Michalovce – Prešov 0:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Podbrezová 0:1 (kon.) | Senica – Nitra 0:1 (kon.)
Dunajská Streda – Ružomberok 3:0 (kon.) | Trenčín – Trnava 1:2 (kon.)
koniec
AS Trenčín
1:2 (0:1)
FC Spartak Trnava
Sobota 10.03.2018, 15:00 • Mestský štadión Trenčín • Niké liga • O titul
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní bojov o titul v našej najvyššej futbalovej súťaži. Vo Fortuna lige sa dnes začína nadstavbová časť a Trenčín na svojom trávniku privíta Trnavu.

    Trenčania skončili po základnej časti na piatom mieste. V 22 zápasoch získali 36 bodov a celkové skóre 54:32. Futbalisti spod hradu Matúša Čáka zaznamenali v dlhodobej časti sezóny 10 výhier, 6 remíz a 6 prehier. V novom roku sa im v lige darí, pretože dosiahli remízu a po nej dva triumfy v rade. Naposledy vyhrali v Zlatých Moravciach presvedčivo 4:1.

    Trnavčania základnú časť Fortuna ligy s prehľadom vyhrali. Nazbierali 50 bodov pri celkovom skóre 34:16 a s deväťbodovým náskokom sa umiestnili pred druhým Slovanom Bratislava. Hráči Spartaka nemali žiadnu vážnejšiu krízu, pripísali si 16 výhier, 2 remízy a iba 4 prehry. Na jar začali dvomi víťazstvami v rade, ale naposledy remizovali v Dunajskej Strede 0:0.

    V oboch tohtosezónnych vzájomných zápasoch vyhrala Trnava. Dvakrát dosiahla zhodný triumf 2:1 – najskôr doma v 3. kole a potom v 14. kole aj v Trenčíne. Dnes sú však futbalisti Spartaka papierovým outsiderom. Bookmakeri stávkových kancelárií favorizujú domáci AS, na ktorého výhru je vypísaný kurz 2,1, zatiaľ čo na triumf hostí je kurz až 3,4.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Šemrinec – Gong, Skovajsa, Lawrence, Šulek – Omar, Paur, Ubbink, Kleščík – Mance, Azango.
    Náhradníci: Chovan – Keston, Sleegers, Čögley, Kadák, van Arnhem, Čataković.

    FC Spartak Trnava: Vantruba – A. Kadlec, Čanturišvili, Pehlivan, Vlasko – Civič, Godál, Jirka, Tóth – Egho, Greššák.
    Náhradníci: Chudý – Ofosu, Yilmaz, Hladík, Brigant, Pekár, Oravec..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Trenčín sa ihneď v úvodnej minúte dostal na útočnú polovicu, ale pri svojej ofenzívnej činnosti sa prezentoval zbytočným faulom. Nepovolený zákrok pocítil Pehlivan.
     
    2
    Domáci futbalisti sú v úvode zápase častejšie pri lopte, ale teraz fauloval aj Mance, takže Trenčania opäť nemôžu pokračovať v sympatickej ofenzívnej snahe.
     
    3
    Strelecký pokus sme zatiaľ nevideli. Prvýkrát si teraz loptu na kopačky stiahli Trnavčania a pokúšajú sa rozohrať z vlastnej polovice.
     
    4
    Trenčín mohol otvoriť skóre! Azango vnikol do šestnástky po ľavej strane, obohral si Greššáka a prihrával priamo pred bránku. Tam síce loptu dostal Paur, ale v rýchlosti zakončil nepresne.
     
    5
    Trnavský gólman Vantruba rozohral na útočnú polovicu svojich spoluhráčov. Hostia sa tak prvýkrát v zápase usádzajú za stredovou čiarou.
     
    6
    Trenčania získali loptu na pravej strane a Gong ju potiahol až k šestnástke. Keďže to nemal na strelu, volil prihrávku na Manceho, ktorý strieľal z približne 15 metrov, ale mieril nad brvno.
     
    7
    Trenčania ešte pokračovali vo svojej aktivite v šestnástke súpera, ale Mance tam loptu nepostrážil pred čiarou. Rozohrávať bude brankár Spartaka.
     
    8
    Hostia vytlačili hru k stredovému kruhu, kde získal Trenčín autové vhadzovanie. Trnava už nechce svojho súpera púšťať na dostrel bránky.
     
    9
    Trenčín to skúsil ďalekonosným centrom z pravej strany, ale hráč v šestnástke sa k lopte nedostal. Spartak však nebezpečenstvo úplne neodvrátil, pretože spoza vápna ešte pálil Skovajsa, ale iba do pripraveného protihráča.
     
    10
    Trnava sa natlačila dopredu, no Jirka nemal priestor na lepšiu strelu. Domáci gólman Šemrinec zatiaľ nemal žiadnu prácu.
     
    11
    Gong predviedol ďalšiu individuálnu prácu, po ktorej zakončil k pravej žrdi. Pri nej bol však pozorne pripravený Vantruba a loptu vyrazil na rohový kop.
     
    12
    Prvý roh v zápase zahrali hráči AS veľmi nepodarene. Nevideli sme žiadne zakončenie, pretože Spartak spred svojej bránky rýchlo odvrátil možné nebezpečenstvo.
     
    13
    Trnvský gólman vyrazil loptu na rohový kop už druhýkrát v zápase. Teraz to bolo po nebezpečnejšom zakončení, Mance zakončoval zvnútra šestnástky, ale nie dostatočne dôrazne.
     
    14
    Ani tento odkop od rohovej zástavky domácim nevyšiel. Loptu si prevzal hosťujúci Spartak a Trnavčania sa už presúvajú na útočnú polovicu.
     
    15
    Hostia na útočnej polovici loptu stratili a domáci ju vysoko predkopli dopredu. Aj keď sme videli obetavý šprintérsky súboj z oboch strán, s rozohrávkou napokon pomohol Vantruba.
     
    16
    Trenčín sa predsa len dostal späť pred bránku. Gong poslal dobrý center, ale hostia ho zrazili. Následne ešte spoza šestnástky technicky zakončoval Ubbink, ale nemieril presne.
     
    17
    Trenčania musia rozohrávať spred svojej šestnástky. Loptu má na kopačke Lawrence a nikam sa zbytočne ponáhľať nemusí. Hostia jeho rozohrávku nenapádajú.
     
    18
    Trnava prešla do útoku. Z pravej strany spoza šestnástky prišiel Jirkov center, ktorý si hlavou stiahol Egho, ale v rýchlosti namieril vedľa bránky.
     
    19
    Trenčín spálil najväčšiu šancu na otvorenie skóre! Mance sa vyrútil po pravej strane a veľmi nepríjemne zakončil, ale trafil iba brvno Vantrubovej bránky.
     
    20
    Druhá desaťminútovka je za nami. Diváci v Trenčíne sa rozhodne nenudia, v posledných minútach sledujú viacero dobrých streleckých pozícií a hrá sa aktívny futbal.
     
    21
    Trnava mala k dispozícii štandardku po faule na svojej útočnej polovici. Center priletel do šestnástky, no tam si loptu stiahli iba domáci.
     
    22
    Trnava dala gól!
    Hostia sa ujímajú vedenia! Po vynikajúcom centri z ľavej strany zakončoval nepokrytý ERIK JIRKA z malej vzdialenosti a bol veľmi dôrazný. Šemrinec bol síce blízko, ale v rýchlosti už nestihol zareagovať.
    22. Erik JIRKA - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    23
    V prvej polovici tohto polčasu boli strelecky aktívnejší domáci, ale hostia sú jednoznačne efektívnejší a udreli aj z jednej z mála šancí. Teraz môžu svoju hru ešte viac upokojiť.
     
    24
    Trnava pokračuje v ofenzívnej aktivite, hostia sú teraz na koni. Egho šprintoval za prihrávkou k ľavej hranici šestnástky, ale tento priestor si vynikajúco postrážil Lawrence.
     
    25
    Trnava mala vzápätí ďalšiu skvelú šancu. Z ľavej strany posielal prihrávku pred bránku Vlasko, ale Egho sa v rozhodujúcom momente pošmykol a nezakončil.
     
    26
    Egho ostal chvíľu ležať na trávniku a museli mu prísť pomôcť aj lekári, ale našťastie nepôjde o nič vážne a môže pokračovať.
     
    27
    Na opačnej strane to individuálne skúsil Azango. Jeho vlastná snaha bola veľmi sympatická, ale prečítal ju Tóth a loptu zrazil na rohový kop.
     
    28
    Roh zahrali domáci na zadnú žrď, odkiaľ Spartak odvrátil iba na ďalší odkop od zástavky. Ten už z opačnej strany zahrali Trenčania lepšie a Paur zakončil nožničkami, ale iba do Vantrubu.
     
    29
    Hráči AS ešte pokračujú vo svojej snahe. Mance sa teraz dobre natlačil dopredu, ale potom strieľal iba do pripraveného protihráča.
     
    30
    Končí sa prvá polhodina tohto stretnutia. Musíme uznať, že Trenčín je stále aktívnejší, ale musíme aj pochváliť skvelú efektivitu Trnavy.
     
    32
    Trenčín sa aj teraz natlačil do útoku. Paur si už nabiehal na prípadnú prihrávku do nebezpečného priestoru, ale Spartak všetko prečítal a loptu si postrážil.
     
    33
    Na trávniku ostal ležať Šulek a potreboval niekoľko sekúnd na rozdýchanie, ale napokon to zvládol bez lekárskeho ošetrenia a môže pokračovať v hre.
     
    34
    Pehlivan ostal ležať na zemi, ale Trenčania pokračovali v akcii. Tú zneškodnil Vantruba a loptu odpálil do autu.
     
    35
    Na trávnik prišli lekári a pomáhajú Pehlivanovi, ktorý signalizoval problémy s nohou. Zrejme ale nepôjde o nič vážne, pretože za autovú čiaru kráča po vlastných.
     
    36
    Pehlivan sa vedľa hracej plochy nezdržal dlho a už pokračuje v hre. Všetko teda nasvedčuje tomu, že sa, našťastie, nezranil.
     
    36
    Hostia sa dostali pred bránku svojho súpera. V šestnástke jeden zo spoluhráčov zrazil loptu na Vlaska, ale ten ľavou nohou nemieril presne.
     
    37
    Trnava sa okamžite vrátila do útoku. Čanturišvili sa tam pokúšal zakončiť, ale Šulek aj na zemi dobre zakončil a strelu sme nevideli.
     
    38
    Trnava pokračovala v útočnej snahe, ale napokon loptu zakopla len do autu a rozohrávať budú Trenčania.
     
    39
    Zaujímavá šanca domáceho tímu! Po centri sa nepodarilo ideálne zakončiť Mancemu a lopta poskakovala pred Vantrubom. Do neho ešte vletel Paur a vyslúžil si žltú kartu.
     
    40
    Po faule v strede trávnika budú rozohrávať hostia. Hráčom Spartaka to vyhovuje, v samom závere polčasu by mali loptu radi pod kontrolou.
     
    41
    Trenčín loptu pri svojej šestnástke odvrátil a dostal sa na opačnú stranu. Tam smerovala lopta po hranici šestnásky na Omara, ale ten sa k nej nedostal a zakončenie neprišlo.
     
    42
    Domáci ešte ostali v útoku a z pravej strany prišlo ďalekonosné zakončenie Ubbinka, ale to letelo len vedľa vzdialenejšej žrde.
     
    43
    Trenčania stále ostávajú v útoku a v samom závere polčasu by radi vyrovnali. Gong to aj teraz skúšal individuálne a dostal sa až do pokutového územia, no tam jeho spoluhráči neuspeli.
     
    44
    Hosťujúci brankár Vantruba bude rozohrávať od svojej bránky. Trnavský gólman sa nikam ponáhľať nebude, nemá na to žiaden dôvod.
     
    45
    Čanturišvili sa rozbehol k šestnástke, ale vybehol proti nemu Šemrinec a loptu odstrelil do autu. Trnavčania sa preto musia stiahnuť do defenzívy.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta. Trenčín stále pokračuje vo svojej ofenzívnej snahe, ale Trnava sa vynikajúco bráni.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Vyššiu aktivitu v prvom polčase môžeme pripísať Trenčanom, ale tí nevyužili ani jednu zo svojich šancí. Naopak, efektivita Trnavčanov je chvályhodná, pretože hostia odišli do šatní za stavu 1:0 aj napriek tomu, že pred Šemrincom sa nehralo až tak často.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Omar, prichádza Joey Sleegers.
     
    46
    Druhý polčas sa začal výkopom Spartaka. Trenčania sa okamžite pokúšajú napádať súperovu rozohrávku.
     
    47
    Trnava aj naprek vysokému napádaniu pršla do útoku. Z ľavej strany chcel Jirka centrom nájsť Vlaska, ale neúspešne. Zakončenie neprišlo.
     
    48
    Trenčín sa dostal na opačnú polovicu trávnika. Azango to skúšal zakončením od ľavej čiary pokutového územia, ale loptu zrazil Tóth na rohový kop.
     
    49
    Trenčanom rohový kop nevyšiel podľa predstáv. Lopta preletela pokutovým územím a nik ju nezasiahol, takže sme zakončenie nevideli.
     
    50
    Na trávniku ostal ležať Gong, ale ošetrenie lekára napokon nepotreboval. S bolestivou grimasou sa postavil a pomaly odkráčal preč.
     
    51
    Azango vybojoval pre Trenčín ďalší rohový kop v krátkom čase a napokon po ňom aj dobre zakončil. Azango strieľal od vzdialenejšej žrde, ale iba do Vantrubu.
     
    52
    Lopta sa po Vantrubovom zákroku ešte dvakrát dostala za čiaru, takže Trenčín zahrával už tri rohové kopy v krátkom čase. Domáci sú teraz veľmi aktívni.
     
    53
    Hráči AS mali k dispozícii aj štvrtý roh v krátkom čase. Aj teraz ho vybojoval Azango, ale tentokrát sme už nepríjemné zakončenie nevideli.
     
    54
    Trenčín sa dopustil ofenzívneho faulu a rozohrávať bude Vantruba. Spartak teraz potrebuje hru upokojiť, pretože v druhom polčase čelí naozaj nepríjemnému tlaku.
     
    55
    Azango zostrelil Vlaska, ale hlavný rozhodca sa rozhodol nepoužiť žltú kartu. Po rozohrávke sa bude pokračovať ďalej.
     
    56
    Trenčín získal ďalší rohový kop. Prechodom po krídle a následnou snahou ho vybojoval Gong.
     
    57
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Marvin Egho, prichádza Kubilay Yilmaz.
     
    58
    Trenčín po rohu neuspel a sám sa musel brániť. Aktívny Jirka vybojoval rohový kop aj pre trnavský Spartak.
     
    59
    Vlaskovi to pri rozohrávke rohu vôbec nevyšlo. Loptu poslal ponad čakajúcich hráčov až za pokutové územie, nikomu sa zakončiť nepodarilo.
     
    60
    Hodina hry je za nami a v týchto chvíľach sledujeme na oboch stranách viacero nepresností. Ani jednému z tímov sa nedarí usadiť v ofenzíve.
     
    61
    Vlasko v strede ihriska podkopol súpera a Trenčín bude rozohrávať. Ak chcú domáci bodovať, majú už iba poslednú polhodinu na to, aby aspoň vyrovnali. Spartak si to dobre uvedomuje a naďalej sa vynikajúco bráni.
     
    62
    Trenčania postupovali dopredu, ale Šulek z uhla nedokázal centrovať pred bránku, pretože bol už za čiarou. O dlhú rozohrávku sa preto postará Vantruba.
     
    63
    Lopta sa teraz posúva iba v okolí stredového kruhu. Na kopačkách ju majú hostia, ktorí sa pokúšajú dostať dopredu.
     
    64
    Trnava sa predsa dostala do zakončenia! Čanturišvili sa predral pomedzi dvojicu brániacich hráčov a zakončil, Šemrinec jeho loptu zrazil, no nechytil. Trenčín mal teraz šťastie, pretože zrazená lopta bola pomalá a nedokotúľala sa do siete.
     
    65
    Trnava dala gól!
    Hostia pridávajú druhý presný zásah! Trnavčania vystihli nepresnú prihrávku svojho súpera a natlačili sa do útoku. KUBILAY YILMAZ dostal prihrávku na hranicu šestnástky, okamžite sa oprel do lopty a presne zakončil ponad Šemrinca.
    65. Kubilay YILMAZ - 0:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    67
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Jakub Paur, prichádza Hamza Čataković.
     
    68
    Trenčín prešiel do útoku. Mance to tam skúsil strelecky, ale jeho snaha bola zablokovaná na rohový kop.
     
    69
    Ani tento rohový kop hráčom nevyšiel. Lopta preletela pokutovým územím a nik ju nezasiahol, diváci tak teraz na presné zakončenia iba čakajú.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Ján Vlasko, prichádza Matej Oravec.
     
    71
    Azango to skúšal centrom z ľavej strany, ale lopta bola zblokovaná na rohový kop. Trenčín tak ostáva na útočnej polovici.
     
    72
    Bezprostredne po Ubbinkovom zahraní rohového kopu sme zakončenie nevideli, ale potom domáci strieľali, no nie veľmi dôrazne. Šemrinec si loptu schoval do rukavíc.
     
    73
    Vantruba povybehol proti Macemu, ktorému tak znemožnil zakončiť. Následne sa lopta odrazila, ale Mance už nestihol zareagovať.
     
    74
    Trenčania ešte ostali v útoku. Azango veľmi nepríjemne pálil z ľavej strany pokutového územia, no iba z ofsajdu. Vantruba zasahoval zbytočne.
     
    75
    Mance si teraz vytvoril priestor na hranici šestnástky, otočil sa okolo vlastnej osi a ľavou nohou zakončil, ale nepresne. Rozohrávať bude Vantruba.
     
    76
    Trenčín zahodil ďalšiu šancu na skórovanie! Z pravej strany prišla prihrávka priamo do stredu pokutového územia, kde sa bez prípravy do strely oprel Sleegers, ale trafil iba Vantrubu.
     
    77
    Trnava teraz svojho súpera vytlačil k stredovej čiare. Trenčín musí zakladať novú útočnú akciu.
     
    78
    Trenčín sa dostal späť k pokutovému územiu, ale zbytočne. Čataković centroval z ľavej strany, no pred bránkou nikoho nenašiel.
     
    79
    Domáci hráči spálili skvelú šancu. Gong sa natlačil do stredu pred bránku a hlavou veľmi nepríjemne zakončil pod brvno, no tam vynikajúco vyskočil Vantruba a vyrazil na roh.
     
    80
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Lukáš Skovajsa, prichádza Jakub Kadák.
     
    81
    Trenčín dal gól!
    Domáci celok po rohovom kope neuspel, ale ešte sa usadil v útoku. To v strede šestnástky využil HAMZA ČATAKOVIĆ, ktorý si prehodil loptu z nohy na nohu a vynikajúco zakončil k ľavej žrdi.
    81. Hamza ČATAKOVIĆ - 1:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    82
    Na opačnej strane vybojoval Spartak rohový kop, ale zakončenie po ňom neprišlo. Diváci sa po kontaktnom góle AS prebrali a povzbudzujú.
     
    83
    Trenčín prešiel do útoku. Sleegers to skúsil ďalekonosnou strelou, ale tá letela iba vedľa bránky, takže Vantruba nemusel zasahovať.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Yasin Pehlivan (FC Spartak Trnava), ktorý pri stredovej čiare zostrelil Kadáka.
     
    85
    Trenčín ostáva v útoku. Loptu teraz domáci posunuli Gongovi, uvidíme, či sa pokúsi o individuálnu akciu, alebo či ešte počká.
     
    86
    Gong sa napokon rozhodol prihrávať, ale nenasledovalo po tom presné zakončenie. Čataković strieľal iba vedľa bránky, takže rozohrávať bude Vantruba.
     
    87
    Domáci Mance fauloval vo vzdušnom súboji pred trnavskou šestnástkou. Hosťujúci gólman Vantruba bude pomalým tempom rozohrávať čo najďalej od svojej bránky.
     
    88
    Na trávniku sa stále nič dôležité nedeje. Trenčania sa síce snažia, ale trnavskí futbalisti vynikajúco vykrývajú priestor a k bránke ich ani nepúšťajú.
     
    89
    V stredovom kruhu sme videli faul na Čanturišviliho, po ktorom rozhodca karty neudelil. Trnava bude mať k dispozícii štandardku.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Erik Jirka, prichádza Reagy Ofosu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty. V tej prvej Spartak rozohral zo stredového kruhu, ale na útočnej polovici sa neudržal.
     
    90+2
    V strede trávnika padol Pehlivan, ktorého k zemi poslal Kadák. Trnavský Spartak tak bud môcť opäť rozohrávať, čo mu v tejto chvíli vyhovuje.
     
    90+3
    Čivič bola faulovaný za rohom šestnástky a Trnava získala ďalšiu štandardku. Hosťom už tri body neuniknú.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Aj keď bol Trenčín podľa bookmakerov stávkových kancelárií favoritom, na body si nesiahol. Trnava predviedla vysokú efektivitu a zaslúžene víťazí. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok dňa. (16:54:29)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 81. Čataković – 22. Jirka, 65. Yilmaz

    Karty:   39. Paur (TRE) – 84. Pehlivan (TRN)


    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Lawrence, Skovajsa (80. Kadák) – Paur (67. Čataković), Ubbink, Gong, Omar (46. Sleegers) – Mance, Azango.
    Náhradníci: Chovan – Keston, Sleegers, Čögley, Kadák, van Arnhem, Čataković.

    FC Spartak Trnava: Vantruba – A. Kadlec, Godál, Tóth, Civič – Jirka (90. Ofosu), Greššák, Vlasko (70. Oravec), Čanturišvili, Pehlivan – Egho (57. Yilmaz).
    Náhradníci: Chudý – Ofosu, Yilmaz, Hladík, Brigant, Pekár, Oravec.