Besiktas – Bayern 1:3 (kon.) | Barcelona – Chelsea 3:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
3:0 (2:0)
Chelsea FC
Streda 14.03.2018, 20:45 • Camp Nou (Barcelona) • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase napokon domáci pridali ešte jeden gól, hviezdou zápasu sa teda stáva Lionel Messi, ktorý dal dnes dva góly a na jeden prihral. Výsledok teda hovorí jasnou rečou, ale hostia mali k dispozícii aj nejaké tie zaujímavé situácie a dvakrát zachránila domácich tyčka. Sledovali sme teda určite zaujímavý odvetný zápas, ktorý sa lepšie skončil pre FC Barcelona, ktorá teda postupuje do štvrťfinále.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera! Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:38:55)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Napokon sa ešte nadstavujú dve minúty nad rámec riadneho hracieho času!
     
    90
    Hostia ešte zahrávali rohový kop, po presnom centri pred bránu domácich sa do zakončenia dostal Rüdiger, ale jeho hlavička skončila na tyčke ter Stegenovej brány!
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa už pomaly napĺňa. Uvidíme teda, či hlavný rozhodca Skomina ešte niečo nadstaví, alebo po 90 minútach ukončí toto stretnutie.
     
    88
    Barcelona úspešne kombinuje v strede poľa, domáci fanúšikovia už môžu odrátavať zvyšné minúty tohto zápasu. Zrejme nikto nečakal takýto výsledok, ale zrodil sa určite spravodlivo.
     
    87
    Hostia sa ešte snažia niečo vymyslieť na útočnej polovici, ale do zakončenia sa dnes Chelsea dostáva veľmi ťažko. Navyše opäť hostia loptu strácajú a dopredu ide ich súper.
     
    86
    Nasledoval tak ďalší rohový kop domácich futbalistov, ale ten už nič zaujímavého neponúkol. Postupne sa už blíži záver tohto zápasu, domáci teda postupujú do štvrťfinále Ligy majstrov.
     
    85
    A mohlo to byť 4:0! Domáci zahrali tento rohový kop vynikajúco, Rakitičov presný center našiel pred bránou hostí Paulinha, ale jeho hlavičku fantasticky zneškodnil brankár Courtois!
     
    84
    Domácim sa však teraz podarilo postupný prechod na útočnú polovicu a po zásahu obrany londýnskeho celku získava Barcelona rohový kop, ktorý už ide rozohrať Rakitić.
     
    83
    Tento útok sa hosťujúcemu celku nevydaril, postranný rozhodca signalizuje ofsajd. Domáci futbalisti tak získavajú loptu na svojej polovičke a pochopiteľne sa nikam nenáhlia.
     
    82
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Eden Hazard, prichádza Pedro.
     
    80
    Rohový kop domácich futbalistov však už nič zaujímavého neponúkol, k lopte sa tak dostávajú hostia. Do konca zápasu už teda veľa neostáva, o jeho osude je už teda rozhodnuté.
     
    79
    Lionel Messi takmer dosiahol hattrick v tomto zápase! Domáci futbalista to skúsil priamou strelou na bránu hostí, ale Courtois bol pozorný a výborným zákrokom loptu vyráža na rohový kop.
     
    78
    Domáci sa prebojovali až na útočnú polovicu a po nedovolenom zákroku získava Barcelona priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Loptu si už stavia hviezda dnešného večera Messi.
     
    77
    Hostia zachytili prihrávku domácich a okamžite vyrazili pred pokutové územie svojho súpera. Hazard sa snažil aj zakončiť, ale to mu už umožnené vďaka pozornej obrane domácich umožnené nebolo.
     
    76
    Barcelona teraz kombinuje na svojej polovici, hostia sa ale ešte snažia o vysoké napádanie. Domáci dnes však veľa chýb nerobia, postupne kráčajú za postupom ďalej.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Marcos Alonso (Chelsea FC).
     
    74
    Následne si hostia vybojovali rohový kop, ale ten nám žiadnu zaujímavú situáciu neponúkol. K lopte sa tak znova dostáva domáci celok, ktorý sa nemá kam ponáhľať.

    Miroslav Revaj

    Góly: 3. Messi, 20. O. Dembèlé, 63. Messi

    Karty:   24. Roberto (BAR) – 45. Willian (CHE), 50. Giroud (CHE), 75. Alonso (CHE)


    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – O. Dembèlé (66. Aleix Vidal), Rakitić, Busquets (61. A. Gomes), Iniesta (C) (56. Paulinho) – Messi, L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Paulinho, Digne, A. Gomes, Alcácer, Vermaelen, Aleix Vidal.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Moses, Fàbregas, Kanté, Alonso – Willian, Giroud (67. Morata), E. Hazard (82. Pedro).
    Náhradníci: Caballero – Bakayoko, Cahill, Morata, Scott, Pedro, Zappacosta.

    Rozhodca: Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan – Tomaž Klančnik (všetci SVN)
    20.02.2018
    Chelsea - Barcelona 1:1

    Góly: 62. Willian – 75. Messi

    Karty:   80. Rüdiger (CHE), 86. Morata (CHE) – 29. Rakitić (BAR), 76. L. Suárez (BAR), 90. Busquets (BAR)

    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:13.