Levante – Espanyol 1:1 (kon.) | Barcelona – Atlético Madrid 1:0 (kon.) | Sociedad – Alavés 2:1 (kon.)
Valencia – Real Betis 2:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
1:0 (1:0)
Atlético Madrid
Nedeľa 04.03.2018, 16:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    FC Barcelona oddolala náporu svojho najväčšieho konkurenta v boji o majstrovský titul, keď v domácom stretnutí zvíťazila nad Atléticom Madrid najtesnejším rozdielom 1:0 vďaka úspešnému priamemu kopu Lionela Messiho ešte z prvého polčasu. V tom druhom síce hostia z Madridu výrazne zlepšili svoj výkon, no vyrovnať sa im nepodarilo, a tak po dnešnej prehre strácajú na Kataláncov z druhého miesta už osem bodov. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu! (18:11:22)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Luis Suárez teraz predviedol príkladnú prácu pre svoj tím, keď výrazne zatlačil na rozohrávajúceho DIega Godína a loptu dostal až k rohovej zastávke pri bráne Jana Oblaka, kde sa už zápas pravdepodobne aj dohrá.
    90+2.
     
    90+2
    Futbalisti Atlética sa síce snažia ešte niečo vymyslieť, domáci hráči ich však napádajú už na ich vlastnej polovici, vďaka čomu nepúšťajú hostí do tesnej blízkosti svojej brány.
     
    90+1
    Konečne sa Lionelovi Messimu podarilo šikovne uvoľniť Luisa Suáreza, ktorý bol na ľavej strane pokutového územia úplne sám, rozhodol sa zakončiť technicky, no bránu Jana Oblaka netrafil.
     
    90
    V druhom polčase sa budú nadstavovať tri minúty.
     
    88
    Lionelovi Messimu s výnimkou doposiaľ jediného presného zásahu dnešný zápas príliš nevychádza, keď ani tentokrát neprestrčil loptu na svojho kolegu z ofenzívy Luisa Suáreza.
     
    87
    Po veľkom vzruchu vo vlastnom pokutovom území sa teraz hráči Barcelony snažia upokojiť hru postupnou pomalou kombináciou od vlastných obrancov.
     
    86
    Antoine Griezmann nepatrí medzi vyhlásených hlavičkárov, no teraz sa mu podarilo vyhrať vzdušný súboj so Samuelom Umtitim, Kévin Gameiro však mal k lopte príliš ďaleko.
     
    85
    Tak teraz si celý Camp Nou poriadne vydýchol. Diego Costa totiž vyhral osobný súboj s Gerardom Piquém, lopta sa dostala ku Kévinovi Gameirovi, ktorý síce prepálil Marca-Andrého ter Stegena, no rozhodcovia videli ofsajdové postavenie Diega Costu.
     
    84
    Naopak, kto v dnešnom stretnutí dohral, to je Suárezom spoluhráč Philippe Coutinho. Ten prepúšťa svoje miesto na trávniku na posledné minúty Paulinhovi.
     
    83
    Hra je opäť prerušená a znova je to vinou zdravotných problémov jedného z domácich hráčov. Tentokrát ide o Luisa Suáreza, ktorý by však mal pokračovať v zápase.
     
    82
    Antoine Griezmann vyzval na spoluprácu Kévina Gameira, ten sa ale zatiaľ nevie príliš dostať do zápasu. Teraz najskôr nespracoval jednoduchú prihrávku a následne sa dokonca dopustil nedovoleného zákroku.
    81.
     
    81
    Philippe Coutinho sa šikovne predral cez dvojicu brániacich hráčov Atlética až do pokutového územia, kde sa dostal do kontaktu s Josém Giménezom a pokúsil sa vypýtať si penaltu, hlavný rozhodca mu však na jeho pád neskočil.
     
    80
    Lionel Messi sa snažil ukázať svoje veľké individuálne majstrovstvo proti trojici súperov, tam však Argentínčan nemal šancu a o loptu prišiel.
     
    79
    Tak teraz sa tlak Barcelony zvyšuje každou minútou. Sergio Busquets dobre dosledoval situáciu, počkal si na center pred bránu, no jeho hlavičku dokázal Jan Oblak efektne vytlačiť!
    77.

    Jakub Kocourek

    Góly: 26. Messi

    Karty:   30. Messi (BAR) – 31. Vrsaljko (ATM), 57. J. Giménez (ATM)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 16:20.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Coutinho (84. Paulinho), Rakitić, Busquets, Iniesta (C) (35. A. Gomes) – Messi, L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – O. Dembèlé, Paulinho, Alcácer, Digne, A. Gomes, Vermaelen.

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko (59. Á. Correa), J. Giménez, Godín (C), Luís (74. Hernández) – Saúl Ñíguez, Gabi (66. Gameiro), Partey, Koke – Griezmann, D. Costa.
    Náhradníci: Werner – F. Torres, Á. Correa, Hernández, Gameiro, Juanfran, Vitolo.

    Rozhodca: Jesus Gil Manzano