Brighton – Arsenal 2:1 (kon.) | Manchester City – Chelsea 1:0 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
2:1 (2:1)
Arsenal FC
Nedeľa 04.03.2018, 14:30Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Obrovská radosť na štadióne Brightonu. Nováčik Premier League natiahol svoju sériu bez prehry v rámci Premier League na päť duelov, pričom zaznamenal tretie víťazstvo. Domáci futbalisti vybehli na favorita v úvodnom polčase a po necelej polhodine hry viedli o dva góly vďaka presným zásahom Dunka a Murrayho. Arsenal sa prebral až v závere prvého dejstva, keď znížil Aubameyang a Koscielny trafil žrď. Aktivita hostí potom pokračovala aj po prestávke, no gólové šance neprichádzali, a tak The Gunners prehrali štvrtý z ostatných piatich ligových zápasov. (16:28:36)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Glenn Murray si pokryl loptu telom a získal faul od Mustafiho. Domáci teraz natiahnu čas pred realizáciou štandardky.
     
    90+6
    José Izquierdo sa ocitol v rýchlostnom súboji proti poslednému brániacemu mužovi. Tým bol ale Héctor Bellerín, ktorý šprintérske konfrontácie neprehráva.
     
    90+5
    Granit Xhaka neposlal presný center do šestnástky Brightonu. Lopta smerovala iba na prvého hráča s bielo-modrým dresom.
     
    90+4
    Pierre-Emerick Aubameyang si vypýtal faul ďaleko od pokutového územia domácich, no vybojoval pre Arsenal atraktívnu štandardku.
     
    90+3
    Veľká príležitosť hostí. Pierre-Emerick Aubameyang si našiel loptu v šestnástke, ihneď zakončil, ale trafil iba pred sebou stojaceho Mathewa Ryana.
     
    90+2
    The Gunners vytvárajú tlak na domácu defenzívu, ale hráči Brightonu sú dobre sformovaní pred šestnástkou.
     
    90+1
    Jack Wilshere sa dostal k lopte po rohovom kope, ale jeho strela spoza šestnástky nebola dostatočne presná a skončila mimo brány.
     
    90
    Riadny hrací čas sa práve naplnil. Arsenal je nasťahovaný v okolí domácej šestnástky a má k dispozícii sedem nadstavený minút.
     
    89
    Mathew Ryan dobre čítal hru a vybehol mimo šestnástky, kde odkopol loptu pred rozbehnutým Nketiahom.
     
    88
    Mladý útočník Edward Nketiah si našiel priestor v pokutovom území, dokázal zakončiť hlavou, ale jeho pokus bol slabý a skončil v náručí Ryana.
     
    87
    Beram Kayal vykonal pred nástupom na trávnik krátku modlitbu a teraz strieda Pascala Großa, ktorý mal dnes prsty v oboch góloch Brightonu.
     
    85
    Záver duelu je nervózny. Domáci futbalisti cítia šancu na cenné víťazstvo a Arsenal chce v posledných minútach otočiť vývoj stretnutia.
     
    84
    Mohlo byť rozhodnuté. José Izquierdo prihral pred prázdnu bránu voľnému Glennovi Murraymu a ten rozvlnil sieť. Rozhodca na čiare však videl tesný ofsajd prvého menovaného.
     
    83
    Tréner Wenger urobil dvojité striedanie a poslal do hry posledných dvoch žolíkov. Z ihriska odišli Calum Chambers s Henrichom Mchitarianom, nahradili ich Edward Nketiah a Héctor Bellerín.
     
    81
    Pascal Groß nebol včas pri lopte v pokutovom území a nedokázal obísť Seada Kolašinaca. Nevybojoval ani rohový kop.
     
    80
    Henrich Mchitarian vypálil ľavačkou spoza pokutového územia. Domáca defenzíva zblokovala jeho pokus na rohový kop.
     
    78
    Glenn Murray bol neskoro v súboji. Išiel do riskantného sklzu a nedovolene atakoval prenikajúceho Wilshera, za čo uvidel žltú katu.
     
    78
    Anthony Knockaert nebol stotožnený s rozhodnutím hlavného trénera. Na lavičke kopal do sedačiek a rozhadzoval rukami.
     
    77
    Druhé striedanie v domácom tábore. Anthony Knockaert je sklamaný, že musí opustiť trávnik a na jeho miesto príde Solly March.
     
    76
    Do konca riadneho hracieho času zostáva menej ako štvrťhodina a domáci futbalisti si stále udržiavajú tesné vedenie. Navyše, súpera nepúšťajú do šancí.
     
    74
    Prvé striedanie v zostave Arsenalu. Z ihriska odišiel Alex Iwobi, ktorého vymenil Danny Welbeck. Hostia chcú oživiť ofenzívu.
     
    73
    Anthony Knockaert vysunul do samostatného úniku Glenna Murrayho, domáci útočník mal náskok, ale neveril si v rýchlostnom súboji a radšej zacúval dozadu.
     
    72
    Dlhšie ošetrovanie Schelotta zastavilo rozbehnutý Arsenal, ktorému sa kráti čas na vyrovnanie. Hostia opäť zvyšujú aktivitu.
     
    71
    José Izquierdo mohol zmeniť skóre. Domáci krídelník nabral rýchlosť na ľavej strane, posunul si loptu viac na stred, ale jeho strela skončila vedľa brány.
     
    70
    Bruno naskočil do zápasu a ihneď si navliekol kapitánsku pásku. Hlavný rozhodca vyriešil faul na Schelotta iba dohovorom aj pre hráčov, ktorí protestovali.
     
    69
    Sead Kolašinac sa prišiel ospravedlniť súperovi, ktorého atakoval. Ezequiel Schelotto je však nútený opustiť ihrisko, nahradil ho Bruno.
     
    68
    Stále sa nehrá a čakáme na reakciu arbitra. Ezequiel Schelotto si už sadol na trávnik, no ešte nie je v takom stave, aby bol schopný pokračovať.
     
    67
    Po vzdušnom súboji Schelotta s Kolašinacom sa na hracej ploche rozprúdili emócie. Viacero hráčov na seba pokrikovalo a terčom kritiky bol aj hlavný rozhodca.
     
    66
    Hra je prerušená, pretože na trávniku zostal ležať Ezequiel Schelotto. Prichádzajú k nemu aj lekári s nosidlami.
     
    65
    Arsenal je v druhom polčase jasne lepší, ale čaká na vyložené gólové šance. Po štandardke Londýnčanov zasiahol Mathew Ryan.
     
    64
    Výhoda bola poskytnutá po ostrom zákroku Ezequiela Schelotta, ktorý v sklze nedovolene atakoval súpera. Rozhodca sa k nemu vrátil a vytiahol žltú kartu.
     
    63
    Hlavný rozhodca ponechal hosťom výhodu, ktorú takmer zužitkovali. Pierre-Emerick Aubameyang bol v poslednej chvíli zastavený Bongom.
     
    61
    Granit Xhaka mal na starosti rozohrávku štandardnej situácie. Jeho tvrdá strela po trávniku však narazila do múru.
     
    60
    Dale Stephens trafil v sklze najprv loptu, ale potom nasledovala noha Jacka Wilshera, takže hlavný rozhodca vytiahol žltú kartu.
     
    60
    Arsenal v ostatných minútach zvýšil aktivitu a viackrát dokázal ohroziť bránu Brightonu. Stále však prehráva o jeden gól.
     
    59
    Granit Xhaka spadol v šestnástke a držal sa za nohu. Hlavný rozhodca však stál blízko a odmietol špekulácie o pokutovom kope.
     
    58
    Mathew Ryan mal zase prácu. Domáci brankár predviedol výborný zákrok po strele Mesuta Özila spoza šestnástky a loptu vytlačil na roh.
     
    57
    Alex Iwobi dal o sebe vedieť v pokutovom území domáceho tímu. Zasekol si obrancu a ľavačkou preveril pozornosť Mathewa Ryana.
     
    56
    Brighton nevyužil rohový kop. Lopta sa odrazila k Anthonymu Knockaertovi, ktorý vypálil z voleja vysoko nad bránu.
     
    55
    Ezequiel Schelotto prijal loptu na hranici ofsajdu, ale napokon nepríjemne odcentroval a Petr Čech musel jeho pokus vytlačiť nad brvno.
     
    54
    Granit Xhaka je tretím mužom v zostave Arsenalu, ktorý uvidel žltú kartu. Nedokázal reagovať na kľučku Bonga a trafil ho priamo do ľavej nohy.
     
    53
    Gaëtan Bong prišiel o loptu pod tlakom, ale dokázal si vypýtať faul a jeho zbožný pohľad napokon presvedčil rozhodcu, aby zapískal.
     
    51
    Alex Iwobi zbytočne stratil loptu, keď nedokázal spracovať prihrávku na ľavom krídle. Domáci futbalisti môžu zaútočiť.
     
    50
    Henrich Mchitarian vypálil po zemi spoza šestnástky, ale Mathew Ryan loptu dobre videl a dokázal ju ukryť v rukaviciach.
     
    49
    Xhaka však ukázal, že je platný aj na opačnom konci ihriska. Vrátil sa do šestnástky Arsenalu a zastavil center z ľavého krídla.
     
    48
    Granit Xhaka preváhal ideálny moment na koncovku. Zbytočne spolu so svojimi kolegami špekuloval a nevystrelil.
     
    47
    Shane Duffy sa snažil o prihrávku či strelu z diaľky. Ťažko povedať, pretože loptu poslal niekde k rohovej zástavky a nasledoval odkop Petra Čecha.
     
    46
    Cez prestávku nedošlo k žiadnej zmene v zostavách. Obaja tréneri ponechali na trávniku základné jedenástky.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Brighton potvrdil dobrú formu z ostatných ligových kôl a prekvapil favorita. Už v siedmej minúte poslal domácich do vedenia Lewis Dunk a následne sa presadil aj Glenn Murray. Arsenal bol dlho len v pozícii brániaceho sa tímu, no v závere polčasu znížil Pierre-Emerick Aubameyang a Laurent Koscielny hlavičkoval do žrde, takže mohlo byť vyrovnané.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Mohlo byť vyrovnané. Laurent Koscielny sa presadil v hlavičkovom súboji a jeho pokus smeroval do ľavej žrde brány Brightonu. Domáci mali šťastie.
     
    45
    Arsenal v závere úvodného dejstva ožil a drží loptu na kopačkách. Súperovu bránu môže ohroziť v rámci dvoch nadstavených minút.
     
    44
    Gól do šatne môže hosťom pomôcť. V doterajšom priebehu neboli výrazní, ale momentálne strácajú na súpera jediný presný zásah, čo sú schopní zmazať.
    43. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 2:1
     
    43
    Arsenal dal gól! Hostia dokázali znížiť v závere polčasu. PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG bol dobre postavený pred bránou, výborne usmernil strieľanú prihrávku Granita Xhaku a zákrok Mathewa Ryana nezabránil lopte v ceste do siete.
     
    41
    José Izquierdo mohol skórovať po rozohrávke štandardnej situácie. Dostal prihrávku do pohybu, vystrelil zblízka, no Petr Čech úspešne zasiahol a rozhodca na čiare videl tesný ofsajd.
     
    40
    Jack Wilshere uvidel žltú kartu, pretože zozadu nedovolene atakoval prenikajúceho Anthonyho Knockaerta. Domáci rozohrajú štandardku.
     
    39
    Mathew Ryan zrazil Mchitarianovu strelu na rohový kop, ktorý však hostia nevyužili a nedokázali druhýkrát ohroziť bránu Brightonu.
     
    38
    Londýnčania ihneď zareagovali. Po ubránenej štandardke vyrazili do útoku a prudkou strelou z ostrého uhla sa prezentoval Henrich Mchitarian
     
    37
    Hráči Brightonu predviedli nacvičený signál zo štandardky. Defenzíva hostí nestihla zareagovať, ale lopta skončila pri Petrovi Čechovi.
     
    35
    Na tribúne sú viditeľní fanúšikovia Arsenalu s transparentom "Wenger out". Tréner hostí sedí zamyslený na lavičke a sleduje nevýrazný výkon svojich zverencov.
     
    34
    Arsenal nevyužil rohový kop. Lopta smerovala iba do priestoru, kde boli hráči v bielo-modrom. Vo vzduchu úspešne zasiahol Ezequiel Schelotto.
     
    33
    Domáci sú naďalej aktívnejší a zaznamenali už šiestu strelu do priestoru brány. Glenn Murray namieril z otočky priamo do Petra Čecha.
     
    32
    Mesut Özil sa ukázal nešportovým prejavom. Namiesto podania lopty protihráčovi ju odkopol za čiaru. Hlavný rozhodca mohol vytiahnuť žltú kartu.
     
    31
    Mesut Özil si nabiehal do šestnástky, ale v zhustenom priestore nedokázal prijať prihrávku. Loptu získal do náručia Mathew Ryan.
     
    30
    Po hodine hry prehráva Arsenal na ihrisku nováčika z Brightonu o dva góly a ešte nevystrelil do priestoru brány. Výkon hostí je zatiaľ sklamaním.
     
    29
    Glenn Murray si opäť urobil priestor vo vzdušnom súboji a hlavičkoval smerom na bránu. Petr Čech loptu schoval v rukaviciach.
     
    28
    Sead Kolašinac zbytočne protestoval u hlavného rozhodcu, ktorému došla trpezlivosť a ukázal zadákovi Arsenalu žltú kartu.
    26. Glenn Murray (BRN) - 2:0
     
    26
    Brighton práve strelil gól!. Domáci futbalisti potrestali zlú rozohrávku Arsenalu. Pascal Groß predviedol ďalší parádny center, našiel v šestnástke GLENNA MURRAYHO a jeho hlavička skončila v sieti.
     
    25
    Pascal Groß si našiel odrazenú loptu v pokutovom území, ale nebol dostatočne pohotový a Čecha pozdravil iba slabým zakončením.
     
    24
    Pierre-Emerick Aubameyang dostával prihrávku do šestnástky od Jacka Wilshera, ale domáca defenzíva včas vystúpila a loptu získala do svojej moci.
     
    23
    Hosťom vôbec nevychádza bránenie štandardiek. Z jednej už inkasovali a teraz po rohovom kope nechali zblízka hlavičkovať Duffyho, ktorý mieril nad bránu.
     
    22
    Domácich futbalistov zdobí obrovská bojovnosť. Nevypustia žiaden osobný súboj, loptu udržia aj v náročných pozíciách a dávajú zabrať profesorsky hrajúcemu Arsenalu.
    20.
     
    20
    Obrovská šanca Brightonu. Pascal Groß vnikol do šestnástky, pätičkou posunul loptu na voľného Anthonyho Knockaerta a jeho strelu z prvej zastavil Petr Čech.
     
    19
    Pascal Groß presne odcentroval od ľavej rohovej zástavky, našiel hlavu Lewisa Dunka, ale domáci obranca tentoraz mieril nad bránu.
     
    18
    Na opačnej strane ihriska nabral rýchlosť José Izquierdo, vystrelil spoza šestnástky a vďaka teču jedného z hosťujúcich obrancov získal rohový kop.
     
    17
    Calum Chambers dostal loptu do pokutového územia, ale pri kľučke sa pošmykol a nedokázal odcentrovať. Následne neuspel ani Henrich Mchitarian.
     
    16
    Domáci vynikajúco prepínajú z defenzívy do ofenzívy a naopak. Uvidíme, dokedy udržia nasadené tempo takto vysoko.
     
    15
    Po úvodnej štvrťhodine sú spokojnejší futbalisti Brightonu, ktorí dokázali skórovať zo štandardky a robia favoritovi problémy výborným pohybom.
     
    13
    Anthony Knockaert sa snažil vysunúť do úniku Glenna Murrayho, no domáci útočník nemal potrebnú rýchlosť.
     
    12
    Ezequiel Schelotto potiahol loptu od vlastnej šestnástky až na polovicu ihriska, ale tam si nerozumel s Pascalom Großom, ktorý chcel ísť do narážačky.
     
    11
    Arsenal po solídnom úvode zápasu stratil pevnú pôdu pod nohami a je pod tlakom domáceho tímu. Z diaľky vyskúšal šťastie nepresnou strelou José Izquierdo.
     
    10
    Pascal Groß nečakane vypálil z hranice pokutového územia a Petr Čech sa musel poriadne natiahnuť až k žrdi, vďaka čomu loptu vyrazil na roh.
     
    9
    Ďalší rohový kop už hráči Brightonu nedokázali využiť. Shane Duffy si tentoraz pomohol nedovolene útočným faulom.
    7. Lewis Dunk (BRN) - 1:0
     
    7
    Brighton práve strelil gól! Domáci futbalisti otvárajú skóre. Po rohovom kope chcel loptu vyboxovať Petr Čech, no v súboji ho atakoval Shane Duffy a túto situáciu využil LEWIS DUNK, ktorý zblízka namieril do odkrytej siete.
     
    7
    Lewis Dunk daroval hosťom aspoň rohový kop, z ktorého Arsenal opäť nič nevyťažil. Lopta je na kopačkách domácich futbalistov.
     
    6
    Henrich Mchitarian prudko odcentroval z pravého krídla a Lewis Dunk takmer ohrozil vlastného brankára, keď sa mu nepodaril odkop.
     
    5
    Následne prišiel ďalší strelecký pokus z dielne Arsenalu. Mesut Özil namieril spoza šestnástky nad brvno.
     
    4
    Alex Iwobi sa dostal k odrazenej lopte približne pätnásť metrov od brány, ale jeho strela bola zablokovaná.
     
    3
    The Gunners nevyužili rohový kop a neohrozili bránu súpera. Držia však loptu na kopačkách a snažia sa o postupný prechod do útoku.
     
    2
    Pierre-Emerick Aubameyang ukázal svoju povestnú rýchlosť, ale nedokázal odcentrovať z ľavej strany. Získal aspoň rohový kop.
     
    1
    Pascal Groß uviedol loptu do pohybu. Domácim nevyšla úvodná akcia podľa predstáv a dopredu môžu ísť hráči Arsenalu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Schelotto, Duffy, Dunk, Bong – Knockaert, Stephens, D. Pröpper, Groß – Izquierdo – G. Murray.
    Náhradníci: Krul – Goldson, Kayal, Locadia, March, Bruno, Ulloa.

    Arsenal FC: Čech – Chambers, Mustafi, Koscielny (C), Kolašinac – Wilshere, Xhaka – Mchitarian, Özil, Iwobi – Aubameyang.
    Náhradníci: Ospina – Bellerín, Elneny, Holding, Maitland-Niles, Nketiah, Welbeck.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 29. kola anglickej Premier League. Nováčik z Brightonu privíta na domácom trávniku londýnsky Arsenal, ktorému sa poriadne vzdaľuje postup do Ligy majstrov.

    Brighton síce figuruje na sympatickej dvanástej priečke, ale stále nemá istotu zotrvania medzi anglickou elitou. Rozdiely medzi tímami na chvoste tabuľky sú minimálne a nováčika delia od zostupovej zóny len štyri body. Klub z juhu Anglicka však v ostatných štyroch ligových kolách neprehral a posunul sa vpred. Pred vlastnými fanúšikmi presvedčivo zdolal Swansea 4:1 a West Ham 3:1. K dvom domácim víťazstvám navyše pridal remízy 1:1 na trávnikoch Stoke City a Southamptonu. Výsledkovú a hernú pohodu Brightonu podčiarkuje aj postup klubu do štvrťfinále FA Cupu.

    Arsenal nemusí riešiť záchranárske práce, no jeho postavenie v tabuľke nie je príliš lichotivé. Londýnčania sa nachádzajú na šiestej priečke, pričom výraznejšie zaostávajú za piatou Chelsea aj pozíciami zaručujúcimi účasť v Lige majstrov. The Gunners v predchádzajúcich štyroch ligových vystúpeniach až trikrát prehrali, keď nestačili na Manchester City, Tottenham a Swansea. Poradili si len doma s Evertonom. Zverenci trénera Wengera zároveň prehrali finálový duel Ligového pohára s Manchestrom City, už v januári vypadli z FA Cupu a tešiť ich môže iba postup do ďalšieho kola Európskej ligy, kde prešli cez švédskeho outsidera v podobe Östersundu.

    Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne dopadol lepšie pre Arsenal, ktorý vyhral začiatkom októbra na domácej pôde 2:0. Do čierneho vtedy presne mierili Monreal a Iwobi.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 7. Dunk, 26. G. Murray – 43. Aubameyang

    Karty:   60. Stephens (BRN), 64. Schelotto (BRN), 78. G. Murray (BRN) – 28. Kolašinac (ARS), 40. Wilshere (ARS), 54. Xhaka (ARS)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:11. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 13:12.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Schelotto (69. Bruno), Duffy, Dunk, Bong – Knockaert (77. March), Stephens, D. Pröpper, Groß (87. Kayal) – Izquierdo – G. Murray.
    Náhradníci: Krul – Goldson, Kayal, Locadia, March, Bruno, Ulloa.

    Arsenal FC: Čech – Chambers (83. Nketiah), Mustafi, Koscielny (C), Kolašinac – Wilshere, Xhaka – Mchitarjan (83. Bellerín), Özil, Iwobi (74. Welbeck) – Aubameyang.
    Náhradníci: Ospina – Bellerín, Elneny, Holding, Maitland-Niles, Nketiah, Welbeck.