Wolfsburg – Augsburg 0:0 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
0:0 (0:0)
FC Augsburg
Piatok 13.04.2018, 20:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Ešte pred rohovým kopom Wolfsburgu budeme svedkami posledného striedania zápasu. Manuel Baum posiela na záverečné sekundy na trávnik Gojka Kačara. Naopak, v zápase končí Marco Richter.
     
    90+2
    Na druhej strane mohol rozhodnúť Paul Verhaegh. Domáci obranca sa dostal k strele z vnútra šestnástky, ale Marwin Hitz reflexívnym zákrokom vyrazil loptu nad svoju bránu.
    86. Ohis Felix Uduokhai (WOF)
     
    86
    Dnešný zápas sa zrejme bude dohrávať v rovnovážnom počte hráčov na ihrisku. Po druhej žltej karte je vylúčený aj Ohis Felix Uduokhai, čím výrazne komplikuje Wolfsburgu cestu za prípadným víťazstvom.
     
    84
    Martina Schmid poslednýkrát zasahuje do svojej zostavy. Posilniť ofenzívu prichádza Renato Steffen. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje určite poriadne unavený William.
     
    82
    Ku Ča-čchol je v dnešnom zápase prakticky neviditeľný. V záverečnej časti zápasu si oživí štatistiky o žltú kartu, keď ostrým spôsobom poslal k zemi Maximiliana Arnolda.
     
    80
    Druhé striedanie na domácej strane. Nany Landry Dimata má pre dnešok odpracované a na záverečných desať minút ho na ihrisku nahradí ofenzívne ladený Victor Osimhen.
     
    79
    Wolfsburg sa mohol dostať do vedenia po priamom kope. Maximilian Arnold poslal skvelý center do ohňa, ale z tesnej blízkosti a nie úplne komfortnej pozície hlavičkoval nad bránu Ohis Felix Uduokhai.
     
    72
    Ďalšia obrovská šanca na strane Wolfsburgu. Paul Jaeckel presným centrom z pravej strany našiel v šestnástke osamoteného Divocka Origiho. Belgičan hlavičkoval snáď z piatich metrov, ale tesne minul bránu Marwina Hitza.
    66. Paul Jaeckel (WOF)
     
    66
    Druhý polčas sa ani nedá porovnať s nudným úvodným dejstvom. Tentokrát sa brvno zatriaslo na druhej strane. Paul Jaeckel vystrelil z možno 25 metrov, Marwin Hitz sa len bezmocne prizeral, ale napokon mal šťastie ako jeho náprotivok Koen Casteels.
     
    64
    Obrovská šanca na strane Augsburgu. Hostia mohli udrieť ako blesk z jasného neba. Domáci obrancovia si vôbec nerozumeli. Striedajúci Marco Richter sa dostal k lopte, z hranice šestnástky preloboval aj brankára Koena Casteelsa, ale lopta skončila na brvne.
     
    61
    Je tomu skutočne tak. Domáci tréner cíti šancu na víťazstvo a posiela na trávnik bývalého hráča Liverpoolu Divocka Origiho. Belgický útočník nastupuje do zápasu namiesto Riechedlyho Bazoera.
    54. Jan Morávek (AUG)
     
    54
    Tak toto je veľmi dôležitý moment zápasu. Čech Jan Morávek v priebehu necelých dvoch minút videl druhú žltú kartu, a tak Augsburg vôbec prvýkrát v tejto sezóne bude dohrávať v početnom oslabení.
     
    53
    Domáci futbalisti sa dostali snáď do prvej gólovej príležitosti. Paul Verhaegh poslal z pravej strany veľmi dobrý center do šestnástky súpera, Robin Knoche hlavičkoval, ale z dobrej pozície poslal loptu nad bránu Marwina Hitza.
     
    52
    Ďalším potrestaným hráčom zápasu je český futbalista Jan Morávek. Ten zastavil individuálny prienik Williama. Následujúci priamy kop domáceho tímu rozohrá Maximilian Arnold.
     
    46
    Hosťujúci tréner Manuel Baum počas prestávky urobil jednu zmenu vo svojej zostave. Na trávniku už nevidíme Sergia Córdovu, ktorého zrejme kvôli zdravotným problémom nahradil Marco Richter.
     
    42
    Žltú kartu sme videli po súboji dvoch jedenástiek, teraz je tomu tak po súboji dvoch hráčov s číslom sedemnásť. Ohis Felix Uduokhai zastavil prenikajúceho Jonathana Schmida, za čo je potrestaný.
     
    25
    Hlavný rozhodca prvýkrát siaha do svojho vrecka. V súboji dvoch hráčov s číslom jedenásť fauloval Michael Gregoritsch domáceho Daniela Didaviho, a tak dostáva žltú kartu.

    Miroslav Kováčik

    Góly:

    Karty:   42. Uduokhai (WOF) – 25. Gregoritsch (AUG), 52. Morávek (AUG), 82. Ku Ča-čchol (AUG)   86. Uduokhai (WOF) – 54. Morávek (AUG)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 18:17.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh (C), Jaeckel, Knoche, William (84. Steffen) – Bazoer (61. Origi), Uduokhai, Arnold – Didavi, Dimata (80. Osimhen), Malli.
    Náhradníci: Grün – Steffen, Origi, Osimhen, Brekalo, Tisserand, Rexhbecaj.

    FC Augsburg: Hitz – Gouweleeuw (C), R. Khedira, Hinteregger – Schmid, Ku Ča-čchol, Morávek, Max, Gregoritsch – Córdova (46. Richter, 90+3. Kačar), Caiuby.
    Náhradníci: Luthe – Parker, Janker, Kačar, Richter, Asta, Malone.

    Rozhodca: Patrick Ittrich