Leverkusen – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
1:3 (0:1)
Bayern Mníchov
Piatok 12.01.2018, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    V nadstavenom čase budeme svedkami ešte posledného striedania. Thomas Müller odovzdáva kapitánsku pásku a smeruje na lavičku náhradníkov. V zápase ho nahradí Corentin Tolisso.
    90+1. James Rodríguez (BAY) - 1:3
     
    90+1
    Bayern dal gól! Je rozhodnuté. Hostia využili ponúknutú šancu a strieľajú tretí gól v dnešnom zápase. JAMES RODRÍGUEZ z hranice 17 metrov krásne kopol loptu ponad múr a nasmeroval loptu do pravého vinkla. Bernd Leno sa naťahoval aký bol dlhý, no márne.
     
    79
    Jupp Heynckes pripravil približne desať minút pred koncom svoje druhé striedanie. Svoj súťažný debut v novom pôsobisku si odbije Sandro Wagner, ktorý nahradí Francka Ribéryho.
     
    77
    Domáci tréner posiela na trávnik ďalšieho čerstvého hráča. Je ním Admir Mehmedi. Reprezentant Bosny a Hercegoviny na záverečné minúty nahradí Juliana Brandta, ktorý sa dnes herne hľadal.
     
    76
    Javi Martínez teraz chyboval v rozohrávke, čo takmer využil Kevin Volland. Strelec doposiaľ posledného gólu ale príliš dlho váhal a preto jeho zakončenie zblokoval na rohový kop Arturo Vidal.
    71. Kevin Volland (LEV) - 1:2
     
    71
    Bayer Leverkusen dal gól! Tak pozor! Domáci futbalisti dramatizujú priebeh dnešného zápasu. Po prihrávke Kaia Havertza si to KEVIN VOLLAND pripravil na strelu ľavačkou z hranice pokutového územia a aj s prispením teču Niklasa Süleho dokázal prekonať Svena Ulreicha.
     
    65
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Dominik Kohr, prichádza Lucas Alario.
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Franck Ribéry, prichádza Kingsley Coman.
     
    60
    Domáci tréner reaguje na druhý inkasovaný gól striedaním. Na ihrisko už vybehol Benjamin Henrichs, ktorý nahradil Karima Bellarabiho.
    59. Franck Ribéry (BAY) - 0:2
     
    59
    Bayern dal gól! S víťaznými ambíciami nemeckého šampióna to vyzerá už veľmi dobre. James Rodríguez posunul loptu doľava na FRANCKA RIBÉRYHO, francúzsky útočník sa pohral s brániacim Jonathanom Tahom a strelou k bližšej žrdi prekonal Bernda Lena.
    55. Leon Bailey (LEV)
     
    55
    Leon Bailey predviedol parádnu individuálnu akciu, po ktorej mohlo byť vyrovnané. V súboji predčil Javiho Martíneza, dostal sa k strele ľavačkou, no jeho pekné technické zakončenie skončilo na brvne brány Svena Ulreicha.
     
    43
    Na kartové tresty máme v tejto chvíli vyrovnané. Ďalším potrestaným hráčom je brazílsky krajný obranca Rafinha, ktorý zozadu zasiahol členok Juliana Brandta.
    32. Javi Martínez (BAY) - 0:1
     
    32
    Bayern dal gól! Favorit zápasu sa dostáva do tesného vedenia. Po rohovom kope Arjena Robbena z pravej strany dokázal hlavičkovať Arturo Vidal. Jeho zakončenie v päťke zastavil Sven Bender, čím však pripravil gólové zakončenie pre JAVIHO MARTÍNEZA.
     
    27
    V úvodnej polhodine zápasu registrujeme už tretí kartový trest. Po zbytočne ostrom zákroku v súperovej šestnástke dostáva napomenutie Thomas Müller.
     
    17
    Rohový kop sme videli aj na druhej strane, pretože strela Leona Baileyho bola zblokovaná. Po centri z pravej strany sa dostal k hlavičke Kai Havertz, ale tesne minul bránu Svena Ulreicha.
     
    15
    Dlho to netrvalo a rozhodca Daniel Siebert predsa len vytiahol ďalšiu žltú kartu. Jej autorom je Karim Bellarabi, ktorý veľmi nešetrne zasiahol Francka Ribéryho.
     
    10
    Nedovolených zákrokov už bolo skutočne veľmi veľa. Daniel Siebert si zjednáva rešpekt a prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po zbytočnom faule na Javiho Martíneza dostáva žltú kartu Kevin Volland.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 71. Volland – 32. Javi Martínez, 59. Ribéry, 90+1. James Rodríguez

    Karty:   10. Volland (LEV), 15. Bellarabi (LEV) – 27. T. Müller (BAY), 43. Rafinha (BAY)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:11.
    Bayer Leverkusen: Leno – Tah, S. Bender (C), Wendell – Bellarabi (60. Henrichs), Kohr (65. Alario), L. Bender, Bailey – Havertz, Brandt (77. Mehmedi) – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – P. Retsos, Baumgartlinger, Aránguiz, Henrichs, Alario, Mehmedi.

    Bayern Mníchov: Ulreich – Rafinha, J. Boateng, Süle, Alaba – James Rodríguez, Javi Martínez, Arturo Vidal – Robben (65. Coman), T. Müller (C) (90+2. Tolisso), Ribéry (79. Wagner).
    Náhradníci: Starke – Bernat, Rudy, Tolisso, Kimmich, Coman, Wagner.

    Rozhodca: Daniel Siebert