Besiktas – Bayern 1:3 (kon.) | Barcelona – Chelsea 3:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
3:0 (2:0)
Chelsea FC
Streda 14.03.2018, 20:45 • Camp Nou (Barcelona) • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    90
    Hostia ešte zahrávali rohový kop, po presnom centri pred bránu domácich sa do zakončenia dostal Rüdiger, ale jeho hlavička skončila na tyčke ter Stegenovej brány!
     
    85
    A mohlo to byť 4:0! Domáci zahrali tento rohový kop vynikajúco, Rakitičov presný center našiel pred bránou hostí Paulinha, ale jeho hlavičku fantasticky zneškodnil brankár Courtois!
     
    82
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Eden Hazard, prichádza Pedro.
     
    79
    Lionel Messi takmer dosiahol hattrick v tomto zápase! Domáci futbalista to skúsil priamou strelou na bránu hostí, ale Courtois bol pozorný a výborným zákrokom loptu vyráža na rohový kop.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Marcos Alonso (Chelsea FC).
     
    67
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Olivier Giroud, prichádza Álvaro Morata.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ousmane Dembèlé, prichádza Aleix Vidal.
     
    63
    Barcelona dala gól!
    V Barcelone sa dnes večer prepisuje história! LIONEL MESSI dáva svoj 100. gól v Lige majstrov! Hostia síce boli teraz aktívnejší a držali sa aj s loptou na útočnej polovičke, ale loptu napokon stratili a tak išli okamžite dopredu domáci futbalisti. Výbornú prihrávku do pokutového územia si prebral Messi a krásnou strelou prekonáva Courtoisa dnes po druhýkrát – 3:0!
     
    61
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergio Busquets, prichádza André Gomes.
     
    56
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Andrés Iniesta, prichádza Paulinho.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Olivier Giroud (Chelsea FC).
     
    49
    Hostia však teraz dvakrát pohrozili! Najprv zakončenie spoza 16-tky upratali do bezpečia domáci obrancovia, ale londýnsky celok ešte ostal na útočnej polovičke. Po výbornej naražáčke s Willianom sa do zakončenia v pokutovom území hnal Giroud, ale ten padá na zem! Hlavný rozhodca však penaltu neodpískal, bola to však veľmi sporná situácia.
     
    48
    Definitívne však teraz mohol o postupe Barcelony rozhodnúť Suaréz! Ten sa v pokutovom území hostí dostal do nádejnej pozície na strelenie gólu, ale brankár Courtois podržal svoje mužstvo výborným zákrokom.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Willian (Chelsea FC).
     
    45
    Tyčka zachránila domácich futbalistov! Alonso sa postavil k priamemu kopu a samozrejme to skúsil priamou strelou na bránu, ale jeho pokus skončil len na konštrukcii Courtoisovej brány.
     
    39
    Veľa nechýbalo a mohlo byť znížené! Kanté sa dostal v pokutovom území domácich k lopte a následne aj nebezpečne strieľal na bránu, ale jeho strela napokon míňa priestor troch žrdí.
     
    34
    Prišla však zaujímavá situácia na strane domácich! Po priamom kope sa do zakončenia dostal Piqué, ale v páde poslal loptu len do pripraveného brankára Courtoisa.
     
    27
    Veľa nechýbalo a domáci mohli navýšiť svoje vedenie na tri góly! Iniesta sa krásne dostal až do pokutového územia hostí, následne poslal presnú prihrávku na Suaréza, ale jeho zakončenie išlo iba do vybiehajúceho brankára Courtoisa.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Sergi Roberto (FC Barcelona).
     
    20
    Barcelona dala gól!
    Domáci dávajú svoj druhý gól v tomto zápase! Najprv sa síce do zakončenia na bránu domácich dostal Hazard, ale jeho pokus bol obranou Barcelony zblokovaný. Následne išli domáci do rýchleho brejku, ktorý úspešne potiahol Messi, krásne sa dostal cez obranu hostí, posunul loptu na voľného OUSMANEHO DEMBÈLÉHO a ten napokon úspešnou strelou do hornej časti brány pridáva druhý gól domácich – 2:0!
    3. Lionel Messi (BAR) - 1:0
     
    3
    Barcelona dala gól!
    Vynikajúci vstup domácich futbalistov do tohto zápasu! Barcelona prakticky celý čas po výkope držala loptu vo svojej moci, následne sme mali možnosť vidieť krásnu kombináciu domáceho celku, po nej sa LIONEL MESS dostal po výbornej prihrávke až pred brankára Courtoisa a presnou strelou posiela domácich do vedenia 1:0!

    Miroslav Revaj

    Góly: 3. Messi, 20. O. Dembèlé, 63. Messi

    Karty:   24. Roberto (BAR) – 45. Willian (CHE), 50. Giroud (CHE), 75. Alonso (CHE)


    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – O. Dembèlé (66. Aleix Vidal), Rakitić, Busquets (61. A. Gomes), Iniesta (C) (56. Paulinho) – Messi, L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Paulinho, Digne, A. Gomes, Alcácer, Vermaelen, Aleix Vidal.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Moses, Fàbregas, Kanté, Alonso – Willian, Giroud (67. Morata), E. Hazard (82. Pedro).
    Náhradníci: Caballero – Bakayoko, Cahill, Morata, Scott, Pedro, Zappacosta.

    Rozhodca: Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan – Tomaž Klančnik (všetci SVN)
    20.02.2018
    Chelsea - Barcelona 1:1

    Góly: 62. Willian – 75. Messi

    Karty:   80. Rüdiger (CHE), 86. Morata (CHE) – 29. Rakitić (BAR), 76. L. Suárez (BAR), 90. Busquets (BAR)

    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:13.