Levante – Espanyol 1:1 (kon.) | Barcelona – Atlético Madrid 1:0 (kon.) | Sociedad – Alavés 2:1 (kon.)
Valencia – Real Betis 2:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
1:0 (1:0)
Atlético Madrid
Nedeľa 04.03.2018, 16:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Najväčším ťahákom víkendového programu 27. kola španielskej La Ligy je súboj prvého s druhým. Vedúca FC Barcelona na svojom Camp Nou privíta od 16:15 Atlético Madrid. Z tohto veľkého šlágra vám aj vďaka nášmu online textovému prenosu nič neunikne.

    FC BARCELONA

    Barcelona si zatiaľ počína v aktuálnom ročníku najvyššej domácej súťaže skutočne suverénne. V 26 stretnutiach ešte ani raz neprehrala a stratila len 12 bodov pri šiestich nerozhodných výsledkoch. Blaugranas nezostávajú nič dlžní svojej povesti, keď majú najkvalitnejšiu ofenzívu v celej La Lige. Nastrieľali už celkovo 69 gólov, čo znamená priemer až 2,65 presného zásahu na jeden zápas. Tréner Ernesto Valverde sa môže absolútne spoľahnúť na svoje dve najväčšie opory Lionela Messiho s Luisom Suárezom. Toto duo prekonalo súperových brankárov celkovo už 43-krát a postaralo sa tak o 62% všetkých gólov svojho tímu. Okrem bezproblémovo fungujúceho útoku nemajú Katalánci takmer žiaden problém ani v defenzíve. O všetkom svedčí len 13 inkasovaných gólov a až 15 čistých kônt v podaní Marca-Andrého ter Stegena. Poriadne rozbehnutý barcelonský stroj vo štvrtok vo vloženom ligovom kole tak trochu pribrzdila remíza na ihrisku Las Palmas. Ernestovi Valverdemu by mal podľa všetkého dnes chýbať len portugalský obranca Nelson Semedo, ktorého trápi svalové zranenie.

    ATLÉTICO MADRID

    Atlético Madrid je v súčasnosti už jediným skutočným vyzývateľom FC Barcelona v boji o majstrovský titul. Aktuálne Los Colchoneros na svojho dnešného súpera strácajú päť bodov a v prípade víťazstva na Camp Nou by svoje manko stiahli už len na dva body. Kým Barca sa vyznačuje svojou typickou drvivou ofenzívou, tak Atlético nezostáva nič dlžné svojej povesti tímu s prepracovanou defenzívnou činnosťou. Zvereni charizmatického trénera Diega Simeoneho v 26 zápasoch inkasovali len neuveriteľných 11 gólov a ich brankárska jednotka Jan Oblak si až 17-krát udržala čisté konto. Na druhej strane, v ofenzíve to Atléticu predsa len mierne škrípe, keď jeho hráči prekonali súperových brankárov 45-krát. Najlepším strelcom tímu nie je nikto iný ako Antoine Griezmann. Francúzsky ofenzívny stredopoliar nastrieľal už 15 gólov, pričom nezabudnuteľným je najmä jeho tohtotýždňový výkon z domáceho súboja s Leganes, kde sa sám Griezmann postaral o všetky presné zásahy svojho tímu pri suverénnom triumfe 4:0. Diego Simeone už dnes nebude môcť počítať s dvojicou Yannick Ferreira Carrasco-Nicolas Gaitán, ktorá si to namierila do čínskej najvyššej súťaže do tímu Dalian Yifang. Okrem toho visí otáznik aj nad štartom dua Lucas Hernandez-Stefan Savić.

    Miernym favoritom tohto veľmi dôležitého zápasu je FC Barcelona. Bilancia posledných vzájomných stretnutí však hovorí o tom, že až tri z posledných piatich meraní síl týchto dvoch súperov sa skončili nerozhodne 1:1. Na druhej strane však v neprospech Los Colchoneros hovorí fakt, že na Camp Nou zvíťazili naposledy ešte vo februári 2006.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Coutinho, Rakitić, Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – O. Dembèlé, Paulinho, Alcácer, Digne, A. Gomes, Vermaelen.

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, J. Giménez, Godín (C), Luís – Saúl Ñíguez, Gabi, Partey, Koke – Griezmann, D. Costa.
    Náhradníci: Werner – F. Torres, Á. Correa, Hernández, Gameiro, Juanfran, Vitolo.

    Rozhodca: Jesus Gil Manzano.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou hosťujúceho tímu, ktorí sa však zatiaľ do žiadnej veľkej ofenzívy nehrnú a manévrujú s loptou v blízkosti poliaceho kruhu.
     
    2
    Andrés Iniesta sa rozbiehal po svojej ľavej strane, kde ho pomerne razantne zastavil Šime Vrslajko. Išlo však o čistý zákrok v podaní obrancu Atlética, a tak môžu hostia vhadzovať.
     
    3
    Lionel Messi videl na ľavom krídle Jordiho Albu, ktorý si loptu od Argentínčana prebral a pokúsil sa odcentrovať, avšak jeho center odvrátil späť do ihriska José Giménez.
     
    4
    Prvý náznak ofenzívnej aktivity aj od hráčov Atlética, Gabi sa snažil kolmicou do pokutového územia vyzvať na zakončenie Kokého, no loptu zastavil dobre postavený Gerard Piqué.
     
    5
    ďalší pokus od Jordiho Albu poslať loptu z ľavého krídla "do ohňa" bol zblkovaný jedným z obrancov Atlética na rohový kop, tým však Barcelončania Jana Oblaka neohrozili.
     
    6
    Aktivita domácich v blízkosti pokutového územia pokračovala ďalej a v krátkom časovom slede sme videli aj ďalšiu štandardnú situáciu od ľavej rohovej zástavky. Center Andrésa Iniestu sa snažili zakončovať aj Philippe Coutinho, aj Samuel Umtiti, Jana Oblaka však k zákroku nedonútili.
     
    7
    Diego Costa si prebral loptu na polovici ihriska chrbtom k bráne Barcelony a chcel sa obtočiť okolo Samuela Umtitiho, ktorý ho však poslal k zemi nedovoleným zákrokom.
     
    8
    Blaugranas sa útoku Atlética ubránili a okamžite začali protiakciu. Luis Suárez to skúšal individuálne cez Filipeho Luísa, no znova z toho bol len rohový kop pre domácich.
     
    9
    Prvé väčšie vzrušenie v blízkosti Jana Oblaka prerušuje píšťalka hlavného rozhodcu, ktorý videl ofsajdové postavenie Luisa Suáreza pri snahe Uruguajčana o hlavičkové zakončenie.
     
    10
    Domáci futbalisti držia loptu na polovici svojho súpera a snažia sa nájsť medzeru v jeho defenzíve. Tá však zatiaľ každý pokus o kolmicu odvracia na rohový kop. Podobne tomu bolo aj teraz pri kombinácii Philippeho Coutinha so Sergim Robertom.
     
    11
    Ani štvrtý rohový kop však nepriniesol nejakú zložitejšiu robotu pre Jana Oblaka v bráne hostí, keďže s centrom od pravej rohovej zástavky si jeho spoluhráči dokázali poradiť. Napriek tomu pokračuje aktivita FC Barcelona.
     
    12
    Luis Suárez bol s loptou na hranici pokutového územia, avšak chrbtom k bráne, kde pocítil na svojom tele kontakt s Gabim a porúčal sa k zemi. Je z toho prvý nebezpečný priamy kop pre Barcelončanov.
     
    13
    Hráči Atlética toho zatiaľ v ofenzíve príliš veľa neukázali, ich defenzíva však do týchto chvíľ pracuje bezchybne, keď aj v tomto momente zabránila súperovi priamo ohroziť svojho brankára Jana Oblaka.
     
    14
    Po dlhšom čase sme videli hostí s loptou na ofenzívnej polovici, tam si však Koke nerozumel s dvojicou Diego Costa-Antoine Griezmann a dopredu tak môžu ísť opäť Barcelončania.
     
    15
    Lionel Messi prechádzal individuálne po pravej strane, kde sa však nedokázal zbaviť dobre pracujúceho Filipeho Luísa. Napokon je dokonca autové vhadzovanie pre Atlético.
     
    16
    Takýto obrázok dnes asi uvidíme v priebehu celého dnešného duelu. Andrés Iniesta s Ivanom Rakitićom manévrujú s loptou približne 30 metrov od brány súpera, hráči Atlética sú stiahnutí pred vlastným pokutovým územím takmer všetci s výnimkou Diega Costu a Antoineho Griezmanna.
     
    17
    Madridčanom sa teraz podarilo získať loptu, čo sa okamžite na prekvapenie defenzívy pokúsil využiť Saúl Ñíguez, no ten svojou dlhou loptou našiel Diega Costu len v postavení mimo hry.
     
    18
    Tak toto nebol príjemný pohľad. Andrés Iniesta po hlavičkovom súboji so Saúlom Ñíguezom nekontrolovateľne spadol na trávnik a drží sa za svoj chrbát. Kapitán Blaugranas bude potrebovať ošetrenie.
     
    19
    Stále sa nehrá, Andrés Iniesta však bude napokon pokračovať v dnešnom zápase bez nejakého dlhšieho ošetrenia.
     
    20
    Philippe Coutinho sa zbavil Kokého, posunul loptu na Lionela Messiho, ktorý svojim individuálnym majstrovstvom oklamal trojicu súperov, no jeho strele smerom na Jana Oblaka chýbala razancia.
     
    21
    Snáď po prvýkrát v zápase sa aj domáci futbalisti stiahli pred vlastné pokutové územie a chvíľu nechávajú hrať súpera. Atlético však nič prekvapivé nevymysleo, kolmica Thomasa Parteya do pokutového územia sa končí len u Marca-Andrého ter Stegena.
     
    22
    Andrés Iniesta na dnešný zápas rozhodne nebude spomínať v dobrom. Krátko potom, čo sa spamätal z nekontrolovateľného pádu na chrbát, mu teraz po nohách prešiel Šime Vrsaljko a sám kapitán Barcelony avizuje, že pravdepodobne bude musieť striedať.
     
    23
    Tak napokon to zatiaľ na striedanie v podaní Andrésa Iniestu opäť nevyzerá, napriek tomu si už kamery priameho prenosu vybrali na lavičke Barcelony Brazílčana Paulinha, ktorý sa už začal rozcvičovať.
     
    24
    Barcelončania zatiaľ však nemôžu počítať so svojim kapitánom, ktorý podstupuje krátke ošetrenie za postrannou čiarou. To im však nebráni v tom, aby obliehali pokutové územie hostí.
    Lionel Messi (BAR) - 1:0
     
    26
    Barcelona dala gól! Domáci získali výhodu priameho kopu tesne za hranicou pokutového územia, a to je ideálna pozícia pre LIONELA MESSIHO. Ten presne umiestnenou strelou do ľavého horného rohu brány po prvýkrát prekonáva Jana Oblaka. Slovinský gólman Atlética si na loptu síce siahol, no nemal nejakú šancu výraznejšie zasiahnuť.
     
    27
    Ani nie polhodinu sa hosťom vyplácala defenzíva taktika, s ktorou do dnešného duelu nastúpili. Teraz však už krátko po rozohrávke začínajú vyvíjať predsa len o niečo väčšiu aktivitu aj do ofenzívy.
     
    28
    Thomas Partey prišiel poriadne odhodlane do súboja s Lionelom Messim, napokon sa mu podarilo loptu čisto vybojovať do svojej moci, Atlético pokračuje v kombinácii na polovici domácich.
     
    30
    Po polhodine hry sa nám začína na trávniku poriadne iskriť a prvým potrestaným hráčom žltou kartou je Lionel Messi, ktorý protestoval proti odpískanému nedovolenému zákroku Ivana Rakitića na Thomasa Parteya.
     
    31
    Bez žltej karty sa to však nezaobišlo ani u Šimeho Vrsaljka, ktorý sa dostal do konflitku s domácou megahviezdou.
     
    32
    Atlético sa snaží niečo zmeniť vo svojej hre vzhľadom na nepriaznivý priebeh zápasu, v posledných minútach však zverenci Diega Simeoneho predvádzajú až príliš veľa nedovolených zákrokov.
     
    33
    Filipe Luís sa vydal na ofenzívny výlet, kde si prebral pomerne náročnú prihrávku z hĺbky poľa, no cez dvojicu brániacich Kataláncov sa nepresadil.
     
    34
    Luis Suárez sa teraz poriadne hnevá na hlavného rozhodcu, keď si od neho chcel vypýtať pokutový kop potom, čo pri svojom streleckom pokuse údajne trafil ruku obrancu Josého Giméneza.
     
    35
    Kapitán Barcelony to ešte niekoľko minút po svojom zranení na ihrisku skúsil, v tejto chvíli však už definitívne prepúšťa svoje miesto spoluhráčovi z lavičky. Napokon to nie je avizovaný Paulinho, ale Portugalčan André Gomes.
     
    36
    Philippe Coutinho sa rozhodol spolupracovať s Luisom Suárezom, následný nevýrazný strelecký pokus Brazílčana však nenarobil žiadne problémy Janovi Oblakovi.
     
    37
    Aj s blížiacim sa záverom prvého polčasu sledujeme veľkú aktivitu najmä na strane domácich futbalistov, hráči Atlética sa zatiaľ príliš nevedia dostať do hry.
     
    38
    Ani tentokrát to hosťom pri ich snahe o kombináciu na polovici súpera vôbec nevyšlo, keď dobrú prácu na hranici vlastného pokutového územia odviedol Gerard Piqué.
     
    39
    Philippe Coutimho sa na pravej strane ofenzívy rozhodol pre spoluprácu s Luisom Suárezom, až napokon Brazílčan vyskúšal pozornosť Jana Oblaka. Ten si s týmto pomerne tvrdým projektilom dokázal poradiť, ke%d ho vytlačil na rohový kop.
    39.
     
    40
    Rohový kop z ľavej strany v podaní Barcelončanov však žiadny väčší rozruch nepriniesol, defenzíva Atlética si tak môže v tejto chvíli predsa len na chvíľu vydýchnuť.
     
    41
    Jordi Alba poslal peknú prihrávku do pokutového územia Andrému Gomesovi, no ten sa nedokázal presadiť cez dobre pozične brániaceho Josého Giméneza a navyše "vyrobil" ofenzívny faul.
     
    42
    Momentálne sa na trávniku Camp Nou nič zaujímavejšie nedeje, Barcelončania naďalej kombinujú na polovici Atlética, no hostia sa už predsa len snažia o aktívnejšie napádanie rozohrávky súpera.
     
    43
    Los Colchoneros to priniesol úspech v podobe zisku lopty, Gabi ju však už po pár sekundách stratil, keď neprihral na Antoineho Griezmanna cez Ivana Rakitića.
     
    45
    V prvom polčase sa bude nadstavovať jedna minúta.
     
    45+1
    V nadstavených šesťdesiatich sekundách sa však toho už pravdepodobne veľa neudeje, prvý polčas sa tak už len dohráva.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas šlágra španielskej La Ligy medzi FC Barcelona a Atléticom Madrid priniesol tak trochu očakávaný priebeh. Veľkú prevahu mali na svojich kopačkách domáci futbalisti, ktorí si aj vypracovali dve či tri zaujímavejšie príležitosti na skórovanie. Jednu sa im napokon aj podarilo využiť, keď sa ukážkovou technickou strelou z priameho kopu dokázal presadiť Lionel Messi. Tak trochu sklamaním je zatiaľ výkon hosťujúcej ofenzívy, keď Diego Costa s Antoinem Griezmannom sú v podstate úplne "vypojení" z hry. Uvidíme, či sa na tom niečo zmení v druhom polčase.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu sa ani jeden z trénerov nedohodlal k zmene vo svojej základnej zostave. V porovnaní s úvodnom stretnutia tak je jediným novým mužom na ihrisku André Gomes, ktorý nahradil zraneného Andrésa Iniestu.
     
    47
    Lionel Messi sa vydal do pokutového územia, kde sa snažil zakombinovať so Sergim Robertom, ktorého však v rozhodujúcej chvíli pri pokuse o center o loptu obral Filipe Luís.
     
    48
    Diego Godín chcel dlhou loptou z hĺbky poľa nájsť svojho kolegu z defenzívy Šimeho Vrsaljka, ktorý sa vydal na ofenzívny výlet, ich spolupárca však nebola vôbec presná.
     
    49
    Kombinácia Atlética pred pokutovým územím pokračovala, Saúl Ñíguez sa však v súboji s Gerardom Piquém previnil ofenzívny faulom, a tak hlavný rozhodca prisudzuje loptu Barcelončanom.
     
    50
    Diego Costa sa už takmer dostal do zakončenia po prihrávke z ľavej strany, napokon však bol pri lopte skôr Marc-André ter Stegen.
     
    51
    Futbalisti Atlética však výrazne zvýšili aktivitu v porovnaní s prvým polčasom, vďaka čomu si tentokrát vybojovali štandardnú situáciu. Sergio Busquets totiž nedovolene zastavil Kokého, ktorý sa ho snažil obhodiť.
     
    52
    Marc-André ter Stegen si teraz vydýchol potom, čo sa do odrazenej lopty za pokutovým územím oprel Koke, ktorý však loptu netrafil úplne podľa svojich predstáv a tá tak skončila vedľa pravej žrde.
     
    53
    Lionel Messi roztiahol hru doľava na Jordiho Albu, ktorý vnikol do pokutového územia, kde ho ale nekompromisným obranným zákrokom zastavil Šime Vrsaljko.
     
    54
    Náznaky zaujímavých kombinácií na oboch stranách prekazili dobre pracujúce defenzívy. Najskôr Gerard Piqué nepustil loptu na Diega Costu a následne prihrávku Lionela Messiho na Luisa Suáreza dobre predvídal José Giménez.
     
    55
    Philippe Coutinho pekne našiel na ľavej strane Luisa Suáreza, defenzíve svojho tímu však vzorne pomohol kapitán Atlética Gabi.
     
    56
    Atlético síce pomerne dlho kombinovalo na polovici súpera, avšak zo strany hostí to bolo až príliš statické, a tak zákonite musela prísť strata lopty v podaní Thomasa Parteya.
     
    57
    Barcelončania okamžite vyrazili do protiútoku, na hranici pokutového územia sa v dobrej pozícii ocitol Ivan Rakitić a Josému Giménezovi už nezostávalo nič iné, ako ho zastaviť za cenu nedovoleného zákroku. Obranca Atlética si však za svoj faul vyslúžil aj žltú kartu.
     
    58
    Tento priamy kop z veľmi podobnej pozície ako pri otváracom presnom zásahu stretnutia však Lionelovi Messimu nevyšiel, keď trafil len jedného zo súperových hráčov. Hra je však v tomto momente prerušená, keď na trávniku zostáva sedieť Gerard Piqué a aj v prípade opory defenzívy Kataláncov to vyzerá na vynútené striedanie.
     
    59
    Kým je Gerard Piqué ošetrovaný na hracej ploche, Diego Simeone posilňuje svoju ofenzívu. Z ihriska sťahuje obrancu Šimeho Vrsaljka, na jeho miesto posiela Ángela Correu.
     
    60
    No a Ángel Correa okamžite narobil problémy barcelonskej defezíve, keď pre svoj tím po individuálnom prieniku po pravej strane vybojoval cez Jordiho Albu rohový kop.
     
    61
    Štandardná situácia Atlética síce priame ohrozenie brány Marca-Andrého ter Stegena nepriniesla, napriek tomu zostávajú Los Colchoneros v ofenzívnom snažení.
     
    62
    Antoine Griezmann to skúsil z ľavej strany niečím, čo pripomínalo strieľaný center, lopta však končí mimo brány domáceho tímu.
     
    63
    Ďalšie problémy pre defenzívu Barcelony. Samuel Umtiti totiž tesne pred hranicou pokutového územia nedovolene stiahol k zemi Diega Costu a Atlético tak bude mať k dispozícii "skrátený rohový kop".
     
    64
    Do hlavičkového zakončenia sa tlačil Diego Costa, toho však dokázal tentokrát čisto ubrániť Samuel Umtiti, ani následný nákop do pokutového územia problémy Marcovi-Andrému ter Stegenovi nenarobil.
     
    66
    Diego Simeone cíti, že by z dnešného zápasu mohol vybojovať aspoň bod, a tak prichádza zo strany kormidelníka hostí ďalšie posilnenie ofenzívy. Z ihriska schádza kapitán Gabi, ktorého nahradí Kévin Gameiro.
     
    67
    Hráči Atlética v týchto momentoch zvierajú barcelonskú defenzívu pred vlastným brankárom, tá sa však zatiaľ úspešne bráni každému centru, ktorý smeruje do pokutového územia.
     
    68
    Blaugranas po dlhšom čase vyrazili do protiútoku, Philippe Coutinho sa však individuálnou prácou cez Filipeho Luísa nepresadil, a tak vybojoval aspoň rohový kop. Po ňom hlavičkoval z náročnej pozície Samuel Umtiti vysoko nad bránu Jana Oblaka.
     
    69
    Ani tentokrát to Atléticu nevyšlo. Marc-André ter Stegen si zatiaľ bez nejakých väčších problémov dokáže poradiť s centrami z jednej či druhej strany do svojho malého "kráľovstva".
     
    70
    Do konca zápasu nám zostáva ešte 20 minút plus nadstavený čas a zdá sa, že o zápletku máme predsa len postarané. Po nevýraznom výkone v prvom polčase totiž hráči Atlética Madrid vyvíjaú stále väčšiu snahu o vyrovnávajúci gól do siete domáceho tímu.
     
    71
    Hostia sa vďaka Kokemu dostávajú opäť o niečo bližšie k bráne domácich, keďže budú môcť zahrávať ďalšiu štandardnú situáciu. Na priamu strelu to však tentokrát pravdepodobne nebude.
     
    72
    V druhom polčase je to už obohratá pesnička. Ďalší center do pokutového územia Barcelony a opäť mimoriadne pozorný Marc-André ter Stegen.
     
    73
    Lionel Messi znova kombinoval s Jordim Albom, ktorý sa snažil vypýtať si faul od Josého Giméneza, ani hlasný výkrik však v tejto snahe domácemu obrancovi nepomohol.
     
    74
    Atlético Madrid poslednýkrát strieda. Filipe Luís má pre dnešok odpracované a môže sa ísť zohrať na lavičku. Namiesto neho totiž na trávnik vybieha Lucas Hernández.
     
    75
    Potom, čo sme sledovali úsek hry, v ktorom sa hráči Atlética neúspešne snažili niečo vymyslieť proti pozornej defenzíve Barcelony, sú to opäť domáci futbalisti, ktorí majú v týchto momentoch loptu častejšie vo svojej moci.
     
    76
    Náznak väčšej ofenzívnej aktivity priniesol Kataláncom ďalší rohový kop, po centri od Lionela Messiho však bol Jan Oblak pri lopte skôr ako hlavičkujúci Samuel Umtiti.
     
    77
    Jan Oblak po druhýkrát prekonaný, gól však správne nemohol platiť, keďže Luis Suárez sa v momente svojho zakončenia z hranice "malého vápna" nachádzal v ofsajdovom postavení.
    77.
     
    79
    Tak teraz sa tlak Barcelony zvyšuje každou minútou. Sergio Busquets dobre dosledoval situáciu, počkal si na center pred bránu, no jeho hlavičku dokázal Jan Oblak efektne vytlačiť!
     
    80
    Lionel Messi sa snažil ukázať svoje veľké individuálne majstrovstvo proti trojici súperov, tam však Argentínčan nemal šancu a o loptu prišiel.
     
    81
    Philippe Coutinho sa šikovne predral cez dvojicu brániacich hráčov Atlética až do pokutového územia, kde sa dostal do kontaktu s Josém Giménezom a pokúsil sa vypýtať si penaltu, hlavný rozhodca mu však na jeho pád neskočil.
    81.
     
    82
    Antoine Griezmann vyzval na spoluprácu Kévina Gameira, ten sa ale zatiaľ nevie príliš dostať do zápasu. Teraz najskôr nespracoval jednoduchú prihrávku a následne sa dokonca dopustil nedovoleného zákroku.
     
    83
    Hra je opäť prerušená a znova je to vinou zdravotných problémov jedného z domácich hráčov. Tentokrát ide o Luisa Suáreza, ktorý by však mal pokračovať v zápase.
     
    84
    Naopak, kto v dnešnom stretnutí dohral, to je Suárezom spoluhráč Philippe Coutinho. Ten prepúšťa svoje miesto na trávniku na posledné minúty Paulinhovi.
     
    85
    Tak teraz si celý Camp Nou poriadne vydýchol. Diego Costa totiž vyhral osobný súboj s Gerardom Piquém, lopta sa dostala ku Kévinovi Gameirovi, ktorý síce prepálil Marca-Andrého ter Stegena, no rozhodcovia videli ofsajdové postavenie Diega Costu.
     
    86
    Antoine Griezmann nepatrí medzi vyhlásených hlavičkárov, no teraz sa mu podarilo vyhrať vzdušný súboj so Samuelom Umtitim, Kévin Gameiro však mal k lopte príliš ďaleko.
     
    87
    Po veľkom vzruchu vo vlastnom pokutovom území sa teraz hráči Barcelony snažia upokojiť hru postupnou pomalou kombináciou od vlastných obrancov.
     
    88
    Lionelovi Messimu s výnimkou doposiaľ jediného presného zásahu dnešný zápas príliš nevychádza, keď ani tentokrát neprestrčil loptu na svojho kolegu z ofenzívy Luisa Suáreza.
     
    90
    V druhom polčase sa budú nadstavovať tri minúty.
     
    90+1
    Konečne sa Lionelovi Messimu podarilo šikovne uvoľniť Luisa Suáreza, ktorý bol na ľavej strane pokutového územia úplne sám, rozhodol sa zakončiť technicky, no bránu Jana Oblaka netrafil.
     
    90+2
    Futbalisti Atlética sa síce snažia ešte niečo vymyslieť, domáci hráči ich však napádajú už na ich vlastnej polovici, vďaka čomu nepúšťajú hostí do tesnej blízkosti svojej brány.
    90+2.
     
    90+3
    Luis Suárez teraz predviedol príkladnú prácu pre svoj tím, keď výrazne zatlačil na rozohrávajúceho DIega Godína a loptu dostal až k rohovej zastávke pri bráne Jana Oblaka, kde sa už zápas pravdepodobne aj dohrá.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    FC Barcelona oddolala náporu svojho najväčšieho konkurenta v boji o majstrovský titul, keď v domácom stretnutí zvíťazila nad Atléticom Madrid najtesnejším rozdielom 1:0 vďaka úspešnému priamemu kopu Lionela Messiho ešte z prvého polčasu. V tom druhom síce hostia z Madridu výrazne zlepšili svoj výkon, no vyrovnať sa im nepodarilo, a tak po dnešnej prehre strácajú na Kataláncov z druhého miesta už osem bodov. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu! (18:11:22)

    Jakub Kocourek

    Góly: 26. Messi

    Karty:   30. Messi (BAR) – 31. Vrsaljko (ATM), 57. J. Giménez (ATM)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 16:20.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Coutinho (84. Paulinho), Rakitić, Busquets, Iniesta (C) (35. A. Gomes) – Messi, L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – O. Dembèlé, Paulinho, Alcácer, Digne, A. Gomes, Vermaelen.

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko (59. Á. Correa), J. Giménez, Godín (C), Luís (74. Hernández) – Saúl Ñíguez, Gabi (66. Gameiro), Partey, Koke – Griezmann, D. Costa.
    Náhradníci: Werner – F. Torres, Á. Correa, Hernández, Gameiro, Juanfran, Vitolo.

    Rozhodca: Jesus Gil Manzano