Leverkusen – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
1:3 (0:1)
Bayern Mníchov
Piatok 12.01.2018, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z nemeckej Bundesligy. Jarnú časť sezóny otvorí predohrávka 18. kola, v ktorej si zmerajú sily Bayer Leverkusen a suverénny líder tabuľky Bayern Mníchov. Hlavným rozhodcom bude Daniel Siebert.

    BAYER LEVERKUSEN

    Bayer Leverkusen sa momentálne nachádza na štvrtom mieste tabuľky. Na konte má 28 bodov, a tak na druhé Schalke 04 stráca len dva body. Úvod do sezóny mal veľmi slabučký, keď v piatich kolách až trikrát prehral. Následne sa ale výsledkovo chytil a od 20. septembra minulého roka ťahá sériu dvanástich duelov bez prehry. V domácom prostredí ešte neokúsil horkosť prehry, pričom jeho bilancia je 4-4-0. Zverenci Heika Herrlicha nepreviedli zlý výkon ani v prvom tohtosezónnom meraní síl. V Mníchove však doplatili na nevyužité šance a prehrali 1:3. Najlepším strelcom tímu je Kevin Volland, ktorý dnes bude poľovať na jubilejný desiaty gól v sezóne. Práve tento 25-ročný útočník je autorom najrýchlejšieho gólu v histórii Bundesligy, ktorý ešte v drese Hoffenheimu zaznamenal práve do siete Bayernu Mníchov. Kvalitné výkony podáva aj Jamajčan Leon Bailey. Ten sa podieľal na jedenástich góloch Leverkusenu. Dobrou správou je návrat Charlesa Aránguiza, ktorý mal problémy s lýtkovým svalom.

    BAYERN MNÍCHOV

    Bayern Mníchov vstupuje do jarnej časti sezóny s komfortným náskokom jedenástich bodov. Bavori v posledných zápasoch pred zimnou prestávkou nepodávali najpresvedčivejšie výkony. Trikrát za sebou vyhrali len najtesnejších rozdielom a na pôde Stuttgartu im dokonca musel zachraňovať tri body brankár Sven Ullreich. Ten v nadstavenom čase chytil pokutový kop a pri absencii Manuela Neuera si pripísal šieste čisté konto v sezóne. Mníchovčania sa môžu pochváliť najlepšou defenzívou v súťaži a na ihriskách súperov majú bilanciu 6-1-2. V dnešnom dueli ale nenastúpia v plnej sile. Kvôli svalovým problémom chýbajú stopér Mats Hummels, 15-gólový Robert Lewandowski a zdravotne fit nie je ani Joshua Kimmich. Pri neúčasti poľského kanoniera tak zrejme dostane šancu nová ofenzívna posila Sandro Wagner. Bayern dnes rozhodne nečaká ľahká cesta k trom bodom. Bavorom sa v BayArene príliš nedarí. Naposledy v nej vyhrali ešte v roku 2013 a v predošlých troch konfrontáciách dokonca ani len nedokázali skórovať.
     
    Úvodné zostavy:

    Bayer Leverkusen: Leno – Tah, S. Bender (C), Wendell – Bellarabi, Kohr, L. Bender, Bailey – Havertz, Brandt – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – P. Retsos, Baumgartlinger, Aránguiz, Henrichs, Alario, Mehmedi.

    FC Bayern Mníchov: Ulreich – Rafinha, J. Boateng, Süle, Alaba – James Rodríguez, Javi Martínez, Arturo Vidal – Robben, T. Müller (C), Ribéry.
    Náhradníci: Starke – Bernat, Rudy, Tolisso, Kimmich, Coman, Wagner.

    Rozhodca: Daniel Siebert.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali hostia, ktorí nastúpili v bielych dresoch. Už po pár sekundách dobre zapracoval Wendell, ktorý nepustil k lopte Holanďana Arjena Robbena.
     
    2
    Daniel Siebert prvýkrát píska nedovolený zákrok. Jeho autorom bol Kevin Volland, ktorý išiel do súboja s Rafinhom až príliš tvrdo. Pokračovať v rozohrávke tak budú môcť hostia.
     
    3
    Od úvodných sekúnd sa hrá vo vysokom tempe. Obe mužstvá aktívne napádajú, čo sa divákom musí páčiť. Teraz sa do koncovky tlačil Kevin Volland, ale pred šestnástkou súpera prišiel o loptu.
     
    4
    Teraz sa črtala veľká šanca pre hostí. Arjen Robben dostal loptu do behu, prihrávkou z pravej strany našiel Francka Ribéryho, no jeho strelecký pokus dokázal zblokovať Karim Bellarabi.
     
    5
    Po faule v blízkosti pokutového územia mali hostia dobrú možnosť na strelenie úvodného gólu. Exekútorom priameho kopu bol James Rodríguez, ale jeho center z ľavej strany našiel len domácich obrancov.
     
    6
    Arturo Vidal dostal trošku viac priestoru na ľavej strane. Okamžite posielal loptu do pokutového územia súpera, ale na hranici 16 metrov našiel centrom len pripraveného Svena Bendera.
     
    7
    Franck Ribéry sa teraz snažil šikovne si naraziť loptu s Arturom Vidalom. Prihrávka čilského reprezentanta ale nebola presná, a tak bude nasledovať len odkop od brány Bernda Lena.
     
    8
    Ďalší nedovolený zákrok, tentokrát na strane hostí. Približne na polovici ihriska si proti pravidlám počínal David Alaba, keď poslal na trávnik Karima Bellarabiho.
     
    9
    Domáci futbalisti sa dostali na dostrel súperovej brány. Kevin Volland ešte kolmým pasom hľadal nabiehajúceho Juliana Brandta, ale svoje obranné povinnosti si splnil na jednotku Niklas Süle.
     
    10
    Nedovolených zákrokov už bolo skutočne veľmi veľa. Daniel Siebert si zjednáva rešpekt a prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po zbytočnom faule na Javiho Martíneza dostáva žltú kartu Kevin Volland.
     
    11
    Máme za sebou úvodných desať minút zápasu. Futbalisti si nedarujú ani centimeter priestoru, hrá sa vo veľkom tempe, no zatiaľ márne čakáme na prvú gólovú príležitosť. Teraz sa chvíľu nehralo, pretože Javi Martínez bol ošetrovaný.
     
    13
    Bayern Mníchov zaútočil po svojej ľavej strane. Franck Ribéry posunul loptu na Thomasa Müllera, nemecký útočník následne poslal mäkučký center do šestnástky, no lopta skončila len v rukaviciach Bernda Lena.
     
    14
    A ďalší nevyberaný súboj. Arturo Vidal sa síce čuduje, no môže byť rád, že po jeho zákroku v strede ihriska nevytiahol hlavný rozhodca ďalšie kartové napomenutie.
     
    15
    Dlho to netrvalo a rozhodca Daniel Siebert predsa len vytiahol ďalšiu žltú kartu. Jej autorom je Karim Bellarabi, ktorý veľmi nešetrne zasiahol Francka Ribéryho.
     
    16
    Priamy kop hostí opäť zahral James Rodríguez. K hlavičke sa síce hráči v bielych dresoch nedostali, no celú akciu zakončil strelou z ťažkého uhla Arturo Vidal. Bernd Leno bol ale pozorný a loptu vytesnil na roh.
    16. Arturo Vidal (BAY)
     
    17
    Rohový kop sme videli aj na druhej strane, pretože strela Leona Baileyho bola zblokovaná. Po centri z pravej strany sa dostal k hlavičke Kai Havertz, ale tesne minul bránu Svena Ulreicha.
     
    18
    Leverkusen postupom času dokázal vyrovnať hru a takisto sa tlačí do zakončení. Tentokrát ale center z ľavej strany, ktorého autorom bol Julian Brandt, nikoho nenašiel.
     
    19
    Farmaceuti môžu byť s doterajším priebehom duelu určite spokojní. V prvom kole tejto bundesligovej sezóny už o takomto čase prehrávali 0:2, keď po štandardných situáciach skórovali Niklas Süle a Corentin Tolisso.
     
    20
    Jamajský futbalista Leon Bailey podáva v tomto ročníku veľmi dobré výkony. Tentokrát sa dokázal presadiť cez Rafinhu, ale jeho následný center do šestnástky zblokoval Jérôme Boateng.
     
    22
    Dnešný zápas plynie veľmi rýchlo, už sme v polovici prvého polčasu. Pri lopte zostanú domáci futbalisti, pretože Kevina Vollanda fauloval na úrovni stredovej čiary Niklas Süle.
     
    23
    Do hosťujúcej šestnástky smeroval ďalší nebezpečný center. Veľmi dobre sa však dokázal vrátiť Arturo Vidal, loptu si spracoval a dokonca stihol založiť aj útočnú akciu Bayernu.
     
    24
    Po rýchlej výmene lopty sa dostal k centru z ľavej strany Davida Alaba. Rakúšan hľadal zrejme Thomasa Müllera, no pred majstrom sveta výborne zasiahol jeho krajan Sven Bender.
     
    25
    David Alaba sa opäť dokázal presadiť. Tento raz jeho center vyrazil Bernd Leno, no následne sa dostal k strele z druhej vlny James Rodríguez. Kolumbíjčan ale svojou strelou minul bránu.
     
    26
    Hostia zahrávali rohový kop po tom, čo loptu poslal do bezpečia Jonathan Tah. Po centri z pravej strany sa dostal k strele Arturo Vidal, ale jeho tečovaná strela Bernda Lena neprekvapila.
     
    27
    V úvodnej polhodine zápasu registrujeme už tretí kartový trest. Po zbytočne ostrom zákroku v súperovej šestnástke dostáva napomenutie Thomas Müller.
     
    28
    Tentokrát sa nám v ofenzívnom svetle ukázali domáci futbalisti. K strele spoza pokutového územia napriahol kapitán Lars Bender, no loptu nasmeroval nad bránu Svena Ulreicha.
     
    29
    Hostí musíme pochváliť za veľmi dobré napádanie. Farmaceuti mali problémy na vlastnej polovici ihriska a napokon prichádzajú o loptu po nepresnej prihrávke.
     
    30
    Polhodina hracieho času sa naplnila. V BayArene stále čakáme na úvodný gól jarnej časti sezóny. Nezmenilo sa to ani po akcii Jamesa Rodrígueza, ktorého si dobre postrážil Jonathan Tah.
     
    32
    Bayern dal gól! Favorit zápasu sa dostáva do tesného vedenia. Po rohovom kope Arjena Robbena z pravej strany dokázal hlavičkovať Arturo Vidal. Jeho zakončenie v päťke zastavil Sven Bender, čím však pripravil gólové zakončenie pre JAVIHO MARTÍNEZA.
    32. Javi Martínez (BAY) - 0:1
     
    33
    Domáci futbalisti sa okamžite snažili odpovedať na inkasovaný gól, ale ich akcia zlyhala tesne pred pokutovým územím súpera. Bayern smeruje k tomu, aby vyhral siedmy súťažný zápas v rade.
     
    34
    Dominik Kohr dostal trošku viac priestoru a okamžite ho využil na strelu spoza šestnástky. Tej však chýbala presnosť, a tak bude nasledovať len odkop od brány hostí.
     
    35
    Pre hostí sa črtala dobrá šanca na brejk. Thomas Müller posunul loptu na Arjena Robbena, no Holanďan celú akciu zabrzdil. Jeho následný center odhlavičkoval do bezpečia Jonathan Tah.
     
    36
    Franck Ribéry sa teraz snažil presadiť individuálne, ale jeho aktivita k ničomu neviedla. Lopta už bola mimo hracej plochy, a tak bude môcť odkopávať od svojej brány Bernd Leno.
     
    37
    Hostia napokon budú mať výhodu rohového kopu. Sven Bender tečoval center z ľavej strany a brankár Bernd Leno už nestihol loptu zachytiť na hracej ploche.
     
    38
    James Rodríguez poslal dobrý center do súperovej šestnástky. V chlapskom súboji sa presadil opäť Javi Martínez, no jeho hlavička nesmerovala medzi tri žrde.
     
    39
    Javi Martínez sa dostal do ďalšieho zakončenia, opäť po rohovom kope. Tentokrát bol autorom centru Arjen Robben, ale po zblokovanom zakončení budeme svedkami ďalšieho rozohrania od rohovej zástavky.
     
    40
    Domácim dnes absolútne nevychádza bránenie štandardných situácii. Po centri Jamesa Rodrígueza z ľavej strany dokázal hlavičkovať Niklas Süle a Bernd Leno mal šťastie, že lopta nesmerovala do priestoru brány.
     
    41
    Prvý polčas sa dostáva do svojej záverečnej päťminútovky. Po strelenom góle vidíme väčšiu pohodu na kopačkách hráčov mníchovského Bayernu. Naopak, domáci sú v akomsi hernom kŕči.
     
    43
    Na kartové tresty máme v tejto chvíli vyrovnané. Ďalším potrestaným hráčom je brazílsky krajný obranca Rafinha, ktorý zozadu zasiahol členok Juliana Brandta.
     
    44
    Arjen Robben teraz predviedol svoju typickú akciu. Loptu si potiahol na os ihriska, vystrelil svojou ľavačkou, no mám pocit, že trafil len pred ním brániaceho Svena Bendera.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Predohrávka 18. kola nemeckej Bundesligy má za sebou svoje úvodné dejstvo. Jednoznačne aktívnejším mužstvom boli hostia, ktorí svoju snahu korunovali vedúcim gólom v 32. minúte. Po rohovom kope prešla lopta so šťastím na kopačku Javiho Martíneza, no a ten z tesnej blízkosti napálil loptu do domácej siete. Leverkusen väčšiu šancu nemal, za zmienku stojí spomenúť len hlavičkový pokus Kaia Havertza.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z trénerov počas prestávky nestriedal, a tak naďalej budeme sledovať na ihrisku rovnakých 22 hráčov. V prvej minúte druhého polčasu centroval sprava Kai Havertz, ale loptu poslal do bezpečia Javi Martínez.
     
    47
    V BayArene sa teraz približne minútu nehralo, pretože domáci fanúšikovia bielymi stuhami zahádzali priestor okolo rohovej zástavky. Samozrejme, tieto predmety museli byť odstránené z ihriska.
     
    48
    Domáci futbalisti teraz veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Jérôme Boateng to ale spravil skúsene, príliš nešpekuloval a ráznym odkopom poslal loptu ďaleko od vlastnej brány.
     
    49
    Franck Ribéry predviedol veľmi pekný návrat do defenzívy a zastavil útočnú akciu súpera. Následne si chcel naraziť loptu s Thomasom Müllerom, ale ten jeho úmysel zjavne nepochopil.
     
    50
    Arjen Robben mal teraz možnosť predviesť svoju povestnú strelu ľavačkou. Možno trošku zbytočne však centroval, a tak loptu dokázal upratať do bezpečia Jonathan Tah.
     
    51
    Bayern predviedol zaujímavý rýchly protiútok. Vyzeral pomerne nebezpečne, no pískalo sa už po kolmej prihrávke do šestnástky, keďže Thomas Müller bol v tesnom ofsajde.
     
    52
    James Rodríguez poslal fantastický pas na Thomasa Müllera. Ten zostal na úrovni pokutového územia nestrážený, no vynikajúco čítal hru Bernd Leno, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečného priestoru.
     
    53
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu. Útočnú akciu Leverkusenu potiahol Kevin Volland, dobre si kryl loptu a napokon si vypýtal faul po súboji s Javim Martínezom.
     
    54
    Exekútorom priameho kopu bol Julian Brandt. Jeho strela bola tečovaná a keďže ju už nedokázal usmerniť do siete Sven Bender, tak budeme svedkami aspoň rohového kopu.
     
    55
    Leon Bailey predviedol parádnu individuálnu akciu, po ktorej mohlo byť vyrovnané. V súboji predčil Javiho Martíneza, dostal sa k strele ľavačkou, no jeho pekné technické zakončenie skončilo na brvne brány Svena Ulreicha.
    55. Leon Bailey (LEV)
     
    56
    Na druhej strane sa dostal k strele Thomas Müller. Nemecký útočník sa otočil s loptou na hranici šestnástky, pohotovo zakončil, no jeho strela tesne presvišťala okolo ľavej žrde.
     
    58
    Domáci fanúšikovia si teraz pýtali pokutový kop, keďže sa domnievali, že David Alaba zahral v šestnástke rukou. Hlavný rozhodca ale zostáva pokojný a na biely bod neukazuje.
     
    59
    Bayern dal gól! S víťaznými ambíciami nemeckého šampióna to vyzerá už veľmi dobre. James Rodríguez posunul loptu doľava na FRANCKA RIBÉRYHO, francúzsky útočník sa pohral s brániacim Jonathanom Tahom a strelou k bližšej žrdi prekonal Bernda Lena.
    59. Franck Ribéry (BAY) - 0:2
     
    60
    Domáci tréner reaguje na druhý inkasovaný gól striedaním. Na ihrisko už vybehol Benjamin Henrichs, ktorý nahradil Karima Bellarabiho.
     
    61
    David Alaba predviedol peknú krídelnú akciu. Cez Jonathana Taha dokázal aj odcentrovať, no v strede pokutového územia našiel iba pripraveného Svena Bendera.
     
    62
    Domáci futbalisti mohli znížiť svoje dvojgólové manko. K strele z vnútra pokutového územia sa dostal Kevin Volland, ale po dobrom teči jedného z hráčov mníchovského Bayernu bude nasledovať len roh.
     
    63
    Rohový kop zahral Jamajčan Leon Bailey, ale jeho center bol veľmi nepodarený. Obrancovia hostí si bez najmenších problémov poradili a bol to konkrétne David Alaba, kto poslal loptu do bezpečia.
     
    64
    Domáci futbalisti budú mať výhodu ďalšieho rohového kopu. Ešte predtým sa však presunie k obom striedačkám, keďže budeme svedkami striedaní na oboch stranách.
     
    65
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Dominik Kohr, prichádza Lucas Alario.
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Franck Ribéry, prichádza Kingsley Coman.
     
    66
    Domáci futbalisti mali k dispozícii priamy kop z pomerne dobrej pozície. Leon Bailey ale v krátkom časovom úseku predviedol tretí nevydarený center, a tak bude nasledovať odkop od brány.
     
    67
    Bayern Mníchov zatiaľ zvláda dnešné stretnutie na jednotku. Chýbajú mu síce Robert Lewandowski a Mats Hummels, no napriek tomu je veľmi blízko k tomu, aby zrušil sériu Leverkusenu bez prehry.
     
    68
    Teraz sme videli súboj dvoch striedajúcich hráčov. Podľa hlavného rozhodcu si v ňom počínal nedovolene Lucas Alario, a tak Kingsley Coman získava loptu pre svoj tím.
     
    69
    Zverenci 72-ročného Juppa Heynckesa teraz veľmi umne držia loptu na svojich kopačkách. Leverkusen sa síce snaží aktívne napádať, no zatiaľ ich nedonútil vážnejšie chybovať.
     
    71
    Bayer Leverkusen dal gól! Tak pozor! Domáci futbalisti dramatizujú priebeh dnešného zápasu. Po prihrávke Kaia Havertza si to KEVIN VOLLAND pripravil na strelu ľavačkou z hranice pokutového územia a aj s prispením teču Niklasa Süleho dokázal prekonať Svena Ulreicha.
    71. Kevin Volland (LEV) - 1:2
     
    72
    Hostia sa okamžite snažili reagovať na inkasovaný gól. Arturo Vidal peknou prihrávkou našiel v šestnástke Davida Alabu, ale Rakúšan prudkou strelou mieril nad bránu.
     
    73
    Leon Bailey ani na dvakrát nedostal loptu do pokutového územia súpera. V druhom prípade však trafil Davida Alabu, a tak vybojoval aspoň rohový kop pre domáce farby.
     
    74
    Hostia teraz veľmi zle bránili štandardnú situáciu súpera. Leon Bailey konečne ukázal svoju kopaciu techniku, posadil loptu na hlavu Svena Bendera, no ten nedokázal trafiť bránu.
     
    75
    Do konca zostáva ešte štvrťhodina, no my stále máme o čo hrať. Leverkusen po strelenom góle ožil a určite spraví všetko preto, aby neprehral ani deviaty zápas na domácom ihrisku.
     
    76
    Javi Martínez teraz chyboval v rozohrávke, čo takmer využil Kevin Volland. Strelec doposiaľ posledného gólu ale príliš dlho váhal a preto jeho zakončenie zblokoval na rohový kop Arturo Vidal.
     
    77
    Domáci tréner posiela na trávnik ďalšieho čerstvého hráča. Je ním Admir Mehmedi. Reprezentant Bosny a Hercegoviny na záverečné minúty nahradí Juliana Brandta, ktorý sa dnes herne hľadal.
     
    78
    Lucas Alario sa pred niekoľkými sekundami dostal k strele spoza pokutového územia. Jeho zakončeniu nechýbala razancia, no presnosť už trošku pokulhávala.
     
    79
    Jupp Heynckes pripravil približne desať minút pred koncom svoje druhé striedanie. Svoj súťažný debut v novom pôsobisku si odbije Sandro Wagner, ktorý nahradí Francka Ribéryho.
     
    80
    Sandro Wagner si prebral loptu v strede ihriska a následne bol faulovaný. Hostia sa s rozohrávkou nejako špeciálne neponáhľajú a sústredia sa najmä na pozorné bránenie.
     
    81
    Lucas Alario to už nestihol. Pekne si síce nabehol na pas za obrannú líniu súpera, ale tesne predtým, ako si chcel loptu spracovať, ju do rúk zobral brankár Sven Ulreich.
     
    82
    Domácim sa čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu kráti. Každopádne, teraz majú herne navrch a hráči v bielych dresoch budú musieť ešte poriadne zamakať, aby svoj náskok udržali.
     
    84
    Zdá sa, že Bayern teraz trošku otupil črtajúci sa tlak súpera. Pomerne často sa mu darilo prerušovať hru, získavať vhadzovania a hlavne držať loptu ďaleko od svojej brány.
     
    85
    Nemecký majster to teraz hrá veľmi skúsene. Nechce súperovi požičať loptu a drží ju ďaleko od svojej brány. Ak by zápas dopadol takto, na čele tabuľky by mal už 14-bodový náskok.
     
    86
    Leverkusen sa stále nevie dostať k lopte. Okrem toho musíme pochváliť Jonathana Taha, ktorý obetavým spôsobom zastavil prihrávku Davida Alabu smerujúcu na číhajúceho Thomasa Müllera.
     
    87
    Thomas Müller pekne sklepol center smerujúci do pokutového územia domácich. Vďaka tomu mohol zakončovať James Rodríguez, ale jeho volej smeroval vedľa brány Bernda Lena.
     
    88
    Na druhej strane si situáciu postrážil Sven Ulreich, ktorý kryje center z pravej strany. Ani on sa už neponáhľa s rozohrávkou a snaží sa získať čo najviac času. Bayern sa evidentne obáva o výsledok.
     
    89
    Leverkusenu sa čas kráti a zatiaľ nevidíme ani náznak nejakého tlaku. Treba povedať, že hráči v bielych dresoch to hrajú veľmi, veľmi skúsene.
     
    90
    Hostia sa dostali do prečíslenia. Už to vyzeralo tak, že to James Rodríguez zoberie na seba, no pred šestnástkou ho fauloval Sven Bender. Okrem toho náhradný rozhodca ukazuje, že sa budú nadstavovať štyri minúty.
     
    90+1
    Bayern dal gól! Je rozhodnuté. Hostia využili ponúknutú šancu a strieľajú tretí gól v dnešnom zápase. JAMES RODRÍGUEZ z hranice 17 metrov krásne kopol loptu ponad múr a nasmeroval loptu do pravého vinkla. Bernd Leno sa naťahoval aký bol dlhý, no márne.
    90+1. James Rodríguez (BAY) - 1:3
     
    90+2
    V nadstavenom čase budeme svedkami ešte posledného striedania. Thomas Müller odovzdáva kapitánsku pásku a smeruje na lavičku náhradníkov. V zápase ho nahradí Corentin Tolisso.
     
    90+3
    Zápas sa už prakticky iba dohráva. Je jasné, že Leverkusen príde o svoju domácu neporaziteľnosť a na úvod jarnej časti sezóny v BayArene po viac než štyroch rokoch podľahne mníchovskému Bayernu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Bayern Mníchov vstupuje do roku 2018 cenným víťazstvom na pôde Bayeru Leverkusen. Podobne ako v prvom kole dokázal zvíťaziť 3:1, keď sa postupne zapísali do streleckej listiny Javi Martínez, Franck Ribéry a z priameho kopu aj James Rodríguez. Na strane domácich bol úspešný len Kevin Volland, no ktovie ako by sa to vyvíjalo, keby sa ujala aj technická strela Leona Baileyho. Na keby sa však nehrá, a tak tri body smerujú do Mníchova. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:28:33)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 71. Volland – 32. Javi Martínez, 59. Ribéry, 90+1. James Rodríguez

    Karty:   10. Volland (LEV), 15. Bellarabi (LEV) – 27. T. Müller (BAY), 43. Rafinha (BAY)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:11.
    Bayer Leverkusen: Leno – Tah, S. Bender (C), Wendell – Bellarabi (60. Henrichs), Kohr (65. Alario), L. Bender, Bailey – Havertz, Brandt (77. Mehmedi) – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – P. Retsos, Baumgartlinger, Aránguiz, Henrichs, Alario, Mehmedi.

    Bayern Mníchov: Ulreich – Rafinha, J. Boateng, Süle, Alaba – James Rodríguez, Javi Martínez, Arturo Vidal – Robben (65. Coman), T. Müller (C) (90+2. Tolisso), Ribéry (79. Wagner).
    Náhradníci: Starke – Bernat, Rudy, Tolisso, Kimmich, Coman, Wagner.

    Rozhodca: Daniel Siebert