Bournemouth – Arsenal 2:1 (kon.) | Liverpool – Manchester City 4:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:3 (1:1)
Manchester City
Nedeľa 14.01.2018, 17:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Na záver víkendu si anglická Premier League pripravila pre svojich fanúšikov skutočnú chuťovku. Liverpool FC privíta v šlágri 23. kola na Anfield Road lídra tabuľky Manchester City. Stretnutie sa začína o 17:00.

    LIVERPOOL FC

    Liverpoolčania môžu byť s doterajším priebehom sezóny relatívne spokojní. Z 22 kôl nazbierali celkovo 44 bodov a momentálne tak za treťou Chelsea, ako aj za druhým Manchestrom United zaostávajú len o tri body. Navyše, po včerajšom zaváhaní Londýnčanov, ktorí uhrali s Leicestrom City len bezgólovú remízu, sa môžu The Reds na svojho konkurenta v prípade dnešného triumfu bodov dotiahnuť. Liverpool sa v priebehu celej sezóny môže spoľahnúť najmä na skvelú ofenzívu, ktorú ťahá vo skvelej forme hrajúci Mohamed Salah. Egyptská predsezónna posila totiž strelila 17 z celkového počtu 50 gólov svojho tímu, čo predstavuje takmer presnú tretinu. Jürgen Klopp však v posledných dňoch prišiel o jednu z najväčších ofenzívnych hviezd svojho mužstva potom, čo Philippe Coutinho skompletizoval svoj prestup do FC Barcelona. Brazílčanovo miesto na ihrisku by mohol zaujať jeden z dvojice Adam Lallana – Alex Oxlade-Chamberlain. Na druhej strane, FC Liverpool sa podarilo získať posilu do zadných radov, ktorou sa stal mladý holandský obranca Virgil van Dijk zo Southamptonu. Ten by mal ešte viac zvýšiť konkurenciu v zadných radoch Červených. V doterajšom priebehu ligovej sezóny inkasoval Liverpool celkovo 25 gólov, avšak pred vlastnými fanúšikmi to boli len 4 presné zásahy. Takýmto číslom sa nemôže pochváliť žiaden z tímov Premier League. Aktuálna forma mužstva od riek Mersey je veľmi slušná, keď od predvianočnej remízy s Arsenalom v Premier League v troch dueloch ani raz nezvaháli, navyše pridali aj postup do 3. kola FA Cupu cez svojho mestského rivala Everton FC po výsledku 2:1. Na listine zranených majú The Reds momentálne len obrancu Nathaniela Clynea, otáznik však visí aj nad štartom trojice Jordan Henderson, Daniel Sturridge a Alberto Moreno, ktorí sa vracajú po dlhodobejších zraneniach.

    MANCHESTER CITY

    Manchester City v aktuálnom ročníku Premier League doslova udivuje celý futbalový svet. Mužstvo trénera Pepa Guardiolu už od úvodu sezóny valcuje jedného súpera za druhým a v 23 kolách stratil len štyri body za dve remízy. Keď už sa v závere minulého kalendárneho roka zdalo, že rozbehnutý stroj z Etihad Stadium nikto po 18 víťazstvách v rade za sebou nikto nezastaví, prišla bezgólová remíza s Crystal Palace. Na tú však Citizens nadviazali triumfom nad Watfordom a následne si plnili pohárové povinnosti. Najskôr bez problémov prešli v FA Cupe cez Burnley a následne si tesným rozdielom poradili aj s Bristolom City.V Premier League sa môže v ofenzíve Pep Guardiola spoľahnúť na kanoniera Sergia Agüera, ktorý má na svojom konte už 13 presných zásahov. K lídrom tímu však patrí aj vo skvelej fomre hrajúci Kevin de Bruyne, ktorý síce strelil len 6 gólov, no na ďalších 9 dokázal prihrať. Rovnakými štatistikami sa môže pochváliť aj jeho nemecký kolega Leroy Sané. A takto by sme mohli pokračovať takmer celou základnou zostavou Manchestru City, ktorý má so 64 vsietenými gólmi najlepšiu ofenzívu v lige. Na druhej strane, zabúdať nemôžeme ani na defenzívu Citizens, ktorá zatiaľ inkasovala len 13 a až 10-krát si dokázala udržať čisté konto. Pep Guardiola tak pri výkonoch svojich zverencov nemá príliš dôvod angažovať sa na prestupovom trhu a vyzerá to tak, že napokon sa mu nepodarí dotiahnuť ani prestup jeho jediného cieľa Alexisa Sáncheza z Arsenalu. Guardiola bude môcť počítať s takmer kompletným kádrom. Nenastúpi len dlhodobo zranený Gabriel Jesus ani Benjamin Mendy, ktorého trápia problémy s kolenom, no a už tak trochu tradične je na listine zranených aj Vincent Kompany.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Karius – Joe. Gomez, Matip, Lovren (C), Robertson – Can, Wijnaldum – Oxlade-Chamberlain, M. Salah, Mané – Firmino.
    Náhradníci: Mignolet – Alexander-Arnold, Ings, Klavan, Lallana, Milner, Solanke.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Delph – De Bruyne, Fernandinho (C), Gündoğan – Sterling, Agüero, Sané.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Díaz, Mangala, B. Silva, Silva, Zinčenko.

    Rozhodca: Andre Marriner.
     
    Ešte pred začiatkom stretnutia si beznádejne vypredaný Anfield Road minútovým aplauzom pripomenul pamiatku nedávno zosnulej legendy Liverpoolu FC Tommyho Lawrencea. V tejto chvíli sa už zápas môže začať.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou domáceho tímu, ktorý to okamžite skúsil smerom dopredu po ľavej strane, tam však Sadio Mané o loptu prišiel, a tak mohol vhadzovať Kyle Walker. Na opačnej strane stroskotal Fabian Delph na Emrem Canovi.
     
    2
    Fabianovi Delphovi absolútne nevyšlo autové vhadzovanie, a tak Liverpoolčania mohli preniesť hru doľava na Andrewa Robertsona. Ten si však pomáha len prihrávkou na svojich kolegov z defenzívy.
     
    3
    Domácim sa podarilo vylákať hneď niekoľko hráčov súpera hlboko na svoju polovicu, čo využil Joël Matip na dlhú prihrávku na Mohameda Salaha. Egypťan predlžoval loptu na Sadia Maného, ktorý však mal problém s jej spracovaním, keďže bol tiesnený Johnom Stonesom.
     
    4
    Manchester City začal duel síce bez lopty, no zatiaľ sa snaží robiť domácim hráčom problémy najmä vysokým napádaním. Táto taktika sa v tomto momente vyplatila Ilkayovi Gündoğanovi.
     
    5
    Sergio Agüero sa snažil prebiť po pravej strane, kde však dobre zapracoval Andrew Robertson, ktorý loptu odkopol do bezpečia. Pri lopte budú domáci.
     
    6
    Fabian Delph vyrobil na ľavej strane prvú väčšiu nepresnosť, keď nenašiel kolmicou do pokutového územia žiadneho zo svojich ofenzívnych spoluhráčov.
     
    7
    Raheem Sterling dostal prihrávku od Kevina de Bruyneho už v pokutovom území, no tam sa namiesto pokusu o zakončenie z tesnej blízkosti tiesnený Joëlom Matipom porúčal k zemi. O faul však v žiadnom prípade nešlo, čo preukázali aj opakované zábery.
     
    8
    Priebeh hry sa tentokrát otočil, keď s loptou manévrujú najmä hostia. Kapitán Citizens Fernandiho však tentokrát prišiel o loptu v súboji s Alexom Oxladeom-Chamberlainom v blízkosti poliaceho kruhu.
     
    9
    Liverpool dal gól! Mimoriadne dôležitý prvý gól dosahuje domáci tím! Skvelú prácu odviedol Roberto Firmino, ktorý vyhral chrbtom k bráne súboj s Fabianom Delphom, odovzdal loptu ALEXOVI OXLADEOVI-CHAMBERLAINOVI, ktorý bez problémov unikol Fernandihovi, využil medzeru v defenzíve Citizens a trafil nechytateľne do pravého dolného rohu brány Edersona!
    9. Alex Oxlade-Chamberlain (LIV) - 1:0
     
    10
    Presne takýto priebeh vyhovuje nielen domácim Liverpoolčanom, ale aj nezaujatému divákovi, keďže neohrozený líder tabuľky z Manchestru bude musieť niečo vymyslieť, ak chce dnes získať na Anfield Road aspoň jeden bod.
     
    11
    Domáci The Reds sú však evidentne po strelenom góle pri chuti, Emre Can sa však tentokrát na ľavej strane neprebil cez Kevina de Bruyneho, a tak vhadzujú futbalisti z Manchestru.
     
    12
    Dobrá práca defenzívy Liverpoolu, konkrétne kapitána Dejana Lovrena, ktorý ideálne načasovaným výbehom nachytal v ofsajdovej pasci Raheema Sterlinga po prihrávke od Kevina de Bruyneho.
     
    13
    No tak v týchto momentoch sa nám tempo hry trochu upokojilo, hráči City začínajú ďalšiu svoju akciu až od brankára Edersona.
     
    14
    Andrew Robertson vybojoval ďalšiu loptu na svojej strane defenzívy, posunul ju Sadiovi Manému, ktorý nakopol svoje motory, následne krásnou pätičkou vyzval na center Mohameda Salaha, ktorého center na vzdialenejšiu žrď však nenašiel Alexa Oxladea-Chamberlaina, ale len Fabiana Delpha.
     
    15
    Mohamed Salah tentokrát sám v úlohe zakončovateľa, potom, čo sa zbavil Fabiana Delpha však loptu netrafil tak, ako by si predstavoval, a tá tak išla vedľa brány Edersona.
     
    16
    Hosťujúci futbalisti z Manchestru sú evidentne zaskočení zatiaľ mimoriadne kvalitným výkonom Liverpoolu. Pokúsil sa to zmeniť Fernandinho, no ten loptu od Georginia Wijnalduma nevybojoval ani po pritvrdení v osobnom súboji. Následná kolmica holandského záložníka na Mohameda Salaha bola až príliš prudká.
     
    17
    Po výkope od brány Edersona manévruje Manchester City s loptou na polovici súpera, zatiaľ tam však Sky Blues niť nebezpečneé nevymysleli.
     
    18
    Kevin de Bruyne vybojoval na pravom krídle zaujímavú štandardnú situáciu od Andrewa Robertsona, ktorú však následne rozohral veľmi zle len do rúk brankára Lorisa Kariusa.
     
    19
    O pár sekúnd neskôr predviedol skvelý defenzívny zákrok v poslednej chvíli Dejan Lovren, ktorý nepustil do šance v pokutovom území po de Bruyneho kolmici Raheema Sterlinga.
     
    20
    Kevin de Bruyne tentokrát poslal prudkú prízemnú loptu do "malého vápna", kde ju však tesne minul do týchto chvíľ nevýrazný Sergio Agüero!
     
    21
    Liverpoolčania po dlhšom čase skúsili založiť ofenzívnu akciu, na ľavej strane si však Sadio Mané nerozumel so svojimi spoluhráčmi, a tak z toho bolo vhadzovanie pre Kylea Walkera. O pár sekúnd neskôr výborne zapracoval proti Agüerovi Andrew Robertson.
     
    22
    Joël Matip taktickým faulom prerušil akciu, ktorú viedol Ilkay Gündoğan, následný center Leroya Saného bol mimoriadne nevydarený, keď sa zo vzdialenosti asi 35 metrov nedostal ani do pokutového územia.
     
    23
    Kyle Walker odovzdal loptu bližšie na os ihriska Leroyovi Sanému, ktorý si krásne loptu spracoval a následným projektilom na šťastie pre domácich trafil Andrewa Robertsona. Je z toho rohový kop pre Manchester City.
     
    24
    Hostia napokon kopali od pravej rohovej zastávky až dvakrát, po druhom rohovom kope však prišla mimoriadne nevydarená nakopávaná lopta od Kevina de Bruyneho.
     
    25
    Pre Liverpool sa črtala zaujímavá príležitosť po narážačke Alexa Oxladea-Chamberliana so Sadiom Maném, Senegalčan mohol ísť do zaujímavej príležitosti, avšak "nepochopil" prihrávku svojho spoluhráča.
     
    26
    Následne nastala kuriózna situácia, keď sa práve po súboji s Oxladeom-Chamberlainom porúčal s bolestivou grimasou k zemi Fabian Delph a keď už bol na striedanie pripravený Danilo, tak Delph ukázal na svoju striedačku, že napokon bude môcť pokračovať v zápase.
     
    27
    Manchestru City zatiaľ nič nevchádza. Pokúšal sa to zmeniť Raheem Sterling, no ten bude mať dnes, zdá sa, veľké problémy so zatiaľ výborne pracujúcim Andrewom Robertsonom.
     
    28
    Ilkay Gündoğan to skúšal dlhou loptou práve na Raheema Sterlinga, tá však bez akéhokoľvek vzrušenia pred pokutovým územím Liverpoolu skončila mimo ihriska.
     
    29
    Alex Oxlade-Chamberlain hrá dnes zatiaľ vynikajúci zápas, keď je takmer v každej ofenzívnej akcii svojho tímu a navyše je autorom doposiaľ jediného presného zásahu. Tentokrát sa však ospravedlňuje Robertovi Firminovi za nepresný center do pokutového územia.
     
    30
    Na oboch stranách sme videli zaujímavé momenty v pokutovom území. Najskôr nezachytil kolmicu do pokutového územia Sergio Agüero, následne si defenzíva City poradila s Mohamedom Salahom.
     
    31
    Tak napokon predsa len registrujeme prvé striedanie v zostave Manchestru City, keď Fabian Delph svoje boľavé koleno nerozchodil, a tak už krátko po uplynutí prvej tretiny zápasu púšťa na svoje miesto Danila.
     
    31
    V tej istej minúte sa znova ukázal Alex Oxlade-Chamberlain, ktorého prízemný center však tentokrát nenašiel zabiehajúceho Mohameda Salaha.
     
    32
    Manchester City útočil po pravej strane, kde však Kevin de Bruyne znova stroskotal, a tak hostia vracajú loptu opäť až do blízkosti poliaceho kruhu.
     
    33
    Liverpoolčania sa v tejto chvíli trochu stiahli a nechávajú hrať súpera. Ten má však do týchto chvíľ až prekvapivo veľké problémy s pozornou defenzívnou hrou The Reds.
     
    34
    Roberto Firmino bol asi dva kroky od toho, aby mohol prestrkávať loptu za chrbát brankára Edersona potom, čo zaujímavú prihrávku vymyslel Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    35
    Po dlhšom čase si pomerne jednoduchý zákrok pripisuje Loris Karius, ktorý kryje bez problémov ďalekonosnú strelu z kopačky Kevina de Bruyneho.
     
    36
    Raheem Sterling si teraz určite vypočuje pochvalu od svojho trénera Pepa Guardiolu za svedomitý návrat do defenzívy, kde dokonca po súboji so Sadiom Maném vybojoval autové vhadzovanie pre svoj tím.
     
    37
    Fernandinho chcel vymyslieť prekvapivú kolmicu na Ilkaya Gündoğana, proti ktorému však veľmi dobre vystúpil Dejan Lovren a loptu tak majú opäť domáci.
     
    38
    Lovren rýchlo založil protiútok The Reds, kolmica Sadia Maného na Mohameda Salaha však končí len u pozorného Edersona, ktorý bol tentokrát rýchlejší ako egyptský rýchlik.
     
    39
    Po postupnej komibnácii Liverpoolčanov chcel hosťujúceho gólmana prekvapiť Georginio Wijnaldum, trafil však len Nicolása Otamendiho. The Reds pokračovali v aktivite, tentokrát Mohamed Salah obstreľoval Danila, Ederson si túto loptu vychutnal.
    Leroy Sané (MAC) - 1:1
     
    40
    Manchester City dal gól! Už som chcel napísať, že do týchto chvíľ defenzíva Liverpoolu pracuje na 100%, no potom prišla geniálna krížna prihrávka od Kylea Walkera na LEROYA SANÉHO, ktorý sa pohral s nekoncentrovaným Joeom Gomezom, obstrelil Joëla Matipa a namieril loptu presne k bližšej žrdi brány Lorisa Kariusa.
     
    41
    Treba povedať, že tento gól prišiel ako blesk z čistého neba, aj keď Citizens svoju aktivitu postupne s blížiacim sa záverom prvého polčasu zvyšovali. Liverpool však až do týchto chvíľ predvádzal mimoriadne koncentrovaný výkon.
     
    42
    Liverpoolčania sa snažia ešte strhnúť vedenie späť na svoju stranu, v týchto momentoch však búšia do snáď deviatich hráčov hostí sformovaných v blízkosti pokutového územia Edersona.
     
    43
    Alex Oxlade-Chamberlain chcel na pravom krídle vycvičiť zatiaľ nerozohratého Danila, vybojoval aspoň rohový kop, ktorý však domácim vôbec nevyšiel.
     
    44
    Ilkay Gündoğan už na opačnej strane ihriska odovzdal loptu Fernandinhovi, ktorého ďalekonosný projektil tesne minul bránu domáceho gólmana Lorisa Kariusa.
     
    45
    Georginio Wijnaldum prenikol individuálne až do pokutového územia, kde si však neobhodil Kylea Walkera a následne nevydareným pokusom "pozdravil" Edersona.
     
    45
    V prvom polčase sa budú nadstavovať dve minúty.
     
    45+1
    Liverpoolčania držia v nadstavených desiatkach sekúnd loptu vo svojej moci, Roberto Firmino na ľavej strane vybojoval rohový kop pre svoj tím.
     
    45+2
    Domáci to skúsili rozohrávkou nakrátko, po následnej nakopávanej lopte od Emreho Cana prišlo zaváhanie brankára Edersona, ktorému však rezolútnym odkopom pomohol, ak sa nemýlim, John Stones. V prvom polčase sa už nič viac nestane.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas šlágra Premier League medzi Liverpoolom FC a Manchestrom City priniesol celkom zaujímavý priebeh. Oba tímy sa už od úvodných minút snažili hrať aktívne. Skóre zápasu otvoril po nedorozumení v defenzíve Citizens individuálnym prienikom a presne umiestnenou strelou Alex Oxlade Chamberlain v 9. minúte. Následne síce loptu na svojich kopačkách držali o niečo viac futbalisti z Manchestru, no defenzíva The Reds pracovala mimoriadne kvalitne. Až prišla 40. minúta a v nej nádherná prihrávka Kylea Walkera na Leroya Saného, ktorý zaskočil tak Joea Gomeza, ako aj Lorisa Kariusa strelou k bližšej žrdi. Pred druhým polčasom je tak stále všetko otvorené, rozhodne sa máme aj v druhej polovici duelu na čo tešiť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal rozohrávkou Manchestru City. Ani jeden z trénerov nezasahoval počas prestávky do svojej zostavy, a tak v porovnaní s úvodom stretnutia zostáva jediným novým hráčom na ihrisku Danilo, ktorý nahradil po polhodine hry zraneného Fabiana Delpha.
     
    47
    Druhá polovica stretnutia sa začína pomerne opatrne z oboch strán. O kombináciu sa pokúšali hráči Manchestru City, Sergio Agüero sa však neprebil v pokutovom území cez dvojicu Lovren-Matip.
     
    48
    Škoda pre domácich. Roberto Firmino musel pribrzdiť svoje rýchle nohy pri kolmici od Sadia Maného, v opačnom prípade by sa ocitol v postavení mimo hry. Loptu tak má brankár City Ederson.
     
    49
    No tak zatiaľ je to z oboch strán v úvode druhého polčasu poriadne rozhárané. Tentokrát kolmicu od Fernandinha na ľavé krídlo nezachytil Leroy Sané.
     
    50
    Podobná spolupráca ako pred pár desiatkami sekúnd. Sadio Mané znova hľadal Roberta Firmina prihrávkou za obranu Manchestru, čo ale veľmi dobre prečítal John Stones.
     
    51
    Sadio Mané sa snaží rozprúdiť tempo druhej polovice zápasu. Tentokrát to skúšal individuálne proti dvojici súperov, po zásahu Kylea Walkera z toho bude lopta pre Liverpool.
     
    52
    John Stones dnes zatiaľ patrí k najlepším hráčom Manchestru City. Aj tentokrát to bol on, kto odvrátil rohový kop, ktorý rozohrával z ľavej strany Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    53
    Rohový kop sme o niekoľko momentov neskôr videli aj na opačnej strane, center Leroya Saného nasmeroval prudkou hlavičkou do brvna Kariusovej brány Nicolás Otamendi!
    53.
     
    54
    Georginio Wijnaldum chcel založiť rýchly protiútok svojho tímu, defenzíva Manchestru City si však poradila s kolmicou na rozbehnutého Mohameda Salaha.
     
    55
    Sadio Mané stroskotal na ľavom krídle pri pokuse o prienik cez Kylea Walkera, Liverpool bude rozohrávať rohový kop z ľavej strany.
     
    56
    Tak po tejto štandardnej situácii to poriadne horelo v pokutovom území Citizens. Brankár Ederson zasahoval tak proti voleju Salaha, ako aj proti strele Alexa Oxladea-Chamberlaina k bližšej žrdi. Nasledoval ďalší rohový kop a zaujímavý ďalekonosný center Mohameda Salaha, ktorý Ederson trochu podcenil.
     
    56
    Futbalisti Liverpoolu sa v týchto momentoch nadychujú k náporu, keď zvierajú svojho súpera pred pokutovým územím. Po nedorozumení medzi Stonesom a Otamendim musel strelu Sadia Maného blokovať druhý menovaný.
     
    58
    Dobrá práca Emreho Cana, ktorý nepustil do samostatného úniku dnes s veľkou chuťou hrajúceho Leroya Saného. Napriek tomu budú hráči Manchestru City vhadzovať.
     
    59
    Sergio Agüero dnes nie je až taký výrazný v ofenzíve, snaží sa však vypomáhať aspoň v defenzíve. Tentokrát však po jeho taktickom faule pálil Sadio Mané do nôh Johna Stonesa.
     
    60
    Liverpool dal gól! Domáci tím sa dostáva do vedenia a treba povedať, že za predvedenú hru v posledných minútach si to The Reds rozhodne zaslúžili. John Stones bol tentokrát nedôrazný v osobnom suboji s ROBERTOM FIRMINOM, ktorý krásnym obhodením prekonáva brankár Edersona.
    60. Roberto Firmino (LIV) - 2:1
     
    61
    Navyše, po rozohrávke prichádza obrovská chyba od kapitána Manchestru Fernandinha, ktorý púšťa do šance Sadia Maného a ten páli do žrde brány hostí!
    Sadio Mané (LIV) - 3:1
     
    62
    Liverpool dal gól! Tak to, čo sa teraz deje v defenzíve City, to Pep Guardiola snáď nezažil za celú sezónu. Jedna obrovská chyba strieda druhú a Liverpool tak odskakuje absolútne zaslúžene na rozdiel dvoch gólov. Mohamed Salah ponúkol pred pokutovým územím loptu nikým nekrytému SADIOVI MANÉMU, a ten trafil nechytateľne do pravého horného rohu brány Edersona!
     
    63
    No tak zápas sa nám prehupol do svojej poslednej polhodiny, v ktorej čaká zverencov Pepa Guardiolu poriadne veľ práce, ak sa chce vyhnúť prvej ligovej prehre v tejto sezóne.
     
    65
    Aby toho nebolo na Citizens málo, tak žltú kartu dostáva Nicolás Otamendi. Pre doslova rozpadnutú defenzívu hostí to je ďalší úder.
     
    66
    Manchester City sa snaží ešte niečo vymyslieť, ani ofenzíva Pepa Guardiolu dnes nie je v takej pohode, na akú sú fanúšikovia Citizens zvyknutí.
     
    67
    Ďalší nedoovlený zákrok Nicolása Otamendiho priniesol štandardnú situáciu pre domácich Liverpoolčanov, tí však tentokrát neohrozili brankára Edersona.
    Mohamed Salah (LIV) - 4:1
     
    68
    Liverpool dal gól! Tak toto je pre Manchester City desaťminútovka ako zo zlého sna. Ďalšie z nekonečného zoznamu nedorozumení v obrane hostí rieši Ederson len nepresným výkopom na kopačku MOHAMEDA SALAHA, ktorý posiela loptu do opustenej brány súpera a strieľa svoj 18. gól v ligovej sezóne!
     
    69
    Pep Guardiola sa ešte snaží svojim energickým prejavom z lavičky nabudiť svojich zverencov, tí však vyzerajú tak bezradne, ako už veľmi dávno nie a zdá sa, že dnes sa už budú musieť zmieriť s porážkou.
     
    70
    Raheem Sterling už to psychicky nezvládol, tvrdo zašiel do súboja s Emrem Canom, za čo vidí z rúk Andreho Marrinera žltú kartu.
     
    71
    Pep Guardiola je napriek svojmu mladému veku už mimoriadne skúseným koučom, čo preukázal aj v tejto chvíli, keď premotivovaného Raheema Sterlinga, ktorý 70 minút počúva piskot domácich tribún sťahuje z ihriska a nahradzuje ho Bernardom Silvom.
     
    72
    No tak hráči Manchestru City druhý polčas absolútne nezvládajú a Andre Marriner má čo robiť, aby si na ihrisku ustrážil aspoň akú-takú disciplínu.
     
    73
    Ďalším potrestaným hráčom z hosťujúceho celku je kapitán Fernandinho, ktorý tiež dnes už niekoľkokrát ukázal, že nie je úplne v psychickej pohode.
     
    74
    No tak zdá sa, že o výsledku dnešného zápasu je už definitívne rozhodnuté. Otázkou zostáva už len to, či sa podarí hosťom z Manchestru zmierniť mimoriadne nepriaznivý výsledok alebo sa naopak budú z ďalších presných zásahov tešiť vypredané domáce tribúny Anfield Road.
     
    75
    Začína sa posledných 15 riadnej hracej doby. V týchto momentoch sa na ihrisku nič zaujímavejšie nedeje. Takýto priebeh nahráva do kariet rozhodne domácemu Liverpoolu, ktorý tak kráča za mimoriadne dôležitým víťazstvom.
     
    76
    Kevina de Bruyneho sme v druhom polčase po kvalitnom vystúpení v prvej polovici zápasu takmer vôbec nevideli. Tentokrát talentovaný Belgičan hľadal na pravej strane rozbehnutého Kylea Walkera, ktorého ale odkopom do autu postrážil Andrew Robertson.
     
    77
    Kyle Walker napokon na svojom útočnom výlete vybojoval rohový kop. Po centri od striedajúceho Bernarda Silvu zakončoval veľmi nepresne Sergio Agüero.
     
    78
    O tom, v akej nepohode sa momentálne nachádzajú hráči Manchestru City svedčí aj ďalšia absolútne zbytočná nepresnosť z kopačky Nicolása Otamendiho.
     
    79
    Jürgen Klopp po prvý raz v zápase strieda až približne desať minút pred jeho koncom. Z ihriska sťahuje Emreho Cana, ktorý dnes v stredovej formácii najmä v prvom polčase odviedol veľký kus roboty. Na jeho miesto prichádza skúsený James Milner.
     
    80
    Leroy Sané je dnes najlepším hráčom hostí a ako jediný z ofenzívy Citizens znesie prísnejšie kritériá hodnotenia svojho výkonu. Tentokrát znova mladý nemecký reprezentant predviedol skvelú prácu s loptou, následne ju odovzdal Kevinovi de Bruynemu, ktorému ale lopta nepochopiteľne odskočila.
     
    81
    Liverpoolčania sú už len približne desať minút, ak rátame aj nadstavený čas, od ďalšieho triumfu a osemnásteho ligového zápasu bez jedinej prehry v rade. Manchester City síce drží loptu na polovici domácich, zatiaľ sa však k ničomu nebezpečnému nedostal.
     
    82
    Tak žeby sme sa v posledných momentoch tak kvalitného duelu dočkali futbalovej nudy? The Reds sa už skutočne nemajú kam ponáhľať, a tak nechávajú hrať svojho bezradného súpera.
     
    83
    Liverpool sa predsa len pokúsil rozporúdiť tempo. Georginio Wijnaldum bol na konci protiútoku svojho tímu, jeho zaujímavý projektil však končí tesne vedľa brány Edersona!
     
    84
    Manchester City dal gól! Citizens sa dočkali gólu, ktorý im predsa len ešte vlieva, akú-takú nádej na zdramatizovanie záverečnýcn minút stretnutia. Po nedôslednosti v defenzíve Liverpoolu sa zrazená strela Ilkaya Gündoğana dostala ku BERNARDOVI SILVOVI, ktorý už nemal problém nasmerovať loptu za Lorisa Kariusa.
     
    85
    Manchester City ukazuje v tejto sezóne skutočne obrovskú silu najmä v záveroch zápasov, a tak ho rozhodne nemožno odpisovať. V tomto momente Liverpoolu pomohlo len pozorné okolo hlavného rozhodcu, ktorý videl hru rukou v podaní Fernardinha.
     
    86
    Liverpool je od druhého inkasovaného gólu až nepochopiteľne pasívny, akoby domáci nepočítali s potenciálne dlhým nadstaveným časom. V priebehu druhého polčasu sme totiž videli niekoľko prerušení hry.
     
    88
    Mohamed Salah bol v posledných minútach trochu nevýrazný, a tak sa ho už Jürgen Klopp rozhodol šetriť do ďalších dôležitých zápasov. Namiesto Egypťana vidíme na ihrisku Adama Lallanu.
     
    89
    Manchester City pokračuje v snahe o strelenie tretieho gólu, ktorý by hosťom vlial do žíl nádej na vyrovnanie v posledných momentoch zápasu. Čakáme na údaj o dĺžke nadstaveného času.
     
    90
    Napokon sa bude v druhom polčase hrať navyše ešte štyri minúty.
    Ilkay Gündoğan (MAC) - 4:3
     
    90+1
    Manchester City dal gól! Tak toto je zápas ako remeň! Sergio Agüero bol v pokutovom území nikým nekrytý a rozhodol sa centrom na úroveň značky pokutového kopu vyzvať na zakončenie ILKAYA GÜNDOĞANA. Nemecký reprezentant si loptu mohol ešte aj spracovať a znižuje na rozdiel jediného gólu!
     
    90+3
    Citizens vycítili veľkú šancu na vyrovnanie. Skúšal to Sergio Agüero, jeho obstrel však končí tesne vedľa brány Lorisa Kariusa, ktorý tak môže nazbierať cenné sekundy pre svoj tím.
     
    90+4
    James Milner teraz znova získava nejaký čas pre domáci celok, keď vidí z rúk Andrého Marrinera taktickú žltú kartu.
     
    90+4
    Vynikajúci taktický ťah od Jürgena Kloppa, ktorý si posledné striedanie v stretnutí nechal až na záverečné desiatky sekúnd nadstaveného času. Z ihriska sťahuje Sadia Maného, na jeho miesto posiela obrancu Ragnara Klavana.
     
    90+5
    No tak teraz si celý Anfield Road poriadne vydýchol! Domáci totiž v poslednej sekunde zápasu takmer prišli o víťazstvo, keď do bočnej siete Kariusovej brány hlavičkoval Sergio Agüero!
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Tak toto bol šláger ako hrom! Po vyrovnanom prvom polčase do toho druhého vstúpili omnoho lepšie domáci futbalisti Liverpoolu, ktorý v rozpätí 60. a 68. minúty využili tri nepochopiteľné zaváhania v defenzíve Manchestru City a razom to bolo 4:1. Citizens sa však nevzdali a v závere zápasu ešte znížili na rozdiel jediného gólu. Na viac sa však už zverenci Pepa Guardiolu nezmohli, a tak sa ich fantastická séria bez ligovej prehry končí. Manchester City zaváhal prvýkrát po 23 zápasoch, Liverpool sa vďaka tomuto triumfu dostáva na tretie miesto o skóre pred Chelsea, za druhým Manchestrom United, zaostáva rovnakou len vinou horšieho skóre. Červení diabli však majú zajtrajší duel so Stoke City k dobru. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu! (19:06:47)

    Jakub Kocourek

    Góly: 9. Oxlade-Chamberlain, 60. Firmino, 62. Mané, 68. M. Salah – 40. Sané, 84. B. Silva, 90+1. Gündoğan

    Karty:   90+4. Milner (LIV) – 65. Otamendi (MAC), 70. Sterling (MAC), 73. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:7.
    Liverpool FC: Karius – Joe. Gomez, Matip, Lovren (C), Robertson – Can (79. Milner), Wijnaldum – Oxlade-Chamberlain, M. Salah (88. Lallana), Mané (90+4. Klavan) – Firmino.
    Náhradníci: Mignolet – Alexander-Arnold, Ings, Klavan, Lallana, Milner, Solanke.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Delph (31. Danilo) – De Bruyne, Fernandinho (C), Gündoğan – Sterling (71. B. Silva), Agüero, Sané.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Díaz, Mangala, B. Silva, Silva, Zinčenko.

    Rozhodca: Andre Marriner