Bournemouth – Arsenal 2:1 (kon.) | Liverpool – Manchester City 4:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:3 (1:1)
Manchester City
Nedeľa 14.01.2018, 17:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    No tak teraz si celý Anfield Road poriadne vydýchol! Domáci totiž v poslednej sekunde zápasu takmer prišli o víťazstvo, keď do bočnej siete Kariusovej brány hlavičkoval Sergio Agüero!
     
    90+4
    Vynikajúci taktický ťah od Jürgena Kloppa, ktorý si posledné striedanie v stretnutí nechal až na záverečné desiatky sekúnd nadstaveného času. Z ihriska sťahuje Sadia Maného, na jeho miesto posiela obrancu Ragnara Klavana.
     
    90+4
    James Milner teraz znova získava nejaký čas pre domáci celok, keď vidí z rúk Andrého Marrinera taktickú žltú kartu.
     
    90+1
    Manchester City dal gól! Tak toto je zápas ako remeň! Sergio Agüero bol v pokutovom území nikým nekrytý a rozhodol sa centrom na úroveň značky pokutového kopu vyzvať na zakončenie ILKAYA GÜNDOĞANA. Nemecký reprezentant si loptu mohol ešte aj spracovať a znižuje na rozdiel jediného gólu!
    Ilkay Gündoğan (MAC) - 4:3
     
    88
    Mohamed Salah bol v posledných minútach trochu nevýrazný, a tak sa ho už Jürgen Klopp rozhodol šetriť do ďalších dôležitých zápasov. Namiesto Egypťana vidíme na ihrisku Adama Lallanu.
     
    84
    Manchester City dal gól! Citizens sa dočkali gólu, ktorý im predsa len ešte vlieva, akú-takú nádej na zdramatizovanie záverečnýcn minút stretnutia. Po nedôslednosti v defenzíve Liverpoolu sa zrazená strela Ilkaya Gündoğana dostala ku BERNARDOVI SILVOVI, ktorý už nemal problém nasmerovať loptu za Lorisa Kariusa.
     
    83
    Liverpool sa predsa len pokúsil rozporúdiť tempo. Georginio Wijnaldum bol na konci protiútoku svojho tímu, jeho zaujímavý projektil však končí tesne vedľa brány Edersona!
     
    79
    Jürgen Klopp po prvý raz v zápase strieda až približne desať minút pred jeho koncom. Z ihriska sťahuje Emreho Cana, ktorý dnes v stredovej formácii najmä v prvom polčase odviedol veľký kus roboty. Na jeho miesto prichádza skúsený James Milner.
     
    73
    Ďalším potrestaným hráčom z hosťujúceho celku je kapitán Fernandinho, ktorý tiež dnes už niekoľkokrát ukázal, že nie je úplne v psychickej pohode.
     
    71
    Pep Guardiola je napriek svojmu mladému veku už mimoriadne skúseným koučom, čo preukázal aj v tejto chvíli, keď premotivovaného Raheema Sterlinga, ktorý 70 minút počúva piskot domácich tribún sťahuje z ihriska a nahradzuje ho Bernardom Silvom.
     
    70
    Raheem Sterling už to psychicky nezvládol, tvrdo zašiel do súboja s Emrem Canom, za čo vidí z rúk Andreho Marrinera žltú kartu.
     
    68
    Liverpool dal gól! Tak toto je pre Manchester City desaťminútovka ako zo zlého sna. Ďalšie z nekonečného zoznamu nedorozumení v obrane hostí rieši Ederson len nepresným výkopom na kopačku MOHAMEDA SALAHA, ktorý posiela loptu do opustenej brány súpera a strieľa svoj 18. gól v ligovej sezóne!
    Mohamed Salah (LIV) - 4:1
     
    65
    Aby toho nebolo na Citizens málo, tak žltú kartu dostáva Nicolás Otamendi. Pre doslova rozpadnutú defenzívu hostí to je ďalší úder.
     
    62
    Liverpool dal gól! Tak to, čo sa teraz deje v defenzíve City, to Pep Guardiola snáď nezažil za celú sezónu. Jedna obrovská chyba strieda druhú a Liverpool tak odskakuje absolútne zaslúžene na rozdiel dvoch gólov. Mohamed Salah ponúkol pred pokutovým územím loptu nikým nekrytému SADIOVI MANÉMU, a ten trafil nechytateľne do pravého horného rohu brány Edersona!
    Sadio Mané (LIV) - 3:1
     
    61
    Navyše, po rozohrávke prichádza obrovská chyba od kapitána Manchestru Fernandinha, ktorý púšťa do šance Sadia Maného a ten páli do žrde brány hostí!
    60. Roberto Firmino (LIV) - 2:1
     
    60
    Liverpool dal gól! Domáci tím sa dostáva do vedenia a treba povedať, že za predvedenú hru v posledných minútach si to The Reds rozhodne zaslúžili. John Stones bol tentokrát nedôrazný v osobnom suboji s ROBERTOM FIRMINOM, ktorý krásnym obhodením prekonáva brankár Edersona.
     
    56
    Tak po tejto štandardnej situácii to poriadne horelo v pokutovom území Citizens. Brankár Ederson zasahoval tak proti voleju Salaha, ako aj proti strele Alexa Oxladea-Chamberlaina k bližšej žrdi. Nasledoval ďalší rohový kop a zaujímavý ďalekonosný center Mohameda Salaha, ktorý Ederson trochu podcenil.
    53.
     
    53
    Rohový kop sme o niekoľko momentov neskôr videli aj na opačnej strane, center Leroya Saného nasmeroval prudkou hlavičkou do brvna Kariusovej brány Nicolás Otamendi!
     
    44
    Ilkay Gündoğan už na opačnej strane ihriska odovzdal loptu Fernandinhovi, ktorého ďalekonosný projektil tesne minul bránu domáceho gólmana Lorisa Kariusa.
     
    40
    Manchester City dal gól! Už som chcel napísať, že do týchto chvíľ defenzíva Liverpoolu pracuje na 100%, no potom prišla geniálna krížna prihrávka od Kylea Walkera na LEROYA SANÉHO, ktorý sa pohral s nekoncentrovaným Joeom Gomezom, obstrelil Joëla Matipa a namieril loptu presne k bližšej žrdi brány Lorisa Kariusa.
    Leroy Sané (MAC) - 1:1
     
    31
    Tak napokon predsa len registrujeme prvé striedanie v zostave Manchestru City, keď Fabian Delph svoje boľavé koleno nerozchodil, a tak už krátko po uplynutí prvej tretiny zápasu púšťa na svoje miesto Danila.
     
    23
    Kyle Walker odovzdal loptu bližšie na os ihriska Leroyovi Sanému, ktorý si krásne loptu spracoval a následným projektilom na šťastie pre domácich trafil Andrewa Robertsona. Je z toho rohový kop pre Manchester City.
     
    20
    Kevin de Bruyne tentokrát poslal prudkú prízemnú loptu do "malého vápna", kde ju však tesne minul do týchto chvíľ nevýrazný Sergio Agüero!
    9. Alex Oxlade-Chamberlain (LIV) - 1:0
     
    9
    Liverpool dal gól! Mimoriadne dôležitý prvý gól dosahuje domáci tím! Skvelú prácu odviedol Roberto Firmino, ktorý vyhral chrbtom k bráne súboj s Fabianom Delphom, odovzdal loptu ALEXOVI OXLADEOVI-CHAMBERLAINOVI, ktorý bez problémov unikol Fernandihovi, využil medzeru v defenzíve Citizens a trafil nechytateľne do pravého dolného rohu brány Edersona!

    Jakub Kocourek

    Góly: 9. Oxlade-Chamberlain, 60. Firmino, 62. Mané, 68. M. Salah – 40. Sané, 84. B. Silva, 90+1. Gündoğan

    Karty:   90+4. Milner (LIV) – 65. Otamendi (MAC), 70. Sterling (MAC), 73. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:7.
    Liverpool FC: Karius – Joe. Gomez, Matip, Lovren (C), Robertson – Can (79. Milner), Wijnaldum – Oxlade-Chamberlain, M. Salah (88. Lallana), Mané (90+4. Klavan) – Firmino.
    Náhradníci: Mignolet – Alexander-Arnold, Ings, Klavan, Lallana, Milner, Solanke.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Delph (31. Danilo) – De Bruyne, Fernandinho (C), Gündoğan – Sterling (71. B. Silva), Agüero, Sané.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Díaz, Mangala, B. Silva, Silva, Zinčenko.

    Rozhodca: Andre Marriner