Bournemouth – Arsenal 2:1 (kon.) | Liverpool – Manchester City 4:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:3 (1:1)
Manchester City
Nedeľa 14.01.2018, 17:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Vynikajúci taktický ťah od Jürgena Kloppa, ktorý si posledné striedanie v stretnutí nechal až na záverečné desiatky sekúnd nadstaveného času. Z ihriska sťahuje Sadia Maného, na jeho miesto posiela obrancu Ragnara Klavana.
     
    88
    Mohamed Salah bol v posledných minútach trochu nevýrazný, a tak sa ho už Jürgen Klopp rozhodol šetriť do ďalších dôležitých zápasov. Namiesto Egypťana vidíme na ihrisku Adama Lallanu.
     
    79
    Jürgen Klopp po prvý raz v zápase strieda až približne desať minút pred jeho koncom. Z ihriska sťahuje Emreho Cana, ktorý dnes v stredovej formácii najmä v prvom polčase odviedol veľký kus roboty. Na jeho miesto prichádza skúsený James Milner.
     
    71
    Pep Guardiola je napriek svojmu mladému veku už mimoriadne skúseným koučom, čo preukázal aj v tejto chvíli, keď premotivovaného Raheema Sterlinga, ktorý 70 minút počúva piskot domácich tribún sťahuje z ihriska a nahradzuje ho Bernardom Silvom.
     
    31
    Tak napokon predsa len registrujeme prvé striedanie v zostave Manchestru City, keď Fabian Delph svoje boľavé koleno nerozchodil, a tak už krátko po uplynutí prvej tretiny zápasu púšťa na svoje miesto Danila.

    Jakub Kocourek

    Góly: 9. Oxlade-Chamberlain, 60. Firmino, 62. Mané, 68. M. Salah – 40. Sané, 84. B. Silva, 90+1. Gündoğan

    Karty:   90+4. Milner (LIV) – 65. Otamendi (MAC), 70. Sterling (MAC), 73. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:7.
    Liverpool FC: Karius – Joe. Gomez, Matip, Lovren (C), Robertson – Can (79. Milner), Wijnaldum – Oxlade-Chamberlain, M. Salah (88. Lallana), Mané (90+4. Klavan) – Firmino.
    Náhradníci: Mignolet – Alexander-Arnold, Ings, Klavan, Lallana, Milner, Solanke.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Delph (31. Danilo) – De Bruyne, Fernandinho (C), Gündoğan – Sterling (71. B. Silva), Agüero, Sané.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Díaz, Mangala, B. Silva, Silva, Zinčenko.

    Rozhodca: Andre Marriner