Brighton – Arsenal 2:1 (kon.) | Manchester City – Chelsea 1:0 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
2:1 (2:1)
Arsenal FC
Nedeľa 04.03.2018, 14:30Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Veľká príležitosť hostí. Pierre-Emerick Aubameyang si našiel loptu v šestnástke, ihneď zakončil, ale trafil iba pred sebou stojaceho Mathewa Ryana.
     
    87
    Beram Kayal vykonal pred nástupom na trávnik krátku modlitbu a teraz strieda Pascala Großa, ktorý mal dnes prsty v oboch góloch Brightonu.
     
    84
    Mohlo byť rozhodnuté. José Izquierdo prihral pred prázdnu bránu voľnému Glennovi Murraymu a ten rozvlnil sieť. Rozhodca na čiare však videl tesný ofsajd prvého menovaného.
     
    83
    Tréner Wenger urobil dvojité striedanie a poslal do hry posledných dvoch žolíkov. Z ihriska odišli Calum Chambers s Henrichom Mchitarianom, nahradili ich Edward Nketiah a Héctor Bellerín.
     
    78
    Glenn Murray bol neskoro v súboji. Išiel do riskantného sklzu a nedovolene atakoval prenikajúceho Wilshera, za čo uvidel žltú katu.
     
    77
    Druhé striedanie v domácom tábore. Anthony Knockaert je sklamaný, že musí opustiť trávnik a na jeho miesto príde Solly March.
     
    74
    Prvé striedanie v zostave Arsenalu. Z ihriska odišiel Alex Iwobi, ktorého vymenil Danny Welbeck. Hostia chcú oživiť ofenzívu.
     
    69
    Sead Kolašinac sa prišiel ospravedlniť súperovi, ktorého atakoval. Ezequiel Schelotto je však nútený opustiť ihrisko, nahradil ho Bruno.
     
    64
    Výhoda bola poskytnutá po ostrom zákroku Ezequiela Schelotta, ktorý v sklze nedovolene atakoval súpera. Rozhodca sa k nemu vrátil a vytiahol žltú kartu.
     
    60
    Dale Stephens trafil v sklze najprv loptu, ale potom nasledovala noha Jacka Wilshera, takže hlavný rozhodca vytiahol žltú kartu.
     
    54
    Granit Xhaka je tretím mužom v zostave Arsenalu, ktorý uvidel žltú kartu. Nedokázal reagovať na kľučku Bonga a trafil ho priamo do ľavej nohy.
     
    45+1
    Mohlo byť vyrovnané. Laurent Koscielny sa presadil v hlavičkovom súboji a jeho pokus smeroval do ľavej žrde brány Brightonu. Domáci mali šťastie.
    43. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 2:1
     
    43
    Arsenal dal gól! Hostia dokázali znížiť v závere polčasu. PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG bol dobre postavený pred bránou, výborne usmernil strieľanú prihrávku Granita Xhaku a zákrok Mathewa Ryana nezabránil lopte v ceste do siete.
     
    40
    Jack Wilshere uvidel žltú kartu, pretože zozadu nedovolene atakoval prenikajúceho Anthonyho Knockaerta. Domáci rozohrajú štandardku.
     
    28
    Sead Kolašinac zbytočne protestoval u hlavného rozhodcu, ktorému došla trpezlivosť a ukázal zadákovi Arsenalu žltú kartu.
    26. Glenn Murray (BRN) - 2:0
     
    26
    Brighton práve strelil gól!. Domáci futbalisti potrestali zlú rozohrávku Arsenalu. Pascal Groß predviedol ďalší parádny center, našiel v šestnástke GLENNA MURRAYHO a jeho hlavička skončila v sieti.
    20.
     
    20
    Obrovská šanca Brightonu. Pascal Groß vnikol do šestnástky, pätičkou posunul loptu na voľného Anthonyho Knockaerta a jeho strelu z prvej zastavil Petr Čech.
    7. Lewis Dunk (BRN) - 1:0
     
    7
    Brighton práve strelil gól! Domáci futbalisti otvárajú skóre. Po rohovom kope chcel loptu vyboxovať Petr Čech, no v súboji ho atakoval Shane Duffy a túto situáciu využil LEWIS DUNK, ktorý zblízka namieril do odkrytej siete.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 7. Dunk, 26. G. Murray – 43. Aubameyang

    Karty:   60. Stephens (BRN), 64. Schelotto (BRN), 78. G. Murray (BRN) – 28. Kolašinac (ARS), 40. Wilshere (ARS), 54. Xhaka (ARS)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:11. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 13:12.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Schelotto (69. Bruno), Duffy, Dunk, Bong – Knockaert (77. March), Stephens, D. Pröpper, Groß (87. Kayal) – Izquierdo – G. Murray.
    Náhradníci: Krul – Goldson, Kayal, Locadia, March, Bruno, Ulloa.

    Arsenal FC: Čech – Chambers (83. Nketiah), Mustafi, Koscielny (C), Kolašinac – Wilshere, Xhaka – Mchitarjan (83. Bellerín), Özil, Iwobi (74. Welbeck) – Aubameyang.
    Náhradníci: Ospina – Bellerín, Elneny, Holding, Maitland-Niles, Nketiah, Welbeck.