Bayern – Besiktas 5:0 (kon.) | Chelsea – Barcelona 1:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
1:1 (0:0)
FC Barcelona
Utorok 20.02.2018, 20:45 • Stamford Bridge, London • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované! Na londýnskom Stamford Bridge ani jedno z mužstiev nespravilo rozhodujúci krok na ceste do štvrťfinále Ligy majstrov. Zápas sa skončil remízou 1:1, keďže na vedúci gól Williana dokázal reagovať Lionel Messi. Ten tak prerušil osemzápasové čakanie na gól do siete londýnskej Chelsea. Tá môže skutočne ľutovať situáciu zo 75. minúty, keď lacno stratila loptu a bola za to potrestaná vyrovnávajúcim gólom z kopačky päťnásobného držiteľa Zlatej lopty. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. (22:43:00)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Barcelona sa ešte dostala pred pokutové územie súpera. Luis Suárez si pýtal priamy kop po údajnej ruke Césara Azpilicuetu, ale Cüneyt Çakır už do boja na trávniku nezasahuje.
     
    90+2
    V samotnom závere druhýkrát strieda Ernesto Valverde. Na trávnik sa dostane André Gomes, ktorý vymení dnes veľmi dobre hrajúceho Andrésa Iniestu.
     
    90+1
    V dnešnom zápase budeme hrať ešte o tri minúty naviac. Barcelona momentálne drží loptu na svojich kopačkách a príliš sa dopredu nehrnie. Tento výsledok by pred odvetou na Nou Campe rozhodne nebol zlý.
     
    90
    Tentokrát už Cüneyt Çakır siaha do svojho vrecka. Eden Hazard parádne zrýchlil okolo Sergia Busquetsa. Ten nemal príliš na výber, a tak domáceho hráča zastavil len za cenu kartového trestu.
     
    89
    Na trávniku sa už viac než minútu nehrá. Na zemi sa po nedovolených zákrokoch ocitli Jordi Alba a Sergi Roberto. Celú situáciu napokon Cüneyt Çakır vyriešil bez udelenia žltej karty.
     
    87
    Aleix Vidal sa dostal k centru z pravej strany. Ten však nebol príliš vydarený, a tak lopta končí len v rukaviciach Thibauta Courtoisa. Ten zakladá novú útočnú akciu anglického majstra.
     
    86
    Domáci sa po štandardnej situácii nepresadili. Nevedno čo sa nepáčilo striedajúcemu Álvarovi Moratovi, no každopádne dostáva žltú kartu za nešportové správanie.
     
    85
    Samuel Umtiti fauloval Edena Hazarda, a tak bude mať Chelsea výhodu priameho kopu. Ten už uteká zahrať Willian. Na strelu je to ďaleko, tak sa Brazílčan pokúsi o kvalitný center.
     
    84
    V rýchlom slede tu máme druhé striedanie na domácej strane. Odchádza aj druhý bývalý hráč Barcelony Cesc Fàbregas. Na jeho miesto už prichádza Danny Drinkwater.
     
    83
    Domáci tréner Antonio Conte prvýkrát zasahuje do svojej zostavy. Nevýrazného Pedra nahradí na posledné minúty španielsky kanonier Álvaro Morata.
     
    82
    Domáci futbalisti mali po nedobrom zákroku Samuela Umtitiho výhodu rohového kopu. Na center z pravej strany si nabehol Antonio Rüdiger, ale z náročnej pozície neohrozil Marca-Andrého ter Stegena.
     
    81
    Zápas sa nám prehupol do svojej záverečnej desaťminútovky. Barcelona pokračuje vo svojej útočnej aktivite a určite sa bude snažiť pridať aj druhý, zrejme víťazný gól.
     
    80
    Ďalším potrestaným hráčom zápasu je Antonio Rüdiger. Nemecký obranca sa síce čuduje, no skutočne išiel zbytočne tvrdo do súboja so Sergim Robertom.
     
    79
    V druhom polčase sa nám tempo poriadne rozbehlo a sledujeme veľmi dobrý a dramatický zápas. Okrem toho si môžeme povedať, že v mníchovskej Allianz Aréne už vedú domáci nad Besiktasom 4:0.
     
    78
    Domáci predviedli peknú krídelnú akciu. Na jej konci bol Victor Moses, ale jeho stelecký pokus z vnútra pokutového územia dokázal včas zblokovať krajný obranca Jordi Alba.
     
    77
    Willian musí ísť opäť z hracej plochy, pretože stále krváca z nosa. Pohľad na jeho tvár nie je práve najpríjemnejší a možno by mal Antonio Conte uvažovať nad striedaním tohto Brazílčana.
     
    76
    Okrem gólu sme videli aj udelenie žltej karty. Jej adresátom je Luis Suárez, ktorý opäť raz doplatil na svoje zbytočné protesty smerom k hlavnému rozhodcovi.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 62. Willian – 75. Messi

    Karty:   80. Rüdiger (CHE), 86. Morata (CHE) – 29. Rakitić (BAR), 76. L. Suárez (BAR), 90. Busquets (BAR)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:13.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Moses, Fàbregas (84. Drinkwater), Kanté, Alonso – Willian, E. Hazard, Pedro (83. Morata).
    Náhradníci: Caballero – Cahill, Zappacosta, Drinkwater, Giroud, Morata.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta (C) (90+2. A. Gomes) – Paulinho (63. Aleix Vidal) – L. Suárez, Messi.
    Náhradníci: Cillessen – O. Dembèlé, Digne, Denis Suárez, Aleix Vidal, Vermaelen, A. Gomes.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun (TUR)
    Streda 14.03.2018
    Barcelona - Chelsea 3:0

    Góly: 3. Messi, 20. O. Dembèlé, 63. Messi

    Karty:   24. Roberto (BAR) – 45. Willian (CHE), 50. Giroud (CHE), 75. Alonso (CHE)