen Arene ticho. Zeleno-bieli dnes mali na víťazstvo, ale zrejme sa budú musieť uspokojiť s remízou.
    86. Ohis Felix Uduokhai (WOF)
     
    86
    Dnešný zápas sa zrejme bude dohrávať v rovnovážnom počte hráčov na ihrisku. Po druhej žltej karte je vylúčený aj Ohis Felix Uduokhai, čím výrazne komplikuje Wolfsburgu cestu za prípadným víťazstvom.
     
    84
    Martina Schmid poslednýkrát zasahuje do svojej zostavy. Posilniť ofenzívu prichádza Renato Steffen. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje určite poriadne unavený William.
     
    83
    Divock Origi teraz individuálne neuspel. Jeffrey Gouweleeuw sa pre neho veľmi dobre dostal a napokon z toho bude len odkop od brány Marwina Hitza.
     
    82
    Ku Ča-čchol je v dnešnom zápase prakticky neviditeľný. V záverečnej časti zápasu si oživí štatistiky o žltú kartu, keď ostrým spôsobom poslal k zemi Maximiliana Arnolda.
     
    81
    Domáci futbalisti teraz kombinujú ďaleko od súperovej brány. Už sme spomínali, že sú remízovym kráľom súťaže. Pripíšu si dnes konto už pätnásty nerozhodný výsledok v sezóne?
     
    80
    Druhé striedanie na domácej strane. Nany Landry Dimata má pre dnešok odpracované a na záverečných desať minút ho na ihrisku nahradí ofenzívne ladený Victor Osimhen.
     
    79
    Wolfsburg sa mohol dostať do vedenia po priamom kope. Maximilian Arnold poslal skvelý center do ohňa, ale z tesnej blízkosti a nie úplne komfortnej pozície hlavičkoval nad bránu Ohis Felix Uduokhai.
     
    78
    Zdá sa, že Augsburg trošku otupil narastajúci tlak domáceho mužstva. Hra sa teraz odvíja najmä v strede ihriska, teda ďaleko od oboch brankárov.
     
    77
    Marco Richter teraz veľmi dobre podržal loptu v strede ihriska. Napokon ho fauloval Maximilian Arnold, a tak si bude môcť obrana hostí aspoň na pár sekúnd oddýchnuť spod tlaku súpera.

    Miroslav Kováčik

    Góly:

    Karty:   42. Uduokhai (WOF) – 25. Gregoritsch (AUG), 52. Morávek (AUG), 82. Ku Ča-čchol (AUG)   86. Uduokhai (WOF) – 54. Morávek (AUG)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 18:17.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh (C), Jaeckel, Knoche, William (84. Steffen) – Bazoer (61. Origi), Uduokhai, Arnold – Didavi, Dimata (80. Osimhen), Malli.
    Náhradníci: Grün – Steffen, Origi, Osimhen, Brekalo, Tisserand, Rexhbecaj.

    FC Augsburg: Hitz – Gouweleeuw (C), R. Khedira, Hinteregger – Schmid, Ku Ča-čchol, Morávek, Max, Gregoritsch – Córdova (46. Richter, 90+3. Kačar), Caiuby.
    Náhradníci: Luthe – Parker, Janker, Kačar, Richter, Asta, Malone.

    Rozhodca: Patrick Ittrich