Brighton – Arsenal 2:1 (kon.) | Manchester City – Chelsea 1:0 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
2:1 (2:1)
Arsenal FC
Nedeľa 04.03.2018, 14:30Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Obrovská radosť na štadióne Brightonu. Nováčik Premier League natiahol svoju sériu bez prehry v rámci Premier League na päť duelov, pričom zaznamenal tretie víťazstvo. Domáci futbalisti vybehli na favorita v úvodnom polčase a po necelej polhodine hry viedli o dva góly vďaka presným zásahom Dunka a Murrayho. Arsenal sa prebral až v závere prvého dejstva, keď znížil Aubameyang a Koscielny trafil žrď. Aktivita hostí potom pokračovala aj po prestávke, no gólové šance neprichádzali, a tak The Gunners prehrali štvrtý z ostatných piatich ligových zápasov. (16:28:36)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Glenn Murray si pokryl loptu telom a získal faul od Mustafiho. Domáci teraz natiahnu čas pred realizáciou štandardky.
     
    90+6
    José Izquierdo sa ocitol v rýchlostnom súboji proti poslednému brániacemu mužovi. Tým bol ale Héctor Bellerín, ktorý šprintérske konfrontácie neprehráva.
     
    90+5
    Granit Xhaka neposlal presný center do šestnástky Brightonu. Lopta smerovala iba na prvého hráča s bielo-modrým dresom.
     
    90+4
    Pierre-Emerick Aubameyang si vypýtal faul ďaleko od pokutového územia domácich, no vybojoval pre Arsenal atraktívnu štandardku.
     
    90+3
    Veľká príležitosť hostí. Pierre-Emerick Aubameyang si našiel loptu v šestnástke, ihneď zakončil, ale trafil iba pred sebou stojaceho Mathewa Ryana.
     
    90+2
    The Gunners vytvárajú tlak na domácu defenzívu, ale hráči Brightonu sú dobre sformovaní pred šestnástkou.
     
    90+1
    Jack Wilshere sa dostal k lopte po rohovom kope, ale jeho strela spoza šestnástky nebola dostatočne presná a skončila mimo brány.
     
    90
    Riadny hrací čas sa práve naplnil. Arsenal je nasťahovaný v okolí domácej šestnástky a má k dispozícii sedem nadstavený minút.
     
    89
    Mathew Ryan dobre čítal hru a vybehol mimo šestnástky, kde odkopol loptu pred rozbehnutým Nketiahom.
     
    88
    Mladý útočník Edward Nketiah si našiel priestor v pokutovom území, dokázal zakončiť hlavou, ale jeho pokus bol slabý a skončil v náručí Ryana.
     
    87
    Beram Kayal vykonal pred nástupom na trávnik krátku modlitbu a teraz strieda Pascala Großa, ktorý mal dnes prsty v oboch góloch Brightonu.
     
    85
    Záver duelu je nervózny. Domáci futbalisti cítia šancu na cenné víťazstvo a Arsenal chce v posledných minútach otočiť vývoj stretnutia.
     
    84
    Mohlo byť rozhodnuté. José Izquierdo prihral pred prázdnu bránu voľnému Glennovi Murraymu a ten rozvlnil sieť. Rozhodca na čiare však videl tesný ofsajd prvého menovaného.
     
    83
    Tréner Wenger urobil dvojité striedanie a poslal do hry posledných dvoch žolíkov. Z ihriska odišli Calum Chambers s Henrichom Mchitarianom, nahradili ich Edward Nketiah a Héctor Bellerín.
     
    81
    Pascal Groß nebol včas pri lopte v pokutovom území a nedokázal obísť Seada Kolašinaca. Nevybojoval ani rohový kop.
     
    80
    Henrich Mchitarian vypálil ľavačkou spoza pokutového územia. Domáca defenzíva zblokovala jeho pokus na rohový kop.
     
    78
    Glenn Murray bol neskoro v súboji. Išiel do riskantného sklzu a nedovolene atakoval prenikajúceho Wilshera, za čo uvidel žltú katu.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 7. Dunk, 26. G. Murray – 43. Aubameyang

    Karty:   60. Stephens (BRN), 64. Schelotto (BRN), 78. G. Murray (BRN) – 28. Kolašinac (ARS), 40. Wilshere (ARS), 54. Xhaka (ARS)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:11. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 13:12.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Schelotto (69. Bruno), Duffy, Dunk, Bong – Knockaert (77. March), Stephens, D. Pröpper, Groß (87. Kayal) – Izquierdo – G. Murray.
    Náhradníci: Krul – Goldson, Kayal, Locadia, March, Bruno, Ulloa.

    Arsenal FC: Čech – Chambers (83. Nketiah), Mustafi, Koscielny (C), Kolašinac – Wilshere, Xhaka – Mchitarjan (83. Bellerín), Özil, Iwobi (74. Welbeck) – Aubameyang.
    Náhradníci: Ospina – Bellerín, Elneny, Holding, Maitland-Niles, Nketiah, Welbeck.